Ośrodki adopcyjne
-
WIADOMOŚĆ
-
amygdala wrote:Joafer można pytać i rozumiem doskonale Twoje pragnienie posiadania dziecka bez tego długiego czekania, bo i tak już długo na nie czekamy. Ja będąc na szkoleniu w OA tez sobie myślałam, że jak tylko ukończymy kurs to będę szukać dziecka na własną rękę, po domach dziecka, ogłoszenia na naszym bocianie, mam koleżankę która pracuje w DD wiec myślałam, że będzie łatwiej. Szybko dałam sobie z tym spokój bo realia są jakie są. I niestety trzeba uzbroić się w cierpliwość i czekać na propozycje OA. Trzeba też trochę przeprogramować swoją głowę i serce czy na pewno ten niemowlak jest naszym celem czy może jednak 2-3 latek da nam szczęśliwą rodzinę. Po prostu umówcie się do OA I zacznijcie tę całą procedurę, bo bez tego ani rusz.
Polecam też poczytać blogi o adopcji, ich lektura daje dużą wiedzę o adopcji i o funkcjonowaniu rodziny adopcyjnej. -
Bella93 wrote:Nie mialam nic zlego na mysli.
Przepraszam, jesli tak to odebralas.
Doczytalam przepisy: istnieje taka mozliwosc, ze po ukonczeniu szkolen i kwalifikacji w OA to Wy zlozycie do sadu wniosek o przysposobienie konkretnego dziecka, a jego rodzice naturalni wyraza zgode na adopcje przez Was. -
amygdala wrote:My od złożenia dokumentów do szkolenia czekaliśmy 4 m-ce. W tym czasie były rozmowy, wizytacja. I to było mega szybko z tego co piszą tu dziewczyny.
to i tak krotko czekaliscie na szkolenie, my to czekamy, czekamy i nie wiem kiedy sie doczekamy... no ale w koncu nadejdzie taki dzien ze zadzwoni telefon kiedy mamy isc na warsztaty.
A ty kiedy idziesz do lekarza? jak sie czujesz?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Joafer kciuki za wysoka bete! ale mysle ze zapisz sie do OA, ale tak szybko szkolen jakbys chciala chyba nie bedziesz miala.. swoje musisz odczekac. Pierw rozmowy z pedagogami, psychologami, testy, wizyta w domu, kwalifikacja i dopiero szkolenieMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:to i tak krotko czekaliscie na szkolenie, my to czekamy, czekamy i nie wiem kiedy sie doczekamy... no ale w koncu nadejdzie taki dzien ze zadzwoni telefon kiedy mamy isc na warsztaty.
A ty kiedy idziesz do lekarza? jak sie czujesz?
Byłam wczoraj, na razie wszystko ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 23:22
Bella93, Mag85, asiastokrota, Joafer, Justine, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Joafer wrote:Acha czyli szkolenia są po wizycie i tym wszystkim myślałam że przed to dobrze przynajmniej coś już się będzie działo
Najlepiej umow sie od razu w Oa z ta dziewczyna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 13:22
-
Joafer wrote:Dziewczyny beta 235 jestem w szoku byłam pewna że będzie 0 bo kompletnie nic nie czuję. Tak się boję
no mowilam!! ze nic nie jest przesadzone... po cichu gratuluje mialas podana 1 blastke?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Joafer wrote:Dziewczyny beta 235 jestem w szoku byłam pewna że będzie 0 bo kompletnie nic nie czuję. Tak się boję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 13:38
-
Joafer wrote:Tylko ja w poprzedniej ciąży miałam powiększone piersi trochę bolały a teraz kompletnie nic
Bella93, Joafer lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
amygdala wrote:Na razie tak. 6 tydzień i nadal nie mam żadnych objawów ☺
Nie martw się, ja mam już prawie 35tc a objawów też dalej nie mam tylko mam jakieś okropne wzdęcia bo brzuch mi urósłamygdala, sylvuś, gosia81 lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/