Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Endzi wrote:Hahahhah EveB doskonale Cię rozumiem jak też mam dzisiaj jakiś wybuch hormonów aż się ze starym pokłóciłam.
Beta 20dpo 593,81
Czyli w środę już na usg powinnam coś ujzecEndzi lubi tę wiadomość
-
EveB wrote:O rany ale super. Już się nie mogę doczekać aż opowiesz o wrażeniach. Ja czekam do 11go na wizytę.
Ja to jestem w gorącej wodzie kapana i chciałabym wszystko na już. A to wiadomo że trzeba poczekać. Już przed usg nie będę robić bety bo nie ma sensu. Wzrost jest 126,5% więc jest ok i mam nadzieję że tak już zostanie. I tak już za dużo pieniędzy wydałam a jeszcze za usg trzeba będzie zapłacić. Dobrze że wizytę prywatna będę miała po wypłacie bo bym chyba zbankrutowała😅🤦
Będziesz jeszcze robić jedną bete? Robiłaś dzisiaj test jeszcze?💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Co do kąpania w gorącej wodzie to właśnie dziś przeczytałam ze należy się kapać w wannie w wodzie maks. 37st i nie długo 😂 smuteczek bo ja uwielbiam gorące i długie kąpiele.
Zrobiłam dziś jogę relaksacyjną, cóż za piękny dzień jak brzuch nie boli ☺️Endzi lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna33 wrote:Co do kąpania w gorącej wodzie to właśnie dziś przeczytałam ze należy się kapać w wannie w wodzie maks. 37st i nie długo 😂 smuteczek bo ja uwielbiam gorące i długie kąpiele.
Zrobiłam dziś jogę relaksacyjną, cóż za piękny dzień jak brzuch nie boli ☺️
Tak to jest smutne bo ja też uwielbiałam w gorącej wodzie się kąpać pod prysznicem a tu teraz trzeba delikatnie.💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Martyna33 wrote:Co do kąpania w gorącej wodzie to właśnie dziś przeczytałam ze należy się kapać w wannie w wodzie maks. 37st i nie długo 😂 smuteczek bo ja uwielbiam gorące i długie kąpiele.
Zrobiłam dziś jogę relaksacyjną, cóż za piękny dzień jak brzuch nie boli ☺️
Ja się zastanawiam czy we wtorek zrobić jakiś slow jogging.. 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2020, 17:07
-
Monika87 wrote:Co to za joga ? Zainteresowałas mnie
Ja się zastanawiam czy we wtorek zrobić jakiś slow jogging.. 🤔
Z Gosią Mostowską na yt! Ćwiczę z nią od roku, teraz włączyłam sobie od niej ciążowe, żeby nie robić tego czego nie należy ciążowe ma różne: wzmacniające, relaksujące. Ja dziś wybrałam tą drugą i bardzo dobrze mi zrobiła ☺️☺️Endzi lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Endzi wrote:Ja to jestem w gorącej wodzie kapana i chciałabym wszystko na już. A to wiadomo że trzeba poczekać. Już przed usg nie będę robić bety bo nie ma sensu. Wzrost jest 126,5% więc jest ok i mam nadzieję że tak już zostanie. I tak już za dużo pieniędzy wydałam a jeszcze za usg trzeba będzie zapłacić. Dobrze że wizytę prywatna będę miała po wypłacie bo bym chyba zbankrutowała😅🤦
Będziesz jeszcze robić jedną bete? Robiłaś dzisiaj test jeszcze?
Testy chyba będę robić póki beta nie pokaże wzrostu 😉 będę napewno jeszcze 2 bety robić w pon i czwartek.
Też uwielbiam gorąca wodę. Masakra tym bardziej że ja taki zmazluch ze kocham wodę po której "skóra schodzi" w sensie taki gorąc.
Zobaczę te ćwiczenia jogi. 🙂
Nie czaje co się dzieje serio nie dochodzi do mnie ciąża 😉 jakoś nagle tyle obaw się u mnie pojawiło. Jak sobie poradzę itp 😉😉😉
Mam nadzieję że będzie piękne serduszko w grudniu to rodzice i teściowie dostaną super prezent. Córka również 😉🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2020, 17:43
Martyna33, Baśka 89 lubią tę wiadomość
-
EveB wrote:Testy chyba będę robić póki beta nie pokaże wzrostu 😉 będę napewno jeszcze 2 bety robić w pon i czwartek.
Też uwielbiam gorąca wodę. Masakra tym bardziej że ja taki zmazluch ze kocham wodę po której "skóra schodzi" w sensie taki gorąc.
