X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ośrodki adopcyjne
Odpowiedz

Ośrodki adopcyjne

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizia kiedy masz rozmowe w OA?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas psychiatra klepnięty ;) W przyszłym tygodniu składamy dokumenty.
    Hurra!

gosia81, amygdala, Justine, Asiula86 lubią tę wiadomość

• amygdala Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STORK wrote:
    U nas psychiatra klepnięty ;) W przyszłym tygodniu składamy dokumenty.
    Hurra!

Fajnie było u psychiatry? :-)

zem3df9hunlqvfmi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Fajnie było u psychiatry? :-)

Niestety nie ;) Na szczęście jakoś poszło. Najbardziej mi się podobało pytanie czy słyszę głosy? I czy umiem przepowiadać przyszłość? oraz czy reaguję na zmianę pogody. I czy przypadkiem nie mówi do mnie radio? :D

• amygdala Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STORK wrote:
    Niestety nie ;) Na szczęście jakoś poszło. Najbardziej mi się podobało pytanie czy słyszę głosy? I czy umiem przepowiadać przyszłość? oraz czy reaguję na zmianę pogody. I czy przypadkiem nie mówi do mnie radio? :D

Haha dobre :-) Najważniejsze, że świstak wustawiony i papiery można złożyć.

STORK, gosia81 lubią tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
  • zizia_a Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

Dostaliśmy całkowitą odmowę. Zwrócili nam wszystkie papiery :( - mąż nie potrafi uzewnętrzniać emocji, nie pozwoli dziecku przeżyć swoich emocji, zaleje go swoimi emocjami..
    Nic się nie odezwałam wczoraj..nie umiałam, nie dałam rady :( łzy mi stały w gardle :(
    spływały po policzkach :( Mąż coś próbował z nimi gadać..ale w zasadzie to nie było sensu już nic mówić. Jak wyszłam z pokoju zaczęłam wyć z bólu..moje serce pękło na pół :(
    Muszę zniknąć na chwile..będę trzymała za Was kciuki..mam nadzieje ze każda z Was będzie miała upragnionego maluszka- tego Wam życzę!!

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizia :(

Odetchnij, ale nie trać nadziei! Jak nie ten OA to inny. Wierzę, że się Wam uda!

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizia, tak bardzo współczuję Ci tego co teraz przeżywasz :-( Domyślam jak bardzo jest Ci ciężko. Odetchnijcie, odpocznijcie od tego i spróbujcie w innym OA już mądrzejsi o poprzednie doświadczenia. Na pewno Wam się uda. Wracaj do nas jak będziesz gotowa. Trzymaj się jakoś Kochana!

zem3df9hunlqvfmi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizia_a wrote:
    Cześć

mąż nie potrafi uzewnętrzniać emocji, nie pozwoli dziecku przeżyć swoich emocji, zaleje go swoimi emocjami..

Co za pierdoły - masło maślane ! Skoro mąz rzekomo nie potrafi uzewnętrzniać swoich emocji ( skąd oni to mogą wiedzie - byli przy nim w najtrudniejszych chwilach ? - no nie ... ) to jak ma zalać dziecko swoimi emocjami ????? <wow>

Ciekawa jestem na jakiej podstawie tak twierdzą ... mąż się mało odzywał podczas spotkań czy patrzyl w sufit ( wątpliwe) więc o co chodzi !? Nie zrozumiem tego nigdy chyba. I cieszę się że wylądowałam w OA w naszym mieście, bo jak tak słucham to mi gesia skórka sie pojawia ... co za biurwy !!!

Ziziu... a to nie Ty jestes z malopolskiego ? Moze odrzucaja was bo doszli do wniosku ze im nie bedzie sie chcialo miec pod opieka rodziny do ktorej trzeba dojecjhac w razie co ? Tak mi wlsnie zaswitalo, ze moze was splawiaja z lenistwa bo tłumacza się pokrętnie i bardzo mało konkretnie.

Polecam inny ośrodek. Może mniejszy. Może dłużej potrwa czekanie, ale osoby tam pracujące okażą się ludźmi, a powod odmowy w pierwszym OA popukają się w czoło...

Niby oni wiedzą co robią. Ale ja nie do konca się z tym zgadzam. Rozumiem, że mogą parę odroczyć na pol roku. Okej - moze faktycznie terapia jest potrzebna albo cos, a nie skreślają całkowicie parę, którą myślą że dobrze poznali, co po kilku rozmowach jest totalna bzdura....

Ale sie zdenerwowałam. Ziziu współczuję bardzo.... Zniknij, odpocznij, ale do nas wróć. M tu na Ciebie będziemy czekać gotowe udzielić wsparcia choćby przez kabel <3
    Dużo sily <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Przeczytałam wątek od początku ale nie odniosę się jeszcze do każdej z was bezpośrednio
    Gratuluję tym, które doczekały się swoich skarbów. Tym, które czekają na TEN telefon życzę by szybko zadzwonił. Tym, którym odmówiono mówię :glaszcze i nie poddawajcie się - są inne ośrodki, te w których byliście zawiedli - przykre to bardzo. Dużo siły życzę.
    Mocno trzymam kciuki za każdą z Was.

