Noworoczne Testowanie :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nona dokładnie to tylko źle napisałam
Badanie HyFoSy
Nowoczesną metodą diagnozowania drożności jajowodów jest badanie HySoFy, w którym do pochwy wprowadzany jest wziernik oraz silikonowy cewnik z balkonikiem do szyjki macicy, który podaje specjalną, jałową piankę ExEm Foam, wypełniającą stopniowo jamę macicy i jajowody. Dzięki USG dopochwowemu można zaobserwować wszystkie elementy układu rozrodczego kobiety oraz sprawdzić, czy występują nieprawidłowości w budowie macicy czy jajowodów.
Beti dlatego wolę chodzić do ginekologa faceta, jest bardziej czuły :pNona, Beti82 lubią tę wiadomość
01.11.2019 Filip ❤
27.01.2021 Mikołaj ❤ -
Izaw wrote:Beti Ty będziesz miała to klasyczne hsg z rentgenem? Dopytaj jeszcze czy dają coś przeciwbólowego, a jak nie to sama się zaopatrz i uzgodnij z lekarzem że wolisz wziąć przed.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 22:08
Nona, Izaw lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:U mnie 800 to piankowe
130 badanie nasienia met Casa (komputerowe)
Kiedy się robi hsg? Jakoś dzień cyklu? Na razie w styczniu liczę że się uda bez tego.
Pierwsza połowa cyklu jak ustanie krwawienie, zwykle pomiędzy 8-12 dcNona lubi tę wiadomość
27 lat
9cs -
Beti82 wrote:Za tydzień będę jeszcze gadac z moja o tym.Najbardziej to bym szczesliwa była jakby głupiego Jasia dawali haha Tak będę miała to klasyczne bo ona nie uznaje innego a nie chce robic sama na wlasna reke czegos ,czego ona nie uzna mi później bo to bez sensu skoro chce się u nie leczyc.Nawet jeżeli będę musiala odpuscic ten cykl z lutego to w sumie powiem Ci szczerze ,ze odpuszczę bo termin porodu by mi przypadal na 1 listopada cos jakos +,-.Wiem,ze to głupie ale ja zawsze mowilam sobie ,ze w zyciu nie chce rodzic w tych okolicach haha Wiec jakby co to hsg idealnie mi w lutym zrobic
No jasne, rozumiem. Nie stresuj się tym badaniem i nie nastawiaj negatywnieBeti82 lubi tę wiadomość
27 lat
9cs -
Nona hsg poczytaj w necie kiedy się robi ale na pewno po całkowicie skończonej @ a przed owu i nie możesz w tym czasie absolutnie się bzykac.Ja jestem tak umowiona ,ze mam pisać smsa w 1 dc i ona mi ustali termin badania .A co ten lekarz Ci powiedział ,ze masz sama zrobić i przyjść do niego ? Musisz poczytać na stronach albo podzwonić tam gdzie robia hsg bo rozne badania sobie zycza mieć zrobione przed.
Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nona jebłam hahaha , dobrze że taki gin ciasteczko i do tego ogarniety Ci się trafił mój do którego chodziłam też takim był... ale teraz terminy tak odległe że ho ho :p
My wróciliśmy z kina. Mieliśmy wejściówki na przedpremiere filmu Zabawa zabawa i tam jest taka laska z pcos która po jednym seksie zachodzi w ciąże... i czemu? Bo była narąbana ;P gin miał rację!Nona, Wik89, Słoneczko12, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mi ginekolog narazie powiedziala zeby sie wytrzymac z amh. 10 stycznia mam wizyte w angielskiej przychodni leczenia nieplodnosci. Mnie podwieczor naszly bole podbrzusza I krzyza czuje sie jak bym mialo okres dostac I piersi zaczely mnie pobolewac. Troche cos wczesnie bo termin @ wstepnie na 7 stycznia:([link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Nona wrote:Ktoś jeszcze robił AMH? Jestem w połowie cyklu, czekać może do okresu?
Ja placilam w diagnostyce 170zl wyniki niby do 8 dni, ale miałam po 2och.
Moja gin obala teorię, że trzeba na początku cyklu. Ale skoro Ty masz realna szansę w tym cyklu zajść, to może lepiej poczekać i ewentualnie zaoszczędzićNona lubi tę wiadomość
22.06.2020 Luiza :*
XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
Hashimoto od 2007
Starania od XII 2015
jajowody drożne, histeroskopia ok
Mąż - morfologia 6%
AMH 8,07; 3 x UIU
X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne -
nick nieaktualny
-
Nona wrote:Lajni, może ja też za wcześnie zaczynam bo co drugi dzień od 7-8dc, w okolicy owu chciałam codziennie no 14,15,16dc w tym cyklu...
Nasienia jeszcze nie badalam to nie wiem...
Nasienie, droznosc na next cykl.
Droznosc metoda piankowa miał ktoś? Jaka cena? Może gdzieś zrobią za free czy nie kombinować, w pakiecie z pracy chyba nie mam tego, na ujastek jak się zapisać KAL?
Musisz wziąć skierowanie od swojego gin na drożności jajowodow i dzwonisz do szpitala umawiasz się na konsultacje (czeka się ok półtora miesiąca) i na konsultacji wyznacza się termin HSG u mnie tydzień późniejNona lubi tę wiadomość
Akceptacja! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNona a do kogo chodzisz teraz? jak coś mogę polecić dobre miejsce na hsg pianką i dałam na pewno mniej niż 800zl, nic a nic nie bolało. W piance jest o tyle dobre to, że można się starać w tym samym cyklu a nawet się zaleca, bo pianka sprzyja plemnikom
Ja też juz po i w głowie mi wiruje od podwójnego zastezyku... Czuję się jak na baniWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 23:50
Beti82, Nona lubią tę wiadomość