X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne ocet jabłkowy
Odpowiedz

ocet jabłkowy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja latem zawsze robię sama jabłkowy, gruszkowy, z malin...tylko zimą kupuję, bo latem tak mi schodzi, że nic nie zostaje:D:D:D
    :)

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, nie wiem czy to zasługa octu jabłkowego, który piję od ok. 1,5 miesiąca, czy tego, że odstawiłam w tym cyklu wszelkie tabletki wspomagające (wit. B6, magnez, wit. prenatalne, wiesiołek), ale po raz pierwszy od 1,5 roku mam śluz płodny w ilościach sporych, a nie mikroskopowych, bądź żadnych. Ależ mnie to cieszy :)

vanessa, Malenq, MonikaDM, weronika86 lubią tę wiadomość

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka-Minnie wrote:
    Mam pytanko do osób stosujących ocet jabłkowy, a zwłaszcza do ekspertki Weroniki86:
    Mozna troche go dosłodzic np. miodem lub bio syropem z agawy, aby lekko zniwelowac smak kwasnosci <przy takiej proporcji zachowa swoje własciwosci>? Niestety to nie moje kubki smakowe, nie chce mi w "łysej postaći" przejsc przez gardło.

Pewnie że można, na etykiecie octu, który ja piję jest napisane, że można słodzić miodem.

weronika86, Myszka-Minnie lubią tę wiadomość

• Gunia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Jak uważacie, czy ocet w tabletkach działa o wiele słabiej, niż ten wypijany naturalny? Trochę na pewno tak, ale jakie jest Wasze stanowisko? A może któraś nawet próbowała?
    Taki np. Cidrex http://www.doz.pl/apteka/p17311-Cidrex_Plus_kapsulki_40_szt.

Niestety nienawidzę zapachu octu, nie lubię kwaśnych rzeczy, kiedyś kupiliśmy ocet jabłkowy (M. lubi) i niestety w sałatkach też "nie przeszedł". W moim przypadku woda z cytryną powoduje odruch wymiotny :(

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gunia nie wydaje mi sie, zeby dzialal tak samo. Mozesz na cala butelke wody dawac jedna mala lyzeczke octu i tak popija w ciagu dnia, moze tak przejdzie. Mozna slodzic miodem ale nie cukrem :D Lenus u ciebie na ten sluz pewnie mial wplyw i ocet i przestanie brania sztucznych witamin, powodzenia dziewczyny i zycze wytrwalosci!

Gunia, Lenuś lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwszy mój wątek przeczytany od deski do deski ;) jurto pędzę do rossmanna...aż żałuję że dziś jest zamknięty takiego smaka mi narobiłyście dziewczyny ;) dobrze ze przeczytałam bo już dawno chciałam kupić i zacząć stosować,ale wtedy myślałam o tym zwykłym z KAMISA :/ pozdrawiam dziewczyny

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • agattee Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez teraz dopiero doczytalam ze to musi byc ocet jablkowy z Rossmanna (mam w domu ale taki z Kauflandu) i jak raz sprobowalam 1 lyzka octu jablkowego na szklanke to myslalam, ze zwroce... Juz sam zapach zle na mnie podzialal ale zatkalam nos, wzielam lyka i to byla najgorsza rzecz jaka zrobilam, z czym skojarzyl mi sie smak wole nie pisac :P
    Akurat dzis wybieram sie do Rossmanna wiec poszukam ale za nim wezme to chyba najpierw powacham haha :)

wff22n0ab6iac00e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po tygodniu "niepicia" mojego octu od jutra wracam do niego. Nie mogłam pić nic kwaśego bo miałąm wyrywane "mądre" zęby i denytstka mi zabroniła, ale od jutra "będzie się działo" hihi. Podczas tego tygodnia bez octu zauwazyłam, ze wrócił mi trądzik w ilościach jak sprzed picia octu i szybko robią mi się suchsze dłonie. Więc uważam, ze mój ocet to samo zdrowie :)
    Aha...ja tez musze wypróbowac ten Rossmanowy, bo ja miałam raz z DM a teraz mam z Netto, obydwa mętne i naturalne, ponoć ten z Netto gorszy (jutro sprawdzę bo jeszcze nie miałam okazji pić, pije mąż), ale wybiorę się do Rossmana i zobaczę czy jest :)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na moim przykładzie mówię że ocet działa!! dziś 8dc a ja mam rozciągliwy śluz od rana!!! :) u mnie to nieprawdopodobne zjawisko bo zazwyczaj susza u mnie bywała:D a więc pijcie ocet:)
    dodam że siemię lniane i oeparol poszły w odstawkę jakieś 2 miesiące temu:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robotka to super :) a ile tego pijesz? ja tylko szklankę dziennie. może powinnam zwiększyć ilość...

