X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne O wszystkim i o niczym :D
Odpowiedz

O wszystkim i o niczym :D

Oceń ten wątek:
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Kwiatuszku wybacz, za te skróty. Już wyjaśniam ;)
    Maluch ma od pupy do główki 59,4 mm (CRL).
    NT to przezierność fałdu karkowego – odległość między tkanką podskórną a skórą na wysokości karku płodu. Zwiększenie wartości NT występuje w niektórych zespołach spowodowanych aberracjami chromosomalnymi: zespole Downa, zespole Edwardsa, a zwłaszcza w zespole Turnera. W praktyce NT nie powinno przekraczać 2,5 mm. U mojego Maluszka NT wynosi 1,5 mm.
    Kość nosowa 3,5 mm.
    BPD - wymiar dwuciemieniowy główki, u nas 16,6 mm.
    Termin porodu 26 grudnia ;)
    c74c9bf34f3dffd4med.jpg
    4bb8d8181a207be8med.jpg
    8166fe30013d95f9med.jpg

Malenq, kwiatuszek789, paaulla84 lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak super na swieta Bozego Narodzenia :D
    Ja sie rzadko odzywam bo mam 1.5 etatu i bardzo duzo pracy teraz. Ale już za tydzien pełny luz i bede miala juz mniej pracy takze fajnie bo tylko bede pracowac 20 godzin tygodniowo, planujemy z mezem mały remoncik bo trzeba odmalowac sciany i zawiesic polki.
    Ja ide za m-c do gina czuje ze mnie opierniczy bo ten m-c calkowicie odpuscilismy juz sie naslucham ale mam to gdzies, najwyzej go zmienie...Jedno co mnie cieszy to to ze po dupku mam szybciej cykle moze mi sie w koncu unormuje na dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 11:15

Qrczak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej skarby:)

przepraszam, że tak mało jestem, ale albo boli mnie głowa, albo mega mdłości, albo po prostu brak weny....ale cały czas podczytuję...

qrczaku ale Ci zazdroszczę tego badania, ja mam 4 lipca i nerwy mnie chyba zjedzą.....cieszę się, że maluszek zdrowo się rozwija i że jest wszystko ok....
    a babcia niestety powinna być teraz przez Was monitorowana...bo to bardzo niebezpieczne....3mam kciuki żeby to była jednorazowa akcja..

ostatnio czas mi zlatuje również na wizytach lekarskich, a to gastroenterolog, a to endokrynolog, a to na pobranie krwi etc., etc.......

myślę o Was często...
    a dla kwiatuszka, aszki i reszty ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^* wiruski nadal zostawiam ;)

Qrczak, aszka, kwiatuszek789 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqa dzieki :*

Malenq lubi tę wiadomość

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakos tez mało zaglądam, tzn pisze na jednym forum a juz nie wczytuje sie w wiekszosc tak jak kiedys ale do Was staram sie zajrzeć :)

Malenq dziekuje za wiruski :)

Qrczaku dziekuje za wytlumaczenie ale i tak pewnie nie zapamietam ;) zdjecia cudne i jak już ładnie widać :)ahh znowu sie rozmarzyłam <3 kiedy ja sie doczekam takich zdjec mojego szkraba :(

Malenq lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszek doczekasz sie :) Ja to tez malo mam czasu niestety, ale takie zycie.

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Kwiatuszek doczekasz sie :) Ja to tez malo mam czasu niestety, ale takie zycie.
    wierze, że kiedys na pewno sie doczekam. I Ty też :)

Malenq, aszka lubią tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek na pewno :D

Wysłany: 30 czerwca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam słychać u Was kobietki? Qrczak, Maleq jak sie czujecie, jak Kruszynki?
    Aszka jak tam u Ciebie?

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszku dziękuję, za odnalezienie wątku....
    w piątek mam prenatalne, zobaczę teraz jak duża moja niunia jest:) ostatnio miała 5cm hehehe, normalnie olbrzym:)
    czuję się dobrze, od dwóch dni nawet względnie normalnie:)

Pisz szybciutko co u Ciebie? Aszka?

