Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie no nie mogę, jesteście de best 🤣😂😁
LadyDior, domyślam się, że nie zdążyli ci podać zzo? Ja cię, zupełnie jak mój ostatni poród, od wejścia przez drzwi szpitala i rozpoczęcia wypisywania papierów, 30 minut.. A chwilę wcześniej mówiłam mężowi, jeeeedź, rozwieź dzieci do placówek, to jeszcze poootrwa.. 😂
Jak się czujesz? Dałaś radę jesteś dzielniutka!! I masz już go w ramionach, cudownie 💙 odpoczywaj i proooszę Cie, niech choć te pierwsze dwa dni mąż ci wszystko pod nos przynosi musisz być trochę królową, leż i uśmiechaj się tylko
Bardzo, bardzo Ci gratuluję 💙Lady_Dior lubi tę wiadomość
-
Kurcze zostawić Was na kilka godzin 😍
Lady z całego serca gratuluję ❤️🥰
Podziwiam że Was tak szybko wypuszczają ja to bym się bała.🙈 Poród marzenie po prostu 😁
U nas wróciło jedzenie cyca i me dziecię w końcu delikatne jest.
No i co ja dziś usłyszałam.. "Bo ja pracuje" Takie magiczne słowa.
Lady_Dior lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Dziewczyny dziękuję Wam za gratulacje 😘😘😘 Jesteśmy w domu od 18.45.Ja oczywiście nie umiem przystawić, więc wypił moją siarę z butli. Jutro przyjdzie opiekunka połogowa i mam nadzieję, że nauczy mnie przystawiać.
W sumie mogę rzec, że poród zaczął się rano, kiedy miałam jeszcze nieregularne skurcze, bolesne ale do wytrzymania. Przed południem już zaczynało być ciężko. Mój przyjechał po 12 i do szpitala 40km.Ostatnie 10km.juz się bardzo bal, że urodzę w aucie 😂 Z auta szybko na wózek inwalidzki, na porodówkę - tam błagałam o zzo ale po sprawdzeniu rozwarcia położna powiedziała, że do 15min.urodzę i tak też się stało. Gdyby to trwało dłużej to chyba miałabym traumę 🤷🏼♀️ Zupełnie inny poród niż z zzo.
No nic mam nadzieję, że jutro dam radę się odezwać 😀Syn nadal bezimienny 🙉 Mamy 2dni jeszcze do podjęcia decyzji. Całuję Was kochane 😘Snowflake lubi tę wiadomość
-
Lady kochana jeszcze raz gratulacje 😍 Super że udało się urodzić w tak ekspresowym tempie. Dobrze że się nie męczyłaś za długo. Oczywiście czekamy na zdjęcie małego 🥰 Odpoczywaj kochana i nie forsuj się tam.
Sandrina piękna ta Twoja Adolfina 🥰 Mały cukiereczek 😘
A ja zamiast spać jak córka i mąż to myślę o niebieskich migdałach 🥜 Teraz mnie nachodzą takie myśli czy aby dobra żona ze mnie 🙈 O matce nie wspominam bo staram się być najlepsza jaka mogę. No ale z tą żoną to różnie bywa 🤔 Dzisiaj mąż stwierdził że za mało go przytulam. Może faktycznie coś w tym jest że trochę mniej mu uwagi poświęcam. 🥴 No nic koniec wywodów idź kobieto spać 🤣
Edit: Dzisiaj mała wstała koło 4 na jedzenie i śpi sobie dalej. Nie dość że kiepsko mi było usnąć to gdzieś przed 2 walnął tak piorun że się obudziłam razem z mężem i wyłączyliśmy wszystko z prądu i okna po zamykaliśmy. A jak skończyłam karmic małą to zaczęła się kolejna burza z piorunami no i koniec spania 🥴 Dobrze że małej one nie przeszkadzają tylko sobie śpi. Ale o dziwo Wam powiem że czuję się wyspana. To pewnie przez to że spaliśmy po południu i zregenerowalam siły.
Także dzień dobry wszystkim 😁😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2021, 05:40
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi, ja miałam identyko rozkminy wczoraj, ale W DRUGĄ STRONĘ.... rozkminiałam, czy mój M zdaje sobie sprawę, że trochę za mało mną się zajmuje ostatnio! Ma mnóstwo pracy, lockdown to jest masakra dla naszej pracy finansowo (mamy małą restaurację) i musi, no ale. Także ten...
