X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • kredka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Prenacaps multi 1 plus DHA.
    Niestety po DHA mi się okrutnie odbija. W pierwszej ciąży na jakiś czas po 8 tyg musiałam zrezygnować bo wymioty po DHA się mega nasiliły.

Kurde dziewczyny nie mogę na razie zaglądać na belly bo jak czytam co tam u dziewczyn to się nakręcam i bardzo źle to na mnie wpływa... 😐

Zastanawiam się czy nie wymotać wizyty w tym tyg gdzieś bo ja oszaleje do tego 9.12. Według OM dziś 7+0.

Dziś pobudka o 2:40... ja już nie mam sił. 🙁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2020, 08:47

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    Ja biorę Mama DHA premium plus, pan Tabletka określił jako najlepszy. Lekarz kazal brav prenatal uno, ale kupie jak ten się skończy.

Ja brałam Simply One Prenatal i ma super skład przy staraniu o ciąże, jednak jak na witaminy ciążowe ma dość dużo witaminy A. Do tego brałam omegę3. Teraz dopóki nie skonsultuje ich z lekarzem kupię sobie kwas foliowy 0,8mg i będę kontynuować witD i omege3.

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredka wrote:
    Ja biorę Prenacaps multi 1 plus DHA.
    Niestety po DHA mi się okrutnie odbija. W pierwszej ciąży na jakiś czas po 8 tyg musiałam zrezygnować bo wymioty po DHA się mega nasiliły.

Kurde dziewczyny nie mogę na razie zaglądać na belly bo jak czytam co tam u dziewczyn to się nakręcam i bardzo źle to na mnie wpływa... 😐

Zastanawiam się czy nie wymotać wizyty w tym tyg gdzieś bo ja oszaleje do tego 9.12. Według OM dziś 7+0.

Dziś pobudka o 2:40... ja już nie mam sił. 🙁

Ja jak brałam Dha po posiłku, to potem odbijało mi się rybą okropnie. Polecam brać w trakcie (w połowie mniej więcej) spożywania pożądanego posiłku (nie płatków z mlekiem, lepiej z czymś porządniejszym)

Nie zaglądaj na Belly! Nie można się stresować. U malucha napewno wszystko w porzadku, wytrzymaj 🙏🏼

A co do snu to obudziłam się o 5 i powiedziałam o nie nie i udało mi się usnąć do 7 💪🏼

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2020, 08:54

• kredka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 właśnie biorę w trakcie jedzenie i pomimo to są takie dni, że mam wrażenie że wypiłam z litr rybiego tłuszczu. 😫

A co do mówienia o ciąży to myślę, że to bardzo indywidualna kwestia, każdy wie kiedy jest dla niego dobry moment. U mnie wie tylko siostra i przyjaciółka i zapewne długo tak pozostanie. 😉

Baśka 89 lubi tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Femibion - kompleks wit. + Omega 3. Mówiłam o tym lekarzowi bo pytał mnie na wizycie. Kazał brać dalej. Powiedział że to jest ok.
    Nie czytajcie bo to można się załamać, ja tam nie zaglądam choć Ovu mi to sugeruje. Ja nie zaglądam pójdę dwa razy na betę i 17 grudnia mam wizytę - będę czekać cierpliwie.
    Ale wiecie co zrobiłam ? 🙃 Kupiłam książkę Mamy dla Mamy I tom ciąża 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2020, 10:08

Martyna33 lubi tę wiadomość

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • EveB Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jakoś mało ciążowy się czuje. 🤣 Z rana tylko 2 razy zaniosło mnie na wymioty. Jutro 2ga beta.
    Z witamin biorę kompleks multi. Z oriflame. Do tego omegę 3, i pregna start bo ma fajny zestaw kwasów różnych 2x400. Mam też devikap (Wit d - lek) Daje córce ale nie wiem czy sobie też mogę teraz. Muszę poczytać w ulotce.

yuudcsqv7xkfmp76.png
    relgvcqgesxgqtm6.png
    5 Cykl starań
    8dpo - II
    5t5d - 3,6 mm szkraba i bijące <3
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika87 wrote:
    Ja biorę Femibion - kompleks wit. + Omega 3. Mówiłam o tym lekarzowi bo pytał mnie na wizycie. Kazał brać dalej. Powiedział że to jest ok.
    Nie czytajcie bo to można się załamać, ja tam nie zaglądam choć Ovu mi to sugeruje. Ja nie zaglądam pójdę dwa razy na betę i 17 grudnia mam wizytę - będę czekać cierpliwie.
    Ale wiecie co zrobiłam ? 🙃 Kupiłam książkę Mamy dla Mamy I tom ciąża 😁

Ja tez staram się nie czytać, zrobiłam dwie bety i cierpliwie czekam na 10 grudnia. Co by nie było- nie mam na to wpływu.
    Ja tez mam książkę i czytam to co dotyczy 1 trymestru :)
    Czuje się w ogóle nie ciążowo, nawet mdłości nie mam :)

Baśka 89 lubi tę wiadomość

• Endzi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z witamin to ja biorę omega 3 z witaminą E, witamina c, d, methylo folian z aliness 600, co któryś dzień magnez z complexem metylowanych witamin z gr b.

Dzisiaj odrzuciło mnie od kawy 🤢 a i tak ograniczyłam się do dwóch dziennie bo wcześniej piłam więcej. A jak otworzyłam lodówkę to musiałam ją szybko równie zamknąć. Dobrze że śniadanie zrobił mąż bo nie wiem co by to było rano jak bym pierwsza ją otworzyła.

Kredka nie ma co się nakręcać uwierz mi bo i tak niczego nie przyśpieszysz a tylko będziesz się bardziej stresować. Jeżeli ma być dobrze to będzie. Po prostu nie wchodź na belly i tyle. Zostań tu z nami ❤️

PS. Mamy jeszcze dwa dni listopada czy ktoś został z testowaniem i się nie przyznaje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2020, 10:51

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też femibion biorę teraz, na zmianę z pregna start bo mi zostało i szkoda wywalić.

Co wy z tym belly, ja nie widzę żeby jakieś dramaty się tam rozgrywały 😂😂

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • EveB Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy urosept można stosować w ciąży?

yuudcsqv7xkfmp76.png
    relgvcqgesxgqtm6.png
    5 Cykl starań
    8dpo - II
    5t5d - 3,6 mm szkraba i bijące <3
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Ja tez staram się nie czytać, zrobiłam dwie bety i cierpliwie czekam na 10 grudnia. Co by nie było- nie mam na to wpływu.
    Ja tez mam książkę i czytam to co dotyczy 1 trymestru :)
    Czuje się w ogóle nie ciążowo, nawet mdłości nie mam :)
    Też masz te książkę ? :) czy jakaś inna ?
    Ja oprócz bólu brzuszka i wrażliwych sutków nie czuje nic ☺️

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Bardzo ważne rzeczy mówisz! A dużo tej nospy brałaś w ciąży?
    Od piątego miesiąca już do końca,codziennie.Przy napinaniu brzucha brałabym magnez.Tak jak pisałam znieczulenia okołoporodowe też mogą obniżyć.

• Jasminum Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie mi wpisać 🐵

👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

💣Hashimoto - TSH 1,170 ;D Letrox 75

FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox

"Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum wrote:
    Możecie mi wpisać 🐵

Nie lubię tego 😒

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • mgielka Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2020, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez brałam nospe w 3trymestrze, chociaż pamietam, ze w ostatnich tygodniach już lekarz kazał odstawić.
    W czasie porodu miałam 3 rzuty znieczulenia ZOZ, zanim poszłam na cesarkę.
    Na początku nie było problemów z napięciem mięśniowym, bo córka jest po mnie wiotka w więzadłami po prostu, ale po2,5 roku życia kiedy nadal praktycznie nie mówiła, problemy z odpieluchowaniem, zaczęliśmy konsultować i kurde skala problemów różnych wcześniej niezauważalnych (zdrowe wesołe kontaktowe ruchliwe dziecko) przez nas jest spora. Złe napięcie w obrębie buzi, nadwrażliwości , złe napięcie w ramach postawy etc etc. Daje się wysadzać na nocnik, ale sama z siebie potrzeb nie czuje.
    Wypełniam formularz z pytaniami o poród, mówiły panie ze cesarka nie pozwala na pełne „uruchomienie” integracji sensorycznej w porównaniu do przejścia przez kanał rodny, ale spytam jeszcze raz o kwestie znieczuleń i nospy.

6cd1593282061535d5df63d75588ab17.png
  • mgielka Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam dola.
    Byłam w końcu w zeszłym tygodniu u lekarza, i on widząc wyniki estradiolu (jeden. 13, miesiąc później 25) zaczął mówić pod nosem ze jajniki „ledwo ledwo”.
    Niemniej postanowił jeszcze raz zajrzeć i sprawdzić endometrium pod koniec cyklu.
    I zaczął przypominać sobie ile lat miały jego najmłodsze pacjentki z menopauza (35....)😨 Pytał czy mi w bzykaniu nie za sucho..
    Przypomniałam mu, ze w innych momentach cyklu się zachwycał i jest owulacja no i nie zaprzeczał temu jakby te dwie informacje nie przeczyły sobie.
    Na razie powiedział ze jeśli endo będzie wciąż ładne w dalszych etapach cyklu to mi nie będzie estrogenów („ba razie”) wciskał sztucznie. Mówił ze nie możemy doprowadzić do zaniku miesiączki.
    Tak mi to podcięło skrzydełka :/ mniejsza o staranie o ciąże ale wizja wcześniejszego przekwitania mi naprawdę nie pasuje 😢
    Nigdy nie miałam typowo kobiecej sylwetki, raczej szczupło chłopięca, mały cycek, etc.
    Jak myśle o sobie jako o osobie zdrowej (z drobiazgami do podkręcenia) to jestem automatycznie zdrowsza a jak wiem ze coś przygasa to mi z tym źle i od razu mniej „kobieco”..
    Ja wole myśleć ze taka moja natura, ze cykl się rozkręca powoli..

Wysłany: 29 listopada 2020, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mgielka wrote:
    Ja tez brałam nospe w 3trymestrze, chociaż pamietam, ze w ostatnich tygodniach już lekarz kazał odstawić.
    W czasie porodu miałam 3 rzuty znieczulenia ZOZ, zanim poszłam na cesarkę.
    Na początku nie było problemów z napięciem mięśniowym, bo córka jest po mnie wiotka w więzadłami po prostu, ale po2,5 roku życia kiedy nadal praktycznie nie mówiła, problemy z odpieluchowaniem, zaczęliśmy konsultować i kurde skala problemów różnych wcześniej niezauważalnych (zdrowe wesołe kontaktowe ruchliwe dziecko) przez nas jest spora. Złe napięcie w obrębie buzi, nadwrażliwości , złe napięcie w ramach postawy etc etc. Daje się wysadzać na nocnik, ale sama z siebie potrzeb nie czuje.
    Wypełniam formularz z pytaniami o poród, mówiły panie ze cesarka nie pozwala na pełne „uruchomienie” integracji sensorycznej w porównaniu do przejścia przez kanał rodny, ale spytam jeszcze raz o kwestie znieczuleń i nospy.

Poszukaj info w necie.Jest mnóstwo artykułów.Tylko u nas przepisują no spe bezproblemowo.Na zachodzie jest inaczej.My aż takich problemów nie mieliśmy.Syn ma 5.5roku.
    A ile mała ma lat?

• mgielka Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila ma blisko 3 lata, chodzimy na terapie dopiero 2 miesiące

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mgielka wrote:
    Dziewczyny, mam dola.
    Byłam w końcu w zeszłym tygodniu u lekarza, i on widząc wyniki estradiolu (jeden. 13, miesiąc później 25) zaczął mówić pod nosem ze jajniki „ledwo ledwo”.
    Niemniej postanowił jeszcze raz zajrzeć i sprawdzić endometrium pod koniec cyklu.
    I zaczął przypominać sobie ile lat miały jego najmłodsze pacjentki z menopauza (35....)😨 Pytał czy mi w bzykaniu nie za sucho..
    Przypomniałam mu, ze w innych momentach cyklu się zachwycał i jest owulacja no i nie zaprzeczał temu jakby te dwie informacje nie przeczyły sobie.
    Na razie powiedział ze jeśli endo będzie wciąż ładne w dalszych etapach cyklu to mi nie będzie estrogenów („ba razie”) wciskał sztucznie. Mówił ze nie możemy doprowadzić do zaniku miesiączki.
    Tak mi to podcięło skrzydełka :/ mniejsza o staranie o ciąże ale wizja wcześniejszego przekwitania mi naprawdę nie pasuje 😢
    Nigdy nie miałam typowo kobiecej sylwetki, raczej szczupło chłopięca, mały cycek, etc.
    Jak myśle o sobie jako o osobie zdrowej (z drobiazgami do podkręcenia) to jestem automatycznie zdrowsza a jak wiem ze coś przygasa to mi z tym źle i od razu mniej „kobieco”..
    Ja wole myśleć ze taka moja natura, ze cykl się rozkręca powoli..

Mgiełko, rozumiem twój smutek, ale nic nie jest jeszcze przesądzone! Nie wiem tez ile masz lat, ale ja jak przyszłam do lekarza z powodu braku okresu po odstawieniu anty ( ponad 8 msc nie było) to miałam 20 lat i dostałam tabletki dla kobiet w menopauzie żeby dostawać krwawienie co miesiąc. Faszerowała mnie tyli tabletkami i mówiła ze jak zdecyduje się na ciąże to mam to robić rownolegle z braniem tych hormonów . Ja, mając 20 lat byłam w szoku. Dodam ze to lekarka z super opiniami i mega zachwalana!
    Przez przypadek wylądowałam u innego lekarza, który powiedział ze broń Boże jakie tabletki na menopauzę, ze jestem zdrową dziewczyną. Po ich odstawieniu po 40 dniach wrócił okres, powoli regulowały się tez hormony.
    Dążę do tego, ze nawet jak to super lekarz to nie sugeruj się opinią tylko jednej babki. Jeśli masz owulacje to uda się i niech Ci nikt skrzydeł nie podcina!!!!

mgielka lubi tę wiadomość

Wysłany: 29 listopada 2020, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgiełka a gdzie mieszkasz.W Polsce?

‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