Tydzień dla Płodności   

Uwaga: to już ostatnia szansa!   
Nie zwlekaj - zbadaj swoją płodność - pierwsza wizyta 1zł!
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne OPOLSKIE STARANIA
Odpowiedz

OPOLSKIE STARANIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    O!!! Juz 10 tydzień na suwaczku ;) niedlugo drugi trymestr ale leci ten czas. Mam nadzieję ze te moje 60dni z hormonami tez szybko zleca

No leci ten czas nawet szybko :)

Zleci ci ekspresem!!
    Wiem jak ja 3 miesiace bralam pigułki anty to przeleciało naprawdę szybko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakby któraś była zainteresowana infoliciem to mam 30 saszetek do oddania :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Aga ty daj nam znać jak po wizycie dzisiejszej będziesz .

kOCHANA wizytę wczoraj miałam :)

Robaczek rośnie ma juz 3 cm prawie serduszko bije :) :)

Wyniki moje wszystkie ok są :) Nasrępna wizyta 5 listopada i będę miała robione badania prenatalne usg :)

A to moj Robaczek :)
    90f3a4ac3c37e655m.jpg

Ewosińska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Super!!!! Kochane 3cm szczęścia:-) bardzo sie ciesze ze wszystko idzie w dobrym kierunku . A samopoczucie jak?

A czuję się dobrze :)
    Poza malymi tam niedogodnieniami to nawet nie czuję się na ciężarną :)

No i po wizycie spokojniejsza oczywiście jestem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moze w doradzicie gdzie na opolskim sklepy z bielizną duże rozmiary !!

Opole albo kędzierzyn-koźle !!!!

• Ewosińska Ekspertka

Wysłany: 26 października 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga- w Opolu na pewno w Rzemieślniku na Ozimskiej, w przyziemiu jest sklep Margot.Ceny różne,zawsze możesz przymierzyć i zamówić przez neta.

" Bóg nie wysyła nas na pole bitwy bez potrzebnego nam sprzętu"
  • Malutka 83 Debiutantka

Wysłany: 11 listopada 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie,
    Aga 30 napisz mi prosze kto Ci wykonywal HSG w Prudniku ? I jaki mialas rodzaj, czy same zdjecia czy nagrany filmik ?

Malutka83
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka 83 wrote:
    Witam serdecznie,
    Aga 30 napisz mi prosze kto Ci wykonywal HSG w Prudniku ? I jaki mialas rodzaj, czy same zdjecia czy nagrany filmik ?[/QUOT

malutka ja miałam robione normalnie przy rtg robione !! Zneieczulenia nie miałam po dostałam kroplówke przeciwbólową !! Robiła mi taka fajna pani dr !! mam wynik z opisem i z płytką :)

• Malutka 83 Debiutantka

Wysłany: 12 listopada 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Malutka 83 wrote:
    Witam serdecznie,
    Aga 30 napisz mi prosze kto Ci wykonywal HSG w Prudniku ? I jaki mialas rodzaj, czy same zdjecia czy nagrany filmik ?[/QUOT

malutka ja miałam robione normalnie przy rtg robione !! Zneieczulenia nie miałam po dostałam kroplówke przeciwbólową !! Robiła mi taka fajna pani dr !! mam wynik z opisem i z płytką :)

Dziekuje za odp. Jak znajde troche wiecej czasu to poczytam wasze historie, u Ciebie widze zakonczona sukcesem-Gratuluje. A moze orientujesz sie czy gdzies na terenie nysy, prudnika badz opola ktos wykonuje to badanie, ale prywatnie ?

Malutka83
  • Malutka 83 Debiutantka

Wysłany: 12 listopada 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Malutka 83 wrote:
    Witam serdecznie,

I jeszcze jedno pytanie ? Trzeba miec skierowanie ? Czy mozesz podac adres tej przychodni i dane tej Pani doktor, potrzebuje w grudniu wykonac a w necie ciezko cos odszukac w okolicach nysy.

