Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • adu Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skręcają kuchnie do końca, więc jutro będę sprzątać, bo moj dom wygląda jak po tornadzie. 🤯 strach się bać. 🤯

Mi to nawet te gumki pasują, przynjamniej nie będzie ze mnie nic wyplywalo i nie będę musiała lecieć do łazienki 😂 strasznie tego nie lubiłam 😂

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna kciuki za prenatalne! Koniecznie się odezwij po! 😘😘

Endzi super, że laktacja się rozkręca. Jak mówisz, że mała robi się żółta to niech No szybko odbębni żółtaczkę póki leży w szpitalu żeby było z głowy i żebyście mogli już ją zabierać do domu. ☺️

Antykoncepcja... też o tym myślę coraz częściej. Nienawidzę gumek jak nie wiem co! 😩 muszę się zastanowić może nad jakąś wkładką czy coś. 🤔

W ogóle u mnie na wizycie ok, sprawdził przepływy i stan wód- wszystko ok. Badać już mnie nawet nie chciał bo mówił, że badał 6 dni temu. Wszystkie objawy jakie mam a dziś do południa miałam masakrę (czyściło mnie i górą i dołem, okropny ból pleców i dołu brzucha promieniujący aż do nóg i nieregularne skurcze) według niego wskazują na to, że organizm się mocno zbiera do porodu ale kiedy on nastąpi to nie jest w stanie powiedzieć bo „medycyna to nie matematyka i nic się nie wyliczy jak ze wzoru”. 😅 liczy mocno na to, że się rozbujam sama ale ba wszelki wypadek mam skierowanie do szpitala i mam się stawić w niedziele lub poniedziałek. Także tak to wygląda. ;)

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jakoś nie mogę się zebrać do pisania ale nie chcę być w tyle, więc dzielnie nadrabiam😁

Kredka ja miałam straszaki 2dni przed porodem i nie wyobrażałam sobie nawet jednego dnia dłużej 😮 Skurcze potrafiły być przez 3godz.regularne,żeby się nagle rozjechać i być se co 16min,20min no koszmar... Jak pomyślę, że niektóre kobiety mają takie bolesne przepowiadać e nawet parę tyg. to ciarki mam na samą myśl 🙄Mam nadzieję, że u Ciebie zaraz się to rozkręci-tym bardziej, że Cię czyści.

Jagodowa mama wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin🎂 Życie zaczyna się właśnie po 40stce 😁

Martyna33 mocne kciuki za Prenatalne 😀 Na pewno wszystko będzie cacy😀

Baśka89 powodzenia😁 Niech Dorian już wychodzi 😁😁😁 Co do piłki - siedziałam na niej parę min. i myślałam, że umrę jak przyszedł skurcz-ledwo dałam radę usiedzieć a ból nie do opisania.

Endzi dobrze, że jesteś w domu i widzisz od razu mleka więcej 😊 Rozkręcaj tą laktację i jak Zuzia będzie już z Wami, to będziesz mieć może mleka😁

Annamaria ja może zacznę za tydzień 🤔 Trochę leniwa jestem ale olejek kupiony, sexu 0 od grudnia, więc jestem pewnie ponownie dziewicą😂 Totalnie nierozciągnięta, więc taki masaż może mi przynieść korzyści. Właśnie może dobrze by było połączyć to z piciem tej herbaty z liści Malin nie❓ Tyle, że ta herbata to dopiero od 37tyg.tak❓

Adu i Ty w tak zaawansowanej ciąży chcesz jeszcze tornado ogarnąć 🙈🙈🙈 ❓ Ja jak codziennie wieczorem zabieram się za ogarnianie zabawek po córce, to ledwo daję radę 🙈 Brzuch mi twardnieje co chwilę, schylać się ciężko - tornada bym nie ogarnęła 🤪 Nie wiem co ja dam radę za 5tyg. robić 🙈

Ja dziś miałam wizytę i synek ma tylko 1801gr. a liczyłam na nieco więcej, także znowu się szykuje małe dziecko. Wychodzi na to, że rodzę małe dzieci widocznie. Za tydzień jeszcze mam usg, bo położna widziała, że ta waga mnie zmartwiła to umówiła mnie na usg przepływów. Cały czas jest ułożony główkowo ale jego nogi są na bank z boku, bo kopie mnie po wątrobie. Ciekawe, czy się doczekam tych słynnych kopniaków w żebra🤔 Mam nadzieję, że do porodu ładnie się ustawi, bo teraz taki powyginany, że materyjo.

Jagodowa Mama lubi tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie urodziłam jeszcze 🤔🙄😁 chociaż skurcze się pokazują dzisiaj już takie konkretne ale przepowiadające no kurczaczek nie chca się rozkręcić 🤔🤔🤔🙈🙈🙈😭😭😭 jutro zapytam jak to będzie dalej wyglądać jeżeli rozwarcie do piątku się nie powiększy?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Korzystając z okazji, że stary zmienia mi pościel, bo mały zlał mi się do łóżka - nadrobiłam was.

