Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Endzi u mnie dobrze wszystko, 890 g zdrowej dziewczyny, ale mój szpital planują do końca tego tygodnia przekształcić na oddziały covidowe. Nie wiem, czy będę mogła tam rodzić...
Kredka, dobrze, że jesteś pod opieką, teraz już będzie lepiej. Śpij, odpoczywaj 😘. Może jeszcze uda się złapać malutką na ktg to będziesz dużo spokojniejsza.
Monika87, sandrina22 lubią tę wiadomość
-
Jagodowa to już kawał kobiety w brzuszku masz 😍 Z tym szpitalem to nigdy nie przewidzisz jak będzie tym bardziej w tych czasach.
Snowflake ale ten Twój Piernik to agent 😁 Chciał Ci polepszyć smaczek herbatki 😅Jagodowa Mama, Snowflake lubią tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Jagodowa, toż to prawie kilogram dziecka, wow!!
Snowflake, o matko, co za gest miał syneczek, no nie mogę....
a propo herbatek - kupiłam sobie wczoraj róziową, przepraszam, oficjalnie - łososiową filiżankę 300 ml, ze złotym uszkiem, o której marzyłam chyba z pół roku.. może nie kupiłam sobie różowej Barbie, ale filiżanka będzie!!! O!
Endzi, Snowflake, Monika87, Jagodowa Mama, Lady_Dior, sandrina22, Baśka 89 lubią tę wiadomość
-
Kredka uff ! Dobrze, że już Ci lepiej i z małą też dobrze ❤️ oddychaj spokojnie - dobrze, że masz ten tlen ! Odpoczywaj i śpij ! Ale te cholerstwo Cię mocni dopadło zdrowiej 😘
Jagodowa super, że Twoja dziewczyneczka tak rośnie i że wszystko z nią dobrze ❤️
Który szpital ? Bródnowski ? 😱
Ja dziś umówiłam się z położna z Instytutu Matki i dziecka ( tam gdzie chce rodzić ) , która polecały dziewczyny na grupie na fb - gdzie rodzić Warszawa. Wiem, że może to wydanie pieniędzy niepotrzebnie ale wolę czuć się zaopiekowana/bezpieczna i nie chce się stresować bo to będzie dla mnie i tak ogromny stres a niewiadomo na jaką położna się trafi.
Wreszcie i ja coś kupiłam dla naszego malucha 😁 była promka na 5-10-15
https://naforum.zapodaj.net/b0082edb9a36.jpg.html
AnnaMaria super filiżanka bardzo mi się podoba 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2021, 19:19
Jagodowa Mama, Snowflake, Baśka 89 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, no rośnie kolejna rozrabiaka 😍. A kopie okrutnie. Przynajmniej jestem spokojna, że tam jest. Na kolejną wizytę 5.05 muszę zrobić morfo, mocz no i tą nieszczęsną krzywą cukrową.
Monia, tak, Bródnowski 🙁. Ale taka prawda, teraz każdy szpital mogą tak załatwić.
Snowflake, nam mała też robi herbatki no ale nie takie 😂😂😂😂.
Ja na dzisiaj mam dosyć, jakoś to całe szykowanie się, pakowanie siebie, Jagody, podróż przez Warszawę... No niby nic a zmęczona jestem jak po wyprawie w Himalaje. Zmykam. -
Snowflake Położna - doula? Chyba nie rozumiem
Jestem dziś z tego wyboru tak zadowolonai spokojna że mówię Wam. W sumie udało mi się najbardziej chyba rozchwytywana położną zabukować z tego szpitala.
W tym Bródnowskim to oddział położniczy jest oddzielnie (mają oddzielne wejścia- całkowicie niezależne od całego szpitala) więc może tego nie zamkną i nie przekształcą. Ja już mam tego dość kiedy to wszystko wróci do normalności ?
