ocet jabłkowy
-
WIADOMOŚĆ
-
asiorekkkk wrote:Hej ja właśnie teraz sobie piję wodę z tym octem i mi strasznie smakuje bo ja własnie lubię takie kwasne . Piję to pierwszy raz w życiu, a to sie pije codziennie?? Czy przy staraniach o dzidzię są jakieś ograniczenia?
asiorek nie ma ograniczen, samo zdrowie kochana a przy staraniach zalecany bo poprawia ph sluzu wiec plemniczni teoretycznie moga przezyc dluzej...plus duze ilosci wody i piekny sluzik murowany...ocet ma mnostow witamin i mineralow..wole pic ocet niz wcinac multiwitaminy sztuczne.gosiunia lubi tę wiadomość
-
Lenuś wrote:Zainteresowałyście mnie i zakupiłam sobie ten ocet w rossmannie. Smakuje mi bardzo, bo często piję wodę z cytryną...podobne w smaku:)
O dobroczynnych właściwościach tego octu już jakiś czas temu wspominała mi koleżanka, ale wtedy nie wzięłam sobie jej słów do serca.
Pisałyście, że między innymi obniża testosteron, a od testosteronu do androstendionu blisko, ja akurat mam przekroczony ten drugi.
Ze śluzem też mam problem, stosowałam dotychczas siemię lniane, wiesiołek, conceive plus i inne cuda wianki, które praktycznie mało pomagały, a może wystarczy odkawasić organizm, żeby ten śluz się pokazał? W kolejnym cyklu nie biorę nic na poprawę śluzu, będę tylko piła wodę z octem. Zdam relacjęLenuś lubi tę wiadomość
-
weronika86 mam pytanko do Ciebie gdzie kupujesz ten ocet? Je też mieszkam w uk i ostatnio znalazłam go w tesco jednak nie kupiłam bo chociaż był niepasteryzowany to nie był też wcale mętny a dziewczyny pisały wcześniej, ze ma być mętny.
ale namąciłam;)weronika86 lubi tę wiadomość
-
ten z tesco nie jest dobry...ja kupuje w ekologicznym sklepie HOLLAND AND BARRETT..w kazdym miescie w anglii jest...jest za 1.80 i za 3 f masz tu linki :
http://www.hollandandbarrett.com/pages/product_detail.asp?pid=2964&prodid=3471&cid=178
u mnie w duzym tesco nie maja tego! jestes pewna ze to CIDER VINEGAR? tylko nie pij zwyklego vinegara bron boze..ivi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKochane moje, ja dzis zaopatrzylam sie w dwie butelki octu jablkowego, jakiegos bio naturalnego, metny...bla bla bla. Wypilam 2 lyzeczki na szklanke wody. Mnie smakuje, ja lubie kwaskowe rzeczy, a zapach zwyklego octu tez lubie, wiec dla mnie ten ocet jablkowy jest super Nawet moj maz sprobowal i powiedzial ze jest ok, i ze skoro to takie zdrowe i moze pomoc mu tez cos zrzucic to on tez bedzie popijal Dobrze ze kupilam dwie butelki Mysle ze jak ktos ma slodkie kubki smakowe to moze miec ciezko, ale wydaje mi sie ze jakby sie dodalo trche utluczonej miety to bedzie super smakowalo. Aha...jakby ktos chcial wiedziec gdzie w DE mozna dostac ten ocet - to ja go nabylam w drogerii DM. Pozdrowka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 15:30
weronika86 lubi tę wiadomość
-
Iownka wrote:Kupiłam sobie dzisiaj taki ocecik naturalny "OD DZIADUNIA"
Ja powolutku będę musiała kupić kolejną butelkę i chciałabym wiedzieć jaki szukać raczej gdzie szukać bo te co ostatnio widuje w sklepach to mętne nie są a ja chcę prawdziwy mętny. Ten co mam obecnie to jest troszkę mętny ale czy wystarczająco?
-
nick nieaktualny
-
lithe123 wrote:Vanessa, spróbuj ten rossmanowy. Albo jakiś inny organiczny, ze zdrowej żywności. ale wydaje mi się, że w rossmanie jest najłatwiej dostępny (choć nie najtańszy).
W rossmanie jest do wyboru kilka czy tylko jeden ten dobry, mętny?Paula31, weronika86, Drzwiona lubią tę wiadomość
-
Vanessa, jest tylko jeden, na półkach ze zdrową żywnością enerBio http://www.rossnet.pl/Produkt/enerBio-ocet-jablkowy-750-ml,118917,4537
vanessa, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Iownka wrote:Ja też piję cztery łyżeczki dziennie, bo nie chcę przegiąć Ja mam taki ostry, że aż mnie wykręca po dwóch łyżeczkach na szklanke
-
to w sumie ile tych łyżeczek dziennie wypijacie??
na rossmanowskim są napisane dwie duże łyżki stołowe na szklankę.....nie wiem czy to nie za dużo....a wypijam takie dwie dziennie szklanki:)
dla mnie smak okej....najwyżej duszkiem wypijam jak mam gorszy dzień