Malutka83
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka 83 wrote:
    Dziekuje za odp. Jak znajde troche wiecej czasu to poczytam wasze historie, u Ciebie widze zakonczona sukcesem-Gratuluje. A moze orientujesz sie czy gdzies na terenie nysy, prudnika badz opola ktos wykonuje to badanie, ale prywatnie ?

W opolu w GMW na pewno robią to badanie prywatnie !!
    A w prudniku bądz nysie nie mam pojęcia !!
    No u mnie po kulku latach w końcu się udało :)

Powodzenia życzę !:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka 83 wrote:
    I jeszcze jedno pytanie ? Trzeba miec skierowanie ? Czy mozesz podac adres tej przychodni i dane tej Pani doktor, potrzebuje w grudniu wykonac a w necie ciezko cos odszukac w okolicach nysy.

Ja robiłam noramlnie w szpitalu w Prudniku !! Skierowanie miałam od gina z nfz bo bez skierowania nie da rady!! No chyba że prywatnie w szpitalu ci zrobią ale to musisz popytać !!lekarka która wykonywała mi badanie to Małgorzata Oczoś !

• Malutka 83 Debiutantka

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Ja robiłam noramlnie w szpitalu w Prudniku !! Skierowanie miałam od gina z nfz bo bez skierowania nie da rady!! No chyba że prywatnie w szpitalu ci zrobią ale to musisz!!lekarka która wykonywała mi badanie to Małgorzata Oczoś !

W GMW mialam robiona droznosc kontrastem, ciekawe czemu to mi zaproponowal! Jak i tak trzeba pozniej wykonywac to HSG, dziwne to, w ogole to nie polecam tej kliniki i dr. N tez nie polecam. Ciekawe co pomoglo Twojej fasolce?? Zabieg wykonuja i puszczaja do domu w tym samym dniu ??

Malutka83
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka 83 wrote:
    W GMW mialam robiona droznosc kontrastem, ciekawe czemu to mi zaproponowal! Jak i tak trzeba pozniej wykonywac to HSG, dziwne to, w ogole to nie polecam tej kliniki i dr. N tez nie polecam. Ciekawe co pomoglo Twojej fasolce?? Zabieg wykonuja i puszczaja do domu w tym samym dniu ??

No ja też hsg kontrastem miałam robione !! A co ci wyszło na wyniku w gwm jak robiłaś!!

No ja tej kliniki też nie polecam bo tam by tylko inseminacje i in vitro robili a nie biorą pod uwagę jakiegokolwiek leczenia innego!!

Co mi pomogło po tylu latach :) Hm szczerze to nie wiem !! Może to że mój M zaczął brać leki 3 misiące na poprawę nasienia i w 3 miesiacu się udało :) Moze to że odpóściłam prawie całkiem bo się nastawiłam na in vitro po niwym roku a może to że dostałam umowę na czas nieoreślony w pracy w sierpniu i w sierpniu zaszłam w ciaże :) Moze to że w okolicach dni płodnych brałam antybiotyki bo chora byłam a mój M miał urodziny i na urodziny sobie zrobił fasolkę :)
    Może unormowanie tarczycy to odpowiedniego poziomu ach naprawdę nie wiem kochana ale najważniejsze że się w końcu udało :)
    czego i tobie życzę :)

Malutka 83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po 5 godzinach po badaniu do domu poszlam :)

• Malutka 83 Debiutantka

Wysłany: 13 listopada 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    No ja też hsg kontrastem miałam robione !! A co ci wyszło na wyniku w gwm jak robiłaś!!

No ja tej kliniki też nie polecam bo tam by tylko inseminacje i in vitro robili a nie biorą pod uwagę jakiegokolwiek leczenia innego!!

Co mi pomogło po tylu latach :) Hm szczerze to nie wiem !! Może to że mój M zaczął brać leki 3 misiące na poprawę nasienia i w 3 miesiacu się udało :) Moze to że odpóściłam prawie całkiem bo się nastawiłam na in vitro po niwym roku a może to że dostałam umowę na czas nieoreślony w pracy w sierpniu i w sierpniu zaszłam w ciaże :) Moze to że w okolicach dni płodnych brałam antybiotyki bo chora byłam a mój M miał urodziny i na urodziny sobie zrobił fasolkę :)
    Może unormowanie tarczycy to odpowiedniego poziomu ach naprawdę nie wiem kochana ale najważniejsze że się w końcu udało :)

Wszystko po troche pewnie mialo jakis wplyw, wszyscy mowia, ze jak sie odpusci to wtedy wlasnie zaskoczy... Mam nadzieje, ze i nam sie uda.
    Wyszlo mi, ze mam drozne po tym kontraście, ale dr. Pol...z wrocka powiedzial, ze to badanie jest nic niewarte i polecil zrobic hsg, wiadomo, ze najlepiej by bylo laparoskopie, ale to juz ostatecznosc.

Malutka83
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam laparoskopie robioną 6 lat temu i wyszło ok a hsg w tym roku też ok wyszło!
    No nie wiem czemu lekarz twierdzi że to badanie jest nic nie warte!!
    Moze zmień lekarza!! Czasem warto isć do zwykłego gina a on naprowadzi na dobry kierunek leczenie a odpóścić kliniki :/
    U nas niby było ok wszystko a morfologia nasienia okazała się do dupy i po niecałych 3 miesiacach kuracji się udało !! Mój M zero alkoholu przy tym miał :)

A z wynikami M jak poszlam do GWM do opola to in witro tylko proponowali bo stwierdzili że żadna kuracja nie poprawia nasienia :/
    Mój nawet nie zdążył wyników powtórzyc po 3 miesiącach hi hi :)

Warto walczyć i odczekać swoje w kolejce!!

A wy długo się staracie !!

• Malutka 83 Debiutantka

Wysłany: 13 listopada 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:

Tak co do GMW to tam tak jest, tyle, ze u mnie znowu cały czas monitoring-ilez można.... i dlatego przenioslam sie do wrocka. Zobaczymy- dr. Pol....gra w otwarte karty, troche mnie zdziwil diagnozami jakie zdiagnozowal u minie, no ale ...dam mu szanse....

Malutka83
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też monitoringi stymulcje i inseminację przeszłam :/ Bez skutecznie!!
    A znależli przyczynę jakąś u ciebie ?

• Malutka 83 Debiutantka

Wysłany: 13 listopada 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Ja miałam laparoskopie robioną 6 lat temu i wyszło ok a hsg w tym roku też ok wyszło!
    No nie wiem czemu lekarz twierdzi że to badanie jest nic nie warte!!
    Moze zmień lekarza!! Czasem warto isć do zwykłego gina a on naprowadzi na dobry kierunek leczenie a odpóścić kliniki :/
    U nas niby było ok wszystko a morfologia nasienia okazała się do dupy i po niecałych 3 miesiacach kuracji się udało !! Mój M zero alkoholu przy tym miał :)

A z wynikami M jak poszlam do GWM do opola to in witro tylko proponowali bo stwierdzili że żadna kuracja nie poprawia nasienia :/
    Mój nawet nie zdążył wyników powtórzyc po 3 miesiącach hi hi :)

Warto walczyć i odczekać swoje w kolejce!!

A wy długo się staracie !!

NO wlasnie, u nas tez wyniki nasienia sa pod znakiem zapytania, ale lekarz stwierdzil, ze cos powinno z tego byc, mimo tego iz sa slabe... 3 rok sie staramy... Mowil, ze sam wykonywal kiedys to badanie, ale zrezygnowa z tego bo o dup...to rozbic...

Malutka83
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