Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 09:34

Annamaria lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria aaa gratulacje!! Wszystkiego dobrego!!

Poradziłam sobie z kanslikiem, ale już igła przekuwalam. Brałam ibuprom na wszelki wypadek bo boje się zapalenia.

Dzis Nadia 4-7 nie spala, bolal ja brzuszek. Dostsla espumisan i moje mleko z butelki bo nie chciała cycka. Potem dospalysmy do 10, teraz nadal je. Gorzej, że nadal nie było kupki a ona zawsze rano robi.

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria gratulacje 🎊

Annamaria lubi tę wiadomość

M&M
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake Ty rodziłaś 38+2, a ja obie urodziłam w środy. Jedna o 6, a druga o 18. Takie dziewczyny na szóstki 😉

Snowflake, Endzi, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

M&M
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Cichosza Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    Annamaria nie mogę się na patrzeć na Waszą fotę ❤️🙈 i Twój uśmiech! Magia... Totalna!!! 😀

Cichosza, ja każde moje dziecko urodziłam w 38+2 😀 ale nigdy nie ma na to reguły. Nasza Annamaria widzisz rodziła w możliwie różnych terminach 😀
    A wyprawkę mają wypisaną dziewczyny w Gorących mamuśkach na pierwszej stronie chyba 🙂 teraz to wiadomo lepiej dorzucić ubranka jesienne już.
    Szczęśliwego rozwiązania! Czemu nie smarowałaś z nami tutaj wcześniej 😀
    Dziękuję za radę sprawdziłam u nich na forum i nie jest źle, mam wszystko;) kiedyś byłam na forum w staraczkach ale przez dwa lata się nie udawało a potem jak odpuściliśmy to nie spodziewanie się okazało że będzie Karolek ;);)

Endzi lubi tę wiadomość

• Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo 😁
    Melduję się 😉
    Siostra z dziećmi po miesiącu w końcu wrócili do siebie w niedzielę wieczorem 🙈 😁😁😁
    I znów nasza trójka jest sama a Przemus od razu lepiej śpi 😁 To mój Przemyslaw 😍 Rośnie jak na drożdżach 🙈

https://naforum.zapodaj.net/64abd757e22d.jpg.html

Chyba w końcu przestałam krwawić 💪💪💪
    Mamy uwmoiwonenwizyty u osteopaty i na lewe uszko.

USG bioderek wyszło super 😁 teraz czekamy na termin szczepienia 🙈

AnnaMaria GRATULACJE ❤️🥰😍

Endzi, Cichosza, Lady_Dior, Snowflake lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu dobrze że się odezwałaś bo się tu już o Was martwiłyśmy. Dobrze że usg wyszło super 😍 To miałaś trochę zajęcia jak siostra była tyle czasu u Was🤨 Przemuś śliczny chłopak a te oczyska ma piękne 🥰

Cichosza widocznie glowa odpoczęła i w końcu zatrybilo ❤️ Gratulacje i życzę szybkiego rozwiązania 😁

U nas chyba skok rozwojowy bo wczoraj była taka awantura bez powodu i trwała przez dłuższy czas. Cyc był ble, butelką ble i trzeba było tulić i nosić bo siedzieć nie można było 🙈 W końcu jakoś załapała cyca i poszła spać i do 4 pospala a usnęła chwilę po północy. Dzisiaj też mało je i marudna jest. No na razie śpi u mnie na brzuchu ciekawe jak długo pośpi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2021, 14:01

Baśka 89 lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ENDZI kochana u nas to samo choć w nocy śpi ślicznie tak za dnia żeby poszedł spać to jest cud 🤣
    Siedzieć nie chce tylko się nosić i oglądać mieszkanie 🤣 Alle znalazłam sposób na urwisa 😉 Puszczam piosenkę na YouTube Maja-taniec Szubi dubi i Lisek łakomczuszek 😁 w momencie się uspokaja i tak sobie tańczymy a On się cieszy i uśmiecha 😁 także łydek już nie czuje od tańca 🤣🤣🤣 ale z całego serducha polecam piosenki 😉

Mój poszedł spać o 23 wstał o 1:30 i o 7 rano ☺️ także nie narzekam na jego spanie.

Endzi lubi tę wiadomość

• Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa Mama wrote:
    Cześć dziewczyny, szaro i ponuro się zrobiło...

Mam chwilkę. Obie panienki śpią, choć to ostatnio rzadkość, zwykle wymieniają się drzemkami - jedna wstaje, druga idzie spać 🤦. Dziś chyba pogoda tak na nie zadziałała.

