Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Przestańcie bo mam rumieńce 🙈🤭 Ale dziękuje 😘
AnnaMaria, ja za to mam przed oczami cały czas Twoje zdjęcie z urlopu nad jeziorkiem i jak można tak wyglądać po tyluuuu ciążach 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Annamaria, dobrze, że wszystko dobrze 😊. Też piłam herbatkę z malin, mniam mniam ale daktyli - zresztą jak żadnych suszonych owoców - nie lubię, brrrr. Słyszałam o ananasie na przyspieszenie porodu.
Endzi, też miałam pytać o to spanie na brzuszku ale jak masz monitor oddechu to ok. No Alisek nie lubi na brzuchu, niestety. Będę miała z tym przeprawę, jak z Jagodą... I ona również przez kolki wisiała tak na mnie całymi... miesiącami 🤦. Ale tylko tak była spokojna. Alicja nie aż tak bardzo rączkowa ale za to smoczkowa i wózkowa.
Martoszka, no Alicja to ładne imię 🙂. Prababcia była domyślam się kimś dla Was wyjątkowym, skoro młodsza dostała je w spadku. Fajnie, że sobie radzicie i że w porządku.
Adu, ja też komercyjną wizyta bo na NFZ nie ma u nas w okolicy dziecięcego ortopedy. I wiecie co? Jestem po wizycie delikatnie mówiąc wkurzona i mówię Wam, będzie zadyma. Jest w przychodni tylko jeden orto dziecięcy, tak? No ok, wizyta z konsultacją 250 zł ... No niech będzie, chociaż nie wiem za co to. Na wizycie słyszę, że lewe bioderko niestabilne, trzeba ćwiczyć i za 6 tygodni zgłosić się na kontrolę. Doooobra, chociaż już mi coś zapaliła się lampeczka, że taka zbieżność że też lewa strona jak u starszej ale może tak być, myślę sobie. Wracam do domu. Coś mnie tknęło, wyjęłam opis badania Jagody, sprzed 2 lat. I co? Co do słowa jest IDENTYCZNY!!! Te same kąty, nawet te same literówki!!! Nosz kurła... Za co ten lekarz bierze pieniądze, za kopiuj - wklej?? Może to bioderko zdrowe jest wogole i co będę ćwiczeniami męczyć dzieciaka po to, żeby pan doktor wziął kolejne 250 Zeta po kontroli?? Jestem w szoku! Serio, będzie dym, bo przecież i położna u nas była i patronaż pediatry gdzie bioderka też były sprawdzane.
Co o tym myśleć??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2021, 18:12
-
Chyba umowie gdzież w Warszawie ortopedę na NFZ i najpierw zobaczymy co powie. Czy rzeczywiście coś z tym bioderkiem jest do poprawy czy nie. Bo jeśli jest ok to ten nasz orto będzie miał przegwizdane, bo ja tego tak nie zostawie jakby co. No kurde, oby się nie okazało że nabija sobie kabzę w ten sposób 😡
-
Endzi, ona chuba po prostu taka jest, że najlepiej spi się na mnie 🙄 to właśnie jej ulubioka pozycja, taka jak Zuzi 😅
Snowflake, moce odpukać ok, idzie spać 21-22, budzi się sama/albo moje cycki nas budzą ok 2-3, potem je już w łóżku około 5 i potem wstajemy po 8
O wow, to Trzeci ma żadna wagę! U nas jutro położna będzie, obstawiam około 3900 max
Annamaria, dobrze, ze wszystko dobrze i że możesz być w domu, bo to inny komfort!
Jagodowa, cooo! Co za porazka! Powinnaś tam pójść z jednym i drugim i niech się tłumacza i oddają pieniądze, bo rwidetnie naciągają kurde ciekawe jak to się ma do faktycznego stanu rzeczy..
Ja najpierw zapisałam mala do naszej przychodni, ale to prywatnie i 270 zł, a w drugiej tez bardzo polecanej 170 o tam pójdziemy.
Jeny a mi się zastoj jakiś zrobil, mam taką twarda pierś, gule w jednym miejscu, nalej nic nie leci, co za dramat jak boli 😣 drugiej w ogóle nie chce złapać, no porazka.. -
Jagodowa
Starsza córka ma swojej babci drugie imię, bo była wyjątkową osobą wg mnie i choć to mama mojego męża była to ja kazałam dać drugie imię po niej.a młodsza ma po mojej babci, chyba miło jej się zrobiło jak usłyszała, że ma po niej. Jakbym urodziła dzień wcześniej to by miała imię po moim dziadku, który też by się pewnie ucieszył. W sumie zastanawiałam się czy dać w tej sytuacji imię po babci czy po dziadku.
