Noworoczne Testowanie :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nona wrote:Było
Słoneczko12, Lami, Milagros1, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, u mnie w miarę dobre informacje jak na obecną sytuację.
Ból jak okres x10, zaczęłam mocno krwawić więc poleciałam na izbę przyjęć. Szybko udało się do lekarza dostać. Pani dr powiedziała, że to za późno na biochemiczną i za długo ta beta rosła jak tu już 7 tydzień. Ale usg wskazuje na to, że już się samo ładnie oczyszcza; jajniki i jajowody puste i nie będzie pozamacicznej niespodzianki - to najważniejsze! Obfity i szybki okres to może być. Wada genetyczna płodu najprawdopodobniej, organizm to wyczuł i dlatego prog niski od początku...
Zatem światełko w tunelu, mogę się faszerować lekami p/bólowymi i spróbować dzisiaj jakoś spać...
Limit niemiłych wiadomości wyczerpałam, już o mnie koniec!
fiorella82 lubi tę wiadomość
-
Madziorek, przykro mi ze musisz przez to przechodzic. Ale dobrze ze sie samo ladnie oczyszcza, mam nadzieje ze unikniesz łyżeczkowania i od razu znow bedziecie mogli sie starać - tym razem szczęśliwie.
Ps. Ja slyszalam definicje, ze biochemiczna ciaza to taka ktorej nie udalo sie jeszcze uwidocznić na usg.Magda - mbc, madziorek86 lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
A my skończyliśmy dzis 9 tydzien i leci juz 10.
Prosze o kciuki za dzisiejsza wizyte (12:40), denerwuje sie czy wszystko tam Ok, a Wy zawsze z kciukami niezawodne jestescie:)
Ja trzymam za wszystkie dzis testujące i betujace:) i za Moniea Ciebie tez - zeby w koncu sie poukładało!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 06:12
XxMoniaXx, alis132, przedszkolanka:), kark, Nona, Wik89, madziorek86, Izaw, patuniek86 lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Agagusia wrote:Madziorek, przykro mi ze musisz przez to przechodzic. Ale dobrze ze sie samo ladnie oczyszcza, mam nadzieje ze unikniesz łyżeczkowania i od razu znow bedziecie mogli sie starać - tym razem szczęśliwie.
Ps. Ja slyszalam definicje, ze biochemiczna ciaza to taka ktorej nie udalo sie jeszcze uwidocznić na usg.
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Agagusia wrote:A my skończyliśmy dzis 9 tydzien i leci juz 10.
Prosze o kciuki za dzisiejsza wizyte (12:40), denerwuje sie czy wszystko tam Ok, a Wy zawsze z kciukami niezawodne jestescie:)
Ja trzymam za wszystkie dzis testujące i betujace:) i za Moniea Ciebie tez - zeby w koncu sie poukładało!
Kciuki za dzisiejsze testujące.
Alex, ja do jutra to przez Ciebie zejdę już chcę znać następną Twoją betę!!💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Dzięki dziewczyny Magda ja też się niecierpliwie, ale betę robię jeszcze tylko jutro i później wizyta u gina. Nie chce sobie dodatkowych stresów dokładać ostatnio rosła książkowo i nawet ponad normę a i tak się źle skończyło. Teraz chce wierzyć że będzie dobrze kłucie od owulacji jednak pomogło
Za to dzisiaj już nie mam wątpliwości że to różowa kreska, 12 dpo na górze wczorajszy a na dole dzisiejszy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5280ab63a766.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 07:01
Magda - mbc, przedszkolanka:), kark, speakyourmind93, Pestkaa, Beti82, Agagusia, Domi_tur, madziorek86, Izaw, patuniek86, Spirit, moyeu lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Napisałam mu maila i sie dostosuję teraz chce sie cieszyc kazdą minitą tej ciąży. Juz mam dość bólu i stresu, chce po prostu urodzić zdrowe dziecko. Mam zastrzyki jeszcze na 12 dni więc pewnie pójdę wcześniej po receptę, może za tydzień. Dzisiaj 12 dpo więc to nawet nie 4 tygodnie
Magda - mbc, przedszkolanka:), patuniek86 lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
https://zapodaj.net/feeb4f9f12286.jpg.html
31. beta 1,87 prog 3,37 ..., Wczoraj progesteron 1 i beta 10 ... dziś patrzcie ... Niewiem tylko jaka to czułość bo test pokazuje 25 ... niewiem niewiem lekarz przepisał mi 3x2 duphaston od dziś zastrzyki neoparin mówił że bete mam powtóryzć w poniedziałek i przyjsc do niego w środę ale mówi ze endometrium pogrubione jakby miesiaczka miala sie pojawić dziś 27dc boli mnie podbrzusze aaaa -
Heparyna rozrzedza krew i zapobiega tworzeniu się skrzepów. Podaje się ją również
ciężarnym z grupy ryzyka (najczęściej po poronieniach nawykowych bez
wyjaśnionej przyczyny tych poronień)podobno a tym samym doskonałe
dotlenienie łożyska i płodu. Mój lekarz twierdzi, że podaje się ją również
ciężarnym w bardziej zaawansowanej ciąży, gdy płód bez istotnych przyczyn
rozwija się zbyt wolno.Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlis nic nie zrobisz, musisz czekać. Może być tak, że będzie dobrze, a może być też tak, że niestety pożegnasz się z kropkiem. Jeżeli tak to chyba powinnaś się bardziej temu przyjrzeć, bo byłaby ta sama sytuacja w ciągu ostatnich 4 miesięcy.
Madziorek to dobrze, że nie ma pozamacicznej. Ja tak zawsze mówię, że wolę jak ma wyjść to wyjdzie. Czasami lepiej, żeby "matka natura" za nas zadecydowała.
Alex, dzisiaj już sliczna kreseczka, od razu widać, że beta musi się ładnie wspinaćalis132, madziorek86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
alis132 wrote:Heparyna rozrzedza krew i zapobiega tworzeniu się skrzepów. Podaje się ją również
ciężarnym z grupy ryzyka (najczęściej po poronieniach nawykowych bez
wyjaśnionej przyczyny tych poronień)podobno a tym samym doskonałe
dotlenienie łożyska i płodu. Mój lekarz twierdzi, że podaje się ją również
ciężarnym w bardziej zaawansowanej ciąży, gdy płód bez istotnych przyczyn
rozwija się zbyt wolno.
Bo to ona zwykle powoduje poronienia nawykowe przed 12tc.
Jeśli nie, to polecam Ci zrobić pakiet na trombofilię ze
strony testdna.pl
Do tego białko C i S
APTT
ANA1
I ewentualnie badania na wykluczenie zespołu antyfosfolipidowego.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
kark wrote:Dziewczyny zafasolkowane lub z doświadczeniem, czyli wy jak już idziecie na wizytę ciążową potwierdzającą to mówicie o biochemach przy wpisach do książeczki ciąży?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 08:01
kark lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Mnie w ogóle mój lekarz po cb powiedział, że od teraz mam chodzić na betę od 10dpo bo on chce wyłapywać te biochemy żeby zobaczyć skalę i zadziałać. Ale nie było już takiej potrzeby, bo cykl później byłam w ciąży
kark lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021