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też szklaneczkę rano na czczo:) z dwoma łyżkami octu choć teraz to leję na oko;) bardzo rzadko kiedy sobie przypomnę i wieczorem wypiję:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    na moim przykładzie mówię że ocet działa!! dziś 8dc a ja mam rozciągliwy śluz od rana!!! :) u mnie to nieprawdopodobne zjawisko bo zazwyczaj susza u mnie bywała:D a więc pijcie ocet:)
    dodam że siemię lniane i oeparol poszły w odstawkę jakieś 2 miesiące temu:)
    Ocet z wodą może działać jak nie ma się problemów z hormonami, bo jak Brak śluzu jest skutkiem zaburzeń hormonalnych to octy,wiesiołki i takie tam... nie pomogą... niestety :)

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja widocznie nie mam problemów z hormonami:) tzn miałam z prolaktyną ale chyba jest już okej:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    no to ja widocznie nie mam problemów z hormonami:) tzn miałam z prolaktyną ale chyba jest już okej:)
    To bardziej chodzi o estrogeny bo one odpowiadają za produkcję śluzu :)

aga.just lubi tę wiadomość

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak brałam wiesiołka, to na owulkę bardzo mnie bolał brzuch i jajniki, więc przestałam brać. zaczęłam pić zioła o.sroki i też musiałam je odstawić, bo miałam krwawienia. u mnie zawsze cos. jakkolwiek bym się starała, to nic mi nie będzie pasować.
    choć rzeczywiście w ostatnim cyklu przez 2 dni miałam ładny śluz, bo ocet piłam. ocet najbezpieczniejszy dla mnie ;)

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny,jeśli nie smakuje Wam ocet z wodą to spróbujcie zastąpić wodę tym sokiem jabłkowym w pudełku z kranikiem-on nie zawiera cukru a jest dosyć słodki więc troszkę octu zniknie w nim :)

u5cvp2.png
  • jaskolka89 Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakupiłam w rossmanie, wcześniej miałam kamisowy i mi to aż tak nie smakuje. Może faktycznie będę dolewała do naturalnego soku jabłkowego, albo właśnie z miętą klepaną sobie będę drinki robiła :) Ja jakoś nigdy nie lubiłam specjalnie kwaśnych smaków.

Mam nadzieję, że pomoże mi na początku trochę schudnąć, prowadzę teraz dietę bezcukrową więc każdy wspomagacz się przyda ;)

Moja lekarka powiedziała, że oprócz witamin i odkwaszenia ocet 'odkleja tłuszcz od mięśni' czy jakoś tak, co powoduje że ( przy piciu dużej ilości wody! ) wypłukuje toksyny z organizmu i ułatwia redukcję tkanki tłuszczowej.

20141018620520.png
    200710173338.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskolka89 - jak to ładnie zabrzmiało z tym odklejaniem sie tłuszczu od miesni :) Podoba mi się, i już to sobie wizualizuję, jak ten tłuszcz wstręciuch się zmywa :) Jeszcze tylko żebym zaczęła więcej pić (wody) to było by super :)

• jaskolka89 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś do szklanki z 2 łyżeczkami octu wycisnęłam 1/4 limonki i przynajmniej lepiej mi pachniało :) i w ten sposób 2 szklanki (po 2 łyżeczki octu w każdej) zniknęły :)

A więc Na zdrowie! I do dna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 11:49

MonikaDM lubi tę wiadomość

20141018620520.png
    200710173338.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie się dowiedziałam , że wycofują ocet z rossmanna:(

u5cvp2.png
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