Jagodowa, myślałam o tej kąpieli, i przyszło mi do głowy, że są dzieci, które bardzo nie lubią najmniejszego powiewu i niższej temp na ciałku. Może spróbuj tak? Dlatego pewnie te dzieci co są kąpane w wiaderkach do kąpania Tummy Tub w ogóle nie płaczą. Nawet na kilku oddziałach w Polsce są takie do kąpania w szpitalach
A jak masz zwykłą wanienkę, to nalej może duuuużo wody..? Raz można spróbować.
Lady Dior, co do imienia, nazwij go tak, jak ci serce podpowiada! Koniecznie!
To zupełnie nowy człowiek, sami tworzycie nową historię i nowy rozdział, w ogóle olej zdanie sąsiadów.
Mów do niego różnymi imionami, próbuj jak ci to brzmi, zdrabniaj.. myśl, jak byś chciała go wołać potem z placu zabaw co tam ci pasuje Nie oglądaj się na zdanie innych
Snowflake, no ja właśnie rozkminiam, czy Lady Dior "odczarowała" swój poród, czy raczej cieszy się, że szybko poszło, bo za bardzo bolało...! Tak można róznie zrozumiec jej wypowiedz... ale dała radę!!! Jest de best!!!
Ja miałam wczoraj ktg, jak to lekarz z przychodni powiedział: "cud malina, w końcu jakieś ktg bez żadnego bałaganu!"
Dziś z kolei mój gin między 12 a 13. I nasze batalie słowne co do różnego podejścia na temat kładzenia mnie do szpitala bez wskazań ... grr.
Termin mam na 26.08. L4 wypisał mi chyba do 30 sierpnia. Chciałabym, żeby mi przedłuży to L4 o tydzień chociaż, jak nie urodzę do 41 to ewentuaaaaaaaalnie mogę rozważyć jego zdanie, ale no bez jaj, nie bedę kilka dni po terminie kłaść się i siedzieć tam nie wiadomo ile.
EDIT
Wiecie co, chyba nie muszę być twarda i nieustępliwa z tym ginem. Na papierze podczas podcierania widziałam takie tycie grudeczki galaretowatego śluzu, no raczej nie od seksu, bo po zbliżeniach jest to jednak śluz.
Ciekawe
No nie był to żaden duży kawał czopa, takie 2 okruszeczki zaledwie, ale chyba nie mam co panikować, że będę znów rodzić w 43 tygodniu
Idę dopakować kosmetyki do torby, i jestem strasznie ciekawa jak moja szyjka, co gin na badaniu powie -
AnnaMaria, No teraz to wszystkie kciuki zaciśnięte dla Ciebie, za łatwy poród☺️ obyś nie musiała kłaść się do tego szpitala za wcześnie ✊🏻
Tak się zastanawiam dziewczyny, bo od jakiś 4-5 dni czuje regularnie delikatne kopniaczki:) Ale szczególnie dostaje kopniaczki jak się kładę tak na brzuchu (a raczej boku u brzuchu), czy moje dziecko chce powiedzieć ze gniotę go i żebym zmieniła pozycje ?🧐 Czytałam ze na brzuchu można spać ile mi wygodnie, ale może młodemu już nie wygodnie 🧐 Co myślicie? Może powinnam już pilnować żeby spać tylko na bokach?25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Snowflake, no póki co luuuuzik, nic się nie dzieje. Wiecie, to nie był strcite czop, tylko tycie dwie grudki, po prostu mam wzmożoną czujność póki co
Martyna, mi się wydaje, że spanie na brzuchu w tak wysokim tc nie jest dobrym pomysłem. I tak intuicyjnie mi to nie leży, w ogóle.. -
Martyna ja miałam taką samą sytuację i jak kładłam się nawet na pół brzucha tak na boczku to mojej małej to przeszkadzało i dostawałam kopniaki. Więc po prostu zrezygnowałam i już tak nie leżałam bo i mi już było niewygodnie.
