Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ja jak jeździłam do mojej małej do szpitala to ona przez te dwa tygodnie w większości tylko spała. Ciężko było trafić aby była rozbudzona. Myślę że to po prostu ten taki początkowy czas jest wtedy dzieci tylko jedzą i śpią i robią w pampersa. Taki ich urok raczej.

Annamaria dobrze że nie posłał Cie już do szpitala tylko dał czas do tego 41 tygodnia. Przynajmniej jeszcze pobędziesz w domu na spokojnie.

Sandrina współczuję sytuacji w domu i jelitowki. Dobrze że Was to ominęło z małą. Co do wycia dzieci to ja pamiętam jak moja siostra mi się rozwyla jak była mała. Tyle że ona miała już prawie 3 lata. Tak wyla że nie szło jej uspokoić ani ja ani ciocia nie mogłyśmy sobie z nią dać rady aż w końcu zasnęła z tego wszystkiego. Także dzieci chyba czasem mają takie swoje afery..

Adu trzymam kciuki aby dzisiaj dłużej pospala Nadusia. Raczej pogoda temu sprzyja bo moja wczoraj i dzisiaj ma jakieś takie długie drzemki. Super ze udało Wam się ogarnąć na NFZ bioderkami i to w ekspresowym tempie. Tak Zuzik to jest przytulas ale nie wiem czy to ona potrzebuje tych przytulasów czy to my tak ją lubimy tulić 😁 No my też zazwyczaj używaliśmy gumek po za tym gdy brałam te nieszczęsne tabletki. No ale przez ostatnie 2 lata to ich wgl nie używaliśmy i się człowiek odzwyczaił trochę 😁

Mój cukierek śpi sobie słodko. Ta pogoda jest sprzyjająca spaniu i nie tylko jej bo i chyba ja sama zaraz komara przytnę. Ostatnio mam takie parcie na słodkie że nie wiem co mi się zrobiło 🙈 Dobrze ze nie mam w domu żadnej czekolady bo bym pochłonęła całość.. No mój ma urlop od 13 września i chcieliśmy gdzieś pojechać wykorzystać ten bon tylko chłop się nie może do końca zastanowić gdzie 😅

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci dużo ulewają?

M&M
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Czy wasze dzieci dużo ulewają?
    Moja jak nie odbije to uleje. Ilość zależy od tego jak dużo zje. Jak opcha się jak bąk, to zawsze uleje😂

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też ulewa, czasem potrafi ulać w momencie jedzenia cycka jeszcze 😅

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie moja jak się obje to i nawet 1/4 wyleci czy to podczas odbijania czy chwilę po.
    Wczoraj cały dzień był płacz, bo chyba za dużo zjadła, a dziś nawet na bioderkach się nie obudziła i śpi prawie cały czas.

A jeszcze zapytam. Po pierwszym porodzie, okres dostałam po 28 dniach. Teraz nie dostałam, ale od około 26 dnia po porodzie boli mnie brzuch okresowo czy to w dzień czy w nocy. Ma któraś z Was tak?
    Bo już się boję, że znowu coś jest nie tak.
    Po tym porodzie bardzo mnie bolał brzuch podczas zwijania macicy przy karmieniu. Normalnie przy wstawaniu zginało mnie, a po 2 tygodniach wyszedł wielki skrzep.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2021, 19:31

M&M
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 09:33

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake
    Moja też czasem jak zmienię pampersa po godzinie to muszę wziąć pionowo by jeszcze raz odbiła.

Przy pierwszym porodzie komplikacje były w trzeciej fazie. A potem wszystko elegancko. Poczekam do wizyty już.

Ja też w niedzielę jak wyjechałam z dziewczynami o 11 to wróciłam przed 20.

M&M
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake podziwiam że tak razem z Annamaria ogarniacie tyle dzieciaczków 😍 To nie lada wyzwanie na prawdę 🙂 Heh no po całym takim dniu to czasami człowiek myśli tylko o łóżku i spaniu 🥴

Martoszka na pewno lekarz się wypowie lepiej na ten temat. Ale tak na prawdę teraz możesz dostać miesiączkę dopiero jak skończysz karmić także nie jest powiedziane ze ma być jak w zegarku. Pamiętaj każda ciąża inna i każdy połóg też inny.

