Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Obiecuję, że nie zrobię testu przed terminem @! Dołączycie?
Odpowiedz

Obiecuję, że nie zrobię testu przed terminem @! Dołączycie?

Oceń ten wątek:
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak sobie co miesiąc obiecuję... a potem zawsze kupuję test :)

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 16:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja identycznie ... :)
    Wczoraj mi sie spoznial zrobilam test wieczorem wynik - negatywny oczywiscie ... A dzisiaj @
    Kasa w bloto i tylko stres za kazdym razem :/

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie robie juz testow do 18 dpo- 4 dni po terminie- tak sobie ustalilam...robilam ostatnio w dniu spodziewanej , test pozytywny a 16dpo przyszla @ :( testuje teraz dopiero po 18 wyzszych tempkach...tez za te kase przez kilka miesiecy to juz mialabym pewni z 1000f odlozone na dzidzie w razie czego.

nutka lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepiej zrobic tydzień po spodziewanej @ jesli sie spóxnia, bo to rzeczywiście wyrzucanie kasiory

nutka lubi tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • olitka Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2013, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, kurcze jestem w 27dc (cykle 31 dniowe) i już mnie korci, bo mnie strasznie piersi bolą (tak samo było w pierwszej ciąży)...
    Tylko boję się... bo w zeszłym cyklu zrobiłam wcześniej a dwa dni później był już negatyw...
    Także szukam wsparcia :), żeby chociaż wytrzymać do sylwestra - wtedy sprawdzę, żeby malucha czasami szampanem nie upoić:)

weronika86 lubi tę wiadomość

f2w39n7304tem5zg.png

dqprx1hpbjoqfhgk.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc ja Cię olitko wspieram i wierzę, że będziesz twarda;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • olitka Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2013, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki:-) chcialabym zeby sie udalo... chociaz to dopiero drugi cykl staran... jakos boje sie testow.. to podstepne bestie;) w pierwszej ciazy wychodzily negatywne a potem sie okazalo ze bylam w ciazy tylko ze owulacja wystapila w terminie spodziewanej@ takze mam wrazenie ze mielismy niezlego fuksa:-) zobaczymy ile szczescia bedzie tym razem:-) zycze wszystkim wytrwalosci! I dziekuje za wsparcie:-) chcialoby sie napisac : ' niech moc bedzie z Wami!' no to teraz chyba mnie troche ponioslo:-)

f2w39n7304tem5zg.png

dqprx1hpbjoqfhgk.png
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż boję się myśleć ile kasy przetraciłam na te testy. Już zmieniam apteki, bo wstyd się pokazywać w jednej... no ale cóż, jedni kupują papierosy, ja testy...u mnie to już nałóg.

karmelek lubi tę wiadomość

Maracuja
  • olitka Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2013, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak mam:) teraz kupuje w Rossmanie tam jeszcze mnie nie kojarzą;)

Dzisiaj rano tak mnie kusiło żeby zrobić test... tak jak napisałaś to już nałóg a ja właśnie jestem na odwyku:))))

Jeszcze dwa dni...

f2w39n7304tem5zg.png

dqprx1hpbjoqfhgk.png
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olitka wrote:
    Też tak mam:) teraz kupuje w Rossmanie tam jeszcze mnie nie kojarzą;)
    skąd ja to znam..

Ja tym razem też czekam 2 dni. Jeśli @ się nie pojawi - w co wątpię- zrobię test. Tylko znów muszę pomyśleć gdzie iść, żeby kupić... Może powinnam sobie kupić jakąś specjalną maskę ;)

Maracuja
  • olitka Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio kazałam mężowi kupić w pobliskiej aptece, bo już jestem tam spalona;)

Ale gdyby on wiedział ile jak kasy na te testy wydałam to nie byłby zadowolony - delikatnie mówiąc:)))

Pozostaje internet:) jednak mam nadzieję, że już niedługo nie będę myśleć o testach:) czego również każdej z Was życzę:)

yojiona lubi tę wiadomość

f2w39n7304tem5zg.png

dqprx1hpbjoqfhgk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 16:51

nutka lubi tę wiadomość

• Maracuja Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się miesiączka spóźnia, ale piersi w ogóle mnie nie bolą. Przez ostatni tydzień boli mnie bardzo brzuch, na @. Myślałam, że wczoraj dostanę - nie dostałam. Na razie czekam.. i to czekanie jest najtrudniejsze.

Maracuja
  • yojiona Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olitka wrote:
    Ja ostatnio kazałam mężowi kupić w pobliskiej aptece, bo już jestem tam spalona;)

Ale gdyby on wiedział ile jak kasy na te testy wydałam to nie byłby zadowolony - delikatnie mówiąc:)))

Pozostaje internet:) jednak mam nadzieję, że już niedługo nie będę myśleć o testach:) czego również każdej z Was życzę:)

Ja tez kiedyś pojedynczo kupowałam testy, raz na mnie dziwnie w aptece popatrzeli jak powiedziałam poproszę 5 testów heh teraz kupuje hurtowo na allegro;)

9ltfxzdvgzik0s92.png

• olitka Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myslalam o allegro:-) mam nadzieje ze nie bedzie potrzeby:-) staram sie nie nakrecac ale od 5 dni bola mnie piersi...... kurcze byle by do wtorku:-)

f2w39n7304tem5zg.png

dqprx1hpbjoqfhgk.png
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olitka 3mam mocno kciuki:))

Maracuja
  • olitka Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2013, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maracuja, planujesz testowanie też na wtorek?:) również trzymam kciuki!

Wiecie ja w pierwszej ciąży zrobiłam test po terminie @ i wyszedł negatyw, pozytywny i to baaardzo blady i to jeszcze po godzinie a nie po 5 minutach wyszedł dopiero po 2 tygodniach... okazało się że owulowałam w dniu oczekiwanej @:)
    Także my tu swoje a natura swoje:)

f2w39n7304tem5zg.png

dqprx1hpbjoqfhgk.png
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak olitka, jeśli @ nie przyjdzie to we wtorek testuję. Jestem w tym cyklu po monitoringu,więc wiem kiedy miałam owulkę, ale poza bólami brzucha, które trwają już od ponad tygodnia, nie czuję innego bólu piersi niż przed @, a z tego co czytałam, to właśnie po piersiach zazwyczaj widać, że coś zaskoczyło. Chociaż z drugiej strony, każdy organizm jest inny i inaczej reaguje.

W tym cyklu staram się nie szukać objawów , których nie ma. W poprzednich miałam wszystkie objawy ciążowe. Wystarczyło tylko , że o nich przeczytałam - mdłości - proszę bardzo, zawroty głowy, kłucia jajników, co się tylko chciało, tylko fasolki nie było.

olitka lubi tę wiadomość

Maracuja
  • olitka Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2013, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm... masz rację każdy organizm reaguje inaczej... mnie też pobolewa brzuch na okres od jakiś 3 dni.. ale pamiętam, że tak samo było z pierwszą ciąża.. już myślałam, że dostanę a tu nic nie przychodziło.. także głowa do góry:)może jeszcze będzie niespodzianka:)

Co do objawów to ja już wrzuciłam na luz, powtarzam sobie, że jak wyjdzie to super a jak nie to się upiję na sylwestra i też będzie dobrze;)

karmelek lubi tę wiadomość

f2w39n7304tem5zg.png

dqprx1hpbjoqfhgk.png
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