A propos poprosimy zdjęcie brzuszka 😍
Snowflake no to takie nocne przemyślenia właśnie. W sumie nie mogę powiedzieć on stara się przytula mnie i prawi komplementy. Jak miałam całkowicie nie przespaną noc to po pracy wrócił z kwiatami dla mnie. Małą też się opiekuje na tyle ile może chociaż wczoraj miałam ochotę go ukatrupic. Bo poszłam po pranie i zaczęłam składać i coś mówi żebym ją wzięła to się zapytałam czy złoży pranie. A on do mnie ze nie bo on pracuje 😱 To mu powiedziałam że ja też pracuje i to non stop. To jeszcze się pyta czy się rozpłacze bo już mi mało brakuje 🤨 No i focha zarzucił ale później jak wzięłam małą i poszedł posiedzieć w samotności w kuchni to mu przeszło i akurat nosiłam małą aby jej się odbiło to ją wziął odemnie i usnęła mu🤷♀️ Ale chyba musiał sam sobie poukładać to w głowie co powiedział.
Annamaria no powiem Ci że w drugą stronę to też słabo jak się mało interesuje Tobą. Jeszcze przy własnym interesie w tych czasach to faktycznie ciężko to ogarnąć. Wierzę że ma dużo na głowie i pewnie przez to zapomina trochę o tym co na prawdę najważniejsze. Ale może jak to wszystko już się uspokoi to będzie lepiej i więcej czasu dla Ciebie będzie miał. Trzymam kciuki aby czop szybko raczył odejść w całości ✊ No i żebyś nie musiała iść na wywoływanie.Annamaria lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Ależ lało w nocy, Endzi u nas burza też była konkret.
Dziewczyny, po raz pierwszy kąpiel bez płaczu była 😊. Oby to nie był przypadek. Wzięłam Alisonka do mycia dokładnie między karmieniami - najedzoną ale już porządnie odbitą. Po wyjęciu z wody suszarka, cycek i cisza!!! O mamo, jakie to cudowne uczucie 😄.
Martyna, ja też myślę, że już trzeba zrezygnować ze spania na brzuchu, chociaż wiem jak tego brakuje bo też uwielbiam.
Annamaria, noooo, niby nic się u Ciebie nie dzieje ale wiesz - tu prawie żadna nie rodziła a potem nagle wpis "urodziłam w 15 minut" 😂.
Martoszka, Monika Cobi Was? Jak sobie radzicie?Endzi lubi tę wiadomość
-
AnnaMaria, w sensie to nie tak centralnie na brzuchu leżenie, tylko bardziej jak Endzi mówi, bokiem ale opierając się o brzuch
Ale zrobię tak jak mówicie, zrezygnuje już z tej pozycji
Endzi, czyli u mnie identyczna sytuacja jak u Ciebie:)
Proszę brzuszek 😂
Jagodowa Mama, sandrina22, Snowflake, Endzi, Annamaria, Lady_Dior, Martoszka lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna, ale piekng brzuszek!
Endzi, jesteś super mama i super żona. Ja pracuje pffff... wkurwilabym się konkret za taki tekst
Ja tu się nie odzywam, bo Nadia mi w ogóle nie spi w dzień i nie mam już siły 🙄 jeśli spi yo tylko na mnie. Nie chcę leżeć na macie czy w kokonie sama, tylko na rękach, pod cyckiem. Smoczek czasem da radę, ale częściej jest głodna jakby od tygodnia nie jadla 🤷♀️ Ahh ten 4 trymestr..
My mamy skierowanie na bioderka ale niestety na nfz nie ma terminu i muszę iść prywatnie. -
Martyna pięknie wygladasz😍 A ta sukienka ahh tylko podkreśla Twoje kształty 🥰 Widocznie ta pozycja bejbisiowi nie odpowiada i trzeba się dostosować 😁
Jagodowa domyślam się że burza też Ci spać nie dawała. Ja też od jakiś 3 do 6:30 nie spałam ale potem udało mi się zdrzemnąć i wstałyśmy po 9. Jeszcze pogoda nie dopieszcza i ciśnienie więc podwójnie chce się spać. Super ze z kąpielą jest już lepiej oby tak już zostało.
