X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne Testowanie :)
Odpowiedz

Noworoczne Testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alis132 wrote:
    https://zapodaj.net/acf7146f300e2.jpg.html tu chyba nie widać krzyżyka ale luknijcie 26dc
    no ja tez widze cosik

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka testuj koniecznie! Ktory to dpo? Monia - spokojnie, bierz ten euthytox i Wałcz dalej! Każdej z nas zdarzają sie słabsze dni:(
    Alex - trzymam kciuki za betę!
    Alis - mi to niestety wyglada na ciąże biochemiczna:( jak chcesz to powtórz betę.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś miałam sen ze poszłam do gin i mimo negatywnego testu powiedziała ze jest ciąża był tak mega realistyczny ze nawet śniłam o tym ze to sen a jednak nie pobudka była taka dołująca :( wysypało mnie dziś w opór syf ma syfie wyglądam okropnie i mam turbo dola madakra

Jedyny plus to ze dobiłam już do 26dc bez plamien i bez dupka może wreszcie się coś unormuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 09:35

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Kruszynka1990 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w Nowym Roku :) U mnie cuda nas kiju,owulacji nie było na pewno - dziś już 19dc.Dzisiaj spory spadek bo tylko 36.1,testy owulacyjne od 3 dni mega pozytywne. Nie wiem co jest,wszystko pod nowy rok się popieprzyło. Testować i tak zamierzam,bo może cud się zdarzy więc zapisuję się na 14 stycznia tak oficjalnie :) Nieoficjalnie z moją chorobą psychiczną pewnie zacznę koło 10 :D Alis coś przebija więc trzymam kciuki,jedynie ten prog straszny :( Ale bądź dobrej myśli :* Nikodemko może to noworoczny cud i obsikasz dzisiaj pozytywa :) A jeśli nie to głowa do góry,popraw koronę i czekaj na @ aby jaak najszybciej zacząć starania :)

alis132 lubi tę wiadomość

"Najlepszą antykoncepcją jest chęć posiadania dziecka..."
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Alex super! Piękny początek roku :) Trzymam kciuki za betę.
    Fiorella, jak tam u Ciebie?
    Zrobiłam rano druga betę i proga, po południu mają być wyniki. Wczoraj płakałam i spałam na zmianę cały dzień. Dotarłam wczoraj na 18.30 na dyżur lekarza w prywatnej przychodni, ale nie chciał mi wypisać recepty na luteinę, bo on nie jest ginekologiem i się nie zna... Dostałam tam takiego ataku płaczu tak że gość zgłupiał, a ja nie byłam w stanie nic powiedzieć. Masakra jakas. Odesłał mnie na IP, ale nie pojechałam, bo nienawidzę czekać, a wiem że spedZilabym tam parę godzin. Wolałam się wrócić do domu położyć i spać. Po drodze zajrzałam do apteki, w której byłam rano, była zmiana dyżuru i pani która była wieczorem mi sprzedała luteinę bez zadnego problemu!!! Teraz siedzę w pracy. Jest mi mega niedobrze, zaczęły mnie boleć piersi w końcu i bardzo się cieszę z jednego i drugiego! Trzymajcie kciuki!

Anhydra, Agagusia lubią tę wiadomość

• Spirit Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Dziś miałam sen ze poszłam do gin i mimo negatywnego testu powiedziała ze jest ciąża był tak mega realistyczny ze nawet śniłam o tym ze to sen a jednak nie pobudka była taka dołująca :( wysypało mnie dziś w opór syf ma syfie wyglądam okropnie i mam turbo dola madakra
    Mi się tak kiedyś śniła córeczka,bardzo realny sen a że rzadko mi się coś śni to zapamiętałam gm dokładnie do dziś. Taka duża 3/4 latka z tym śnie była :)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fiorella82 wrote:
    Zrobiłam rano druga betę i proga, po południu mają być wyniki. Wczoraj płakałam i spałam na zmianę cały dzień. Dotarłam wczoraj na 18.30 na dyżur lekarza w prywatnej przychodni, ale nie chciał mi wypisać recepty na luteinę, bo on nie jest ginekologiem i się nie zna... Dostałam tam takiego ataku płaczu tak że gość zgłupiał, a ja nie byłam w stanie nic powiedzieć. Masakra jakas. Odesłał mnie na IP, ale nie pojechałam, bo nienawidzę czekać, a wiem że spedZilabym tam parę godzin. Wolałam się wrócić do domu położyć i spać. Po drodze zajrzałam do apteki, w której byłam rano, była zmiana dyżuru i pani która była wieczorem mi sprzedała luteinę bez zadnego problemu!!! Teraz siedzę w pracy. Jest mi mega niedobrze, zaczęły mnie boleć piersi w końcu i bardzo się cieszę z jednego i drugiego! Trzymajcie kciuki!
    Właśnie nie wiem me czego to zależy,raz mi też dali coś przy staraniach bez recepty jak zaczęłam negocjować bo byłam w desperacji z panem w aptece że ja muszę to wziąć dziś i niech mi da jedną tabletkę chociaż bo muszę wziąć ja dziś A ja receptę postaram się da C następnego dnia i dał bez problemu bez konieczności przeniesienia recepty. Nie wiem jak to działa że raz mogą dą a raz nie :/

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • alis132 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Nikodemka testuj koniecznie! Ktory to dpo? Monia - spokojnie, bierz ten euthytox i Wałcz dalej! Każdej z nas zdarzają sie słabsze dni:(
    Alex - trzymam kciuki za betę!
    Alis - mi to niestety wyglada na ciąże biochemiczna:( jak chcesz to powtórz betę.

