OPOLSKIE STARANIA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMorisek28 wrote:O!!! Juz 10 tydzień na suwaczku niedlugo drugi trymestr ale leci ten czas. Mam nadzieję ze te moje 60dni z hormonami tez szybko zleca
No leci ten czas nawet szybko
Zleci ci ekspresem!!
Wiem jak ja 3 miesiace bralam pigułki anty to przeleciało naprawdę szybko -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMorisek28 wrote:Aga ty daj nam znać jak po wizycie dzisiejszej będziesz .
kOCHANA wizytę wczoraj miałam
Robaczek rośnie ma juz 3 cm prawie serduszko bije
Wyniki moje wszystkie ok są Nasrępna wizyta 5 listopada i będę miała robione badania prenatalne usg
A to moj Robaczek
Ewosińska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMorisek28 wrote:Super!!!! Kochane 3cm szczęścia:-) bardzo sie ciesze ze wszystko idzie w dobrym kierunku . A samopoczucie jak?
A czuję się dobrze
Poza malymi tam niedogodnieniami to nawet nie czuję się na ciężarną
No i po wizycie spokojniejsza oczywiście jestem -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMalutka 83 wrote:Witam serdecznie,
Aga 30 napisz mi prosze kto Ci wykonywal HSG w Prudniku ? I jaki mialas rodzaj, czy same zdjecia czy nagrany filmik ?[/QUOT
malutka ja miałam robione normalnie przy rtg robione !! Zneieczulenia nie miałam po dostałam kroplówke przeciwbólową !! Robiła mi taka fajna pani dr !! mam wynik z opisem i z płytką -
AGA 30 wrote:Malutka 83 wrote:Witam serdecznie,
Aga 30 napisz mi prosze kto Ci wykonywal HSG w Prudniku ? I jaki mialas rodzaj, czy same zdjecia czy nagrany filmik ?[/QUOT
malutka ja miałam robione normalnie przy rtg robione !! Zneieczulenia nie miałam po dostałam kroplówke przeciwbólową !! Robiła mi taka fajna pani dr !! mam wynik z opisem i z płytką
Dziekuje za odp. Jak znajde troche wiecej czasu to poczytam wasze historie, u Ciebie widze zakonczona sukcesem-Gratuluje. A moze orientujesz sie czy gdzies na terenie nysy, prudnika badz opola ktos wykonuje to badanie, ale prywatnie ?Malutka83 -
AGA 30 wrote:Malutka 83 wrote:Witam serdecznie,
malutka ja miałam robione normalnie przy rtg robione !! Zneieczulenia nie miałam po dostałam kroplówke przeciwbólową !! Robiła mi taka fajna pani dr !! mam wynik z opisem i z płytką
I jeszcze jedno pytanie ? Trzeba miec skierowanie ? Czy mozesz podac adres tej przychodni i dane tej Pani doktor, potrzebuje w grudniu wykonac a w necie ciezko cos odszukac w okolicach nysy.Malutka83 -
nick nieaktualnyMalutka 83 wrote:Dziekuje za odp. Jak znajde troche wiecej czasu to poczytam wasze historie, u Ciebie widze zakonczona sukcesem-Gratuluje. A moze orientujesz sie czy gdzies na terenie nysy, prudnika badz opola ktos wykonuje to badanie, ale prywatnie ?
W opolu w GMW na pewno robią to badanie prywatnie !!
A w prudniku bądz nysie nie mam pojęcia !!
No u mnie po kulku latach w końcu się udało
Powodzenia życzę ! -
nick nieaktualnyMalutka 83 wrote:I jeszcze jedno pytanie ? Trzeba miec skierowanie ? Czy mozesz podac adres tej przychodni i dane tej Pani doktor, potrzebuje w grudniu wykonac a w necie ciezko cos odszukac w okolicach nysy.
Ja robiłam noramlnie w szpitalu w Prudniku !! Skierowanie miałam od gina z nfz bo bez skierowania nie da rady!! No chyba że prywatnie w szpitalu ci zrobią ale to musisz popytać !!lekarka która wykonywała mi badanie to Małgorzata Oczoś ! -
AGA 30 wrote:Ja robiłam noramlnie w szpitalu w Prudniku !! Skierowanie miałam od gina z nfz bo bez skierowania nie da rady!! No chyba że prywatnie w szpitalu ci zrobią ale to musisz!!lekarka która wykonywała mi badanie to Małgorzata Oczoś !
W GMW mialam robiona droznosc kontrastem, ciekawe czemu to mi zaproponowal! Jak i tak trzeba pozniej wykonywac to HSG, dziwne to, w ogole to nie polecam tej kliniki i dr. N tez nie polecam. Ciekawe co pomoglo Twojej fasolce?? Zabieg wykonuja i puszczaja do domu w tym samym dniu ??Malutka83 -
nick nieaktualnyMalutka 83 wrote:W GMW mialam robiona droznosc kontrastem, ciekawe czemu to mi zaproponowal! Jak i tak trzeba pozniej wykonywac to HSG, dziwne to, w ogole to nie polecam tej kliniki i dr. N tez nie polecam. Ciekawe co pomoglo Twojej fasolce?? Zabieg wykonuja i puszczaja do domu w tym samym dniu ??