Pierwszy skok rozwojowy za nami. Przeżyłam 😉. Od 2 nocy śpię jak człowiek. Ale karmienia to koszmar. Na początku wszystko było idealnie a teraz jest płacz, połykanie powietrza, szarpanie się przy cycu, jedzenie 2 minuty max 10 ?! I koniec. Poprawiamy technike karmienia ale nie wiem zupełnie co się zmieniło,wszystko robię jak wcześniej a teraz każde karmienie to problem... Na wadze przybiera, ale już wolno, na granicy. Nie najada się, to pewne. Ale jestem na maxa sfrustrowana. No i bardzo trudno ją odbić czasami. Pręży się przy kupie... Masakra.

Lady, ja też bardzo tęsknię za Jagodą, przez to że Alison je bardzo często a jak nie je to się odbija albo podziwia świat z moich rąk, nie mam wcale czasu dla starszej ☹️. Śpi z tatusiem albo u siebie w łóżeczku, na spacery, rowery, szmery bajery też tylko z tatą 🙄. Mama jest od kupy 😁i mycia zębów 🤦.

Ooo, budzi się Alicja.

Sandrina, u mnie Jagodzianka też wyje bardzo często, mam wrażenie że nawet się zmusza trochę do tego płaczu, taki apel "zwróćcie na mnie uwagę" - tak to odbieram. No zazdrosna jest i tyle. Ale Alicję bardzo lubi mimo wszystko 👍.

Dziewczyny, współczuję jelitowek 😱😱. To jest paskudztwo dopiero.

Szukam nadal miejsca, żeby pojechać i się wyrwać z tych czterech ścian ale pogoda trochę mnie blokuje. Nad morze? Fajno, tylko jak będzie chłodno to za cholerę nie wytłumaczę Jagodzie dlaczego nie wejdziemy do morza się wykąpać, będzie jeden wielki wrzask. W góry? No niby lepiej ale dla małej jeszcze za mało atrakcyjnie. Jak będzie padać to i tak czeka nas tylko jakaś sala zabaw na ośrodku czy coś. Nie wiem co robić.

Kochana a podajesz małej smoka?jeżeli tak to przestań natychmiast!!!bo przez to może mieć problem ze złapaniem cyca.

Ja mojemu podaje smoczek ale baaardzo rzadko gdyż właśnie pojawiły się problemy przy karmieniu.
    Tak samo ciumka i łyka powietrze.Musze wyciągać i wkładać na nowo.

• Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I muszę się pożalić 😭😭😭

NIE MOGE JESC CZEKOLADY 😭😭😭

NIC CO MA W SOBIE KAKAO 😭😭😭 synusia tak boli brzuszek że jest płacz po godzinie i nic go nie uspokaja 🥺🥺🥺

A co do plusów to z 87donporodu mam już 71 😁😁😁 jeszcze 4 kilo i waga sprzed ciąży będzie 💪

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka
    Moze dziecko potrzebuje smoka.
    Moja musi mieć smoka, bo ma silny odruch ssania i nic nie poradzę. I nic nie zostało zaburzone.
    Są różne smoki. Bibs jest najgorszy.

Endzi lubi tę wiadomość

M&M
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka my mamy smoka z lovi i moja też czasem potrzebuje sobie possac. A czasami po prostu nie chce i odruch wymiotny robi i wtedy jej nie daje na siłę. Ale teraz przy tym skoku rozwojowym smoczek nas ratuje. No i też nam to ssania cyca nie zaburza. Ona tylko zaczyna się bawić jak ma iść kupa zaraz. No i wtedy je i wypluwa i się awanturuje a za jakiś czas idzie kupa i później je normalnie.

Basiu współczuję braku czekolady 🙈 Nie wyobrażam sobie tego. Tzn czekolady jak czekolady ale kakao🥴 Ja unikam chodzenia z nią na rękach tylko jak już jest to konieczne na prawdę. Zazwyczaj siedzimy sobie na łóżku i przytulam sobie do klaty i zazwyczaj się uspokaja. Wagowo bardzo ładnie Ci spadło. Pewnie jeszcze chwila i będzie po nadprogramowych kg. Ja się już dawno nie ważyłam 🤔

Martoszka lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Belzebubio jednak miał gorączkę dwa dni i chodzi do żłobka. Ale po tym jak go odsmoczkowalismy jakiś taki smutny jest.
    Adolfina coraz bardziej nieodkladalna, dziś całą noc na mnie.

Ile wasze bobasy spędzają czasu na brzuchu? Ada jest niezainteresowana. Chwilę głową pobuja i idzie spać 🤷
    Idziemy w przyszłym tyg do fizjo żeby pannę rozruszać.

Annamaria co tam u was?