Moja matka chyba liczyła, że będzie miała po niej lub po jej matce. No ale one dla mnie niewiele zrobiły. Ta babcia po prostu była i trzeba było ją obsługiwać i zajmować się jak przyjeżdżała. A rodzice taty nawet dzisiaj się pytali czy mają coś nam kupić w biedronce i mi przywieźć. Nieważne, że oni mają prawie 80 lat i dzieli nas 30km.
Z resztą to rodzice taty pomagali w moim i siostry wychowaniu całe życie. Dziś też się ich radziłam w sprawie chrzcin.M&M -
Hej kochane ja tak na szybko😘
Pierwsza nocka nieprzespana przeze mnie w 90% przez synka w 85% Wczoraj przespał cały dzień, mało pił. W nocy teraz było lepiej - pił ciut więcej i dał mi 3,5godz. pospać ufff. Zosia spała dobrze, cieszy się jak widzi brata ale włącza się zazdrość jak widzi butlę z mlekiem 🙈 ale generalnie jest dobrze. Zdecydowałam się na mm niestety-to dla dobra mojej psychiki i położna i opiekunka połogowa wczoraj mnie poparły.Dużo by tu pisać ale nie będę truć Wam😛
Co do mojego porodu, to uważam, że był o wiele gorszy od tego z zzo🙉 Owszem poród z córką się przedłużał, parlam 1,5godz.ale bez bólu a tu szybką akcja ale tak mega bolesna, że myślałam już, że umrę jeśli to potrwa dłużej. Jak przychodził skurcz, to już się bałam jak ja go przeżyję 🙈 Partych nie wiem ile było ale chyba 3 albo 4.Brrrrr aż mam ciarki na samo wspomienie i Endzi ja też się bałam, że po tak szybim porodzie, takiej adrenalinie idę do domu.Ja byłam w takim ciężkim szoku, że się synem w ogóle zająć nie mogłam i myślę, że kobieta powinna choć dobę być w szpitalu.
Sandrina22 jak dajesz radę z kpi❓ Podziwiam - ja sciagnelam tylko raz siarę ale jak zaczęłam ściągać to aż trauma mi wróciła.
Kredka, czy Twoja córcia piła od razu bez problemu z butelki❓ Mój synek jakoś kiepsko sobie radzi i mam nadzieję, że to z każdym kolejnym karmień się zmieni. Zrobi parę łyków i koniec🤷🏼♀️
Snowflake, Annamaria ostatecznie zdecydowaliśmy się na Sebastiana 🙂 Kiedyś mi się to imię baaardzo podobało i nie żeby teraz nie no ale nie żebym miała orgazm🤪 Mój jest Krzysztof Sebastian a Syn na odwrót 😂
Annamaria kciuki, żeby akcja się szybko zaczęła i szybko i w miarę bezboleśnie zakończyła 😊😊😊
Martyna33 ależ z Ciebie dżaga😁😁😁 Śliczny brzuszek i ogólnie sylwetka 😊
ooo jeszcze się nie ważyłam aż idę wskoczyć na wagę 😁
Całuję Was wszystkie😘😘😘 -
Adu ile ja miałam takich zastojów😩 współczuję. W 3dobie czy 4 całą pierś miałam twardą jak skała ale to calusieńską i nawet otoczkę sutkową. Położna dzwoniła do cdl i postępowała wedle jej instrukcji-ściskała mi tą pierś z całej siły aż ten cały zastój puścił. Trochę to trwało Alu k...... jaki ból, Boże myślałam, że wytargać tą kobietę za kudły!!! Potem czytałam, że absolutnie nie powinno się tak robić 🤦🏼♀️ Ahh szkoda gadać... Mam nadzieję, że Ci puści szybko-odciągasz z tej piersi częściej ❓
Snowflake dziękuję 🙂 No wygląda to wszystko całkiem inaczej niż z pierwszym dzieckiem. Jak Zosia się urodziła, to byłam cały czas przy niej, zachwycałam się, nie mogłam przestać na nią patrzeć a teraz no urodził się syn no i jest no. Trzeba nakarmić, przebrać no nie ma tego szału... Ciekawe czemu tak jest. Mój syn był w 100% chciany, planowany hmmm. Mam nadzieję, że to z czasem przyjdzie, bo dziwnie mi z tym. -
Lady, Sebastiany fajne chłopaki:) brr przeraża mnie porod bez zzo, dobrze, ze względnie szybko Ci poszło. Naprawdę jestes super dzielna 🥰 myslez że ta miłość przyjdzie z czasem. Ja tak czekałam na Nadię, to moje największe szczęście, ale nie powiem, żebym od razu czuła taka ogromną miłość. Kochałam ją, wiedziałam, że jest moja, ale ta miłość spłynęła jakos dopiero po kilku dniach.
Oj co do tego zastoju to kurewski bol, że tak brzydko napisze. No okropny. 🙄
Polozna była, Nadia wazy 3800. Jest ok To była jej ostatnia wizyta, jeśli będziemy czegoś potrzebować to mam dzownic/pisać. Powiedziała, ze nie będzie nam dupy zawracać, bo widzi że sobie radzimy. Obejrzała ta moja pierś, dalej mam przykładać kapustę, próbować mala dostawiać z pod pachy i beac ibuprofen. Ale odpukać, jest niebo lepiej niż rano. Chhba ta kapusta daje rade. -
Ja nawet nie pomyślałam tak na prawdę że spanie na brzuszku może doprowadzić do SIDS. No ale monitor mnie uspokaja także śpimy spokojnie.
Adu ile miałaś wizyt położnej? U nas będzie jutro już 5 raz. To Nadusia waży tyle co moja w tamten wtorek ciekawe ile się teraz zmieniło.
Lady wierzę że te 15 min były ciężkie. Ja nawet nie mam pojęcia ile moje parte trwały ale rodziłam też bez znieczulenia także wiem co przeżywałaś. Ja tak samo jak Adu myślę że ta miłość przyjdzie z czasem i pokochasz malucha całym sercem.
Annamaria jak sytuacja dzisiaj u Ciebie wygląda są jakieś postępy?
Jagodowa kiepsko z tym ortopedą ale masz rację warto pojechać do innego się skonsultować. Może faktycznie ten naciąga na kasę tylko😡 Ehh szkoda słów po prostu na takich ludzi.
Monia jak tam u Ciebie? Lepiej już? Położna cos doradziła?
U nas dzisiaj trochę lepiej jeżeli chodzi o brzuszek. Z samego rana dostałam wystrzał na koszule z 💩🤣 Ale to nic najważniejsze że się coś ruszyło i jest lepiej. Wczoraj jej dałam już Wit d ale vigantol no i będę dawać jej co dwa dni. Chociaż ma dzisiaj dzień marudy i spania na matce lub ojcu w łóżeczku nie bardzo coś dzisiaj. Takiej dłuższej drzemki też nie miała.💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Adu to Twoja jest lżejsza niż moja, bo dziś waga położnej pokazała 4kg 🤦♀️
Endzi ja bym się bała mimo wszystko kłaść na noc do spania na brzuchu.
A co do trwania drugiej fazy porodu to powinnaś mieć w książeczce zdrowia córki wpisane.
Lady też rodziłam bez zzo, dwa razy. Przy starszej druga faza trwała ponad 2 godziny. Teraz niby 30 minut, ale było krócej, bo wpisały czas gdy powiedziałam, że niedługo zacznę rodzić, bo wtedy już położna była z nami w sali i obserwowała. Więc same parte to obstawiam 20 minut, bo jeszcze mi mała wróciła do macicy i była zabawa od nowa. No i tym razem doskonale czułam płonący okrąg.M&M -
Pierwsza faza 6h 10min a 2 faza 10 min 😱 Ale wydaje mi się że parte już zaczęły się wcześniej bo mnie tak kure*sko bolało a one nie przychodziły do mnie 🙈
Martoszka to ładnie Twoja waży bo u nas w tamten wtorek też było 3820g dopiero. A kolejna wizyta jutro położnej także się okaże ile będzie ważył klocuś mój.
Snowflake ahh te chłopy wziąć i kopnąć w dupe czasem trzeba bo przeginają. 🤨 No ale co począć trzeba z nimi żyć jeszcze się czasem przydadzą. Mój też teraz leży na łóżku z małą na brzuchu która śpi i pyta się co na kolację bo on teraz ciężko pracuje 🤨 Bo ostatnio powiedziałam że ja też pracuje i teraz cwaniakuje. A wiercipięta to w taki wiek wchodzi okropny. Moja chrześnica też taka cwaniara jest i w podobnym wieku bo w listopadzie kończy 5 lat.💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Za 3-4 tygodnie jadę do lekarza na kontrolę i tak się zastanawiam co mu kupić w podziękowaniu i pożegnaniu za opiekę w każdej z trzech ciąż. W ostatniej to był gdy zawsze, czy to odpisywał na smsy, rozmawiał i pisał maile z mężem na temat sytuacji i problemów majowych. Nawet na koniec jak miał urlop to kazał dzwonić jakbym zaczęła rodzić przed naszą ostatnia wizytą.
Ale nie mam zupełnie pomysłu co.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2021, 07:18
M&M -
Martoszka, moim zdaniem najfajniejsze to twoja pozytywna opinia o nim, coś co będzie również sygnałem dla przyszłych pacjentek. Tego się nie kupi za żadne pieniądze. Mam na myśli coś na ścianę do niego lub ramkę z podziękowaniem do postawienia w gabinecie, niektóre mamy dają zdjęcie bobasa, inne parę czytelnych słów z podziękowaniem za profesjonalną opiekę, co mogą doczytać pacjentki i poczuć nieco otuchy, że wybrały faktycznie dobrego lekarza, będąc u niego np na pierwszej wizycie.
Ja bym szła w coś takiego, a nie materialne podarunki. -
Annamaria wrote:Martoszka, moim zdaniem najfajniejsze to twoja pozytywna opinia o nim, coś co będzie również sygnałem dla przyszłych pacjentek. Tego się nie kupi za żadne pieniądze. Mam na myśli coś na ścianę do niego lub ramkę z podziękowaniem do postawienia w gabinecie, niektóre mamy dają zdjęcie bobasa, inne parę czytelnych słów z podziękowaniem za profesjonalną opiekę, co mogą doczytać pacjentki i poczuć nieco otuchy, że wybrały faktycznie dobrego lekarza, będąc u niego np na pierwszej wizycie.
Ja bym szła w coś takiego, a nie materialne podarunki.M&M -
Endzi, o wow, u Ciebie to tez ekspresem było ten porod! Mialam 3 wizyty, ale mogę dzownic i pisać do niej zawsze. Jeśli będę chciała, żeby przyjechała zważyc czy cokolwiek to tez mam się odzywać. W sumie to się cieszę, że tak, bo dobrze powiedziała, że sobie radzimy więc co będzie przychodziła tylko ważyć a super babeczka ogólnie, wiem, że mogę na nią liczyć. Mnie tez monitor bardzo uspokaja! Co prawda Nadia w nocy spi tylko na plecach albo boczku, ale cieszę się, że go mamy. Najgorzej jak czasem mala się tak ułoży, że wyje i jq mam zawał 🙊 bo mamy dopieluszkowy ze względu na dostawkę i jak Ł za lekko zapnie pampersa to jest możliwe, że zawyje. Ale zdarzyło się to tylko 3 razy i tylko z trgo powodu dzięki Bogu.
Ale masz przygody z tymi 💩 i obrywaniem 😂 mi się na szczęście nie zdarzyło, raz tylko aż wyciekło jak ja podniosłam na prosto a miała za luźno pampersa 😂
Snowflake, współczuję pożarcia się z mężem, nie wiem co z nimi jest, że mają czasem takie dziwne pomysły, które osłabiają. No ale..
Martoszka, ha nie jestem za kupowaniem czegoś lekarzom w podziękowaniu, więc nie pomogę można wystawić w internecie pozytywna opinie i polecać dalej po prostu.
Zażegnałam zapalenie! Ciężko było, dużo płaczu małej i mojego, ale dzus już nie ma guzka. Teraz muszę walczyć, żeby jadla z lewej bo ja mam już tak duża asymetrie a ona tylko prawa i prawa i w tej lewej to mało co jej leci już, więc musimy więcej z niej jesc. Powiem wam, ze sama siebie podziwiam za to samozaparcie i cierpliwość 😂 a no i u nas 5 tydzień jest prawdziwym skokiem, bo gwiazdorzy ta gwiazda jak siemasz 🙊
Dzis moj maz ma urodziny i zrobilam jej takie zdjęcie dla niego 😁
[/img][/url]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2021, 21:39
Endzi, Annamaria, Snowflake, sandrina22 lubią tę wiadomość
-
Martoszka, no to jak uważasz zrób, ja poza takim osobistym akcentem nie mam pomysłu. Mam podobnie jak adu, z materialnymi podarunkami w tej kwestii. Opieka zdrowotna to wg mnie coś innego niż podziekowanie komuś z branży usługowej, i prezenty w ramach podziękowania też wg mnie układają się inaczej.
adu, ale ślicznie wyszło ci to zdjęcie! Sam urok i to jej spojrzenie!
A co do zniknięcia guzka, jejku, wyobrażam sobie ulgę! Cieszę się, że masz to za sobą
Idę robić omlet dzieciakom, chyba sama z nimi zjem, taka puszysta chmurka omletowa posmarowana moim dżemem truskawkowym, aaaaaa. LeeeecęęęęęWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2021, 11:37
Endzi lubi tę wiadomość
-
Pewnie bym też nic nie kupowała gdyby wizyty były tylko osobiste i tyle. Ale jednak swój wolny czas poświęcał, gdy rodziłam pierwszy raz, z było to w nowy rok. Tak samo konsultacje telefoniczne, mailowe. Nawet teraz specjalnie wszedł na porodówkę by powiedzieć położnej, że zostawia swoją pacjentkę.M&M