No ja też hsg kontrastem miałam robione !! A co ci wyszło na wyniku w gwm jak robiłaś!!
No ja tej kliniki też nie polecam bo tam by tylko inseminacje i in vitro robili a nie biorą pod uwagę jakiegokolwiek leczenia innego!!
Co mi pomogło po tylu latach Hm szczerze to nie wiem !! Może to że mój M zaczął brać leki 3 misiące na poprawę nasienia i w 3 miesiacu się udało Moze to że odpóściłam prawie całkiem bo się nastawiłam na in vitro po niwym roku a może to że dostałam umowę na czas nieoreślony w pracy w sierpniu i w sierpniu zaszłam w ciaże Moze to że w okolicach dni płodnych brałam antybiotyki bo chora byłam a mój M miał urodziny i na urodziny sobie zrobił fasolkę
Może unormowanie tarczycy to odpowiedniego poziomu ach naprawdę nie wiem kochana ale najważniejsze że się w końcu udało
czego i tobie życzęMalutka 83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
AGA 30 wrote:No ja też hsg kontrastem miałam robione !! A co ci wyszło na wyniku w gwm jak robiłaś!!
No ja tej kliniki też nie polecam bo tam by tylko inseminacje i in vitro robili a nie biorą pod uwagę jakiegokolwiek leczenia innego!!
Co mi pomogło po tylu latach Hm szczerze to nie wiem !! Może to że mój M zaczął brać leki 3 misiące na poprawę nasienia i w 3 miesiacu się udało Moze to że odpóściłam prawie całkiem bo się nastawiłam na in vitro po niwym roku a może to że dostałam umowę na czas nieoreślony w pracy w sierpniu i w sierpniu zaszłam w ciaże Moze to że w okolicach dni płodnych brałam antybiotyki bo chora byłam a mój M miał urodziny i na urodziny sobie zrobił fasolkę
Może unormowanie tarczycy to odpowiedniego poziomu ach naprawdę nie wiem kochana ale najważniejsze że się w końcu udało
czego i tobie życzę
Wszystko po troche pewnie mialo jakis wplyw, wszyscy mowia, ze jak sie odpusci to wtedy wlasnie zaskoczy... Mam nadzieje, ze i nam sie uda.
Wyszlo mi, ze mam drozne po tym kontraście, ale dr. Pol...z wrocka powiedzial, ze to badanie jest nic niewarte i polecil zrobic hsg, wiadomo, ze najlepiej by bylo laparoskopie, ale to juz ostatecznosc.
Malutka83 -
nick nieaktualnyJa miałam laparoskopie robioną 6 lat temu i wyszło ok a hsg w tym roku też ok wyszło!
No nie wiem czemu lekarz twierdzi że to badanie jest nic nie warte!!
Moze zmień lekarza!! Czasem warto isć do zwykłego gina a on naprowadzi na dobry kierunek leczenie a odpóścić kliniki
U nas niby było ok wszystko a morfologia nasienia okazała się do dupy i po niecałych 3 miesiacach kuracji się udało !! Mój M zero alkoholu przy tym miał
A z wynikami M jak poszlam do GWM do opola to in witro tylko proponowali bo stwierdzili że żadna kuracja nie poprawia nasienia
Mój nawet nie zdążył wyników powtórzyc po 3 miesiącach hi hi
Warto walczyć i odczekać swoje w kolejce!!
A wy długo się staracie !! -
AGA 30 wrote:No ja też hsg kontrastem miałam robione !! A co ci wyszło na wyniku w gwm jak robiłaś!!
czego i tobie życzę
Tak co do GMW to tam tak jest, tyle, ze u mnie znowu cały czas monitoring-ilez można.... i dlatego przenioslam sie do wrocka. Zobaczymy- dr. Pol....gra w otwarte karty, troche mnie zdziwil diagnozami jakie zdiagnozowal u minie, no ale ...dam mu szanse....
Malutka83 -
nick nieaktualny
-
AGA 30 wrote:Ja miałam laparoskopie robioną 6 lat temu i wyszło ok a hsg w tym roku też ok wyszło!
No nie wiem czemu lekarz twierdzi że to badanie jest nic nie warte!!
Moze zmień lekarza!! Czasem warto isć do zwykłego gina a on naprowadzi na dobry kierunek leczenie a odpóścić kliniki
U nas niby było ok wszystko a morfologia nasienia okazała się do dupy i po niecałych 3 miesiacach kuracji się udało !! Mój M zero alkoholu przy tym miał
A z wynikami M jak poszlam do GWM do opola to in witro tylko proponowali bo stwierdzili że żadna kuracja nie poprawia nasienia
Mój nawet nie zdążył wyników powtórzyc po 3 miesiącach hi hi
Warto walczyć i odczekać swoje w kolejce!!
A wy długo się staracie !!
NO wlasnie, u nas tez wyniki nasienia sa pod znakiem zapytania, ale lekarz stwierdzil, ze cos powinno z tego byc, mimo tego iz sa slabe... 3 rok sie staramy... Mowil, ze sam wykonywal kiedys to badanie, ale zrezygnowa z tego bo o dup...to rozbic...
Malutka83