X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ośrodki adopcyjne
Odpowiedz

Ośrodki adopcyjne

Oceń ten wątek:
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można wysłać maila ;) Czytam teraz książkę polecane przez Mag i tam właśnie kobieta wysłała kilkadziesiąt maili do różnych OA i większość ją olała ale chyba dwa chciały współpracować. Wiec kto nie próbuje ten się nie przekona. Oczywiście na początku dam szansę swojemu OA. A dziecka na pewno nie kupię, strasznie bym się z tym czuła.

zem3df9hunlqvfmi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale chyba adopcja ze wskazaniwm jest nielegalna. A poza tym matka Cie zna / Was zna i jak jej sie odwidzi to co ... Stanie w Waszych drzwiach pewnego dnia wywracahac swiat do gory nogami ? Albo lepiej ! Tak jest mnowtwo ogloezen od kobiet w cizay, czesto takiej niedojrzalej tresci jak dla mnie i co dogadam sie z taka kobieta ktorj bede oplacac wizyty dbac o nia zaplace jej a ona po porodzie stwierdzi ze zmienila zdanie ... Bo ma na to az 6 tygodni to ze jakas dziewczyna oglasza na forum w 5 tygodniu zapewne nastolatka ze chce oddac dziecko to jej sie napewno zmieni rodzice pomoga bo pewnie jeszcze nie maja pojecia ze zostana dziadkami to ja dziekuje za taka wizje - pozostania z reka w nocniku. W glowie mi sie to nie miesci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 08:22

amygdala lubi tę wiadomość

• 83HOPE Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Hope na pewno będziemy Mamami ☺
    A Ty kiedy wracasz po Śnieżynki?

Teraz będę miała histeroskopie bo zrobił mi się polip więc transfer odłożony do lutego, ale dzięki adopcji jestem dużo spokojniejsza :)

amygdala lubi tę wiadomość

Niepłodność idiopatyczna,
    2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha :)
  • zizia_a Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde weszłam na forum oddam do adopcji i az mi sie niedobrze zrobiło.."wynajmę brzuch".."oddam dziecko bo juz mam jedno a nie chce drugiego" to jest jakiś obłęd..do czego ten świat zmierza!! jestem rozczarowana ludźmi..

Hope musze przyznać ze podłamałam sie Twoją informacja ze nie załapiesz sie na kurs w tym roku :(liczyłam na to ze jak Ty sie załapiesz to mnie tez sie moze uda :( ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 08:41

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świat schodzi na psy albo i jeszcze gorzej bo pies swojego szczeniaka nie sprzeda.
    Rozumiem, że wpadka, że młody wiek, że bieda itd. można zostawić w szpitalu, oknie życia ale nie zarabiać jeszcze na tym dziecku! Smutne to strasznie...

zem3df9hunlqvfmi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ponawiam pytanie o co mam pytac w oa na spotkaniu zeby wiedziec wszystko a nie potem wyjde i o polowe rzeczy zapomne spytac :)?

• amygdala Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Acha :)
    Mam pytanko o co powinnam zapytac zwby potem nie dumac :) o co pytalyscie na 1 spotkaniu oprocz tego ile adopcji przeprowadzono w zeszlym roku ile jest oczekujacych, ile trwa procedura co jeszcze ? Czy mamy szanse na szkolenie w tym roku ( planujemy urlop na wrzesien i mysle zeby nas nie zaskoczyli, ale z tego co widze to moja naiwnosc jak tak czytam ile czekacie ... ) s kolei kazdy osrodek inaczej ma ... No nie wiem ... O co jeszcze pytac :)?

Chyba najważniejsze pytania wymieniłac + ile czeka się na dziecko ☺

zem3df9hunlqvfmi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moge sobie napisac pytania na kartce czy bede smieszna :P ?

