Ośrodki adopcyjne
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia, na pewno uzależnienie od alkoholu, poważne choroby psychiczne, karalność i poważne choroby typu nowotwór dyskwalifikuje już na początku. Reszta to już zależy od psychologów i pedagogów, którzy będą z Wami rozmawiać. Jeśli coś im się nie spodoba to może być różnie. Na pewno ważne jest aby obydwoje małżonkowie tego chcieli a nie tylko jedno. Często też pytają i dociekają tego czy mamy przepracowany temat naszej niepłodności, czy pogodziliśmy się z tym.
Brzmi strasznie ale tak nie jest. Wszystko zależy też od ośrodka, bo jak widać na przykładach dziewczyn sposoby ich pracy są różne...
asiastokrota lubi tę wiadomość
-
Dziękuje ci bardzo. Pomału zaczniemy działać, będzie co ma być. Mam nadzieję że to jest nasza droga do szczęścia. Licze na waszą pomoc i wsparcie. Jeszcze raz dziękuje że odpisałaś.
amygdala lubi tę wiadomość
Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
asiastokrota wrote:Dziękuje ci bardzo. Pomału zaczniemy działać, będzie co ma być. Mam nadzieję że to jest nasza droga do szczęścia. Licze na waszą pomoc i wsparcie. Jeszcze raz dziękuje że odpisałaś.
Powodzenia! Jeśli jesteście zdecydowani to umawiajcie się na spotkanie bo niestety cała procedura trwa długo... -
Dziewczyny, chciałam Wam powiedzieć, że jedna para z naszej grupy z warsztatów dostała telefon i mają już u siebie w domu dwie malutkie dziewczynki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 11:25
Mag85, amygdala, zizia_a, gosia81 lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Justine wrote:Dziewczyny, chciałam Wam powiedzieć, że jedna para z naszej grupy z warsztatów dostała telefon i mają już u siebie w domu w malutkie dziewczynki
suuuuuper wiadomosc oby wiecej bylo takich pozytywnych informacjiMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
Amygdala u Was jeszcze szybciej to poszlo, w Twojej grupie juz przeciez 2 propozycje byly, moze i do Was niebawem zadzwonia &&&&&
Asiastokrota witaj w naszym skromnym gronie umowiliscie sie juz w Oa? Jesli jestescie zdecydowani to nie ma co odwlekac. Dla nas testy i rozmowy nie byly jakies traumatyczne. To wszystko zalezy jak macie temat noeplodnosci przerobiony i jak traktujecie adopcje. O przeszkodach napisala Amygdala.
Opu Kochana jak tam u Ciebie?
Zizia jak wizyty w sprawie Az? Jaki plan? Nie myslalas o innym OA? W Wodzislawiu bym chyba sprobowala na Waszym miejscu.asiastokrota, amygdala lubią tę wiadomość
-
opu wrote:Jutro telefonuje do nowego oa. Prosze o kciukasy.
( jeszcze nie wiadomo co z nami bedzie, postanowilismy rozpoznac temat nawet jakbysmy mieli wszystko od nowa przechodzic )
Super, ze nie odpuszczacie :*
A gdzie dzwonisz. Kciuki trzymam &&&& -
nick nieaktualnyNajbardziej sie boje tego, ze znowu powiedza ze nie to wojewodztwo i na drzewo. A problem jest taki ze w moim wojewodztwie publiczny oa jest jeden...
wiec oby ktos nas przyjal.
Mag nie odpuszcze ! Na bank.
W ogoke mam nadzieje ze z wakacji przyjechalismy we troje
W takiej beznadziei taki optymizm ... chyba powakacyjnyamygdala, Mag85, Krakowianka, gosia81 lubią tę wiadomość
-
zizia_a wrote:Opu trzymam kciuki za telefon!
Mag moje az sie nie udało, czekam na kolejny zarodek, a OA moze na początku roku, daje na razie czas męzowi żeby odpoczął..no i trzymam wielkie kciuki za Twoją bete!! -
Mag85 dziękuje za miłe przyjęcie Nie umówiliśmy się jeszcze do OA, ten rok był ciężki dla nas. Nowe chcemy zacząć od nowego roku. Zadzwonie w grudniu by się umówić. Nie wiem ile się czeka na taką pierwszą informacyjną rozmowę. Mam nadzieję że bezpłodność mamy przegadaną.Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
Mag kciuki za Ciebie! Opu bardzo dobry pomysł z innym OA, nie ma co się poddawać.
Zizia oby zarodek szybko się znalazł!
Asiu nowy rok to dobry pomysł na nowy plan Pod koniec tamtego roku i na początku tego roku kilka dziewczyn stąd szturmowało OA
No w naszej grupie tez była ostatnio propozycja 4-ki rodzeństwa. Ale ta para nie zdecydowała się, 4 naraz to jednak dużo...Mag85, asiastokrota lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJestem bardzo zadowolona po rozmowie )))
Nie moge się doczekać jak porozmawiam z mężem, ale coś czuję, że decyzja została podjęta już w trakcie rozmowy
Kamień spadł mi z serca, choć to trochę ryzykowne, bo nie wiem czy w nowym OA będzie sukces, ale niewiele mam do stracenia jak na to wszystko patrze. Byłam pod wrażeniem procedury jaką mi Pani kierownik nakreśliła. Elegancko. Tak być powinno.szatynkowato, Yoselyn82, asiastokrota, zizia_a, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Opu takie wiadomości to ja lubię
opu lubi tę wiadomość
Starania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
2017 operacja pochwowo-laparoskopowa
2018 laparoskopia
2021 start Angelius Provita
2021 histerolaparoskopia - odcięcie jajowodów
26.07.21 IVF/8komórek/5dojrzałych/3zaplodnione-> 5A z 2doby, 4BB z 6 doby
Transfer 15.10.21 dwudniowiec 5A
Transfer 23.02.22 4BB
03.,07.,10.2023 histeroskopia -
opu wrote:Jestem bardzo zadowolona po rozmowie )))
Nie moge się doczekać jak porozmawiam z mężem, ale coś czuję, że decyzja została podjęta już w trakcie rozmowy
Kamień spadł mi z serca, choć to trochę ryzykowne, bo nie wiem czy w nowym OA będzie sukces, ale niewiele mam do stracenia jak na to wszystko patrze. Byłam pod wrażeniem procedury jaką mi Pani kierownik nakreśliła. Elegancko. Tak być powinno.
to suuuper.... moze wlasnie tutaj bedzie wasz sukces trzymam kciukiMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyRozmowa jeszcze przed nami.
Umowilam nas w nowym OA. W starym mamy zlozyc rezygnacje i przedlozyc w nowym. I od nowa cala procedure, ale przejdziemy wszystko jeszcze raz jesli to ma nas uszczesliwic i spelnic nasze marzenie o dzieciach. Jestem poprostu mega szczesliwa dzis ))
Boże taka mała rzecz a cieszy ! Jak to cudownie rozmawiać z konkretnymi ludźmi !
Pogadam z mężem, czy nie przyspieszyc spotkania pierwszego, Pani dyrektor zachęcała do tego, aby przemyśleć szybsze spotkanie ze względu na to że załapiemy się na szybsze szkolenia (umówiłam nas na listopad)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 10:04
Yoselyn82, amygdala, Mag85, szatynkowato, Justine, asiastokrota, gosia81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyszatynkowato wrote:Opu takie wiadomości to ja lubię
Dziękuję za Twoje posty, pomogą nam bardzo w podjęciu ostatecznej decyzji.
Powiem szczerze, że Pani w nowum OA myślała, że jestesmy po szkoleniach a brak informacji o kwalifikacji do szkoleń uznała jako trzymanie w niepewności na granicy z męczeniem pary. I podkreślała, że oni tak absolutnie nie pracują. Wszystko jest jasne i klarowne, a informacja o kwalifikacji czy etapach procedury pojawia się szybko.
EDIT:
Pierwsze spotkanie 9.10Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 11:37
amygdala, szatynkowato, Bella93, Justine, gosia81 lubią tę wiadomość