Jagodowa wszystkiego najlepszego! Niech Ci się spełni czego pragniesz!

Annamaria a do jakiego fizjo się zapisałaś? Bo ja myślałam o Jopa clinic, ale tam chyba USG nie robią 🤔

Endzi mała jak żółtaczka jej się nasili w szpitalu, to pod lampy pójdzie. Nie zawsze w domu uda się mlekiem "wypłukać" i trzeba wtedy znowu do szpitala wracać na naświetlania, a tak to jak Kredka napisała- będzie już z glowy. Malutką wykurują i jak wyjdzie do domku, to już same przyjemności zostaną - cycek, kupy i przytulanki 😂

Martoszka o masz Ci los, że też przypomniałaś o zabezpieczeniu🤦
    Ja samym gumkom nie zaufam i w sumie ciekawa jestem co mi dr zaproponuje, bo mam problemy hepatologiczne i nie wszystko będę mogła 🤔

Martyna kciuki za prenatalne!! Ale czas leci, dopiero co dwóch kresek gratulowałyśmy.

Adu to sprzątanie to jak jakaś opowieść grozy brzmi. U mnie podobnie jak u Lady- ledwo zabawki daję radę pozbierać. Najgorzej jak siądę na podłodze i nie mogę wstać 🙈 jak stonka po oprysku wyglądam wtedy 😂

Kredka i Baśka trzymam kciuki, żeby się u was rozwinęła akcja. Skurcze dobra rzecz.
    Ja dzisiaj po kolejnym ktg- skurczy zero.
    Aż mój dr był zdziwiony.
    Ja już nie liczę, że u mnie coś samo ruszy. Zaczynam się bać, że oksy może nie zadziałać i mnie tydzień wywoływaniem będą katować 😱

Snowflake a czujesz, że byłam w biedrze i zapomniałam na herbaty spojrzeć! Jaka rozpacz była w domu😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2021, 01:15

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka, to oby rozbujało się samo a nie żebyś się tak męczyła, bo ile można!

Lady, maluszek, ale trochę poniżej średniej tylko, więc bez przesady. W sam raz 🥰 oby się obrócił jak trzeba 😁

Baśka, może dzisiaj rusza z oksy, skoro już donoszona!

Sandrina, oby u Ciebie ruszyło samo!

Jeny, ale te dzieci uparte, za dobrze im w brzuchach. Wcale im się nie chce na te upały wychodzić:D

Co do sprzątania, to wczoraj w sumie moj maz i tak dużo ogarnął, więc ja dziś musze pomyc te szafki, powkładać i tak o. No i ogólnie odkurzę, umyje podłogi, bo syf straszny. Siły może i nie ma, ale trzeba zrobić, może coś ruszy 😂😂 vhociaz przeraża mnie rodzenie teraz, bo mój mąż się skarży na bol pleców i oczywiście byłby większy problemem niż pomocą 🤦‍♀️ tez nie miały kiedy go zacząć boleć.

Baśka 89 lubi tę wiadomość

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa Spóźnione ale szczerze życzenia urodzinowe 💐🎂🍷

• Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba w końcu czop mi odszedł cały 🙏🙏🙏
    Najpierw brązowy śluz duży a po chwili różowy jasny duży glut czyli ze świeżą krwią.Kurczaczek...moze to dzisiaj się uda 🤔🤔🤔🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Podbrzusze boli od kad się obudziłam już nawet na 2bylam....
    3majcie kciuki żeby się coś rozkrecilo

Lady_Dior, Snowflake, kredka, Jagodowa Mama, Endzi lubią tę wiadomość

• kredka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś w nocy jeden skurcz. Zajebiście się wyspalam! Oficjalnie ogłaszam RODZĘ W SIERPNIU 😅 Martyna leć na te prenatalne bo jak widzisz na mnie nie ma co liczyć. 😂

Baśka łohohohoho... niechaj to będzie ten dzień! 💪🏻

Baśka 89, Martyna33, Endzi lubią tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Były jeszcze wymioty i ból brzucha się utrzymuje....twardnienie brzucha jest więc mam nadzieję że coś się dzieje

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka, lecę ! Proszę o kciuka o 10 🤞🏻

kredka lubi tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • adu Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka, kciuki oby to było to, bo Ty kolejny dzień wymioty i wszystko a tu nic, tylko die męczysz.

Martyna, kciuki!!

