O wszystkim i o niczym :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
Melduję się po wizycie. Co prawda z mieszanymi uczuciami...
Gin mnie zbadał, powiedział, że wszystko OK, macica ładnie rośnie. Potem zrobił USG przez brzuch i puścił mi serduszko a potem jeszcze pokazał, że bije
Tłumaczył wszystkie obrazy na USG, że jest pęcherzyk, zarodek i pęcherzyk żółtkowy.
Pytał, czy mam jakieś dolegliwości, typu mdłości. Powiedziałam, że poza bólami brzucha i piersi nic mi nie dolega. Stwierdził, że w porządku. Przepisał mi luteinę dopochwowo. I kazał przyjść w 10tc, więc za jakieś 4 tygodnie. Ale mówił, że gdyby mnie coś martwiło, albo źle bym się czuła, to oczywiście mogę przyjść do niego wcześniej. Bo ten termin za 4 tygodnie to dla niego na kolejne badania.
Martwi mnie kilka rzeczy.
Po pierwsze: Wszystkie dziewczyny piszą, że mają robione USG dopochwowo, a ja już drugi raz tylko przez brzuch. Nie wiem, czy tak powinno być. Nie spytałam doktora, dlaczego robi przez brzuch, bo mi głupio było.
Po drugie: Podczas poprzedniej wizyty 28.04 wg @ 5t6d, a wg USG gin podał mi, że jest to 5t4d, czyli dwa dni różnicy. No ale uznałam, że to akurat nie jest wielka różnica, więc się nie zmartwiłam. Natomiast dziś, czyli 10 dni później wg USG to 6t2d a wg ostatniej @ 7t2d czyli aż tydzień do tyłu! Pytałam gina o to, ale mówił, że to są różnice milimetra i nie mam się czym martwić. Że obraz USG to +- 2 dni. Poza tym powiedział, że wg @ termin wypada mi na 25.12 a wg USG na 30.12, więc to niewielka róźnica, a wszystko też zależy od tego, kiedy była owulacja.
Potem skierował mnie do pielęgniarki, która miała mi uzupełnić kartę ciąży i jak tak sobie czekałam, to przejrzałam moją kartę i na poprzednim USG tym z28.04 widnieje 4t5d, a nie jak gin mówił 5t2d, więc gdyby sugerować się porównaniem tego, co wyszło poprzednio i teraz, to wychodzi prawidłowy przyrost. I sama już nie wiem, czy on się poprzednio pomylił czy o co chodzi.
Pewnie Wam strasznie to zagmatwałam
Tu moje USG z 28.04
Tu USG z dzisiaj
A Tu serduszko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 12:08
-
Qurczaku w zasadzie ja niewiele pomoge ale gin najwyrazniej rzeczywiscie sugeruje sie teraz tym co na usg. Poczatkowo wg @ a teraz juz ladnie widac kropka wiec tez sie zmieniaja tygodnie i dni ciazy.
Ale w ten sposob trudno porownac przyrost malucha wzgledem dc. Ale skoro jest wszystko dobrze, serduszko bije to nie martw sie. Wazne ze koniec grudnia jest Twoj a nad tym trzecim zdjeciem sie rozmarzylam i zawisilam ahhh
A co do mnie to nad torbielkiem tez myslalam ale nie wien czy dupek by mi go nie usunal. -
nick nieaktualnyQrczak super!!! Co do usg dopochwowego to ja akurat sie zapytalam swojego gina czy w ciazy sie robi, on powiedzial, ze sie robi jak sie chce potwierdzic bardzo wczesna ciaze oraz m.in mozna stwierdzic rozne nieprawidlowosci czyli np niemoznosc donoszenia ciazy, krawienia, jaki jest wiek ciazy, czy plod jest ok dlatego wiec wg mnie powinnas sie tego domagac, tyle ze jak chodzisz na NFZ to raczej oni tego unikaja bo na NFZ to zawsze wielkie problemy...
Ja dostalam okresu, czyli jednak dupek dziala !!!!!!!!!!!!! -
Witam!
jestem nowa na forum moja historia jest tak długa że nie będę was zanudzać mam pytanie jest 7 dc okres był 4 dni bezbolesny jak nigdy trochę mniejszy niż zwykle teraz bolą piersi i mam wrażliwe sutki najbardziej w nocy czy za tym może stać hormon którego może być za dużo nigdy jeszcze tak nie miałam bo ciąża jest niemożliwa
Qrczak ja w pierwszej ciąży miałam na USG we wczesnej ciąży różnicę tydzień ale jak dzidziuś zaczął rosnąć wszystko się wyrównało dobrze że serduszko bije spokojnie poczekajQrczak lubi tę wiadomość
-
witaj Zosiu
Moze zbadaj progesteron i estradiol. W pierwszej fazie powinno byc mało progesteronu a duzo estradiolu a od owulacji odwrotnie. Ale być moze to wina innych hormonów. W ogole przydałoby sie jeszcze zrobic tsh, prl. Ja sie dobrze nie znam na hormonach, moze dziewczyny pomoga
A nas zadna historia nie zanudza wiec jeśli masz ochote to śmiało pisz
pozdrawiam -
Zosiu witamy
Dzięki za słowa otuchy, mam nadzieję, że moje maleństwo będzie dalej ładnie rosło
Czasem nasze cykle są nieprzewidywalne i może zdarzyć się jakiś nowy objaw, którego do tej pory nie zaobserwowałyśmy. Więc i u Ciebie Zosiu może tak być. Ale jak radzi Kwiatuszek, warto zbadać na początku cyklu progesteron i estradiol.
No i faktycznie, nas żadne historie nie zanudzą -
nick nieaktualny
-
Malenq gratuluję z całego serca!!! Cudowne wieści.
Witaj w gronie przyszłych mamusiek Jak się z tym czujesz? No w ogóle jak się czujesz? Opowiadaj wszystko szybko!
Teraz kolej na Kwiatuszka i Aszkę!
Malenq a co teraz ze słoneczną Italią? Bo ja się tak po cichu zastanawiam, czy jak wszystko będzie dobrze to w okolicach września nie wybierzemy się gdzieś ostatni raz na za graniczy wypoczynek. -
nick nieaktualnyHej:)
Nio ja też czekam na Kwiatka i Aszkę razem raźniej...
Czuję się inaczej, ale dobrze i oby tak przez 9miesięcy:)
Jestem zakręcona jak bączek ze straganu hehehehe...
No nic, wg kalkulatorów mój wyjazd wypadnie z II trymestrze, więc jak najbardziej nie rezygnujemy z być może ostatnich na jakiś czas wakacji...hehehe
więc i Wy wybierzcie się gdzieś
Ach Qrczak tak bardzo w to uwierzyć nie mogę, jak potwierdzę betą, a potem lekarzem, to chyba będę śpiewać z tej radości:)Qrczak lubi tę wiadomość
-
Kochana ja też uwierzyć początkowo nie mogłam. Tym bardziej, że u mnie wiele wskazywało na to, że nie powinno się udać. A jednak... Serduszko Maleństwa bije, teraz dostałam dodatkowo Luteinę, żeby Kropek szybciej podrósł i nabrał sił, bo w stosunku do innych ciąż na tym etapie jest sporo mniejszy. Ale gin mówi, że jest OK, więc chyba powinnam mu ufać i wierzyć, że wszystko będzie dobrze. Pozytywne nastawienie na początku cyklu zdziałało u mnie dużo, więc i teraz muszę myśleć pozytywnie I Tobie radzę to samo
Malenq lubi tę wiadomość
-
Witajcie
Aszka doczekała sie @ a ja nadal czekam i nic sie nie zanosi. Pisałam na inofolicu ze zmniejszam troszke jego dawkowanie. Cos sie dzieje nieciekawego wiec moze pozniej ze zdwojona silą zadziała jak tak dalej pojdzie to i na czerwiec sie nie załapie
Qrczaku trzymam kciuki aby Kropek ładnie dogonił "kolegów" w swoim wieku a Malenq życze pięknej bety i jeszcze ładniejszego jej przyrostu dbajcie o siebie kochane :*Malenq, Qrczak lubią tę wiadomość
-
A ja mam chyba owulke tzn mialam jakies 3 dni temu wiec jesli @ przyjdzie za jakies 2 tygodnie niecałe to mam nadzieje ze bede mogła zatestowac w nasza rocznice ślubu tylko troszke musze pomanewrowac z dupkiem żeby ładnie przygonił mi @ kolo 20-22.05
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Aszka próbować trzeba bo inaczej nie da się zajść
Ja wierzę, że już niedługo i Ty i Kwiatuszek powiększycie grono przyszłych mam
Malenq piękny suwaczek
Staram się dbać o siebie jak mogę Od jutra mam 2 tygodnie urlopu, więc może w końcu trochę odsapnę.
Remont nadal trwa, ale ponoć do czwartku mają skończyć. Zobaczymy...
Od wczoraj mam jakieś dziwne uczucie w przełyku. I nie wiem, czy to zapowiedź mdłości, czy tylko uboczny skutek przeziębienia. Mam lekki katar, męczy mnie kaszel no i od wczoraj to dziwne uczucie... Przechodzi na krótko jak coś zjem, a potem znów wraca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 16:31
Malenq, kwiatuszek789 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyteraz metforminę 2*500, inofolic,
wcześniej clo, duphaston, primolut,
z suplementow: wiesiołek, femibion, ostropest, czosnek w kapsułkach, olej lniany po 1 łyżce,
a kiedyś to mnóstwo od żołądka, od jelit, od trzustki, od tarczycy etc.
Qrczaku mnie też się suwaczek podoba:)