Ten wątek został mi polecony :)
    Szukam podpowiedzi co dalej...
    Jestem po 4 stymulacjach i podaniu kilkunastu zarodków... efektu brak :( a że nada walczę, to szukam "opcji" wiem jak to brzydko brzmi, ale tak jest... i postanowiłam z mężem udać się do OA.. No i tu jest problem..

Mamy za sobą pierwszą wizytę w ośrodku na Kredytowej w Warszawie. Bardzo miła Pani psycholog nas powitała... i to byłoby na tyle. Przeprowadziła z nami wywiad, dopytywała o leczenie, dlaczego nie możemy mieć dzieci, sytuacje rodziną, etc. Poprosiła nas o przyniesienie zaświadczenia od lekarza o przyczynie naszej niepłodności... czy spotkaliście się z takim warunkiem? Nie powiem, ale zdenerwowało mnie to podejście...

Ponadto, poinformowano nas, że będzie 10 spotkań (jedno w miesiącu), a na koniec zostanie wydana ocena czy możemy uczestniczyć w warsztatach, które mają trwać około 13 tygodni... cały proces adopcyjny może trwać 3 lata

Czy jest ktoś z Warszawy kto czeka na dziecko w innym OA? Jak to u was wygląda? Jaki jest czas oczekiwania? Jakie dokumenty należy dostarczyć...
    Zastanawiam się nad zmianą OA, pytanie tylko gdzie? W Warszawie czy może lepiej poza nią?

Będę wdzięczna za każdą podpowiedź.

• amygdala Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Edloteh :) Każda z nas znalazła się tu po mniejszych lub większych niepowodzeniach w staraniach o biologiczne dziecko. Tak, adopcja jest tą inną opcją do zostAnia rodzicami.

Ja jestem z W-wy ale na OA zdecydowalismy się w Radomiu. Nikt nie chciał od nas zaświadczenia o przyczynach niepłodności i o leczeniu. Przed warsztatami mieliśmy po dwie rozmowy indywidualne z psychologiem i jedno spotkanie na testy. Później warsztaty 9 spotkań raz w tygodniu i po miesiącu ostateczna kwalifikacja. Od złożenia dokumentów do ostatecznej kwalifikacji minęło 7 m-cy. Natomiast oczekiwanie na dziecko to już wielka ruletka, nikt dokładnie tego Ci nie powie. To może być rok albo dwa czekania na w miarę zdrowe dziecko.
    Gdybyś chciała więcej się dowiedzieć o moim OA to pisz na priv.
    Powodzenia!

gosia81 lubi tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy w OA na Nowy Zjazd. Też poproszono nas o zaświadczenie. Akurat dla Nas to nie problem mamy epikryzę z naszego leczenia. Zrozumiałam że mają wiele par i chcą wykluczyć te pary które traktują adopcję jako coś zamiast lub jako ewentualność a w razie co się wycofają. U nas wizyta miała dość oficjalny ton. Nam to jednak nie przeszkadza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala, STORK dzięki dziewczyny. Odezwę się na PW :)

• Asiula86 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizia, to masakra jakaś... aż brakuje słów :(

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 17 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizia przykro mi, az ciezko w to uwierzyc. Z jednej strony mowia, ze maz nie okazuje emocji a z drugiej, ze zaleje dziecko swoimi emocjami.....
    No ale nic nie poradzisz, mysle, ze maja duzo kandydatow i musza robic wieksza selekcje :(

Podchodzisz do AZ wiec nas nie opuszczaj, w koncu to tez forma adopcji. Pomyslcie po wakacjach o innym OA. Moze przejdzcie sie do psychologa opowiedziec o tej calej sytuacji i diagnozie meza, zeby dmuchac na zimne przed kolejnym OA.

7pqmag4.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula 86 myslisz o adopcji?

7pqmag4.png
  • Asiula86 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Asiula 86 myslisz o adopcji?

Ja to bym chciała... ale mój mąż nie chce... i tu jest kłopot.

Starania od 2014
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 17 transferów
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    Ja to bym chciała... ale mój mąż nie chce... i tu jest kłopot.
    No to faktycznie :( ale moj tez z poczatku nie chcial slyszec, jak tylko poruszylam temat od razu sie wkurzal, ale nie dawalam za wygrana i w koncu sie przekonal. Teraz adopcja to dla niego cos zupelnie normalnego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 08:03

7pqmag4.png
  • Asiula86 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    No to faktycznie :( ale moj tez z poczatku nie chcial slyszec, jak tylko poruszylam temat od razu sie wkurzal, ale nie dawalam za wygrana i w koncu sie przekonal. Teraz adopcja to dla niego cos zupelnie normalnego :)

Oby z czasem i u nas tak było. Choć jak słyszę, jakie są kryteria to aż mnie ciarki przechodzą...

Starania od 2014
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 17 transferów
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    Oby z czasem i u nas tak było. Choć jak słyszę, jakie są kryteria to aż mnie ciarki przechodzą...

Te kryteria naprawdę nie są takie straszne! Oczywiście zdarzają się wyjątki, wszystko zależy na kogo trafimy i czy sami jesteśmy na to gotowi. U nas naprawdę wszystko przebiegło bezproblemowo w miłej atmosferze. Może i panie psycholog były nieco oschłe podczas wywiadów ale taka ich praca i ja to rozumiem.

Asiula86, gosia81 lubią tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