Szczerze z tymi ubrankami na lato to się nie zastanawiałam za bardzo ale a nic akurat będą z długim rękawkiem a na dzień jak gorąco do z krótkim. Ale ja to zielona jestem wiec mogę się nie znać . Ostatnio któras z Was wrzucała ten otulacz do fotelika też mi się on podoba i nie omieszkam go kupić bo wg mnie jest mega funkcjonalny ubieranie dziecka w jakieś kombinezony mnie przeraża 😁🥴a to jest na pewno wygodne -
Kredka ufff. Wypoczywaj😘
Jagodowa mała przykoksowała 😍
Snowflake prawie się ze śmiechu popłakałam 😂 ale nie zdążyłaś wypić tej herbaty?🤢
Ja po starszaku mam sporo ubranek na długi rękaw. Upały są krótko, a takim maluszkom raczej zimno, więc liczę, że wykorzystam.
Póki co nic dla małej nie kupuję, a chcę i tak na olx jakąś pakę na krótki rękaw dokupić . Nie mam gdzie trzymać. Mieliśmy jechać do meblowego ale lockdown, a nie chce w ciemno kupować mebli🤷
Gdybym była całkiem zdrowa, to bym chciała rodzić w domu. Żadna siła by mnie do szpitala nie zaciągnęła. Ale ja też mam bardzo złe zdanie o szpitalu u mnie w mieście.
Monika ja mam podobny otulacz z allegro i bardzo polecam, za funkcjonalność właśnie.
Annamaria gdzie Ty takie cudeńka wyszukujesz😍 Chociaż dla mnie za mały, ja muszę mieć duży kubeł do picia 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2021, 21:31
Monika87, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość
-
Snowflake ja chce rodzić w tym samym szpitalu co moja mama i szwagierka. Miałam tam też kiedyś usuwaną torbiel i w sumie dobrze wspominam ten szpital. Po za tym moja Pani dr do której chodzę też tam pracuję.
Monia co do wybranego szpitala to ja jestem zdania że to ma być Tobie komfortowo i powinnaś wybrać taki jak Tobie pasuje. Nie ma co się przejmować opiniami innych tym bardziej że to Twoje pieniądze i robisz z nimi co tylko uważasz
Jagodowa takie podróże mogą wykończyć nie ma co mówić że nie. Także odpoczywaj jak najbardziej.
Ja mam wodę z mózgu Zastanawiam się nad kupnem nowego telefonu i już nawet sobie wybrałam model i wgl Myślałam że oboje z mężem sobie weźmiemy nowe telefony tym bardziej że mamy tyle samo czasu. Ale on stwierdził że jemu nie jest potrzebny i przynajmniej tego nie szkoda jak się coś stanie z nim No a że do dziś jest promka z rabatem 50zł to tak się zastanawiam czy go kupić czy nie kupić Ale te foteczki co będę mogła bąblowi robić Nad czym ja się wgl zastanawiam?? Ktoś mi powie?Monika87, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi ja miałam nowy tel, którym cykam bąblowi słodkie foteczki, a chłop ma stary telefon, który młody mu dewastuje przy każdej okazji😅
Także mąż ma trochę racji, że jeden tel. na straty 😂
Tylko jak kupujesz ten telefon to nie zapomnij karty pamięci dodatkowej kupić. Albo dwóch od razu😂😂 serio serio
Endzi lubi tę wiadomość
-
Sandrina może i masz racje w takim razie nie będę go namawiać. Najwyżej zostawię mój telefon w razie jakby jego zechciał się zepsuć Bo miałam go sprzedać ale teraz taki nowy kosztuje 299zł Także i tak bym za niego dużo nie wzięła a może się kiedyś przyda w razie czego. A ten co wybrałam ma 128 GB pamięci A mój ma zaledwie 16GB No i mam jeszcze w nim kartę pamięci też No nic trzeba zrobić zakup bo to nic nie da jak się będę zastanawiać💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
sandrina22 wrote:
Annamaria gdzie Ty takie cudeńka wyszukujesz😍
Ten zgapiłam od laski, którą poznałam na Insta, zmierzyła mi go w cm i uznałam, że skoro zmieści się żeby postawić go pod ekspres do kawy to już nic mnie nie powstrzyma.. Mam kawowstręt w ciąży, ale Inkę mogę pić, a po ciaży będę sobie żłopać hektolitry kawusi z niego, żeby funkcjonować jakoś, hi hi
tu masz link, to jest seria Siren, z firmy Duka mają boskie pomysły na wzorki, te kropeczki, listki, no och i ach
https://duka.com/pl/kawa-i-herbata/kubki-i-szklanki
Snowflake, ja nigdy nie myślałam o porodzie domowym. Mnóstwo poczucia bezpieczeństwa daje mi obecność lekarzy, ale też cenię sobie ogromnie spokój i wyłączenie z obowiązków domowych przez te 3 dni.. tylko leżę i chłonę malucha, nie zmywam, jeść mi dadzą... mam dobre wspomnienia ze szpitali, szybkie i mało bolesne porody, to może i dlatego..?
