Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już się nie mogę doczekać żeby zobaczyć co tam będziemy mieli od szwagierki😊 Ale to zanim to mąż przywiezie to jeszcze ze dwa miesiące pewnie 😳 Niby dużo i niedużo bo to pewnie zleci moment ale człowiek w gorącej wodzie kąpany chciałby mieć na już 😁😎
Sandrina Ty masz już tą pewność że wiesz kto na 100% siedzi w brzuszku ❤️
Ja dalej żyje w niewiadomej 🤷♀️
Jagodowa no też jestem w szoku przecież to nie prywatne wizyty tylko NFZ kurła...
Kredka pewnie odpoczywa w weekend od nas 😁
Ja w tym tygodniu muszę zrobić badania krwi i moczu na czczo 🤢🙊 dla Endo i gin na wizytę. Najgorzej to wypić tą wodę przed pobraniem tak żeby jej nie zwymiotować zaraz🙄Baśka 89 lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Hej dziewczyny widzę, że u Was leci - wszystkim zdrówka i Waszym dzieciom, bo to jednak najważniejsze a już w ogóle w tych czasach 😐 Przez to jak wygląda sytuacja w Pl z dosteniem się do lekarza, to nie wrócę chyba na razie do Polski🙄
U mnie po staremu - codziennie źle się czuję. Czasem z rana jest dobrze, to po południu zaczynam się źle czuć, mdłości i bóle głowy a nawet omdlenia - strach robić zakupy, bo przy kasie zaczynam zjeżdżać... Usg miałam do tej pory jedno i teraz będę mieć 9lutego.Powinien się ujawnić już śliczny dzidziuś ale to jest jeszcze taki etap, że wszystko możliwe i tego się boję. Objawy mówią, że chyba wszystko gra ale wiecie też, że różnie może być. No oby do 9lutego.Wy już jesteście tak daleko 😊😊😊 tylko się cieszyć i na ruchy czekać 😍 Buziaki dla Was😘Jagodowa Mama, sandrina22, Baśka 89, Endzi lubią tę wiadomość
-
Endzi ja też nie wiem, kto u mnie mieszka, też czekamy bardzo na tą informację. Podświadomie czekamy na chłopaka, mąż cały czas mowi do brzucha "synuś" he he.
Rzeczy po małej mamy spakowane i wywiezione do kawalerki, u nas w domu nie ma nawet gdzie trzymać tego wszystkiego. Może i dobrze, bo już bym to wszystko chciała przeglądać, prać i prasować 😛. Te małe słodkie ciuszki 😍.Endzi lubi tę wiadomość
-
Lady Dior, w Pl system opieki zdrowotnej to porażka. Mam siostrę w Irlandii i sporo znajomych w GB i oni po prostu łapią się za głowę....
Z drugiej strony opieka prenatalna na wyspach też nie zachwyca. Współczuję złego samopoczucia, mam nadzieję że szybko minie 😊. Z dzieciątkiem na pewno wszystko jest dobrze. U Ciebie też niebawem tygodnie zaczną szybciej lecieć, chyba każdej najbardziej się dłuży początek ciąży. No i końcówka, ale to zupełnie inny temat 😉. Pozdrawiam -
Dzień dobry 😊
A u nas dziś taka piękna zima! Słoneczko i lekki mróz, dużo śniegu... Pięknie po prostu 😄. Tylko wyjść z dzieckiem dziś jeszcze nie mogę....😔. To nic. Jutro!
Ale mnie natchnęłyście z tą wyprawką. Usiadłam i zrobiłam wstępną listę. Dużo tego ale większość na szczęście mam. Dokupię na pewno ubranka letnie w początkowych rozmiarach bo mała rodziła się jesienią a tak to wszystko jest😉. Znów poczułam ten dreszczyk emocji i niecierpliwości.... Oj będzie się działo, będzie 😄.
Miłego dnia!Endzi lubi tę wiadomość
-
Hej, hej
Jagodowa prawda, piekna u nas pogoda słońce aż razi po południu pewnie wybierzemy się na spacer.