Jagodowa jak zajrzysz tu- co robi Jagodzianka jak zajmujesz się małą? Bo mój albo wisi mi u nogi,albo demoluje mieszkanie. Nie mam pomysłu jak go okiełznać ☹️

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka fajny chlopak! Podziwiam Cie że znioslas tyle czasu gości 😅

Endzi, bo te małe robocopy spać chcą tylko na mamie😅

Snowflake, dla mnie tez juz jesień fest🤷‍♀️

Sandrina, moja to gora 5 minut na macie i wyje. Na mnie leży na brzuchu o czasem jak ma drzemkę to staram się żeby spala na brzuchu.

My zalatani, bo te chrzciny w weekend. Pogoda do dupy, 16 stopni ma być. Byle minęło i po temacie. Jeszcze będziemy odmawiać przysięgę małżeńska kurna🤣 dramat

W ogóle to wczoraj usnęła o 23, wstala o północy, jadla pol godziny i potem wstala dopiero o 5, a w zasadzie nakarmiłam ją na śpiochy! I dospala do 8! Szok. Teraz ma drzemkę, udało mi się odłożyć, może chociaż 30 minut pośpi 🙊 dzis musimy jechać z psem do fryzjera, więc będzie musiała dostać mm, bo tam nie będzie gdzie jej nakarmic jeśli się będzie domagać, a ja nie vhce się stresować w samochodzie jak będziemy jechać. Jak ma pełny brzuszek po mm to usypia przy włączeniu silnika. 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2021, 10:40

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina moją śpi często na brzuchu także spędza kilka godzin dziennie raczej. A jak nie śpi to nie wylezy za długo bo zaraz jest awantura ale muszę też częściej ją kłaść tak 🙈 Ehh widzę że młody rozrabiaka jest i dużo energi ma 😅

Snowflake kciuki za szczepienie daj znać jak tam po. No i po wizycie u gina też napisz co tam ciekawego powiedział.

Adu no pogoda to iście jesienna jest. Mój mąż to już nawet w piecu przepalał kilka dni temu bo w domu ziąb 🥶 kto widział żeby w sierpniu w piecu palić 🙈 Masz rację najlepiej na matce się śpi ale dzisiaj idę w zaparte i odkładam do łóżeczka i śpi na brzuszku sobie. Bardzo ładnie Ci po spała Nadusia🥰 Sama się pewnie wyspałaś razem z nią 🙂 Odnowienie przysięgi macie? Z jakiej to okazji tak się robi?

U mnie dzisiaj była moja przyjaciółka i tak sobie posiedziałyśmy jakoś od 9:30 do 13:30 a czas zleciał nie wiadomo kiedy nawet 🙈 Mała trochę pospala w tym czasie w łóżeczku a później spała w wózku a my siedziałyśmy w kuchni i tak ją bujałyśmy na zmianę w tym wózku 😅 Wgl mało je i się awanturuje 🥴 Zje trochę i zaraz zasypia i taka z nią robota. Co do wagi to ja mam tyle samo co na początku ciąży. Wcześniej mi spadło 2kg ale teraz znowu nadrobiłam 🤷‍♀️ Ale jakoś zbytnio się tym na razie nie przejmuje. W październiku chciałabym zacząć coś bardziej ćwiczyć i myślę o dietetyku tylko nie wiem czy dam radę sobie to wszystko tak gotować z małą. 🥴 Ciężka sprawa

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi noo spalam jak kamień 😁 zaluje w sumie, że się nie obudziłam i nie odciągnęłam mleka w międzyczasie, bo podobno pomiędzy 1-4 jest ważne karmienie, ale co ja zrobię, jak spala 🤷‍♀️ Wiesz co, mamy 5 rocznicę ślubu w piątek i mój mąż palnął do księdza o tym, jako o powodzie dla którego chcemy w sobotę chrzest. 🤷‍♀️🤦‍♀️ Ale mam nadzieję, że tego nie będzie jeśli będzie odprawiał tylko męża wujek a nie ksiądz z kościoła 🙊
    O patrz, to moja identycznie je od wczoraj! Pociumka i przysypia, ja ją do odłożenia a ta się budzi i rece do buzi bo taka śmiertelnie głodna. 🤦‍♀️🤣 Ja musze poczytać, kiedy po cc można xos ćwiczyć, wiem, że na pewno 3 miesiące nie wolno.

Ok, byłyśmy z psem u fryzjera, qiec on gotowy na chrzciny 😁 Nadia usnęła w samochodzie przed 14 i spi do teraz, już q domu, ale w foteliku, bo by się obudziła. Ale niech spi, jedyna drzemka to jest jej długa 🤷‍♀️ Ja wstawiłam dwa prania, zjadłam obiad, posprzątałam po obiedzie i teraz sobie siedzę. Może maz wróci to jeszcze razem kawę wypijemy zanim wstanie😁

Endzi lubi tę wiadomość

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 09:35

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
‹‹ 442 443 444 445 446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