Jeśli myślisz o domowym, kup sobie książkę "Duchowe położnictwo" Iny May Gaskin. Jak to dla ciebie, to ta ksiażka tylko ci doda otuchy i zachęci. To taka moja "biblia" jeśli chodzi o pozytywne nastawienie do porodu i radość z rodzenia A koszt znasz? Około 5 tysięcy teraz jest, podskoczyły porody domowe niedawno o kilkaset złotych, no i nadal ich nie refunduje nfz.
I nie zgadniecie kto dzwonił do mnie dziś... MÓJ GIN!!!! Dzwonił zapytać jak się czuję i czy wszystko ok, bo sporo ciężarnych pacjentek wokół ciężko przechodzi covid i on obdzwania swoje, sprawdzić co i jak.. Kazał się pilnować, nie ryzykować niepotrzebnie.. Mój M był w szoku.
Monika, zerknęłam, fajne takie pierwsze zakupki, no nie? Czysta radość!Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Snowflake wrote:A doula to taka położna, która towarzyszy Ci przy porodzie niezależnie od pory dnia i nocy. Jest na telefon. 🙂 I za jej pracę się płaci, a spotkania z położną taką "zwykłą" opłaca NFZ 😀
Snowflake, jeszcze małe sprostowanko, doula najczęściej jest tylko doulą, czyli osobą wspierającą rodzącą i towarzyszącą w porodzie, tylko czasami trafi się taka, która jest jednocześnie wykwalifikowaną położną. Byłam na kilku pogadankach z doulą i jedna doulę mam wśród znajomych, ale już rzadko praktykuje, ma też główną pracę w biurze, której poświęca czas, bo musi z czegoś żyć.. ale w razie czego, mieszka kilka bloków obok mnie, kto wie, może się przydać
Snowflake lubi tę wiadomość
-
Kredka, kamień z serca. Dobrze, ze pojechałaś do tego szpitala, niech tam monitorują. Zdrówka!!
Jagodowa, ale duża dziewczynka juz 😁 a o zmianie szpitala słyszałam, ale pamiętajmy, że do lipca dużo czasu, jeszcze się 5 razy zmieni.
Annamaria, uwielbiam takie filiżanki, śliczna!
Monika, fajnie z położna! Tez na początku chciałam, ale potem zdecydowałam, że rodze na Solcu, a tam każdy odradza położna, bo bardzo kameralny szpital. Cudne ciuszki 🥰
Snowflake, ja mam kilka z długim rękawem body tez, bo do spania np, poza tym patrząc na te nasze poprzednie lata to różnie bywało 🤣
Endzi, no ba, oczywiście, że beav nowy telefon, jest konieczny przy dziecku, żeby fotki były ładne.
A apropos słodkich ciuszków, to moja Nadia została ostatnio posiadaczka takich:
Kosztował chore pieniądze, ale nie umiałam się powstrzymać 🥰
Ja kupilam tylko dresik, słodkości dostala od mojej przyjaciółki.
Tu też lupy z tesco te bluzeczki i legginsy, chyba po 15 zł za dwupak, qiec bardzo się opłacało. Body maz kupil a ta wyprawkę to już ja. Generalnie moje dziecko będzie przebierane 15 razy dziennie, bo ubrań to ja mam full a i tak kupuje 🤣 ale prawda jest taka, że ubranka, które mam po dzieciakach sióstr, widzialam juz tyle razy, że chce, żeby moja miała xos nowego.
Wyniki krzywej ok, nie mam cukrzycy! Jestem pewna, że to zasługa mety.
sandrina22, Snowflake, Annamaria, Endzi, Baśka 89, Jagodowa Mama, kredka lubią tę wiadomość