ocet jabłkowy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczęta, nie wiem czy to zasługa octu jabłkowego, który piję od ok. 1,5 miesiąca, czy tego, że odstawiłam w tym cyklu wszelkie tabletki wspomagające (wit. B6, magnez, wit. prenatalne, wiesiołek), ale po raz pierwszy od 1,5 roku mam śluz płodny w ilościach sporych, a nie mikroskopowych, bądź żadnych. Ależ mnie to cieszy
vanessa, Malenq, MonikaDM, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Myszka-Minnie wrote:Mam pytanko do osób stosujących ocet jabłkowy, a zwłaszcza do ekspertki Weroniki86:
Mozna troche go dosłodzic np. miodem lub bio syropem z agawy, aby lekko zniwelowac smak kwasnosci <przy takiej proporcji zachowa swoje własciwosci>? Niestety to nie moje kubki smakowe, nie chce mi w "łysej postaći" przejsc przez gardło.
Pewnie że można, na etykiecie octu, który ja piję jest napisane, że można słodzić miodem.weronika86, Myszka-Minnie lubią tę wiadomość
-
Hej
Jak uważacie, czy ocet w tabletkach działa o wiele słabiej, niż ten wypijany naturalny? Trochę na pewno tak, ale jakie jest Wasze stanowisko? A może któraś nawet próbowała?
Taki np. Cidrex http://www.doz.pl/apteka/p17311-Cidrex_Plus_kapsulki_40_szt.
Niestety nienawidzę zapachu octu, nie lubię kwaśnych rzeczy, kiedyś kupiliśmy ocet jabłkowy (M. lubi) i niestety w sałatkach też "nie przeszedł". W moim przypadku woda z cytryną powoduje odruch wymiotny... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym... -
Gunia nie wydaje mi sie, zeby dzialal tak samo. Mozesz na cala butelke wody dawac jedna mala lyzeczke octu i tak popija w ciagu dnia, moze tak przejdzie. Mozna slodzic miodem ale nie cukrem Lenus u ciebie na ten sluz pewnie mial wplyw i ocet i przestanie brania sztucznych witamin, powodzenia dziewczyny i zycze wytrwalosci!
Gunia, Lenuś lubią tę wiadomość
-
pierwszy mój wątek przeczytany od deski do deski jurto pędzę do rossmanna...aż żałuję że dziś jest zamknięty takiego smaka mi narobiłyście dziewczyny dobrze ze przeczytałam bo już dawno chciałam kupić i zacząć stosować,ale wtedy myślałam o tym zwykłym z KAMISA pozdrawiam dziewczynyhttps://www.maluchy.pl/li-72656.png
https://www.maluchy.pl/li-72658.png
https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
ANIOŁEK 21.06.13 [*] -
Tez teraz dopiero doczytalam ze to musi byc ocet jablkowy z Rossmanna (mam w domu ale taki z Kauflandu) i jak raz sprobowalam 1 lyzka octu jablkowego na szklanke to myslalam, ze zwroce... Juz sam zapach zle na mnie podzialal ale zatkalam nos, wzielam lyka i to byla najgorsza rzecz jaka zrobilam, z czym skojarzyl mi sie smak wole nie pisac
Akurat dzis wybieram sie do Rossmanna wiec poszukam ale za nim wezme to chyba najpierw powacham haha -
nick nieaktualnyA ja po tygodniu "niepicia" mojego octu od jutra wracam do niego. Nie mogłam pić nic kwaśego bo miałąm wyrywane "mądre" zęby i denytstka mi zabroniła, ale od jutra "będzie się działo" hihi. Podczas tego tygodnia bez octu zauwazyłam, ze wrócił mi trądzik w ilościach jak sprzed picia octu i szybko robią mi się suchsze dłonie. Więc uważam, ze mój ocet to samo zdrowie
Aha...ja tez musze wypróbowac ten Rossmanowy, bo ja miałam raz z DM a teraz mam z Netto, obydwa mętne i naturalne, ponoć ten z Netto gorszy (jutro sprawdzę bo jeszcze nie miałam okazji pić, pije mąż), ale wybiorę się do Rossmana i zobaczę czy jest -
na moim przykładzie mówię że ocet działa!! dziś 8dc a ja mam rozciągliwy śluz od rana!!! u mnie to nieprawdopodobne zjawisko bo zazwyczaj susza u mnie bywała:D a więc pijcie ocet:)
dodam że siemię lniane i oeparol poszły w odstawkę jakieś 2 miesiące temu:) -
Robotka1 wrote:na moim przykładzie mówię że ocet działa!! dziś 8dc a ja mam rozciągliwy śluz od rana!!! u mnie to nieprawdopodobne zjawisko bo zazwyczaj susza u mnie bywała:D a więc pijcie ocet:)
dodam że siemię lniane i oeparol poszły w odstawkę jakieś 2 miesiące temu:) -
Robotka1 wrote:no to ja widocznie nie mam problemów z hormonami:) tzn miałam z prolaktyną ale chyba jest już okej:)
aga.just lubi tę wiadomość
-
jak brałam wiesiołka, to na owulkę bardzo mnie bolał brzuch i jajniki, więc przestałam brać. zaczęłam pić zioła o.sroki i też musiałam je odstawić, bo miałam krwawienia. u mnie zawsze cos. jakkolwiek bym się starała, to nic mi nie będzie pasować.
choć rzeczywiście w ostatnim cyklu przez 2 dni miałam ładny śluz, bo ocet piłam. ocet najbezpieczniejszy dla mnie -
Ja zakupiłam w rossmanie, wcześniej miałam kamisowy i mi to aż tak nie smakuje. Może faktycznie będę dolewała do naturalnego soku jabłkowego, albo właśnie z miętą klepaną sobie będę drinki robiła Ja jakoś nigdy nie lubiłam specjalnie kwaśnych smaków.
Mam nadzieję, że pomoże mi na początku trochę schudnąć, prowadzę teraz dietę bezcukrową więc każdy wspomagacz się przyda
Moja lekarka powiedziała, że oprócz witamin i odkwaszenia ocet 'odkleja tłuszcz od mięśni' czy jakoś tak, co powoduje że ( przy piciu dużej ilości wody! ) wypłukuje toksyny z organizmu i ułatwia redukcję tkanki tłuszczowej. -
nick nieaktualny
-
Ja dziś do szklanki z 2 łyżeczkami octu wycisnęłam 1/4 limonki i przynajmniej lepiej mi pachniało i w ten sposób 2 szklanki (po 2 łyżeczki octu w każdej) zniknęły
A więc Na zdrowie! I do dna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 11:49
MonikaDM lubi tę wiadomość