Ośrodki adopcyjne
-
WIADOMOŚĆ
-
asiastokrota wrote:Cześć Dziewczęta, w zeszłym tygodniu złożyliśmy dokumenty. Wczoraj dzwonili z OA że 22 lutego mamy się stawić na diagnozę. Bardzo się cieszę, na razie szybko idzie. Podpowiedzcie proszę jak u was wyglądało spotkanie z psychologiem. Ja jestem z drugiego końca Polski niż wy i pewnie u mnie jest inaczej. Może rozjaśnicie mi na co mam się przygotować
u nas byla rozmowa i rozwiazywanie testow. Chyba o emocjach, kiedy pojawila sie pierwsza mysl o adopcji, jakie bylo dziecinstwo, nagrody, kary itp..juz normalnie nie pamietam co mialam, bo to bylo rok temu. Wizyta byla po 2h jak nie dluzej.
Powodzenia zycze, a skad jestescie i w jakim osrodku?
napisz cos o sobieasiastokrota lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
opu wrote:Wiem ayos ale dziwnie tak pewnie bedziemy mieli to samo
oj dziwnie i to bardzoMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
opu wrote:Wiem ayos ale dziwnie tak pewnie bedziemy mieli to samo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 14:55
Yoselyn82 lubi tę wiadomość
-
Opu wszyscy tez sa tam w tej samej sutuacji, wiec nie ma takiego tabu nieplodnosci i leczenia. Nie trzeba mowic o wynikach itd. Wystarczy ze powiesz np.sprobowalismy in vitro (lub nawet tylko ze sie leczyliscie w klinice) nic z tego nie wyszlo wiec postanowiliscie, ze Wasza droga bedzie adopcja.
-
nick nieaktualny
-
Yoselyn82 wrote:u nas byla rozmowa i rozwiazywanie testow. Chyba o emocjach, kiedy pojawila sie pierwsza mysl o adopcji, jakie bylo dziecinstwo, nagrody, kary itp..juz normalnie nie pamietam co mialam, bo to bylo rok temu. Wizyta byla po 2h jak nie dluzej.
Powodzenia zycze, a skad jestescie i w jakim osrodku?
napisz cos o sobie
Hej, kiedyś się już przedstawiałam Pewnie wam umknęło. Jesteśmy z warmińsko - mazurskiego. Ośrodek jest w Olsztynie. O dziecko staraliśmy się 7 lat, przeszliśmy 4 inseminacje, 4 próby ivf, nigdy nie mieliśmy śnieżynek, raz byliśmy w ciąży niestety poroniłam w 9 tygodniu, stwierdzili u nas niepłodność idiopatyczną. I tak podjęliśmy temat adopcji. Do ośrodka wybraliśmy się w zeszłym roku w październiku, tydzień temu złożyliśmy dokumenty, 22 lutego mamy diagnozę. Nie wiem za bardzo jak to wygląda w moim ośrodku. Podczytuje was od jakiegoś czasu i chłonę wasze doświadczenia.Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
amygdala wrote:Yoselyn i Mag gratuluję, pierwsze koty za płoty Jesteście może w tej samej grupie?
tak, razem chodzimy na szkoleniasylvuś lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
opu wrote:Acha
Mag A jak Twoje wrazenia bo nic nie pisalas taka rzeczowa jestes
Grupy macie kameralne
Pierwsze spotkanie jest takie zapoznawcze. Kazdy cos tam o sobie powiedzial, o tym czego oczekuje, o drodze do adopcji itd.
Grupa bardzo fajna, wiadomo wszyscy z tym samym problemem wiec czlowiek nie czuje sie jak jakis Yeti Zobaczymy jak bedzie dalej.
Jak tam u Ciebie Opu? Zizia?
Amygdala jak tam ciaza? Jak sie czujesz? Imie wybrane? -
Mag85 wrote:W grupie jest 5 par w sumie 10 osob plus 2 prowadzacych. Mysle , ze wiekszosc Oa ma takie grupy. Chyba wiecej osob nie mialoby sensu.
Pierwsze spotkanie jest takie zapoznawcze. Kazdy cos tam o sobie powiedzial, o tym czego oczekuje, o drodze do adopcji itd.
Grupa bardzo fajna, wiadomo wszyscy z tym samym problemem wiec czlowiek nie czuje sie jak jakis Yeti Zobaczymy jak bedzie dalej.
Jak tam u Ciebie Opu? Zizia?
Amygdala jak tam ciaza? Jak sie czujesz? Imie wybrane?Mag85, lipcowka86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny i ja postanowiłam się przywitać. Śledzę wasze starania o adopcję i kibicuję Wam z całego serca. My obecnie jesteśmy w trakcie stymulacji do in vitro ale jak się nie uda to będziemy starać się o adopcję. Decyzję podjął mąż juz na samym początku, ja musiałam dorosnąć do tego. Jesteśmy z Opola ale nie jestem przekonana co do tutejszego OA
opu, asiastokrota lubią tę wiadomość
35 lat
2 inseminacje
2 in vitro:
02.2017 crio transfer
04.2018 crio transfer