Ja mam dzisiaj wyprawę życia bo jedziemy z Zuzką na szczepienie i tylko we dwie. Mąż ma drugie zmiany ale powiedziałam sobie ze dam radę i muszę dać radę. Po za tym jak będzie okej to może jeszcze uda mi się do mojej mamy pojechać może na trochę. Tak liczę na to bo noc nie była u nas wesoła to może ona trochę się Zuzką zajmie albo dziewczyny. Chociaż cycek i tak ją mam tylko z mlekiem 🙈

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake ja też tak bardzo was podziwiam! Super jesteś mama zorganizowana 😁

Endzi, kciuki! Kurcze ja też mam ustawiony termin szczepienia, że będę sama z Nadia, już się boje! A jeszcze sama z nią q ogóle nie jeździłam :O no ale sobie poradzimy, musimy.

Mała spi sobie teraz, byłyśmy na spacerze, ale mimo tego, że stwierdziłam, że dam jej mm jeśli będzie płacz O jedzenie to i tak szybko wróciliśmy. Ctcek nie wchodził w grę, bo zimno jest! No i ona cyca je wiecznie. :P a tak dostala butelkę i przynajmniej na syrenie nie wracałyśmy. 🙊

W ogóle to jestem zawiedziona pogoda. Musze zupełnie inne rzeczy jej kupic, bo ona nadal 56, 62 to raczej wszystko luźne jeszcze, a fu zimno. A ja 56 i 62 to cienkie wszystko, głównie krótkie rękawy. Musze jej dokupić jakieś komplety dresów. Na dwór kupilam kombinezon dresowy z kappahl, to spoko, to założę na body i starczy.

Za tydzień mamy chrzciny, mam dla niej sukienkę i sweterek, a chyba Musze poszukać jeszcze jakiejś kurteczki 🤦‍♀️

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi dasz radę. Ja już dwa razy byłam sama z dziewczynami. Mój mąż jeszcze ani razu nie był nigdzie z nami.
    Więc nie jest to problem. Wczoraj bioderka w niedzielę pojechałam do rodziców, to też wyprawa życia, bo 30km i do tego na cały dzień, więc zamiast małej torby musiałam wziąć dużą, by zmieścić dziewczyny. A że pogoda teraz zmienna to i długie rękawy i krótkie. Do tego wózek. Ale dałyśmy radę sobie super.
    Za to wczoraj i dzisiaj starsza ma biegunkę. Myślałam, że to od borówek, ale dzisiaj to już niemożliwe. Więc dziś już dwa razy kąpiel miała, dużo wody i ojciec teraz po pracy pojechał po coś na zatrzymanie. Oby młodsza tylko nie złapała
    Tylko czy to możliwe 🤷‍♀️

M&M
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:

Annamaria dobrze że nie posłał Cie już do szpitala tylko dał czas do tego 41 tygodnia. Przynajmniej jeszcze pobędziesz w domu na spokojnie.

Endzi, aż się cofnęłam do sowjego wpisu, ale widzę, ze skrótowo pisałam.. On CHCIAŁ mnie wepchnąć jutro, czyli w czwartek, dokładnie w dniu terminu do szpitala..!
    Pytam się go, jakie sąwskazania medycznie - on, że nie ma, ale by tak wolał. Pytam co będą robić tam planowo - on, obserwacja no i za kilka dni, mniej więcej w 41 tc jakieś próby wywoływania.
    No to wiecie.... żeby tydzień leżeć w szpitalu tylko ot tak sobie, to ja nie mam zgody. I to kłopot z opieką dla dzieci na tyle dni, i mi się nie uśmiecha to.
    Dlatego ja sama zdecydowałam, że pójdę tylko później :)

I jak było na szczepieniu, ok? :)

adu, no zmiana pogody jest konkretna... ja musiałam do torby do szpitala dorzucić czapeczkę, bo jak czasem zawieje to aż brrr.. I kombinezonik dresowy mi się suszy własnie, bo w samym bodziaku i kocyku raczej wyjścia nie widzę..

Snowflake, i tak dzielna jesteś, super ogarniasz! Dzieci wybawione i szczęśliwe, jest dobrze :)
    Pytałaś czy ja jestem gotowa.. w sumie tak :) z rana najbardziej jestem gotowa, a pod koniec dnia, gdzieś tak między 19 a 20... to już myślę tylko o tym, że "yyyyyyy, w sumie to mogę się jeszcze jedną noc wyspać..." i tak widzisz... wierzę, że samo się zacznie kiedy ma, jestem ciekawa :)
    Dziś mój M mówi, że przywiezie mi pizze wieczorem po której już dwa razy rodziłam, taką ostrą więc kto wie girls... czy to nie bedzie TA NOC :)

Martoszka, albo biegunka, albo ta paskudna jelitówka/rotawirus jaki krąży po Polsce. Wszędzie padają i dzieci i dorośli, albo wymioty, albo biegunka. Współczuję jeśli to to...
    I jeśli to ten rotawirus, to nie podawałabym NIC na zatrzymanie, bo będziecie się bujać z tym dłużej.. :/ każdy wirus musi wyjść z organizmu, czy to jedną czy drugą stroną.. dawałabym probiotyki w kropelkach i pilnowałabym nawadniania.

