Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Objawy ciąży?
Odpowiedz

Objawy ciąży?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ;)

• Zlotowlosa Koleżanka

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie starajace sie! :-)

Duzo tych for- niewiadomo ktore wybrac! ;-)

Jestem tu nowa.. Opowiem Wam pokrotce o moich dotychczaspwych obserwacjach.

Staramy sie z mezem dopiero od dwoch miesiecy i w sumie nawet trudno nazwac to jakims wielkim staraniem- po prostu przestalismy sie zabezpieczac bo stwierdzilismy, ze to juz czas ale nie celujemy jakos specjalnie w owulacje ;-)

Odkad przestalismy sie zabezpieczac wydaje mi sie, ze juz zaszlam w ciaze ale nie wiem czy ja sobie to sama wymyslam czy nie. W ostanim cyklu mialam rozne objawy mogace o tym swiadczyc (bol piersi, zmeczenie, sennosc, wrazliwosc na zapachy, nudnosci) ale jednak okres przyszedl (normalny, obfity) wiec pewnie moj mozg sobie to wmowil! ;-) W tym cyklu (okres powinienien przyjsc w najblizsza niedziele czyli za dwa dni) tez oczywiscie mam objawy- jednak troche inne - sennosc, male skurcze w okolicy macicy kilka razy dziennie od ok. 10 dni, wiekszy bol piersi (i rozmiar) niz zazwyczaj i tez juz od dobrych 10 dni (zazwyczaj pojawial sie pare dni przed okresem).

Wiem, ze temperature powinno sie mierzyc regularnie codziennie ale postanowilam zmierzyc sobie tak po prostu czoraj i w pochwie wynosila ona 37,7! To chyba dosyc wysoko co? Ale pewnie o niczym nie swiadczy..

Wiem, ze niedlugo poznam prawde bo okres zawita za 2-3 dni jesli zawita ale nie jestem zbyt cierpliwa osoba i nie moge przestac o tym myslec wiec musialam sie wygadac :D

Wszelakie uwagi oczywiscie mile widziane! ;-)
    Pozdrawiam Was kobietki!

Udalo sie .. :-)
    43263850a6.png
  • dora13 Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złotowłosa to trzymam kciuki:) Ja w pierwszym cyklu starań doszukiwałam się wszelkich objawów, jak przyszła @ to był zawód. Przy drugim cyklu odpuściłam, ale kiedy @ spóźniała się 3 dni już miałam nadzieję. I znówu dół. Teraz postanowiłam skorzystać z pomocy OF, niestety nie od początku cyklu, ale już wiem jak się obserwować, badać itd. Wyższa temperatura to dobry znak, jeszcze żeby się utrzymywała :)

ckai43r858q6yu1s.png
    16.02.15 8tc. *
    31.07.2015 9tc. *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie...
    Jestem tu nowa i muszę się chyba wygadać... To nasz 1 cykl starań, wczoraj śluz, ukłucie w jajniku i test wskazały na owulacje. Oczywiście starania poczynione, ale jest coś co mnie zastanawia... Ciężkość w podbrzuszu takie jakby ciągnące... dziś od samego rana. nigdy nie miałam tak podczas owulacji i zaczyna mi wchodzić ten fakt na głowe:/ Wciąż zastanawiam sie czy to faktycznie cos znaczy...
    Ściągnijcie mnie prosze na ziemie, bo inaczej pewnie do @ zwariuje :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka, ja miałam w pierwszych cyklach takie ciągnięcia.. niestety na nic nie wróżyły.. ale może u Ciebie będzie inaczej ;) każdy cykl potrafi być inny..

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka, może i bym nie myślała nad tym, bo przecież jestem świeżo po owulacji, ale jakoś nie daje mi to spokoju ;) A wszystko przez to, ze nigdy takiego ciągnięcia zaraz po owu nie odnotowałam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wcześniej też nie, a bynajmniej tak mi się wydawało jak się nie staraliśmy, a jak zaczęliśmy to nagle miałam ciągnięcia w podbrzuszu, od pępka w dół, w jajnikach, a okazało się to zwykłym PMS, ale Tobie życzę ciąży :*

• Zlotowlosa Koleżanka

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki ! :-)

Ja tez mam takie klucia i ciagneicia co jakis czas a jakies 5 dni po domniemanej owulacji (nie prowadzilam wykresu wiec nie mam pewnosci kiedy byla) doswiadczylam bardzo dziwnego uczucia- nagle mnie tak jakby mocno tam w srodku pogilgalo, pociagnelo i zaswedzialo (trudno opisac to uczucie)!! I trwalo to jakies 10 sekund. W zyciu czegos takiego nie mialam!

Jedyne co mi nie pasuje to to, ze akurat w tym cuklu nie wspolzylismy w tym najbardziej wydawac by sie moglo 'goracym' terminie.. no chyba ze owulka sie spoznila albo pospieszyla albo moj maz ma super silne plemniki, ktore przezyly we mnie kilka dni i poczekaly ;-)

Dzisiaj znowu zmierzylam temperature bo jakas taka ciepla na twarzy sie czulam (ach ta niecierpliwosc!) i wyszlo 37.5 w pochwie i 37.4 pod pacha a infekcji raczej zadnej nie mam ! .. hmmm

Udalo sie .. :-)
    43263850a6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć :*

Zwariuje, to pewne :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nic tylko czekać do terminu @ :) może udało Wam się już z początku ;)

• Flexi Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem po sobie ( starania od stycznia ), ze im bardziej chce tym wiecej objawow sobie wynajduje. Im blizej do okresu tym pms wychodzi mi z glowy na rzecz domniemanych objawow.

w pierwszej ciazy takim najwczesniejszym znakiem byl wlasnie brzuch i uczucie ciezkosci wymieszane z bolem miesiaczkowym. I kolejny objaw to byly ciezkie, jakby spuchniete piersi ale ani nie wieksze czy bolace.

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi świete słowa, mam to samo..a leki też powodują objawy niestety :( o rozczarowanie nie trudno..

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech, domyślam się, że niemożliwe jest chwilę po owu odczucie bólu spowodowanego powiększającą się macicą, bo taka sytuacja nie ma miejsca w tak szybkim czasie. Ale to jednak zastanawia ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozwiązanie zagadki w końcu przyjdzie i będzie wszystko jasne :) lepiej zbyt dużo tym nie myśleć bo można zwariować, ale wiem jak to jest na początku ;D nie da się nie myśleć.

• Flexi Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w cyklach 25 dniowych jestem obecnie na 23, ovuf prognozuje 35% na pozytywny test. Rano dzis czulam ten dziwny bol i teraz to samo a na dokladke czuje lekutenkie mdlosci.
    Do testowania dwa dni a ja swiruje... choc zdaje sobie sprawe z tego, ze przy moim kiepskim sluzie plemnik zapladniajacy musialby byc hiper turbo prze skurczybykiem by zaplodnic komorke... no ja wierze!;)

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja we wtorek robię betę to będzie mój 26 dc :) ..nastawiam się na negatyw jednak mimo nadziei :P

• Flexi Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na bete sie nie wybieram bo mam sentyment do testu ;) w zasadzie to ja chyba w pierwszej ciazy bety nie robilam. Lekarz nie zlecil CHYBA bo ja juz bylam okolo 5/6 tydzien u niego a sama wtedy taka wkrecona w temat nie bylam

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA się przygotowałam na staranka i w promocji zakupiłam 20 testów ciążowych hehe :D Na bete na pewno nie pójdę, bo tutaj w DE chyba nawet nie robią...a może robią a ja nawet nie wiem ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrezygnowałam na odmianę z testów :P miałam kiedyś zapasy, robiłam co miesiąc i zawsze negatywnie, nie wierzę w nie więc już nie kupuję nawet.. teraz muszę wiedzieć czy się udało szybko, bo wyjeżdżam i jakby co zmienimy lekko plany.. a test mi tego nie pokaże tak szybko, w innym przypadku czekałabym do dnia @ i czy się spóźni, choć ostatnio spóźniła się 4 dni i też negatyw był.. i beta negatywna. To wszystko potrafi dobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 06:59

• dora13 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj nie wytrzymałam i w 26dc (na 28) zrobiłam test. Niestety negatywny :(
    Jutro wylatujemy na wakacje, więc może trochę odpocznę i odciągnę myśli w innym kierunku. @ powinna przyjść we wtorek. Chyba zacznę odprawiać jakieś tańce odstraszające ;)
    Dajcie znać dziewczyny jak tam u Was:)

78e8c20c05812d59230abcf2778c85b3.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 19:23

ckai43r858q6yu1s.png
    16.02.15 8tc. *
    31.07.2015 9tc. *
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