• zizia_a Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez miałam napisane pytania na kartce :D

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawie jak u lekarza hahah

• Justine Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, że nie jestem z Wami na bieżąco tylko "rok później" :(

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wez Justa sie nie mazgaj :D jestes naszym swiatlem przewodnim :P

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Szkoda, że nie jestem z Wami na bieżąco tylko "rok później" :(
    Chcesz sie zamienic?? ;)

Pozatym Amygdala juz jest dalej bo w trakcie szkolen a Eltrona czeka na dzieckon:)

7pqmag4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Ty jestes w trakcie szkolen juz ? I no wlasnie chcesz sie zamenic :P dobrze cie Mag do pionu stawia ! Bravo Mag :)

• 83HOPE Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizia ja jeszcze wierzę, że ten psycholog się pomylił- zapytam pani Asi w pon jak wróci z urlopu - może jest jeszcze szansa na kurs w tym roku.... tak mi na początku mówiono, a nawet ostatnio też- że będę miała pewnie w 2 połowie roku . No niestety ludzie są gorsi od zwierząt i na wszystkim chcą zbijać kasę :( Justine a Ty czekasz już na dziecko? No na pewno wszystkie tu wolslybysmy być na Twoim miejscu:)

2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha :)
  • Eltrona Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą adopcją ze wskazaniem to rzeczywiście obrzydliwe było. Na szczęście pozmieniali te przepisy i teraz to jest nielegalne. I całe szczeście. NIe wyobrażam sobie co bym miala dziecku powiedziec no wiesz mamusia cie nie mogla wychowac bo wolała 10 tys ode mnie. Zyć z taką tajemnicą masakra i jeszcze myślą, że się własne dziecko jak towar potraktowało.
    Ośrodki i sądy jak wyczuwają temat to chcą dodatkowych dokumentów, przedłuzają procedury tylko po to by zniechęcić. A ośrodki jak mają dowody to po prostu dyskwalifikują takie pary. Tylko jak są takie długomsiesieczne procedury to tylko dziecko na tym traci bo albo w placowce siedzi albo do rodziny zastepczje sie przywiaze cos strasznego.
    a u Was jak to jest z tym czekaniem. mówią wam takie rzeczy - bo u nas to tak wymijająco bardzo
    Justynka to nie wyścigi. Każda z nas ma swoj czas- albo to wlasciwe dziecko juz sie urodzilo i na nas czeka albo po prostu niektore z was poczną biologiczne - co ma byc to bedzie ale i tak bedziemy mamami :)...we właściwym dla siebie momencie :)Wiem, że jak czekam tomoze troche latwiej tak mowic, ale jak sie jeszcze leczylam to tez to gdzies zawsze w glowie mialam i mi to pomagalo :)

Kwalifikacja w OAO
    Będę mamą :)
    Jestem mamá :)
  • Eltrona Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83HOPE wrote:
    Zizia ja jeszcze wierzę, że ten psycholog się pomylił- zapytam pani Asi w pon jak wróci z urlopu - może jest jeszcze szansa na kurs w tym roku.... tak mi na początku mówiono, a nawet ostatnio też- że będę miała pewnie w 2 połowie roku . No niestety ludzie są gorsi od zwierząt i na wszystkim chcą zbijać kasę :( Justine a Ty czekasz już na dziecko? No na pewno wszystkie tu wolslybysmy być na Twoim miejscu:)
    czasami ludzie z kursu wypadaja - rezygnuja, sytuacje losowe, zachodza w ciąże więc moze sie zalapiecie - przez kilka miesiecy duzo sie moze wydarzyc

Kwalifikacja w OAO
    Będę mamą :)
    Jestem mamá :)
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope dopytaj ich, wierć im dziur w brzuchu, niech widzą że Wam zależy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 13:54

zizia_a lubi tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
  • 83HOPE Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Hope dopytaj ich, wierć im dziur w brzuchu, niech widzą że Wam zależy!

Tak zrobię:) na pewno :)

zizia_a lubi tę wiadomość

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope ja Ty bedziesz miala szkolenie na poczatku przyszlego roku to my chyba dopiero w polowie. Masakra to 1,5 roku do samego szkolenia a gdzie tam jeszcze...

Ps. O ile dostaniemy kwalifikacje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 20:21

7pqmag4.png
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