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka, współczuję biegunki. Dla Ciebie taka wyprawa to nic trudnego, bo masz już jedno dziecko, ale dla nas póki co jest kosmosem, mimo, że "tylko" jedno. ;)

Annamaria, ja też zle zrozumiałam w takim razie, dobrze, ze się z nim dogadałaś, bp leżeć żeby leżeć to bez sensu, zwłaszcza jak Ty masz inne dzieci.
    Trzymam kciuki w takim razie za magiczne właściwości pizzy! :)

Dziewczyny, nie nie pytan, podmienili mi dzidcko 🤣 spala 3,5h i sama ja obudziłam, bp się kręciła więc wzielam ja na jedzenie i teraz znowu mi usnęła pod cyckiem po 30 minutach jedzenia 😅 czyżby skończył się skok 😅

Endzi lubi tę wiadomość

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria mój dziadek coś przyniósł do nas, bo byli w czwartek, a on w niedzielę miał problem i w poniedziałek, a moja też w poniedziałek i dzisiaj.

M&M
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka, no to tym bardziej..

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja znowu tak na szybko. Korzystam, że mój z Zosią w sklepie a ja siedzę z Sebastianem w aucie 😂

Adu, Endzi rozumiem, że wybudzałyscie swoje pociechy i dawałyście pić i bez problemu piły ❓ U nas dramat od wczoraj, bo Sebastian bardzo mało pije a ja nie wiem czemu. Nie jest żółty, choć białka ciut są zażółcone ale skóra naprawdę ok. Nawet jak jest rozbudzony, to zrobi parę łyków i albo zasypia albo po prostu nie chce. Mogę tak trzymać butelkę a on ani łyka, tylko rozgląda się. Już zmieniałam butelki ale to widocznie nie to. Powiem Wam, że tego się nie spodziewałam 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Czy on z tego "wyrośnie" i zacznie normalnie pić 🤷🏼‍♀️❓

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • adu Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, wybudzalam ale walczyłam żeby jadla bo usypiala. Musiała być bardzo rozbudzona, nieraz budziłam przez godzinę 😔 wyrosnie na pewno. A może wydaje Ci się zw on mało je? On teraz w zasadzie z 60-90ml powinien jesc? Albo jeszcze mniej?

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu niby ma w ciągu doby wypijać 450-500ml tak 70-80 ml co 3godz. Różnie nam to wychodzi 🙄 Właśnie zaraz będę go karmić i oby dobrze zjadł i dał się matce wyspać 😂

W ogóle jestem w szoku, że nie wyszły mi rozstępy. Naprawdę pod koniec ciąży praktycznie się nie smarowałam (a i ogólnie smarowałam się mało) także bardzo się cieszę.

Dostałyście zastrzyk w udo na obkurczanie się macicy❓ To chyba jakaś nowość w Nl, bo nie miałam przy Zosi. Zaraz po samym porodzie pani wkuła mi się w udo a ja jeszcze w takim amoku, że nie wiedziałam co to właściwie się dzieje 😂

Jejku my już piszemy o naszych dzieciach, mleko, kolki, drzemki🤪 Przecież niedawno byłyśmy w ciąży 🤪

Endzi lubi tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • adu Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie żeby chociaż w miarę te ml jadł. Oby dal pospać 🥰 Ja dostałam zastrzyki w brzuch, ale to chyba przez cc.

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 09:34

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ja miałam zastrzyk z oksy na obkurczanie ( w wenflon wprowadzony) i teraz, i poprzednio. Że niby po nim łożysko szybko się rodzi🤔

Snowflake suszona śliwka 😂 Ja z kolei mam kratkę- podłużne rozstępy po Belzebubio, poprzeczne po Adolfinie. Można w kółko i krzyżyk grać 🥴

Btw chyba pójdę w weekend się na covid zaszczepić . Akurat w punkcie blisko domu szczepią Johnsonem. Tylko muszę mamę namówić żeby przyszła też w niedzielę, coby stary z dwójką sam nie został.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2021, 22:16

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