Endzi właśnie to przeoczyłam wyślij tę listę o której pisałaś chętnie się przyjrzę bo nie wiem jak do to wszystko ugryźć . Oczywiście w internetach pierdyliard stron, podpowiedzi .. ja nie wiem już na co patrzeć co jest ok a co nie jest.
Muszę zerknąć do książki która kupiłam na początku ciąży, chyba też jest coś tam na temat wyprawki ale Wasze listy też się przydadząWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2021, 10:35
-
U nas tez dzis pięknie, słońce świeci, śnieżek leży, mrozi.. cudnie jest!
My wczoraj byliśmy w sklepie pooglądać wózki:) Nooo i na 99% mamy wybrany 😂 juz żaden inny nam się nie podobał
Monika87 lubi tę wiadomość
-
Lady na pewno będzie wszystko dobrze zobaczysz. Od tego są leki żeby było dobrze. Wizyta już tuż tuż jeszcze tylko tydzień z małym haczykiem. Uważaj tam na siebie z tymi omdleniami. Ja już mam dość tych zastrzyków ale co zrobić dzidzia najważniejsza.
Co do opieki zdrowotnej to u mnie zostają tylko wizyty prywatne bo na NFZ już nie liczę. Ale plusem jest to że mamy w ciąży darmowe leki. A na zastrzykach to jest mega oszczędność.
Jagodowa u nas śnieg już ze dwa tygodnie leży non stop. Dzisiaj faktycznie piękna pogoda i piękne słońce.
Monia później listę wyślę jak wrócimy z zakupów. Bo w lodówce pustki i trzeba uzupełnić 🤷♀️
Adu i jaki wózek wybraliście?Monika87, Lady_Dior lubią tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
U nas też piękne słońce. Od rana rozkmina czy iść na spacer czy robić porządek w starej sypialni ( trzeba było łóżko rozebrać, a sama bez starego nie dałabym rady w tygodniu). No i skończyło się na tym, że ja robiłam chłopakom obiad, stary rozkładał łóżko a mały się pakował w tarapaty 🙈
Mniej by ten spacer mnie zmęczył 🤷
Adu też jestem wózka ciekawa 😆
-
sandrina22 wrote:No i skończyło się na tym, że ja robiłam chłopakom obiad, stary rozkładał łóżko a mały się pakował w tarapaty 🙈
Mniej by ten spacer mnie zmęczył 🤷
Adu też jestem wózka ciekawa 😆
Też jestem ciekawa, Adu powiedziała A ale żeby powiedzieć B to się już dziewczyna nie spieszy 🤣😂. Buduje napięcie ha ha!
Sandrina, wierzę że mały Cię zmęczył oj wierzę.
Listy Endzi też jestem bardzo ciekawa, może będzie coś o czym ja nie pomyślałam a się przyda? Czekam🙂. -
Sorki, najlepsze ze napisałam i nie wiem czemu nie ma 😂 ABC design salsa 4 air ten co pisałam, że mój faworyt. Espiro only 9kazal się totalnym szajsem, a baby design mężowi nie podszedł, jak już zobaczyl lekkość składania, rozkładania Abc😅
Jagodowa Mama, sandrina22, Endzi, Monika87, Baśka 89 lubią tę wiadomość
-
Asia9031 wrote:Kochane mialyscie mdłości na początku ciazy czy nic?
Adu zaraz sobie pooglądam waszą bryczkę jak wejdę na kompa.