Kredka, o to się wyspałaś 😁 tez juz jesyen taka pesymistką, że nie wierze we wcześniejszy porod a tak bardzo bym chciała 😂😂

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciotki, ryzyka bardzo niskie, prawdopodobnie chłopczyk ! 🧡 jutro wyniki pappy

fd66ef659f74.jpg

Snowflake, Lady_Dior, sandrina22, Jagodowa Mama, Endzi, kredka, Martoszka, Baśka 89, Annamaria, Monika87 lubią tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:50

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna, dzień dobry chłopczyku!! Cudnie że ryzyka niskie, od razu kamień z serca, co? Chociaz w sumie to jest takie śmieszne w ciąży, i potem w życiu, jak już dzirwvzyny kiedyś pisaly: teraz już cały czas będziemy się martwić.. za chwilę będziesz się martwić, czemu on się jeszcze nie rusza, albo za rzadko, albo coś takiego.. a potem liczba zmartwień urośnie x100 jak już wyjdą z naszych brzuchów.. Ale to i tak takie wspaniale 🥰

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 gratuluję takich pięknych wiadomości 😁 i dołączam do grona matek, które czuły się w ciąży z synem o wiele gorzej niż z córką 😜

Baśka89 No oby się to rozkręciło na dobre, bo też już trochę się męczysz 😏

Adu no niby w normie ale ja oczywiście już sobie wkręcam... Zobaczę co z tymi przepływami-jak wyjdą dobre to się uspokoję.

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:50

Lady_Dior lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna super wiadomości! ❤️❤️❤️
    A ja obalam Waszą teorie odnośnie mdłości i płci dziecka.
    Jako mama chłopca i przyszła mama dziewczynki ogłaszam wszem i wobec, że wymioty, mdłości, zaparcia, zgaga i głupie straszaki męczyły mnie i w pierwszej j męczą w drugiej ciąży. 😂😂😂😂 ale to, że ja nie jestem stworzona do chodzenia w ciąży ustaliliśmy już dawno. 🙈🤣

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff trochę nadrobiłam ☺️ Wczoraj była u mnie moja mama i nie miałam bardzo jak napisać.
    Teraz mąż u Zuzki więc mam chwilę i czekam
    na niego. Ogólnie już dzisiaj jest bez tlenu i wygląda coraz lepiej. Saturacja się poprawia i już tak nie skacze. Antybiotyk na pewno do niedzieli będzie miała i w poniedzialej już więcej będzie wiadomo co i jak czy ją wypiszą czy jeszcze będzie musiała siedzieć. Także wszystko zmierza w dobrym kierunku. A mnie trochę szwy ciągnął i muszę zadzwonić do położnej bo niby miały być rozpuszczalne ale nie wiem czy nie trzeba tego zdjąć. Dzisiaj nic nie robie tylko będę leżeć i mleko ściągać 🙈

Martyna a pamiętam że na początku pisałaś że wszyscy stawiają na to że będzie chłopczyk 👶Cieszę się że wszystko dobrze wyszło na usg i już tylko lepiej niech będzie.

Kredka w końcu normalna noc i się wyspałaś także człowiek od razu inny w dzień jest.

Sandrina współczuję faktu zapominalstwa herbatkowego. Może jeszcze się uda kupić przed porodem.

Basiu skoro odszedł już Ci całkiem czop to myślę że teraz już szybko pójdzie. Także trzymam kciuki ✊

Adu ja nie wiem jak Ty masz siłę na sprzątanie 🙈 No ale masz rację może jak polatasz to się szybciej wszystko rozkręci 🥰

Snowflake dzięki za pamięć 🥰 Heh masz rację nie ma co się dawać straszakom jak ma się rozkręcić to się rozkręci 🙂

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    Uff trochę nadrobiłam ☺️ Wczoraj była u mnie moja mama i nie miałam bardzo jak napisać.
    Teraz mąż u Zuzki więc mam chwilę i czekam
    na niego. Ogólnie już dzisiaj jest bez tlenu i wygląda coraz lepiej. Saturacja się poprawia i już tak nie skacze. Antybiotyk na pewno do niedzieli będzie miała i w poniedzialej już więcej będzie wiadomo co i jak czy ją wypiszą czy jeszcze będzie musiała siedzieć. Także wszystko zmierza w dobrym kierunku. A mnie trochę szwy ciągnął i muszę zadzwonić do położnej bo niby miały być rozpuszczalne ale nie wiem czy nie trzeba tego zdjąć. Dzisiaj nic nie robie tylko będę leżeć i mleko ściągać 🙈

Martyna a pamiętam że na początku pisałaś że wszyscy stawiają na to że będzie chłopczyk 👶Cieszę się że wszystko dobrze wyszło na usg i już tylko lepiej niech będzie.

Kredka w końcu normalna noc i się wyspałaś także człowiek od razu inny w dzień jest.

Sandrina współczuję faktu zapominalstwa herbatkowego. Może jeszcze się uda kupić przed porodem.

Basiu skoro odszedł już Ci całkiem czop to myślę że teraz już szybko pójdzie. Także trzymam kciuki ✊

Adu ja nie wiem jak Ty masz siłę na sprzątanie 🙈 No ale masz rację może jak polatasz to się szybciej wszystko rozkręci 🥰

Snowflake dzięki za pamięć 🥰 Heh masz rację nie ma co się dawać straszakom jak ma się rozkręcić to się rozkręci 🙂
    Szwy to jeszcze będą. Tak szybko nie rozpuszczają się. Minimum 2-3 tygodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2021, 13:03

M&M
‹‹ 394 395 396 397 398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