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa prosze bardzo :-)
    Slodkie 5cm szczescia <3 trzymam kciuki za kolejna wizyte :-)

U mnie dziecko zeszlo na drugi plan, zajelam sie praca i ona pochlonie mi wakacje a pozniej jak sie naucze nowych obowiazkow to tez bedzie chyba w miare czas lecial bo taki rodzaj pracy. Kontakt z ludzmi a to jest czasami fajne a czasami tragiczne wiec roznorodnosc :-) cieszy mnie to. Tak sie przekierowalam na prace, ze to stalo sie teraz moim priorytetem i zle to zabrzmi ale nie chcialabym teraz niespodzianki w postaci II kresek. Jakos mi sie to poustawialo w glowie. Moj robil w czwartek badania armii bo udalo mi sie go zapisac na ta akcje bocian na dzien ojca i czekamy na wyniki. Jesli beda zle to nie bedzie sensu odwlekac staran mimo pracy bo jednak dziecko najwazniejsze ale jesli moga starania poczekac to tak bedzie lepiej :-) i odstawiam leki, na inofolic nie moglam juz patrzec, dupka narazie tez nie bralam, kwas foliowy lykne sporadycznie, od nowego cyklu odstawiam bromocorn i jedynie magnez zostawiam bo odkad go biore mam znacznie rzadsze bole glowy. Takze tak u mnie :-)

A ja poprosze jakies fotki z najblizszych wizyt bo musze moje patrzałki naciiieszyc tym slicznym widokiem :-)

Malenq lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro do lekarza, na monitoring ide, na 17, zobacze co i jak. Zobaczymy co dalej :) jak wczesniej pisalam ciesze sie ze u meza ok mojego. Mojej kolezanki maz niestety wyniki beznadziejne a oni nadal sie staraja a 1.5 roku mija... i nic. Ona na lekach itd, oczywiscie roznych itd.
    Kwiatek pewnie, nie ma co sie spieszyc, ja mam takie jednak zdanie ze lepiej poczekac jak ma byc i dobrze to bedzie dobrze i pozniej,a kobieta tez cos powinna osiagnac. Akurat ta moja kolezanka ma 26 lat, wiec wiek nie ma nic do rzeczy tylko ewentualne problemy.
    Zapomnialam dodac, bylam dzis na badaniach kupe mialam tego i sa ok, juz mam wyniki, testoteron prolaktyna itd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 22:34

Malenq lubi tę wiadomość

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetnie Aszka ze masz dobre wyniki. Chwila moment i bedzie bobo :-) ja o rok mlodsza od Twojej kolezanki wiec tez mnie nic nie goni. Oczywiscie chcialam w tym wieku urodzic ale zycie nie zawsze uklada sie tak jak bysmy tego chcieli. Widocznie gdzies tam jest zapisane ze to nie nasza pora. Moj mezul rozumie mnie ze chce poczekac. W sumie to tez dla jego dobra :-P po cichu smieje sie ze jak juz bede wiecej zarabiala to rzuci prace i zajmie sie swoim hobby ktore moze stac sie dochodowe. Wiec los sie usmiecha i trzeba korzystac :-)
    Aszka pisz jutro jak tam monitoring :-)

Qrczaku czekamy na wiesci od Ciebie :-) melduj sie :-)

Tymczasem zegnam sie dzisiaj i ide paciu. Dobranoc :-

aszka, Malenq lubią tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam jest pecherzyk, natomiast zobaczymy jak to bedzie dalej. Nie licze na ten cykl :D z tego co czytalam to najwiecej zaskakuje po 3-4-5. Caly sie rozpromienil jak zobaczyl wyniki meza :D i od razu byl milusi. Powiedzial,ze w takim razie jedziemy na tym a ewentualnie dalej to po pol roku inne opcje. Grunt ze armia ok. Nie dal zastrzyku bo on jest zdania ze lepiej jak same pekaja, a na pewno mowil, ze peknie bo sie scianki juz powiekszyly, i mialam bol, sie okaze ;)

kwiatuszek789, Malenq lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak gdzie zniknelas, pisz jak tam z ciaza...
    malenqa Ty tez...czekamy na informacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 14:04

kwiatuszek789, Malenq lubią tę wiadomość

Wysłany: 2 lipca 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka to trzymam kciuki aby tam cichutko sie ktos niedlugo ulokował :) dobrze ze lekarz ma zdrowe podejscie to wszystkiego bo to juz duzo :)

Zaczynam sie martwic o Qrczaka! Chyba, ze wyjechali w trójeczke na wakacje to spoko :)

My wzoraj dostalismy wyniki armii mojego i chyba tez wsio ok wiec uspokoilam sie ze mozna troszke poczekac ze staraniami :)

Malenq, aszka lubią tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widziałam kilka dni temu Qrczaka na fioletowej stronie i też mnie martwi, że tu nie zagląda....

