X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne O wszystkim i o niczym :D
Odpowiedz

O wszystkim i o niczym :D

Oceń ten wątek:
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq ja też miałam postanowienie, że do końca I trymestru zero seksu, ale nie dałam rady :P Pragnienie było silniejsze ;)

Kwiatuszku mój A. jakoś nie okazuje wielkiej radości, ale jak już niejednokrotnie pisałam, on zwyczajnie nie potrafi okazywać uczyć. Jak mu kiedyś powiedziałam, że on się nie cieszy z tej ciąży, to mi oburzony odpowiedział, że jedynie nie okazuje radości w ten sam sposób co ja, ale to nie oznacza, że się nie cieszy!
    Wydaje mi się, że on jeszcze nie do końca to przetrawił. Pewnie jak mi brzuch urośnie i maleństwo zacznie kopać, to dotrze do niego na dobre, że zostanie ojcem ;)

Kwiatuszku rozumiem cię, że taki widok kobiety z brzuchem lub świeżo upieczonej mamusi nie budzi w Tobie wielkiej radości. Też miałam z tym czasem problem. Wkurzało mnie, że wszystkie w koło mogą zajść, tylko ja nie.

Piękny dzień dziś u mnie :) Zaraz idę na działeczkę wysiać kolejne warzywka, a potem trochę poleżakuję.
    W ciąży raczej nie można się opalać? Ja tak kocham wygrzewać się na słońcu, a tego lata będę chodzić blada :P

Miłego dnia :D

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak blada ale i tak seksi, hihi.
    Ja dzis popoludniu ide do gina, na monitoring.

Qrczak lubi tę wiadomość

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha aszka :) nie wiem czy sexi :P zwłaszcza jak brzuch zacznie być już widoczny ;)

Trzymam kciuki za monit., niech się piękne jajeczka pokażą :D

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak postoje w pracy przy oknie na 4 piętrze i popatrze na ulice - jedna z najbardziej ruchliwych w miescie to nie ma chwili aby ktos nie szedł z wózkiem albo z małą ledwo idącą dzieciną :) a taki niż demograficzny podobno :D

Też tak niedługo bede śmigała :D

Aszka daj znać co tam hodujesz :)

Qrczaku najważniejsze abyś Ty sie czuła sexowna i podobala sie A. a reszta nie ma znaczenia :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie hoduje bo mowilam ze za wczesnie:p Niemniej przedyskutowałam z lekarzem opcje leczenia, bo moj gin jest troche nadaktywny i musialam go postawic do pionu. Chodzi o to ze w sumie dopiero m-c temu u niego bylam i dal mi dupka, a juz pyta czy sa efekty :D tym bardziej ze sam na poczatku mowil, ze nalezy odczekac 3-4 cykle do regulacji. Kiedy mu o tym przypomnialam to WTEDY i sam on przypomniał i powiedział ze na monitoring bez wspomagania to on nie widzi potrzeby chodzic (co mi ulzylo-bo to jednak kasa). I nadal mam brac dupka jak biore i do tego przepisal mi clo :) ktore wywalczylam bo on w sumie nie za bardzo sie do tego palil a nawet jeszcze m-ca sie nie staralismy bo bylam chora i mowie mu ze jak czlowiek ma temp, itd to mu sie nic nie chce, ale on troszke za bardzo do przodu i dlatego trzeba go stopowac, on chyba mysli ze kobiety to po m-cu zachodza :D :D nawet jak sie probuja ;) Dlatego koniec koncow to mi powiedzial, ze od nastepnego cyklu bedzie sie liczyc, skoro w tym nie probowalismy i mam brac clo plus dupka i tak probujemy z 6-8 mies, a pozniej ewentualnie inne opcje. Ten moj gin to taki mlody facet i on podchodzi bardzo ambitnie ale wg mnie to ma prowadzic mnie rzetelnie, a nie tylko nastawic na efekt poza tym ze wiadomo sie nie oszukujmy mu tez chodzi o kase...dlatego jak wyzej pisalam postawilam go do pionu i przyznal mi racje, chociaz jeszcze oczywiscie powiedzial, ze po tych 8 mies to bedzie ewentualnie trzeba zrobic badanie jajwodow, ale to juz pozniej ewentualnie, i najlepiej jeszcze badania spermy meza -na wszelki wypadek bo on przypuszcza ze u mnie jest problem z samym cyklem ale wiadomo trzeba wykluczyc. W nastepnym tygodniu wiec sie umawiamy na badanie spermy meza, chociaz akurat na 99% jestem przekonana ze bedzie ok, ale lepiej sie wiadomo upewnic. I zaczynam cykl nastepny z clo i dupkiem i to bedzie ten 1 ze staraniami haha :)Dodam jeszcze ze badania po lekach prolaktyna itd wyszlo dobrze, teraz mi jeszcze dal na dwa hormony i zobaczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 09:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Kwiatuszku...mój A. się cieszy, ale inaczej ode mnie:) też chyba jak to facet, trzyma to w sobie...chociaż w weekend z tej ekscytacji to wziął i się wygadał dla mojej siostry i szwagra...ech zła byłam na niego, ale cóż....
    aszka to trzymam kciuki za cykl:) a mój gin znowu za spokojny, i mnie to czasem drażni hehehe....

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqa pewnie, ale trzeba trzymac reke na pulsie...takze nie dac sie zwariowac, tym bardziej ze on jak pisalam jest troszke nadaktywny :D

Wysłany: 26 maja 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczaku jak tam po wizycie u fartuszka? Jak Kropek?

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Maluszek ma się świetnie :D Nadal jest o 6 dni młodszy w stosunku do @ i tak mu już pewnie zostanie ;) Ma 23 mm. Serduszko pięknie biło 175 uderzeń na minutę :) Widziałam i słyszałam :D Nawet rączką zamachał do Mamusi, także piękny prezent miałam na Dzień Mamy ;) Za 3 tygodnie mam badania prenatalne ze wszystkimi pomiarami.
    Dostałam L4 bez żadnego problemu. gin sam zaproponował.

A oto moje Małe Szczęście:

8e57537073a58c56.jpg

aszka, Malenq, kwiatuszek789 lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ładniutki kropeczek :)

Qrczak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qurczaku....taki malutki kurczaczek:) śliczności:) cieszę się, że wszystko ok:-)

Qrczak lubi tę wiadomość

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq a co u Ciebie? Kiedy masz wizytę?

Aszka jak idą starania?

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochanie jutro...i staram się o niej nie myśleć....
    a czuję się jak statystyczna kobieta w I trymestrze .... hehehe czyli jak na karuzeli, jeden dzień ok, drugi nie mogę wstać z łóżka etc.

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie trzymam kciuki za dobre wieści :)

Ja to chyba jestem poza statystyką ;) Może przez nadmiar statystyki w mojej pracy zawodowej :P Wciąż nie mam typowych objawów ciążowych. Nawet huśtawki nastrojów nie doświadczam zbyt często. Wzruszyłam się jedynie ostatnio w niedzielę w kościele podczas chrztu mojego siostrzeńca. Raz też nakrzyczałam na dziewczyny w pracy i chyba ze dwa razy jak coś A. powiedział, to mi łzy poleciały i to tyle. Poza tym tylko piersi mnie bolą i czasem mocniej brzuch. Senna jestem tylko ze 2-3 razy w tygodniu, a tak normalnie funkcjonuję. Tyle, że leniwa się mega zrobiłam!

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczaku to ZAZDROSZCZĘ, że nie masz tych wszystkich dolegliwości ----> tylko się cieszyć kochana:)
    i dziękuję za 3manie kciuków, są mi teraz potrzebne:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie zaczynam od clo od nastepnego cyklu teraz znowu mi wykres szaleje sie zobaczy jakies dziwactwa wychodza.

Wysłany: 27 maja 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczaku ciesze sie bardzo, ze Kropek zdrowiutki :) w sumie już nie taki kropek bo ładnie urósl :)
    Malenq trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte i tez poprosimy zdjecia, musimy sie z Aszą napatrzeć i sie wzrokowo zarazić :D
    Aszka nie zapominaj ze czerwiec jest nasz :) Trzymajcie kciuki bo może za 3 tygodnie bedą II kreseczki. Ahh jakbym chciała <3
    Aszka a nie chcesz udostepniać wykresu? Byśmy miały podglad na Ciebie :)

Qrczak, Malenq lubią tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszku cały czas trzymam kciuki, modlę się o te II kreseczki dla Was...już nie mogę się doczekać, kiedy do nas na fioletówkach dołączycie:)

kwiatuszek789 lubi tę wiadomość

Wysłany: 27 maja 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy jak to bedzie :) jesli bedzie skok to w koncu normalny (w zasadzie pierwszy normalny) cykl starań bedzie. Poprzedni przez tego dupka to w ogole jakas porazka :/
    Żyje taką nadzieją ze szybko sie uda i nie bede musiala tyle biegac po lekarzach w poszukiwaniu przyczyny niepowodzen. Ale czas pokaże jak to bedzie...

Malenq lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszek ja na razie i tak nie udostepnie, bo z kolei po antybiotyku mialam infekcje bakteryjna i (bralam lek) w pochwie i mam taki wykres ze musialam zignorowac temperatury bo jak bralam lek to mialam ponad 36,90 i mi przechodzilo do fazy drugiej od razu a z kolei po leku mam tempki 36.00 i mi spada takze gorki i dolki i musialam 90% temperatur zignorowac bo codziennie mialam faze druga :D takze musze czekac na nastepny cykl, mam nadzieje ze juz ani zapalenie gardla ani nic innego sie nie trafi.

‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