Myślicie ze biochemiczna przez progesteron?
    ehhh. myślalam ze duphaston mi pomoże :(
    a jeśli okaze się ze beta podrosła?
    Ile bym musiala miec dzis zeby byla nadzieja?

dwa dni temu 1,87 , progesteron spadł na 3,37 ng :(

Dzis ta bleda kreska a na teście "Ten test jestw stanie wykryć nawet śladowe ilości tegohormonu w Twoim moczu (czułość tego testuwynosi 25 mlU/ml)."

7a819b979390c103fc0c3a675af9e29c.png
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fiorella82 kciuki zaciśnięte!! ;)

fiorella82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Właśnie nie wiem me czego to zależy,raz mi też dali coś przy staraniach bez recepty jak zaczęłam negocjować bo byłam w desperacji z panem w aptece że ja muszę to wziąć dziś i niech mi da jedną tabletkę chociaż bo muszę wziąć ja dziś A ja receptę postaram się da C następnego dnia i dał bez problemu bez konieczności przeniesienia recepty. Nie wiem jak to działa że raz mogą dą a raz nie :/
    Farmaceuci mogą dać lek bez recepty, jeśli jest zagrożone życie lub zdrowie. Wystawiają później taką receptę apteczną z powodem dprzedania takiego leku. Często w aptekach pracują nie tylko farmaceuci po studiach, ale też technicy farmaceutyczni i nie wiem, czy oni też mają możliwość wypisania takiej recepty, być może nie i stąd ta różnica :)

Spirit lubi tę wiadomość

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alis132 wrote:
    Myślicie ze biochemiczna przez progesteron?
    ehhh. myślalam ze duphaston mi pomoże :(
    a jeśli okaze się ze beta podrosła?
    Ile bym musiala miec dzis zeby byla nadzieja?

dwa dni temu 1,87 , progesteron spadł na 3,37 ng :(

Dzis ta bleda kreska a na teście "Ten test jestw stanie wykryć nawet śladowe ilości tegohormonu w Twoim moczu (czułość tego testuwynosi 25 mlU/ml)."

Beta 12dpo powinna być przynajmniej naście moim zdaniem, żeby była nadzieja.
    Ja teraz miałam owulację w 18dc i beta 11dpo 29, 13 dpo już 114.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 10:20

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka, nie sikaj tylko leć na betę ;)

Alis popieram Magde, zrób betę jak będzie te naście to jest nadzieja.
    Ja w listopadzie przy biochemie miałam mega bladziochy, a po 2 dniach @ spóźnienia beta 2.4 i po 3h okres :(

• alis132 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Nikodemka, nie sikaj tylko leć na betę ;)

Alis popieram Magde, zrób betę jak będzie te naście to jest nadzieja.
    Ja w listopadzie przy biochemie miałam mega bladziochy, a po 2 dniach @ spóźnienia beta 2.4 i po 3h okres :(

też miałam w sierpniu ale ja bylam na tyle mloda nieswiadoma i niedoświadczona ze pomijalam duphaston i chyba przez to :(

7a819b979390c103fc0c3a675af9e29c.png

Wysłany: 2 stycznia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a pije/piła któraś zioła ojca sroki? Może to one mi coś poprzestawialy?Piłam 3 miesiące i cykle 28 dni,później miesiąc przerwy cykl 24 dni. W tym miesiącu zaczęłam znów i 19 dc a owu brak,skończę ten cykl i chyba odpuszczam ziółka,w sumie dopiero teraz połączyłam fakty i to jest może przyczyna tak później owulacji która nie wiadomo czy w ogóle będzie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki: progesteron 5,7, beta 91,5....
    31.12.byl progesteron 11.10, beta 72.2
    Na 16.30 idę do lekarza. Myślicie że jest szansa w ogóle?

Wysłany: 2 stycznia 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam jeszcze,że pomimo braku owu do tej pory podświadomie bardzo liczę na ten cykl jak nigdy przez te 3 lata...moze dlatego że zaczęłam się modlić do Świętego Dominika,mam pasek który cały czas przy sobie noszę ,piję te ziółka i wierzę w jakiś noworoczny cud :) W sumie takie podejście jakoś bardziej mi odpowiada,nowy rok i całkowicie inne nastawienie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fiorella82 wrote:
    Kurcze wyglada to na biochemiczna. A tak bardzo trzymalam za Ciebie kciuki. Ale glowa do gory moze jeszcze nie wszystko przesadzone.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko robilas test bo to naprawde intwresujaco wyglada. Daj znac jak najszybciej. Trzymam kciukasy

• Beti82 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fiorella82 wrote:
    Oczywiście ,ze jest szansa.Tylko niestety musisz powtórzyć bete :/ Dobrze,ze wyniki masz w ten sam dzien.Lekarz dzisiaj pewnie za wiele nie powie.Ale daj znac koniecznie

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Oczywiście ,ze jest szansa.Tylko niestety musisz powtórzyć bete :/ Dobrze,ze wyniki masz w ten sam dzien.Lekarz dzisiaj pewnie za wiele nie powie.Ale daj znac koniecznie
    Ja bym chciała wiedzieć czy to przez ten progesteron, albo co zbadać, bo ja w sumie nic nie biorę, oprócz luteiny (o której wy mi napisaliście) a może powinnam....

‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