Adu ja też zachwycona nie byłam jego słowami. Ale mu odpowiedziałam co miałam odpowiedzieć. Ehh może przez tą pogodę się Nadii coś poprzestawiało z tym spaniem.
Moja też tak usypia więc pozdrawiamy. Tyle że da się ją odłożyć do łóżeczka i śpi dalej ale też nie zawsze. Wcześniej spała od 11:30 do 13:30 i jak ona tak usnie to staram się ją w takiej samej pozycji położyć spać w łóżeczku.
https://zapodaj.net/fe15051a812ef.jpg.html
https://zapodaj.net/c4eef695cff34.jpg.html
W nocy spała na brzuszku od jakieś 23:30 do 3 coś i tylko słyszałam jak co chwilę pierdy szły. Także to też dobry sposób na problemy brzuszkowe.
Ja się zabrałam za drylowanie tej cukini do tego keczupu na tyle co mi klusek pozwoli coś zrobić. No i ogarnęłam dziś jeszcze łazienkę też także nie ma tragedii.Snowflake, Annamaria, Lady_Dior lubią tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi, och, cudna ta Zuzinka!
adu, oj, to masz teraz wymagający czas... minie niedługo, zobaczysz, a póki co mocno ściskam!
Snowflake, rozumiem sentyment, ale mam tak samo - to tylko samochód i jesteście na innym etapie życia rodzinno-małżeńskiego, więc hm, ten czas już minął. No gościu chyba nie chciałby się cofnąć w czasie, więc, hm, przespać się z tym i zapomnieć
Martyna, matko, jaką ty masz figurę boską!! Nasza forumowa modelka normalnie
Dziewczyny, jestem już po. Byłam twarda i jakoś się dogadaliśmy, wynegocjowałam wizytę za tydzień jeszcze na spokojnie, i póki co pozostaje nam czekanie do tego końca sierpnia.. Ewentualnie po tym czasie chce mi wypisać skierowanie, ale do tego czasu mam spokój
Usg, przepływy, wody super, łożysko bez oznak starzenia się, szyjka nadal dość długa, chyba 4 jak nie 5 cm, ale bardzo miękka i plastyczna. Pępowina też w porządku, bez bałaganu i plątanek.
I ciekawostka, przez ostatni miesiąc w ogóle nie przybieram na wadze!
Tylko tyle ile dziecko przybiera, czyli jakieś 300-400 gram na tydzień..
Zawsze sporo przybierałam na koniec, a teraz o no ale luz, ja i tak startowałam z wyższej wagi teraz w tej ciąży, więc wychodzi pewni na to samo
Także popijam napar z liści malin
daktyle zjedzone dziś w ilości 10 sztuk i teraz relaks
-
Jagodowa
Dziękuję, że pytasz. U nas normalnie, choć młodsza coraz częściej manifestuje pozycję leżącą czy to na rękach, kolanach czy też w łóżeczku.
P. S. Moja młodsza ma na drugie Alicja, po prababci.
Endzi
Nie boisz się SIDS, że pozwalasz na spanie na brzuszku?
Snowflake
Mój mąż jeździł passatem 11 lat, z czego ja miałam dla siebie 8 miesięcy. Sprzedaliśmy go jego bratu ciotecznemu, ja się poryczałam jak odjeżdżał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2021, 16:46
M&M -
Martoszka mamy monitor oddechu więc jestem spokojna. A takie spanie pomaga jej w problemach brzuszkowych bo uwalniają się gazy. A tak gdy nie śpi to za Chiny nie poleży tak za długo.
Snowflake no chłopy czasem nie myślą co poradzić trzeba przywyknąć 😅 Ja pewnie jakbym mu tak wyliczyła to by odbił piłeczkę i zaczął mi wyliczać ile kosztuje remont pokoju, postawienie altanki itd. Także z tym trzeba uważać 😅Kurcze to ładnie przybrał Trzeci 😍 Co Ty masz w tym mleku? 😁 Heh no pewnie się przywiązał mąż do samochodu po tylu latach ciężko się rozstać biedakowi było z zabaweczką 😁
Annamaria najważniejsze że w brzuszku jest tak jak należy. Trzymam kciuki aby już w tym tygodniu była z Wami kruszynka ✊🥰Dobrze że jeszcze przed szpitalem się wymigalas.
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud