X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ja jak jeździłam do mojej małej do szpitala to ona przez te dwa tygodnie w większości tylko spała. Ciężko było trafić aby była rozbudzona. Myślę że to po prostu ten taki początkowy czas jest wtedy dzieci tylko jedzą i śpią i robią w pampersa. Taki ich urok raczej.

Annamaria dobrze że nie posłał Cie już do szpitala tylko dał czas do tego 41 tygodnia. Przynajmniej jeszcze pobędziesz w domu na spokojnie.

Sandrina współczuję sytuacji w domu i jelitowki. Dobrze że Was to ominęło z małą. Co do wycia dzieci to ja pamiętam jak moja siostra mi się rozwyla jak była mała. Tyle że ona miała już prawie 3 lata. Tak wyla że nie szło jej uspokoić ani ja ani ciocia nie mogłyśmy sobie z nią dać rady aż w końcu zasnęła z tego wszystkiego. Także dzieci chyba czasem mają takie swoje afery..

Adu trzymam kciuki aby dzisiaj dłużej pospala Nadusia. Raczej pogoda temu sprzyja bo moja wczoraj i dzisiaj ma jakieś takie długie drzemki. Super ze udało Wam się ogarnąć na NFZ bioderkami i to w ekspresowym tempie. Tak Zuzik to jest przytulas ale nie wiem czy to ona potrzebuje tych przytulasów czy to my tak ją lubimy tulić 😁 No my też zazwyczaj używaliśmy gumek po za tym gdy brałam te nieszczęsne tabletki. No ale przez ostatnie 2 lata to ich wgl nie używaliśmy i się człowiek odzwyczaił trochę 😁

Mój cukierek śpi sobie słodko. Ta pogoda jest sprzyjająca spaniu i nie tylko jej bo i chyba ja sama zaraz komara przytnę. Ostatnio mam takie parcie na słodkie że nie wiem co mi się zrobiło 🙈 Dobrze ze nie mam w domu żadnej czekolady bo bym pochłonęła całość.. No mój ma urlop od 13 września i chcieliśmy gdzieś pojechać wykorzystać ten bon tylko chłop się nie może do końca zastanowić gdzie 😅

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci dużo ulewają?

M&M
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Czy wasze dzieci dużo ulewają?
    Moja jak nie odbije to uleje. Ilość zależy od tego jak dużo zje. Jak opcha się jak bąk, to zawsze uleje😂

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też ulewa, czasem potrafi ulać w momencie jedzenia cycka jeszcze 😅

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie moja jak się obje to i nawet 1/4 wyleci czy to podczas odbijania czy chwilę po.
    Wczoraj cały dzień był płacz, bo chyba za dużo zjadła, a dziś nawet na bioderkach się nie obudziła i śpi prawie cały czas.

A jeszcze zapytam. Po pierwszym porodzie, okres dostałam po 28 dniach. Teraz nie dostałam, ale od około 26 dnia po porodzie boli mnie brzuch okresowo czy to w dzień czy w nocy. Ma któraś z Was tak?
    Bo już się boję, że znowu coś jest nie tak.
    Po tym porodzie bardzo mnie bolał brzuch podczas zwijania macicy przy karmieniu. Normalnie przy wstawaniu zginało mnie, a po 2 tygodniach wyszedł wielki skrzep.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2021, 19:31

M&M
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 09:33

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake
    Moja też czasem jak zmienię pampersa po godzinie to muszę wziąć pionowo by jeszcze raz odbiła.

Przy pierwszym porodzie komplikacje były w trzeciej fazie. A potem wszystko elegancko. Poczekam do wizyty już.

Ja też w niedzielę jak wyjechałam z dziewczynami o 11 to wróciłam przed 20.

M&M
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake podziwiam że tak razem z Annamaria ogarniacie tyle dzieciaczków 😍 To nie lada wyzwanie na prawdę 🙂 Heh no po całym takim dniu to czasami człowiek myśli tylko o łóżku i spaniu 🥴

Martoszka na pewno lekarz się wypowie lepiej na ten temat. Ale tak na prawdę teraz możesz dostać miesiączkę dopiero jak skończysz karmić także nie jest powiedziane ze ma być jak w zegarku. Pamiętaj każda ciąża inna i każdy połóg też inny.

Ja mam dzisiaj wyprawę życia bo jedziemy z Zuzką na szczepienie i tylko we dwie. Mąż ma drugie zmiany ale powiedziałam sobie ze dam radę i muszę dać radę. Po za tym jak będzie okej to może jeszcze uda mi się do mojej mamy pojechać może na trochę. Tak liczę na to bo noc nie była u nas wesoła to może ona trochę się Zuzką zajmie albo dziewczyny. Chociaż cycek i tak ją mam tylko z mlekiem 🙈

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake ja też tak bardzo was podziwiam! Super jesteś mama zorganizowana 😁

Endzi, kciuki! Kurcze ja też mam ustawiony termin szczepienia, że będę sama z Nadia, już się boje! A jeszcze sama z nią q ogóle nie jeździłam :O no ale sobie poradzimy, musimy.

Mała spi sobie teraz, byłyśmy na spacerze, ale mimo tego, że stwierdziłam, że dam jej mm jeśli będzie płacz O jedzenie to i tak szybko wróciliśmy. Ctcek nie wchodził w grę, bo zimno jest! No i ona cyca je wiecznie. :P a tak dostala butelkę i przynajmniej na syrenie nie wracałyśmy. 🙊

W ogóle to jestem zawiedziona pogoda. Musze zupełnie inne rzeczy jej kupic, bo ona nadal 56, 62 to raczej wszystko luźne jeszcze, a fu zimno. A ja 56 i 62 to cienkie wszystko, głównie krótkie rękawy. Musze jej dokupić jakieś komplety dresów. Na dwór kupilam kombinezon dresowy z kappahl, to spoko, to założę na body i starczy.

Za tydzień mamy chrzciny, mam dla niej sukienkę i sweterek, a chyba Musze poszukać jeszcze jakiejś kurteczki 🤦‍♀️

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    04.0 prenatalne 7,1 i 5,8 cm ludzików 🥹
    preg.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi dasz radę. Ja już dwa razy byłam sama z dziewczynami. Mój mąż jeszcze ani razu nie był nigdzie z nami.
    Więc nie jest to problem. Wczoraj bioderka w niedzielę pojechałam do rodziców, to też wyprawa życia, bo 30km i do tego na cały dzień, więc zamiast małej torby musiałam wziąć dużą, by zmieścić dziewczyny. A że pogoda teraz zmienna to i długie rękawy i krótkie. Do tego wózek. Ale dałyśmy radę sobie super.
    Za to wczoraj i dzisiaj starsza ma biegunkę. Myślałam, że to od borówek, ale dzisiaj to już niemożliwe. Więc dziś już dwa razy kąpiel miała, dużo wody i ojciec teraz po pracy pojechał po coś na zatrzymanie. Oby młodsza tylko nie złapała
    Tylko czy to możliwe 🤷‍♀️

M&M
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:

Annamaria dobrze że nie posłał Cie już do szpitala tylko dał czas do tego 41 tygodnia. Przynajmniej jeszcze pobędziesz w domu na spokojnie.

Endzi, aż się cofnęłam do sowjego wpisu, ale widzę, ze skrótowo pisałam.. On CHCIAŁ mnie wepchnąć jutro, czyli w czwartek, dokładnie w dniu terminu do szpitala..!
    Pytam się go, jakie sąwskazania medycznie - on, że nie ma, ale by tak wolał. Pytam co będą robić tam planowo - on, obserwacja no i za kilka dni, mniej więcej w 41 tc jakieś próby wywoływania.
    No to wiecie.... żeby tydzień leżeć w szpitalu tylko ot tak sobie, to ja nie mam zgody. I to kłopot z opieką dla dzieci na tyle dni, i mi się nie uśmiecha to.
    Dlatego ja sama zdecydowałam, że pójdę tylko później :)

I jak było na szczepieniu, ok? :)

adu, no zmiana pogody jest konkretna... ja musiałam do torby do szpitala dorzucić czapeczkę, bo jak czasem zawieje to aż brrr.. I kombinezonik dresowy mi się suszy własnie, bo w samym bodziaku i kocyku raczej wyjścia nie widzę..

Snowflake, i tak dzielna jesteś, super ogarniasz! Dzieci wybawione i szczęśliwe, jest dobrze :)
    Pytałaś czy ja jestem gotowa.. w sumie tak :) z rana najbardziej jestem gotowa, a pod koniec dnia, gdzieś tak między 19 a 20... to już myślę tylko o tym, że "yyyyyyy, w sumie to mogę się jeszcze jedną noc wyspać..." i tak widzisz... wierzę, że samo się zacznie kiedy ma, jestem ciekawa :)
    Dziś mój M mówi, że przywiezie mi pizze wieczorem po której już dwa razy rodziłam, taką ostrą więc kto wie girls... czy to nie bedzie TA NOC :)

Martoszka, albo biegunka, albo ta paskudna jelitówka/rotawirus jaki krąży po Polsce. Wszędzie padają i dzieci i dorośli, albo wymioty, albo biegunka. Współczuję jeśli to to...
    I jeśli to ten rotawirus, to nie podawałabym NIC na zatrzymanie, bo będziecie się bujać z tym dłużej.. :/ każdy wirus musi wyjść z organizmu, czy to jedną czy drugą stroną.. dawałabym probiotyki w kropelkach i pilnowałabym nawadniania.

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka, współczuję biegunki. Dla Ciebie taka wyprawa to nic trudnego, bo masz już jedno dziecko, ale dla nas póki co jest kosmosem, mimo, że "tylko" jedno. ;)

Annamaria, ja też zle zrozumiałam w takim razie, dobrze, ze się z nim dogadałaś, bp leżeć żeby leżeć to bez sensu, zwłaszcza jak Ty masz inne dzieci.
    Trzymam kciuki w takim razie za magiczne właściwości pizzy! :)

Dziewczyny, nie nie pytan, podmienili mi dzidcko 🤣 spala 3,5h i sama ja obudziłam, bp się kręciła więc wzielam ja na jedzenie i teraz znowu mi usnęła pod cyckiem po 30 minutach jedzenia 😅 czyżby skończył się skok 😅

Endzi lubi tę wiadomość

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria mój dziadek coś przyniósł do nas, bo byli w czwartek, a on w niedzielę miał problem i w poniedziałek, a moja też w poniedziałek i dzisiaj.

M&M
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka, no to tym bardziej..

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja znowu tak na szybko. Korzystam, że mój z Zosią w sklepie a ja siedzę z Sebastianem w aucie 😂

Adu, Endzi rozumiem, że wybudzałyscie swoje pociechy i dawałyście pić i bez problemu piły ❓ U nas dramat od wczoraj, bo Sebastian bardzo mało pije a ja nie wiem czemu. Nie jest żółty, choć białka ciut są zażółcone ale skóra naprawdę ok. Nawet jak jest rozbudzony, to zrobi parę łyków i albo zasypia albo po prostu nie chce. Mogę tak trzymać butelkę a on ani łyka, tylko rozgląda się. Już zmieniałam butelki ale to widocznie nie to. Powiem Wam, że tego się nie spodziewałam 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Czy on z tego "wyrośnie" i zacznie normalnie pić 🤷🏼‍♀️❓

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • adu Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, wybudzalam ale walczyłam żeby jadla bo usypiala. Musiała być bardzo rozbudzona, nieraz budziłam przez godzinę 😔 wyrosnie na pewno. A może wydaje Ci się zw on mało je? On teraz w zasadzie z 60-90ml powinien jesc? Albo jeszcze mniej?

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu niby ma w ciągu doby wypijać 450-500ml tak 70-80 ml co 3godz. Różnie nam to wychodzi 🙄 Właśnie zaraz będę go karmić i oby dobrze zjadł i dał się matce wyspać 😂

W ogóle jestem w szoku, że nie wyszły mi rozstępy. Naprawdę pod koniec ciąży praktycznie się nie smarowałam (a i ogólnie smarowałam się mało) także bardzo się cieszę.

Dostałyście zastrzyk w udo na obkurczanie się macicy❓ To chyba jakaś nowość w Nl, bo nie miałam przy Zosi. Zaraz po samym porodzie pani wkuła mi się w udo a ja jeszcze w takim amoku, że nie wiedziałam co to właściwie się dzieje 😂

Jejku my już piszemy o naszych dzieciach, mleko, kolki, drzemki🤪 Przecież niedawno byłyśmy w ciąży 🤪

Endzi lubi tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • adu Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie żeby chociaż w miarę te ml jadł. Oby dal pospać 🥰 Ja dostałam zastrzyki w brzuch, ale to chyba przez cc.

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 09:34

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ja miałam zastrzyk z oksy na obkurczanie ( w wenflon wprowadzony) i teraz, i poprzednio. Że niby po nim łożysko szybko się rodzi🤔

Snowflake suszona śliwka 😂 Ja z kolei mam kratkę- podłużne rozstępy po Belzebubio, poprzeczne po Adolfinie. Można w kółko i krzyżyk grać 🥴

Btw chyba pójdę w weekend się na covid zaszczepić . Akurat w punkcie blisko domu szczepią Johnsonem. Tylko muszę mamę namówić żeby przyszła też w niedzielę, coby stary z dwójką sam nie został.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2021, 22:16

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