Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne OPOLSKIE STARANIA
Odpowiedz

OPOLSKIE STARANIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    O!!! Juz 10 tydzień na suwaczku ;) niedlugo drugi trymestr ale leci ten czas. Mam nadzieję ze te moje 60dni z hormonami tez szybko zleca

No leci ten czas nawet szybko :)

Zleci ci ekspresem!!
    Wiem jak ja 3 miesiace bralam pigułki anty to przeleciało naprawdę szybko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakby któraś była zainteresowana infoliciem to mam 30 saszetek do oddania :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Aga ty daj nam znać jak po wizycie dzisiejszej będziesz .

kOCHANA wizytę wczoraj miałam :)

Robaczek rośnie ma juz 3 cm prawie serduszko bije :) :)

Wyniki moje wszystkie ok są :) Nasrępna wizyta 5 listopada i będę miała robione badania prenatalne usg :)

A to moj Robaczek :)
    90f3a4ac3c37e655m.jpg

Ewosińska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Super!!!! Kochane 3cm szczęścia:-) bardzo sie ciesze ze wszystko idzie w dobrym kierunku . A samopoczucie jak?

A czuję się dobrze :)
    Poza malymi tam niedogodnieniami to nawet nie czuję się na ciężarną :)

No i po wizycie spokojniejsza oczywiście jestem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moze w doradzicie gdzie na opolskim sklepy z bielizną duże rozmiary !!

Opole albo kędzierzyn-koźle !!!!

• Ewosińska Ekspertka

Wysłany: 26 października 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga- w Opolu na pewno w Rzemieślniku na Ozimskiej, w przyziemiu jest sklep Margot.Ceny różne,zawsze możesz przymierzyć i zamówić przez neta.

" Bóg nie wysyła nas na pole bitwy bez potrzebnego nam sprzętu"
  • Malutka 83 Debiutantka

Wysłany: 11 listopada 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie,
    Aga 30 napisz mi prosze kto Ci wykonywal HSG w Prudniku ? I jaki mialas rodzaj, czy same zdjecia czy nagrany filmik ?

Malutka83
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka 83 wrote:
    Witam serdecznie,
    Aga 30 napisz mi prosze kto Ci wykonywal HSG w Prudniku ? I jaki mialas rodzaj, czy same zdjecia czy nagrany filmik ?[/QUOT

malutka ja miałam robione normalnie przy rtg robione !! Zneieczulenia nie miałam po dostałam kroplówke przeciwbólową !! Robiła mi taka fajna pani dr !! mam wynik z opisem i z płytką :)

• Malutka 83 Debiutantka

Wysłany: 12 listopada 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Malutka 83 wrote:
    Witam serdecznie,
    Aga 30 napisz mi prosze kto Ci wykonywal HSG w Prudniku ? I jaki mialas rodzaj, czy same zdjecia czy nagrany filmik ?[/QUOT

malutka ja miałam robione normalnie przy rtg robione !! Zneieczulenia nie miałam po dostałam kroplówke przeciwbólową !! Robiła mi taka fajna pani dr !! mam wynik z opisem i z płytką :)

Dziekuje za odp. Jak znajde troche wiecej czasu to poczytam wasze historie, u Ciebie widze zakonczona sukcesem-Gratuluje. A moze orientujesz sie czy gdzies na terenie nysy, prudnika badz opola ktos wykonuje to badanie, ale prywatnie ?

Malutka83
  • Malutka 83 Debiutantka

Wysłany: 12 listopada 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Malutka 83 wrote:
    Witam serdecznie,

I jeszcze jedno pytanie ? Trzeba miec skierowanie ? Czy mozesz podac adres tej przychodni i dane tej Pani doktor, potrzebuje w grudniu wykonac a w necie ciezko cos odszukac w okolicach nysy.

Malutka83
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka 83 wrote:
    Dziekuje za odp. Jak znajde troche wiecej czasu to poczytam wasze historie, u Ciebie widze zakonczona sukcesem-Gratuluje. A moze orientujesz sie czy gdzies na terenie nysy, prudnika badz opola ktos wykonuje to badanie, ale prywatnie ?

W opolu w GMW na pewno robią to badanie prywatnie !!
    A w prudniku bądz nysie nie mam pojęcia !!
    No u mnie po kulku latach w końcu się udało :)

Powodzenia życzę !:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka 83 wrote:
    I jeszcze jedno pytanie ? Trzeba miec skierowanie ? Czy mozesz podac adres tej przychodni i dane tej Pani doktor, potrzebuje w grudniu wykonac a w necie ciezko cos odszukac w okolicach nysy.

Ja robiłam noramlnie w szpitalu w Prudniku !! Skierowanie miałam od gina z nfz bo bez skierowania nie da rady!! No chyba że prywatnie w szpitalu ci zrobią ale to musisz popytać !!lekarka która wykonywała mi badanie to Małgorzata Oczoś !

• Malutka 83 Debiutantka

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Ja robiłam noramlnie w szpitalu w Prudniku !! Skierowanie miałam od gina z nfz bo bez skierowania nie da rady!! No chyba że prywatnie w szpitalu ci zrobią ale to musisz!!lekarka która wykonywała mi badanie to Małgorzata Oczoś !

W GMW mialam robiona droznosc kontrastem, ciekawe czemu to mi zaproponowal! Jak i tak trzeba pozniej wykonywac to HSG, dziwne to, w ogole to nie polecam tej kliniki i dr. N tez nie polecam. Ciekawe co pomoglo Twojej fasolce?? Zabieg wykonuja i puszczaja do domu w tym samym dniu ??

Malutka83
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka 83 wrote:
    W GMW mialam robiona droznosc kontrastem, ciekawe czemu to mi zaproponowal! Jak i tak trzeba pozniej wykonywac to HSG, dziwne to, w ogole to nie polecam tej kliniki i dr. N tez nie polecam. Ciekawe co pomoglo Twojej fasolce?? Zabieg wykonuja i puszczaja do domu w tym samym dniu ??

No ja też hsg kontrastem miałam robione !! A co ci wyszło na wyniku w gwm jak robiłaś!!

No ja tej kliniki też nie polecam bo tam by tylko inseminacje i in vitro robili a nie biorą pod uwagę jakiegokolwiek leczenia innego!!

Co mi pomogło po tylu latach :) Hm szczerze to nie wiem !! Może to że mój M zaczął brać leki 3 misiące na poprawę nasienia i w 3 miesiacu się udało :) Moze to że odpóściłam prawie całkiem bo się nastawiłam na in vitro po niwym roku a może to że dostałam umowę na czas nieoreślony w pracy w sierpniu i w sierpniu zaszłam w ciaże :) Moze to że w okolicach dni płodnych brałam antybiotyki bo chora byłam a mój M miał urodziny i na urodziny sobie zrobił fasolkę :)
    Może unormowanie tarczycy to odpowiedniego poziomu ach naprawdę nie wiem kochana ale najważniejsze że się w końcu udało :)
    czego i tobie życzę :)

Malutka 83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po 5 godzinach po badaniu do domu poszlam :)

• Malutka 83 Debiutantka

Wysłany: 13 listopada 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    No ja też hsg kontrastem miałam robione !! A co ci wyszło na wyniku w gwm jak robiłaś!!

No ja tej kliniki też nie polecam bo tam by tylko inseminacje i in vitro robili a nie biorą pod uwagę jakiegokolwiek leczenia innego!!

Co mi pomogło po tylu latach :) Hm szczerze to nie wiem !! Może to że mój M zaczął brać leki 3 misiące na poprawę nasienia i w 3 miesiacu się udało :) Moze to że odpóściłam prawie całkiem bo się nastawiłam na in vitro po niwym roku a może to że dostałam umowę na czas nieoreślony w pracy w sierpniu i w sierpniu zaszłam w ciaże :) Moze to że w okolicach dni płodnych brałam antybiotyki bo chora byłam a mój M miał urodziny i na urodziny sobie zrobił fasolkę :)
    Może unormowanie tarczycy to odpowiedniego poziomu ach naprawdę nie wiem kochana ale najważniejsze że się w końcu udało :)

Wszystko po troche pewnie mialo jakis wplyw, wszyscy mowia, ze jak sie odpusci to wtedy wlasnie zaskoczy... Mam nadzieje, ze i nam sie uda.
    Wyszlo mi, ze mam drozne po tym kontraście, ale dr. Pol...z wrocka powiedzial, ze to badanie jest nic niewarte i polecil zrobic hsg, wiadomo, ze najlepiej by bylo laparoskopie, ale to juz ostatecznosc.

Malutka83
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam laparoskopie robioną 6 lat temu i wyszło ok a hsg w tym roku też ok wyszło!
    No nie wiem czemu lekarz twierdzi że to badanie jest nic nie warte!!
    Moze zmień lekarza!! Czasem warto isć do zwykłego gina a on naprowadzi na dobry kierunek leczenie a odpóścić kliniki :/
    U nas niby było ok wszystko a morfologia nasienia okazała się do dupy i po niecałych 3 miesiacach kuracji się udało !! Mój M zero alkoholu przy tym miał :)

A z wynikami M jak poszlam do GWM do opola to in witro tylko proponowali bo stwierdzili że żadna kuracja nie poprawia nasienia :/
    Mój nawet nie zdążył wyników powtórzyc po 3 miesiącach hi hi :)

Warto walczyć i odczekać swoje w kolejce!!

A wy długo się staracie !!

• Malutka 83 Debiutantka

Wysłany: 13 listopada 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:

Tak co do GMW to tam tak jest, tyle, ze u mnie znowu cały czas monitoring-ilez można.... i dlatego przenioslam sie do wrocka. Zobaczymy- dr. Pol....gra w otwarte karty, troche mnie zdziwil diagnozami jakie zdiagnozowal u minie, no ale ...dam mu szanse....

Malutka83
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też monitoringi stymulcje i inseminację przeszłam :/ Bez skutecznie!!
    A znależli przyczynę jakąś u ciebie ?

• Malutka 83 Debiutantka

Wysłany: 13 listopada 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Ja miałam laparoskopie robioną 6 lat temu i wyszło ok a hsg w tym roku też ok wyszło!
    No nie wiem czemu lekarz twierdzi że to badanie jest nic nie warte!!
    Moze zmień lekarza!! Czasem warto isć do zwykłego gina a on naprowadzi na dobry kierunek leczenie a odpóścić kliniki :/
    U nas niby było ok wszystko a morfologia nasienia okazała się do dupy i po niecałych 3 miesiacach kuracji się udało !! Mój M zero alkoholu przy tym miał :)

A z wynikami M jak poszlam do GWM do opola to in witro tylko proponowali bo stwierdzili że żadna kuracja nie poprawia nasienia :/
    Mój nawet nie zdążył wyników powtórzyc po 3 miesiącach hi hi :)

Warto walczyć i odczekać swoje w kolejce!!

A wy długo się staracie !!

NO wlasnie, u nas tez wyniki nasienia sa pod znakiem zapytania, ale lekarz stwierdzil, ze cos powinno z tego byc, mimo tego iz sa slabe... 3 rok sie staramy... Mowil, ze sam wykonywal kiedys to badanie, ale zrezygnowa z tego bo o dup...to rozbic...

Malutka83
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