Ośrodki adopcyjne
-
WIADOMOŚĆ
-
Można wysłać maila Czytam teraz książkę polecane przez Mag i tam właśnie kobieta wysłała kilkadziesiąt maili do różnych OA i większość ją olała ale chyba dwa chciały współpracować. Wiec kto nie próbuje ten się nie przekona. Oczywiście na początku dam szansę swojemu OA. A dziecka na pewno nie kupię, strasznie bym się z tym czuła.
-
nick nieaktualnyAle chyba adopcja ze wskazaniwm jest nielegalna. A poza tym matka Cie zna / Was zna i jak jej sie odwidzi to co ... Stanie w Waszych drzwiach pewnego dnia wywracahac swiat do gory nogami ? Albo lepiej ! Tak jest mnowtwo ogloezen od kobiet w cizay, czesto takiej niedojrzalej tresci jak dla mnie i co dogadam sie z taka kobieta ktorj bede oplacac wizyty dbac o nia zaplace jej a ona po porodzie stwierdzi ze zmienila zdanie ... Bo ma na to az 6 tygodni to ze jakas dziewczyna oglasza na forum w 5 tygodniu zapewne nastolatka ze chce oddac dziecko to jej sie napewno zmieni rodzice pomoga bo pewnie jeszcze nie maja pojecia ze zostana dziadkami to ja dziekuje za taka wizje - pozostania z reka w nocniku. W glowie mi sie to nie miesci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 08:22
amygdala lubi tę wiadomość
-
amygdala wrote:Hope na pewno będziemy Mamami ☺
A Ty kiedy wracasz po Śnieżynki?
Teraz będę miała histeroskopie bo zrobił mi się polip więc transfer odłożony do lutego, ale dzięki adopcji jestem dużo spokojniejszaamygdala lubi tę wiadomość
Niepłodność idiopatyczna,
2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha -
Kurde weszłam na forum oddam do adopcji i az mi sie niedobrze zrobiło.."wynajmę brzuch".."oddam dziecko bo juz mam jedno a nie chce drugiego" to jest jakiś obłęd..do czego ten świat zmierza!! jestem rozczarowana ludźmi..
Hope musze przyznać ze podłamałam sie Twoją informacja ze nie załapiesz sie na kurs w tym roku :(liczyłam na to ze jak Ty sie załapiesz to mnie tez sie moze uda ehhWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 08:41
-
nick nieaktualny
-
opu wrote:Acha
Mam pytanko o co powinnam zapytac zwby potem nie dumac o co pytalyscie na 1 spotkaniu oprocz tego ile adopcji przeprowadzono w zeszlym roku ile jest oczekujacych, ile trwa procedura co jeszcze ? Czy mamy szanse na szkolenie w tym roku ( planujemy urlop na wrzesien i mysle zeby nas nie zaskoczyli, ale z tego co widze to moja naiwnosc jak tak czytam ile czekacie ... ) s kolei kazdy osrodek inaczej ma ... No nie wiem ... O co jeszcze pytac ?
Chyba najważniejsze pytania wymieniłac + ile czeka się na dziecko ☺ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Szkoda, że nie jestem z Wami na bieżąco tylko "rok później"Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zizia ja jeszcze wierzę, że ten psycholog się pomylił- zapytam pani Asi w pon jak wróci z urlopu - może jest jeszcze szansa na kurs w tym roku.... tak mi na początku mówiono, a nawet ostatnio też- że będę miała pewnie w 2 połowie roku . No niestety ludzie są gorsi od zwierząt i na wszystkim chcą zbijać kasę Justine a Ty czekasz już na dziecko? No na pewno wszystkie tu wolslybysmy być na Twoim miejscu:)Niepłodność idiopatyczna,
2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha -
Z tą adopcją ze wskazaniem to rzeczywiście obrzydliwe było. Na szczęście pozmieniali te przepisy i teraz to jest nielegalne. I całe szczeście. NIe wyobrażam sobie co bym miala dziecku powiedziec no wiesz mamusia cie nie mogla wychowac bo wolała 10 tys ode mnie. Zyć z taką tajemnicą masakra i jeszcze myślą, że się własne dziecko jak towar potraktowało.
Ośrodki i sądy jak wyczuwają temat to chcą dodatkowych dokumentów, przedłuzają procedury tylko po to by zniechęcić. A ośrodki jak mają dowody to po prostu dyskwalifikują takie pary. Tylko jak są takie długomsiesieczne procedury to tylko dziecko na tym traci bo albo w placowce siedzi albo do rodziny zastepczje sie przywiaze cos strasznego.
a u Was jak to jest z tym czekaniem. mówią wam takie rzeczy - bo u nas to tak wymijająco bardzo
Justynka to nie wyścigi. Każda z nas ma swoj czas- albo to wlasciwe dziecko juz sie urodzilo i na nas czeka albo po prostu niektore z was poczną biologiczne - co ma byc to bedzie ale i tak bedziemy mamami ...we właściwym dla siebie momencie :)Wiem, że jak czekam tomoze troche latwiej tak mowic, ale jak sie jeszcze leczylam to tez to gdzies zawsze w glowie mialam i mi to pomagaloKwalifikacja w OAO
Będę mamą
Jestem mamá -
83HOPE wrote:Zizia ja jeszcze wierzę, że ten psycholog się pomylił- zapytam pani Asi w pon jak wróci z urlopu - może jest jeszcze szansa na kurs w tym roku.... tak mi na początku mówiono, a nawet ostatnio też- że będę miała pewnie w 2 połowie roku . No niestety ludzie są gorsi od zwierząt i na wszystkim chcą zbijać kasę Justine a Ty czekasz już na dziecko? No na pewno wszystkie tu wolslybysmy być na Twoim miejscu:)Kwalifikacja w OAO
Będę mamą
Jestem mamá -
amygdala wrote:Hope dopytaj ich, wierć im dziur w brzuchu, niech widzą że Wam zależy!
Tak zrobię na pewnozizia_a lubi tę wiadomość
Niepłodność idiopatyczna,
Hope ja Ty bedziesz miala szkolenie na poczatku przyszlego roku to my chyba dopiero w polowie. Masakra to 1,5 roku do samego szkolenia a gdzie tam jeszcze...
Ps. O ile dostaniemy kwalifikacje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 20:21