Ośrodki adopcyjne
-
WIADOMOŚĆ
-
Yoselyn82 wrote:to co mam isc do psychiatry i powiediec ze potrzebuje zaswiadczenie ze nie jestem chora jakas? jak mi ten ktos wypisze po jednym spotkaniu ze jest ok?
U nas psychiatra nie chciał się podpisać na zaświadczeniu, że nie ma przeciwskazań, bo powiedziała, że nie zna osoby. Jak moze znać skoro nie leczy się psychiatrycznie???Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 15:49
Yoselyn82 lubi tę wiadomość
-
Reni wrote:U nas psychiatra się nie chciał podpisać na zaświadczeniu, że nie ma przeciwskazań, bo powiedziała, że nie zna osoby. Jak moze znać skoro nie leczy się psychiatrycznie???
Reni a Wy też próbowaliscie? Bo pisałaś, że nie jesteś przekonana i mąż też nie.
Z tym zaświadczeniem to jest to dziwne, bo nawet po jednej rozmowie lekarz nie jest w stanie tego stwierdzić. Ale cóż tak chcą to trzeba przynieść. Da się. Jeśli mówi się; ze potrzebuje się jakies zaświadczenie czy dokument do adopcj to ludzie są naprawdę bardzo mili i pomocni. Za odpis aktu małżeństwa na potrzeby adopcji nawet się nie płaci -
amygdala wrote:Dziewczyny, powiem Wam tak jak powiedziała mi osoba zaznajomiona z tematem adopcji "trzeba dobrze się sprzedać" zalety uwypuklić, wady zminimalizować i już ☺
amygdala lubi tę wiadomość
-
Mag85 wrote:Haha. Z tym sprzedawaniem to tez u mnie roznie. W pierwszym kontakcie jestem zwykle oschla. Rozmawialam z mezem i mnie pocieszyl ze bedzie dobrze, w koncu chcemy adoptowac dziecko a nie kogos zamordowac musze pocwiczyc argumentacje
Mag ja też nie jestem super otwarta i rozmowna. Za to mój M to gawędziaRz pierwsza klasa ☺ Nadrabiał za nas dwoje ☺ Dacie radę i Wy! 3 mam kciuki!Mag85 lubi tę wiadomość
-
Mag85 wrote:Amygdala Ty masz duza szanse, ze nastepne swieta bedziecie juz w 3 dla mnie to na razie abstrakcja.
Nastawiam się na dłuższe czekanie, jeżeli w ogóle nas zakwalifikują...
Dziewczyny niech ten rok już się skończy a Nowy Rok niech będzie po prostu lepszy!!! Wiecie czego Wam życzę...Mag85, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny wszystkiego najlepszego w nowym roku. Oby ten rok był dla nas lepszy od poprzedniego i żeby spełniło się nam te największe Marzenie
amygdala, Mag85, Hiszpaneczka lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Mag z tego co wiem to można ale pierwszeństwo mają osoby, które w danym OA miały szkolenie. Można też szukać dziecka na własną rękę, czasami rodziny zastępcze dają ogłoszenia, że szukają rodziców dla jakiegoś dziecka. Tylko i tak całą adopcja musi odbyć się za pośrednictwem jakiegoś OA. Tak słyszałam, ale nie wiem dokładnie jakie są realia.
-
Amygdala adopcja ze wskazeniem chyba juz jest nielegalna w Polsce, a rodziny zastepcze raczej wspolpracuja z OA wiec watpie zeby byly ogloszenia, ale na pewno nie wiem. Zastanawiam sie jeszcze nad takim malo znanym osrodku w bytomiu, nic nie znalazlam na jego temat na forach. Przypuszczam ze szkolenie byloby szybko, nie wiem jak z dzieckiem. Zadzwonie i zapytam, na rozmowe mozna isc.
-
Na naszym bocianie widziałam takie ogłoszenia, ale często dotyczyły dzieci chorych. Adopcja ze wskazaniem zabroniona...
Pewnie zadzwoń i dowidz się. Ja zakładam, że 2 lata na czekanie to trzeba przyjąć. A jak telefon zadzwoni wcześniej to nasze szczęście... ☺ -
zizia_a wrote:Kurde Opu nie strasz bo ja jestem z małopolski:( i sie umowilam do Sosnowca
W środę mam wizytę to się dowiem wszystkiego, ale teraz stres jest jeszcze większy ze nas odrzuca:(
Zizia czy Ty już jutro masz spotkanie w OA? Powodzenia i daj koniecznie znać jak było, jakich dokumentów oczekują, jakie są terminy szkoleń i jaki jest czas oczekiwania na dziecko. ✊✊✊☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 11:25
-
Zizia myslam dzis o Tobie, ja mam rozmowe w nastepna srode, tez sie boje. Napisalas juz podanie widze. W sumie nie jest to glupie, moze tez tak zrobie, zobaczymy co Wam powiedza. Trzymam kciuki i czekam z niecierpliwoscia na relacje
zizia_a lubi tę wiadomość
-
zizia_a wrote:tak, mam jutro spotkanie i denerwuje sie strasznie..o jaaaa!
Jak sie dowiem to dam znac. Mam napisane podanie o adopcje, mam nadzieje ze reszte dowiazę nastepnym razem
Będzie dobrze, pierwsze spotkanie nie takie straszne jak się wydaje
Pewnie zapytają dlaczego chcecie adoptować, co jest Waszą motywacją i może trochę o sobie będziecie musieli powiedzieć np. zawody wykonywane. Reszta to sprawy organizacyjne. Przynajmniej u nas tak było.zizia_a lubi tę wiadomość