X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne OPOLSKIE STARANIA
Odpowiedz

OPOLSKIE STARANIA

Oceń ten wątek:
  • Malutka 83 Debiutantka

Wysłany: 13 listopada 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    No ja też monitoringi stymulcje i inseminację przeszłam :/ Bez skutecznie!!
    A znależli przyczynę jakąś u ciebie ?

A inseminacje mialas w GMW ?? Niby u mnie ok wszystko tak twierdzili wszyscy do tej pory oprocz dr. Pola....z wrocka pęcherzyk rósł pięknie, później Pekao i tak w kółko...

Malutka83
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka 83 wrote:
    NO wlasnie, u nas tez wyniki nasienia sa pod znakiem zapytania, ale lekarz stwierdzil, ze cos powinno z tego byc, mimo tego iz sa slabe... 3 rok sie staramy... Mowil, ze sam wykonywal kiedys to badanie, ale zrezygnowa z tego bo o dup...to rozbic...

Ja bym zrobiła na waszym miejscu badania wraz z morfologią !! Mój M 3 lata temu miał piękne wyniki a w maju w tym roku mu wyszło 1 % zdrowych plemników więc tragedia prawie !!
    Badanie robiliśmy w GWM w opolu 130 zł płaciliśmy !!
    Jak będą badania ok to wtedy szukajcie dalej problemu!!
    Bo naprawdę szkoda kasy na te wizyty a potem okarze się że nasienie słabe :/

• Malutka 83 Debiutantka

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Ja bym zrobiła na waszym miejscu badania wraz z morfologią !! Mój M 3 lata temu miał piękne wyniki a w maju w tym roku mu wyszło 1 % zdrowych plemników więc tragedia prawie !!
    Badanie robiliśmy w GWM w opolu 130 zł płaciliśmy !!
    Jak będą badania ok to wtedy szukajcie dalej problemu!!
    Bo naprawdę szkoda kasy na te wizyty a potem okarze się że nasienie słabe :/

RObilismy w ubieglym roku dwa razy, to drugie bylo lepsze od pierwszego, ale namowic faceta do zrobienia badania to nie lada wyzwanie... Jeszcze zasiegne porady u innego lekarza, chyba znalazlam kogos godnego zaufania i zobaczymy, ja stwierdziłam, ze chyba tylko inseminacja nam pomoże, ale właśnie dr.pol..z środka doradził to HSV przed inseminacja wykonać, dlatego szukam...

Malutka83
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to życzę powodzenia kochana :)
    Najgorsze jest to że każdy lekarz ma inną diagnozę !!!

Jak już słyszałam od lekarza że inseminacje albo invitro a nawet nie sprawdził moich hormonów to mialam dosć :/
    Ale wkońcu trafiłam na gina co po jego diagnozie i terapi zaraz zaskoczyło :)

Oby wam poszło szybciej niż nam :)

• Malutka 83 Debiutantka

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    No to życzę powodzenia kochana :)
    Najgorsze jest to że każdy lekarz ma inną diagnozę !!!

Jak już słyszałam od lekarza że inseminacje albo invitro a nawet nie sprawdził moich hormonów to mialam dosć :/
    Ale wkońcu trafiłam na gina co po jego diagnozie i terapi zaraz zaskoczyło :)

Oby wam poszło szybciej niż nam :)

Tak wlasnie kazdy mowi co innego, a jakiego lekarza znalazlas ?? Zdradz tajemnice.... :)

Malutka83
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka 83 wrote:
    Tak wlasnie kazdy mowi co innego, a jakiego lekarza znalazlas ?? Zdradz tajemnice.... :)

Ja chodze do Krapkowic do dr Milejskiego :)

Jak poszłam do niego w marcu chyba pierwszy raz tak we wrześniu zaszłam z płaczem I ze szczęścia ) I mówię PANIE DOKTORZE JA NIE WIEM JAK TO SIĘ STALO ALE JA W CIAŻY JESTEM :)
    A on No i przyszła do Milejskiego i zaraz w ciażę zaszła :)
    A z tego co wiem pomógł i jednej parze z mojej rodziny z zajściem :)

• Malutka 83 Debiutantka

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Ja chodze do Krapkowic do dr Milejskiego :)

Jak poszłam do niego w marcu chyba pierwszy raz tak we wrześniu zaszłam z płaczem I ze szczęścia ) I mówię PANIE DOKTORZE JA NIE WIEM JAK TO SIĘ STALO ALE JA W CIAŻY JESTEM :)
    A on No i przyszła do Milejskiego i zaraz w ciażę zaszła :)
    A z tego co wiem pomógł i jednej parze z mojej rodziny z zajściem :)

