Noworoczne Testowanie :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Beti, potwierdzam - 1gram paracetamolu dożylnie. Wzięłabym chyba Pyralgine przed zabiegiem na Twoim miejscu - dziala mocno przeciwbólowo i lekko rozkurczowe.
U nas wszystko dobrze:) male ma 21,5 mm, serduszko bije 176/min, macica bardzo mocno juz powiększona.
24.01 mamy genetyczne. Strasznie mi ulżyło! No i od jutra zaczynam zwolnienie.
Kibicuje Was wszystkim z całego serca!przedszkolanka:), Lami, patuniek86, Izaw, speakyourmind93, Słoneczko12, Sasanka5, Beti82, kark, Magda - mbc, Wik89, moyeu lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Nikodemka wrote:Zdarzało mi się juź przechodzic przez taki bol, za czasow liceum co miesiac lądowałam na zastrzykach w szpitalu... Wydaje mi sie, ze moze za bardzo „dokarmilam” endometrium w tym cyklu... Nie wiem czy to mozliwe, ale widze taka zaleznosc. W listopadzie mialam dosc cienkie i okres byl o wiele lagodniejszy. Wypadaloby tez, zebym sie w koncu dowiedziala czy to nie endometrioza...
Właśnie miałam pytać, czy nie miałaś nigdy stwierdzonej endometriozy. Przy tak silnych bólach to jest możliwa przyczyna. Mam nadzieję że jak pójdziesz do lekarza to po usg się coś wyjaśni! Może coś jest w tym solidniejszym endometrium, albo zrobiła się jakaś torbiel na jajniku?27 lat
9cs -
reset wrote:Najmłodsza- fajny ten lekarz, co? I mówiłam, że liczby są względne i że czasem 3% to więcej niż 5%, mimo, że na matematyce uczą czego innego
A ta adnotacja o IgG to dla mnie dalej szaleństwo ze strony kliniki...
Bardzo bardzo fajny
Na pewno mnie uspokoił
Najbardziej martwiła mnie ta fragmentacja... kamień z serca, że moja panika okazała się zupełnie nieuzasadniona :p Czasem jednak diagnozowanie warto zostawić lekarzowi :p
Ja właśnie nie ogarnelam, ze do igg się przyczepili, a przy fragmentacji zero komentarza. Totalnie mi to nie grało :pNona lubi tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Jutro mam konsultacje odnośnie laparoskopii !
Jak mi zrobią zabieg w styczniu jeszcze (czyli w tym cyklu) to robie prywatnie.
W lutym Tajlandia.
Termin konsultacji na NFZ mam 25.02 (mam wtedy tez egzamin na uczelni na drugim końcu polski :p )
Bardzo chciałabym być już po zabiegu przed wakacjami. Będę jutro maltretować lekarzaMeggs, przedszkolanka:), Nona lubią tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Słoneczko12 wrote:Mi costagnus bardzo zaszkodził. Zrobiła mi się spora torbiel na jajniku, czyli jakby zahamował owulację
-
witam kobitki. Ja wlasnie wstalam. Nieumnie sie dzisaj wyslac. Umnie dzisaj temperatura w dol znowu 36.6. noc srednio przeslalam bo mam jakis dziennie pobolewanie piersi ktore czulam przez sen. Ten cykl mnie bardzo frustruje.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Izaw wrote:Właśnie miałam pytać, czy nie miałaś nigdy stwierdzonej endometriozy. Przy tak silnych bólach to jest możliwa przyczyna. Mam nadzieję że jak pójdziesz do lekarza to po usg się coś wyjaśni! Może coś jest w tym solidniejszym endometrium, albo zrobiła się jakaś torbiel na jajniku?
Na obrazie usg nie widac endometriozy, ale mam dwa ogniska na szyjce macicy, choc moja ginekolog twierdzi, ze to jeszcze o niczym nie swiadczy. Jedyna forma zdiagnozowania jest teraz laparoskopia, mam nadzieje, ze w poniedzialek ustale jakies konkrety. Torbiel tez jest mozliwa, juz kiedys mialam Mam nadzieje, ze jutro bedzie lepiej, bo te 2 dni to jedne z najgorszych w moim zyciu jesli chodzi o bol... -
nick nieaktualny
-
Agagusia wrote:Beti, potwierdzam - 1gram paracetamolu dożylnie. Wzięłabym chyba Pyralgine przed zabiegiem na Twoim miejscu - dziala mocno przeciwbólowo i lekko rozkurczowe.
U nas wszystko dobrze:) male ma 21,5 mm, serduszko bije 176/min, macica bardzo mocno juz powiększona.
24.01 mamy genetyczne. Strasznie mi ulżyło! No i od jutra zaczynam zwolnienie.
Kibicuje Was wszystkim z całego serca!Agagusia lubi tę wiadomość
-
Nona wrote:o kurcze, tez mam torbielke na jajniku, wroce do domu to sprawdze jak duża jest. Biore od kilku dni. To mzoe byc od tego?
Nie chcę siać niepotrzebnej paniki. U mnie tak to wyglądało. Torbiel 5 cm i sprawdzane markery jajnikowe. Nie wiem czy to od tego, ale tylko z tym jestem w stanie to powiązać. Jednak u każdej z nas może być inaczejCzekamy na pierwszy cud - owoc naszej miłości
“Cierpliwy do czasu dozna przykrości,
ale później radość dla niego zakwitnie.”
Syr 1, 23
[/u -
nick nieaktualnyLajni85 wrote:Iwona28 do 7 dni powinnaś dostać @ a masz pod język czy dopochwowo?
-
nick nieaktualny