Zobaczę te ćwiczenia jogi. 🙂
Nie czaje co się dzieje serio nie dochodzi do mnie ciąża 😉 jakoś nagle tyle obaw się u mnie pojawiło. Jak sobie poradzę itp 😉😉😉
Mam nadzieję że będzie piękne serduszko w grudniu to rodzice i teściowie dostaną super prezent. Córka również 😉🙂
W święta będziecie mówić już?
Ja się zastanawiam nad tym kiedy im powiedzieć. Niby święta to taki magiczny czas ale nie wiem czy to nie za wcześnie jeszcze. Niby to będzie prawie 9tc no ale..💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi wrote:W święta będziecie mówić już?
Ja się zastanawiam nad tym kiedy im powiedzieć. Niby święta to taki magiczny czas ale nie wiem czy to nie za wcześnie jeszcze. Niby to będzie prawie 9tc no ale..
Mam nadzieję że wszystko będzie ok i będzie można powiedzieć. Pożyjemy zobaczymy. To takie moje małe marzenie na chwilę obecną. Co będzie za tydzień i jakie będę miała nastawienie nie wiem. Bo hormony dają popalić z lekka.Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość
-
Endzi wrote:Ja ogólnie nie nadużywam leków. Nawet jak mnie coś boli normalnie bez ciąży to jak już na prawdę nie mogę wytrzymać albo się ruszyć to wtedy biorę. Po prostu przyzwyczaiłam się do bólu np kręgosłupa i rwy. Wolę poleżeć i odpocząć jak mam możliwość niż brać leki.
Wiem pisałaś,że unikałaś i brałaś magnez i ok.Z tego co się orientuje najlepiej przyswajalny jest cytrynian magnezu.Zacytowałam ciebie bo podjęłaś temat.Piszę o no spie bo w pierwszej ciąży zaufałam lekarzowi i...mam w domu ponospowe dziecko.Obniżone napięcie w jamie ustnej i inne problemy.Można tak było zostawić ale nie chcieliśmy.Częste wizyty u neurologopedy,ćwiczenie kilka razy w tygodniu.Teraz jest już ok,no prawie bo z tym trzeba nauczyć się żyć.To ku przestrodze wszystkich nowych ciężarówek.Endzi, EveB lubią tę wiadomość
-
Niebieska Gwiazda moja Zosia też ma obniżone napięcie mięśniowe 😒 W sumie nospę zażyłam 2x w ciąży, więc to na pewno nie przez to ale no jest to straszne...Problemów jest tyle, że aż się mówić nie chce a opieka w Nl szkoda gadać 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
Także niech Wasze dzieciaczki rosną zdrowo... -
Lady a miałaś cc? Znieczulenie przy sn?Syn bywał u fizjo,która rodziła sn i jej syn też ma obniżone napięcie i ona rodziła sn i podobno to przez znieczulenie przy sn.Zależy na jakim poziomie obniżone napięcie.Wzmacniaj kręgosłup.Takie dzieci mają skłonność do koślawych kolan,pilnuj by siadała po turecku i jak siada z klęku na nogi to by siadała na nóżkach a nie rozjeżdzały się.Jak sokończy dwa lata wybierz się(jak będziesz w Polsce do ortopedy bo takie dzieci mają skłonność do płaskostopia.Mogą być potrzebne buty ortopedyczne i wkładki suppinujące.To tak w zarysie.I sorki,że trochę forum zaśmiecam.
Lady_Dior lubi tę wiadomość
-
Niebieska Gwiazda wrote:Lady a miałaś cc? Znieczulenie przy sn?Syn bywał u fizjo,która rodziła sn i jej syn też ma obniżone napięcie i ona rodziła sn i podobno to przez znieczulenie przy sn.Zależy na jakim poziomie obniżone napięcie.Wzmacniaj kręgosłup.Takie dzieci mają skłonność do koślawych kolan,pilnuj by siadała po turecku i jak siada z klęku na nogi to by siadała na nóżkach a nie rozjeżdzały się.Jak sokończy dwa lata wybierz się(jak będziesz w Polsce do ortopedy bo takie dzieci mają skłonność do płaskostopia.Mogą być potrzebne buty ortopedyczne i wkładki suppinujące.To tak w zarysie.I sorki,że trochę forum zaśmiecam.25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Martyna33 wrote:Dziewczyny a bierzecie jakiś kompleks witamin czy tylko kwas foliowy? chyba przerzucę się na czysty kwas foliowy👧 07.2021