Dzieki za info, bardzo mila jestes i wyrozumiala... Moze tez udam sie do niego, pierwsze jeszcze odwiedze tego co namierzylam i zobaczymy co on powie... Powodzenia zycze...i zdrowego rozwijania fasoleczki :)

Malutka83
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka 83 wrote:
    Dzieki za info, bardzo mila jestes i wyrozumiala... Moze tez udam sie do niego, pierwsze jeszcze odwiedze tego co namierzylam i zobaczymy co on powie... Powodzenia zycze...i zdrowego rozwijania fasoleczki :)

Daj znać od czasu do czasu jak tam u was starania idą :)

No i powodzenia życzę :)

• Malutka 83 Debiutantka

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Daj znać od czasu do czasu jak tam u was starania idą :)

No i powodzenia życzę :)

Witam Cie ponownie, dodzwonilam sie dzisiaj do prudnika do szpitala, ale pani dr powiedziala, ze oni maja tylko zdjecia, zadnego nagrania nie daja bo nie maja takiego sprzetu. A Ty co dostalas? Filmik chyba cos tak kojarze.

Malutka83
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka 83 wrote:
    Witam Cie ponownie, dodzwonilam sie dzisiaj do prudnika do szpitala, ale pani dr powiedziala, ze oni maja tylko zdjecia, zadnego nagrania nie daja bo nie maja takiego sprzetu. A Ty co dostalas? Filmik chyba cos tak kojarze.

Ja mam opis i na płytce ale czy na płytce jest film czy zdjecia to w sumie nie wiem!!

• Ewosińska Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, Morissek-co tam u was? Ja sie leczę na Śląsku nadal no, i pod koniec marca pójdziemy do Ośrodka Adopcyjnego na spotkanie celem uzyskania informacji o adopcji.

" Bóg nie wysyła nas na pole bitwy bez potrzebnego nam sprzętu"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewosińska wrote:
    Aga, Morissek-co tam u was? Ja sie leczę na Śląsku nadal no, i pod koniec marca pójdziemy do Ośrodka Adopcyjnego na spotkanie celem uzyskania informacji o adopcji.

A u mnie ok :) Rośniemy sobie zgodnie z planem i wg lekarza wszystko ok :) Odliczamy do maja czas !!!
    A u was jak tam leczenie no i trzymam kciuki za wizytę w ośrodku :)

Ewosińska lubi tę wiadomość

• Wyczekująca Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam odświeżyć temat żeby zapytać czy znacie może jakiegoś dobrego lekarza z opolskiego, który sprawnie sobie radzi z PCOS?
    Pozdrawiam :)

25f61e48d3175427df2d3124f642d8c5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczekująca wrote:
    Chciałam odświeżyć temat żeby zapytać czy znacie może jakiegoś dobrego lekarza z opolskiego, który sprawnie sobie radzi z PCOS?
    Pozdrawiam :)

Ja osobiście polecę dr M z Krapkowic . Nie wiem jak mu idzie z PCOS Ale mi pomógł zajść w ciążę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HSg trzeba zrobić przed owulacją więc zależy jakie masz cykle. przed badaniem lekarz powinien zrobić usg .

• Ewosińska Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie-HSG robi sie przed owulką.Do kogo chodzisz?

" Bóg nie wysyła nas na pole bitwy bez potrzebnego nam sprzętu"
  • bomblowa Nowa

Wysłany: 24 maja 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jestem z Głubczyc:) Z mężem o dzidziusia staramy się już rok i niestety nic nie wychodzi. Puki co leczę się na niedoczynność tarczycy. W lipcu mamy zamiar wybrać się do Bytomia do Antrum aby zdiagnozować o co chodzi... Co @ to załamka i płacz;/ Ale tylko niestety my wiemy co to znaczy;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 11:41

• Wyczekująca Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o Bytomiu słyszałam dobre rzeczy ale sama póki co chciałabym znaleźć jakiegoś dobrego ginekologa, który ma jakieś pojęcie o PCOS z Opola. Wczoraj byłam w Optimie u dr B. ale stwierdziła, że moich długich (czasami nawet 90 dniowych) cykli nie ma po co skracać, bo to nic nie da, a większość cykli i tak jest bezowulacyjnych ale stymulacją zajmując się według niej tylko kliniki leczenia niepłodności... Także ta pani mi chyba za wiele nie pomoże...

25f61e48d3175427df2d3124f642d8c5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja też z Opolskiego. :) Staramy się drugi cykl, za parę dni się okaże czy ten cykl jest dla nas szczęśliwy czy nie.

Pozdrawiam, trzymajcie się dziewczyny. :*

• Karola1988 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Dołączam się do opolskich staraczek :)

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