Kochane przeziębienie mnie dopadło, w ruch poszedł sok malinowy, miód, cytryna, czosnek....oj tak ciężko to ja dawno nie przechodziłam przeziębienia...:-/
    a w poniedziałek wylot....mam nadzieję, że do tego czasu wyzdrowieję:D:D:D

brzuszek boli, bo wszystko się rozciąga, ale na szczęście nie ma już mdłości itp.

dam znać w piątek wieczorkiem i zdjęcia z usg wrzucę obiecuję:)

aszka ale fajnie, że wyniki małża są dobre, teraz nic tylko działać:) będzie dobrze:)

kwiatuszku u Ciebie również się cieszę z wyników i z Twojego podejścia...:)

ja w 30lat to chciałam mieć już min.2 dzieci...a widzicie jak jest...rocznikowo urodzę w 31l.... jak przy kolejnym starania mi zajmą 6lat :-/ ......grrrrrrrr nie chcę nawet o tym myśleć....

Buziaki i miłego wieczorku:)

aszka lubi tę wiadomość

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba miec zdrowe podejscie bo inaczej sie zwariuje na tym świecie :) mam nadzieje ze rok mi szybko minie, na dniach sie okaze co z kobitka ktora choruje powaznie w moim nowym miejscu pracy, glupia sytuacja bo jesli by odeszla z pracy przez chorobe to bym poszla na jej miejsce. Źle nikomu nie życze, niech bedzie zdrowa i 100 lat ale praca pracą :P zobaczymy jak to bedzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 19:05

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Zaglądałam tu przez jakiś czas, ale milczałyście, a ja nie chciałam być monotematyczna z moją ciążą, więc się nie udzielałam :P

Aszka, Kwiatuszek cieszę się z dobrych wyników2 Waszych mężów :)

Aszka, fajnie, że gin chce działać jak najszybciej i próbować wszystkich opcji. Oby jak najszybciej Wam się poszczęściło :D

Kwiatuszek, wiesz że ja Ci życzę tego, co sama sobie wymarzysz. Jeśli teraz chcesz zaczekać, to ja to w 100% popieram :D Przyjdzie czas i na dzidziusia. A może stanie się tak, że za jakiś rok bocian sam do was zawita bez specjalnego starania się ;)

U mnie OK. W czwartek byłam u gina i z Maluchem też dobrze. Miał już prawie 6 cm i machał rączkami i nóżkami bardzo intensywnie :P Nadal gin obstawia chłopca, więc zaczynam się przyzwyczajać do tej myśli ;) Mam tylko problem z imieniem, bo prawie nic mi się nie podoba :P Dziś spędziłam trochę czasu nad przeglądaniem wszystkich męskich imion od A do Z :P
    Poza tym walczę z garderobą. Tzn od 3 tygodni nie mogę ogarnąć swoich ciuchów :/ Część leży na podłodze i czeka na przejrzenie, trochę już poupychałam do worów i wczoraj jeszcze zamówiłam dodatkowe worki próżniowe i jak tylko przyjdą to spakuję resztę, wyniosę do piwnicy i zrobi się trochę miejsca.
    Jutro postaram się napisać trochę więcej co u mnie, bo teraz już muszę uciekać.

A oto moje dziecię na ostatniej wizycie ;) :
    c737ab4a41127e02med.jpg

aszka, Malenq, kwiatuszek789 lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszek to super :) to najwazniejsze. Inne sie da popchac ;) :D
    Malenqa pokazuj foto, zobaczymy jak wyglada :D ile cm itd. Dobrej podrozy, uwazaj na siebie :) pij duzo woody.
    Qrczak ojeju ale wyrazne!!!!!!! Widze raczke glowke, ucho, rany jak caly prawie widoczny!!! Szukaj szukaj imienia, aby bylo w miare fajne a nie jakies udziwnione chociaz wiadomo dla rodzicow to zawsze imiona najpiekniejsze :D jakie oni wybrali.

Malenq lubi tę wiadomość

‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