Co do mojej listy to sama jeszcze nie wiem co do końca z niej kupię i pewnie cześć rzeczy będzie nieprzydatna ale tak jak mówiłam na sierpniowej grupie dziewczyna mi wysłała a to zawsze jakiś podgląd bo faktycznie jest tego tyle że nie wiadomo za co się zabrać. Zaraz wejdę na kompa to Wam wstawię tu.💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Wyprawka letnia:
https://zapodaj.net/a43a68474e3dc.png.html
https://zapodaj.net/48cdc13ff687d.png.html
https://zapodaj.net/c5eaa11989382.png.html
https://zapodaj.net/1799c13f41d84.png.html
https://zapodaj.net/13122300c42cc.png.html
https://zapodaj.net/101aa773f1636.png.html
https://zapodaj.net/6549dd57eb6c5.png.html
Jagodowa Mama, Baśka 89, Lady_Dior, sandrina22 lubią tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi, na telefonie nie otworzę, muszę przesiąść się do kompa. Chwilowo nie mogę a szkoda bo z chęcią zobaczę. Ech... Pewnie dopiero jutro, na razie jestem sama z małą, ogarniam podwieczorek potem kąpiel...
Asia, niekoniecznie 🙂. Nie ma dwóch takich samych ciąż. Może się okazać, że wcale nie będziesz miała ani nudności ani wymiotów. Są takie szczęściary 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2021, 16:23
Endzi lubi tę wiadomość
-
Endzi dobra lista moim zdaniem.
Soli fizjo na pewno jak największe opakowanie. Dobra jest do przepłukania buzi czy oczek na początek.
Podkładów do przewijania ja zamawiam na kartony nie sztuki 🙈, ale za to nie miałam ochraniacza na przewijak. Tylko właśnie podkład kładłam a po kupce wywalałam. Albo jak na szczepienia czy do lekarza szliśmy, to też podkład i do kosza, żeby syfu z przychodni do domu nie nosić.
Jagodowa Mama, Baśka 89, Endzi lubią tę wiadomość
-
😱😱😱 powinni na zajście w ciążę w gabinecie lekarskim dodawać jakieś instrukcje jak prawidłowo kompletować wyprawkę a po porodzie jakąś instrukcje dziecka 😁😁 Endzi jest tego trochę i stwierdzam że jestem bardzo zielona ... Czy to przyjdzie z czasem? Czy nauczę się wszystkiego ??? Jakieś 18 lat temu jescze znałam się na noworodkach bo moje siostry miały małe dzidzi a teraz to zero jakiegokolwiek doświadczenia w bliskiej rodzinie
Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Bardzo bardzo bardzo przyzwoita lista. Brawo! Całkiem zgrabna i nie taka długa wbrew pozorom.
Dorzucam od siebie, może komuś coś się przyda a na liście nie zauważyłam (jeśli było to po prostu zignorujcie)😄.
Nakładki na pogryzione sutki jeśli lanolina nie zadziała, pomagają.
Herbatka laktacyjna
Chusta/ nosidełko
Mydełko i mydelniczka. Często myłam pupę małej w ciągu dnia, żel dobry ale do wanienki.
Dwie miseczki zamiast jednej. Mniejsza do buzi, większa do pupy
Siatka do prania malutkich rzeczy np skarpetek, żeby pralka ich nie zeżarła
Zaciemniacze/ rolety na szyby do auta
Zegar z dobrze widocznym w nocy wyświetlaczem. Warto wiedzieć ile czasu minęło od ostatniego karmienia a komórka nie zawsze pod ręką
Golarka do ubrań - bezcenna jak już maluch się żwawo rusza a ubranka niszczą
Body na ramiączkach na naprawdę upalne lato, wątpię że takie będzie
Poduszka klin dla dzieci mocno ulewających i dudzących się pokarmem. U nas niestety była konieczna
Szampon lub inny preparat na ciemieniuche
Krople na kolki np Esputicon - u nas też niestety niezbędne
Jako alternatywa dla czopków paracetamol w kroplach/ płynie który w przypadku karmienia butlą po prostu wkrapla się do pakarmu i już
Po kąpieli suszarka - szumi więc koi płacz no i jest przyjemnie cieplutko ale latem raczej zbędna. U nas jesienią okazała się wybawieniem od płaczu po wyjęciu z wanienki.
To chyba tyle ode mnie 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2021, 20:47
Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość