Ośrodki adopcyjne
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny sporo informacji mozecue uzyskac na naszym bocianie jest tam tez forum eksperckie odnosnie adopcji
-
Hej dziewczyny.
Ja dopiero zaczynam sie zaznajamiac z tematem adopcji. Z tego co widze to wybor OA to polowa sukcesu. Co osrodek to inne wymagania. W jednym staz min.4 lata w drugim 5. W niektorych wymagaja opinii osoby duchownej o przyszlych rodzicach a sa i takie osrodki ktore dopuszczaja adopcje przez osoby nie zwiazane formalnie.
Zycze Wam powodzenia dziewczyny
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
nick nieaktualnySkad wy te informacje macie o osrodkach ? Skad wiecie gdzie ile sie czeka ? Jakie sa wymagania odnosnie stazu, czy dokumentow ?
Moze sa jakies strony do poczytania ciekawe ? Ktore to zbiora do kupy ? Czy trzeba dzwonic ?
Jak sa jakies strony ciekawe o osrodkach to podeslijcie prosze:) -
nick nieaktualny
-
Mi powiedzieli ze dokumenty dostane na spotkaniu i powiedza co i jak.. dopiero sie co zapisalam na rozmowe...jeszcze dluga droga przede mna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2016, 18:14
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
opu wrote:Skad wy te informacje macie o osrodkach ? Skad wiecie gdzie ile sie czeka ? Jakie sa wymagania odnosnie stazu, czy dokumentow ?
Moze sa jakies strony do poczytania ciekawe ? Ktore to zbiora do kupy ? Czy trzeba dzwonic ?
Jak sa jakies strony ciekawe o osrodkach to podeslijcie prosze:)
Kazdy OA ma na swojej stronie wszystko opisane jakie dokumenty wymagaja, jak wyglada procedura krok po kroku itd. Ja przegladalam OA w małopolsce glownie. Mysle ze duzo zalezy takze na jakie osoby sie trafi w OA.
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Mag85 wrote:Ja juz przegladam to forum od mniej wiecej roku, ale nie sa tak prezne jak ivf
Ja bociana niezbyt lubię bo... nie można tam spokojnie popisać tylko od razu moderator się czepia
My zaczynamy warsztaty w lutym w OA w Sosnowcu.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
nick nieaktualny
-
Wreszcie coś zaczęło się tu dziać
Edit: i ucięło mi post.
Dziewczyny co do stażu to najlepiej umówić się w OA na spotkanie. Przez telefon mówią to co muszą a face to face jest inaczej. Wiem, że chodzą na ustępstwa i wiem, że lubią ludzi, po których widąc, że chcą adoptować, zaangażowanych, takich co wejdą oknem jak zamkną im drzwi. Na panie w OA powiedziały, że to my mamy wychodzić z inicjatywą terminów spotkań, to my mamy dzwonić i się dowiadywać, mamy pokazać, że naprawdę tego chcemy. Wiec umawiajcie się na pierwsze spotkania i dowiaduje się wszystkiego na miejscu. Ja miałam staż 3 lata z małym haczykiem i nie odesłali nas ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2016, 19:28
-
To w sosnowcu od zlozenia dokumetow czeka sie tak dlugo na warsztaty? a kiedy rozmowa z pania psycholog i pedagog?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Mag85 wrote:Zapisana na pierwsza rozmowe czy masz juz dokumenty zlozone? W ktorym OA?Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Justa87 wrote:W polowie listopada bylam na rozmowie z mezem w osrodku.wczesniej zadzwonilam.i umowilam na konkretny termin.po podpisaniu kilku papierkow i rozmowie powiedzieli ze sami odezwa sie miesiac lub dwa przed kuresm i wtedy reszta dokumentow.powiedzieli ze robia tak bo wiele osob rezygnuje z roznych powodow,np naturalna ciaza.my tez staramy sie...ale nie wykluczam ze i tak zaadoptujemy jakby udalo sie:)piszcie...w kupie razniej;)
-
Justa czyli papiery skladasz jak bedziesz wiedziala na 100 % i jak do ciebie zadzwonia a ty powiesz im ze idziesz na kurs? to na 1 wizycie podpisuje sie cos?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:Justa czyli papiery skladasz jak bedziesz wiedziala na 100 % i jak do ciebie zadzwonia a ty powiesz im ze idziesz na kurs? to na 1 wizycie podpisuje sie cos?
-
Ciekawe jak to wszystko wyglada... i czy trudno to przejsc..Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️