Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ośrodki adopcyjne
Odpowiedz

Ośrodki adopcyjne

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa8787 wrote:
    Mag85 tak moja suczka :) też dwa lata na koniec maja :) czytając Was też to zauważyłam ze u nas bardzo szybko , chociaż z czymś mamy łatwiej no i z tym stażem małżeńskim . Nasz OA jest w Koszalinie .
    Dziewczyny czytała któraś z Was "będziesz moim wszystkim " ja wczora zaczęłam i nie mogłam spać ...

Nie znam tej książki. O czym? Opowiesz?

• AmVormittag Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, być może któraś z Was czytała w czasie starań "krótkiblog" Izy. Starała się chyba z 8 lat, miała 9 transferów. Kilka dni temu odebrała TEN telefon, że odnalazł się jej adopcyjny Synek. Może jej historia w jakiś sposób Was pozytywnie podbuduje :-)

Mag85, Bella93, sylvuś, gosia81 lubią tę wiadomość

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmVormittag wrote:
    Hej Dziewczyny, być może któraś z Was czytała w czasie starań "krótkiblog" Izy. Starała się chyba z 8 lat, miała 9 transferów. Kilka dni temu odebrała TEN telefon, że odnalazł się jej adopcyjny Synek. Może jej historia w jakiś sposób Was pozytywnie podbuduje :-)
    Ja czytalam ten blog, ale zza krzakow, nie udzielalam sie. Super, ze sie doczekala, a mowila ciagle ze jeszcze dlugo poczeka :)

7pqmag4.png
  • Figa8787 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie kończę ta ksiazke . Opowiada 10 historii adopcyjnych . Ciekawa, pouczająca , a zarazem straszna i ciężka ... pierwsze historia mnie dobila o małżeństwie które adoptowalo chłopca 2 letniego , kobieta wypowiada się jak chłopiec ma 4 lata mówiąc w prost : nie kocham go... okazało się ze dziecko ma FAS czego ośrodek im nie powiedzial albo zostalo zle zdiagnozowane . Maz zupelnie nie pomaga tej kobiecie , przeprowadzili sie żeby odciążyć rodzine od ich sytuacji więc wychodzi na to ze jest z tym sama .Pisze tam też ze było bliscy rozwodu. Dziecko ma spore zaburzenia , liczy się dla niego tylko jedzenie , nie jest ciekawe świata ... dużo by pisać . Poruszająca historia , widzę dużo błędów w podejściu tej matki ale łatwo się mówi patrząc z boku . Co jeszcze mnie dotknęło , wypowiedz jej męża w momencie kiedy mieli podjac decyzje czy biora to dziecko: "Ty musisz zdecydować, bo to Ty będziesz je wychowywać , ja będę pracował i zarabiał na Was pieniądze "

Około 2,5 roku staran
    Kiepskie wyniki męża/roczna suplementacja
    15.11.2017 pierwsza wizyta w ośrodku adopcyjnym
  • Figa8787 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to nie wiem czy Wam polecam ta ksiazke, sa też historię z happy endem ale dużo cierpienia jest w tej książce

Około 2,5 roku staran
    Kiepskie wyniki męża/roczna suplementacja
    15.11.2017 pierwsza wizyta w ośrodku adopcyjnym
  • 83HOPE Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny :) dzisiaj zaczynamy warsztaty :) oczywiście wieczorem zdam Wam relację :)

lipcowka86, Mag85, zizia_a, Bella93, STORK, asiastokrota, gosia81 lubią tę wiadomość

Niepłodność idiopatyczna,
    2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha :)
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa8787 wrote:
    Szczerze to nie wiem czy Wam polecam ta ksiazke, sa też historię z happy endem ale dużo cierpienia jest w tej książce
    Przegladalam opinie i troche sie boje tej ksiazki. Ja mam w rodzinie dosc bliskie osoby przeciwne adopcji. Argumentem jest to, ze takie dziecko jest poranione i nie wiadomo jakiej rodziny, w jakim stanie zdrowia (glownie w psychologicznym sensie) i zamieni nam zycie w pieklo. Poparte jest to wlasnie roznymi historiami, ze ktos tam, gdzies tam....

7pqmag4.png
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, zbieram sie by napisać wniosek i życiorysy. Czy któraś zechciałaby podpowiedzieć na co zwrócić uwagę, co i jak napisać. Mam kompletną pustkę w głowie :-)

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    Cześć Dziewczyny, zbieram sie by napisać wniosek i życiorysy. Czy któraś zechciałaby podpowiedzieć na co zwrócić uwagę, co i jak napisać. Mam kompletną pustkę w głowie :-)

Ja sugeruję napisanie życiorysów nie porozumiewając się z mężem. Ja tak zrobiłam, każdy pisał swój. Na koniec mąż dał mi przeczytać swój. Mojego nie chciał. Był zupełnie inny niż ten który napisałam ja :-)
    Pisałam go odręcznie, bo to było dla mnie osobiste. Co do wniosku wiem, że nie był zbyt długi, pisałam raczej rzeczowo, że chcemy zostać rodzicami i , że mamy warunki mieszkaniowe i finansowe, do stworzenia domu.

asiastokrota, sylvuś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83HOPE wrote:
    hej Dziewczyny :) dzisiaj zaczynamy warsztaty :) oczywiście wieczorem zdam Wam relację :)

Jak warsztaty? :-) Opowiadaj!

• strawberry Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 21:00

Mag85, STORK, zizia_a, asiastokrota, 83HOPE, amygdala, gosia81 lubią tę wiadomość

„Cierpliwy do czasu dozna przykrości,
    ale później radość dla niego zakwitnie.” Syr 1,23
  • 83HOPE Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny. Wczorajsze warsztaty bardzo fajne - tego nam było trzeba , taki pozytywny zastrzyk energii i wiary, że będziemy rodzicami :) Będzie 7 spotkań po 4 h każde - co tydzień. Grupa 5 par i 2 Panie prowadzące - wszyscy przeszliśmy na "ty". Kazde spotkanie będzie poświęcone innemu tematowi - teraz było takie ogólne , poznawaliśmy się i opowiadalisny w skrócie swoje historie - jakoś naturalnie opowiada się przy parach, które dokładnie wiedzą co czuje się przy takich niepowodzeniach . I odpowiadałlismy na pytanie kiedy pojawiła się myśl o adopcji.
    Szybko zleciało i nie czuje się już jak kosmitka :)

Mag85, Yoselyn82, zizia_a, STORK, asiastokrota, amygdala lubią tę wiadomość

2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strawberry wrote:
    Hej:)
    Wybraliśmy się i my wreszcie do ośrodka w Wawie, bo wreszcie mamy prawie 5cio letni staż małżeński;)
    Wizyta strzał w dziesiątkę, bez porównania z tą w Siedlcach prawie 2 lata temu...Wyszliśmy stamtąd zadowoleni a nie zdołowani jak to było wtedy...Ruszamy do walki:)
    Jaki ośrodek wybraliście?

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83HOPE wrote:
    hej Dziewczyny. Wczorajsze warsztaty bardzo fajne - tego nam było trzeba , taki pozytywny zastrzyk energii i wiary, że będziemy rodzicami :) Będzie 7 spotkań po 4 h każde - co tydzień. Grupa 5 par i 2 Panie prowadzące - wszyscy przeszliśmy na "ty". Kazde spotkanie będzie poświęcone innemu tematowi - teraz było takie ogólne , poznawaliśmy się i opowiadalisny w skrócie swoje historie - jakoś naturalnie opowiada się przy parach, które dokładnie wiedzą co czuje się przy takich niepowodzeniach . I odpowiadałlismy na pytanie kiedy pojawiła się myśl o adopcji.
    Szybko zleciało i nie czuje się już jak kosmitka :)

dzieki za informacje :)

juz sie nie moge doczekac :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • strawberry Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strawberry wrote:
    Hej:)
    Wybraliśmy się i my wreszcie do ośrodka w Wawie, bo wreszcie mamy prawie 5cio letni staż małżeński;)
    Wizyta strzał w dziesiątkę, bez porównania z tą w Siedlcach prawie 2 lata temu...Wyszliśmy stamtąd zadowoleni a nie zdołowani jak to było wtedy...Ruszamy do walki:)

kciuki za kolejne spotkania :) kiedy macie wizyte?

strawberry lubi tę wiadomość

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • strawberry Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strawberry wrote:
    Musimy skompletować dokumenty wtedy będzie dopiero ustalona wizyta w domu:)

a wizyta z pedagogiem i psychologiem?

❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83Hope czekamy na kolejne relacje ze szkolenia :-)

❤️❤️❤️
  • 83HOPE Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos - warsztaty super. Już nie mogę doczekać się kolejnego spotkania. 2 dotyczyło potrzeb dziecka , sposobów ich okazywania , a także uczuć. Bardzo się wzruszyłam- nawet łezki poleciały. Uważam , że każdy rodzic - nie tylko adopcyjny powinien taki kurs skończyć zanim pojawi się dziecko. Mężowi też się bardzo podoba i z dumą patrzę jak się otworzył, zmienił myślenie ... szok :)

zizia_a, Yoselyn82, amygdala, asiastokrota, gosia81 lubią tę wiadomość

‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