Otyłość przyczyną niepłodności?
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobrze Tylko czasem mam wrażenie, że ludzie (przeważnie kobiety) przesadzają z tym. Jeśli ktoś ma 170 cm wzrostu i waży 80 kg, a mówi o otyłości to mnie telepie. Jasne, ma trochę więcej kilogramów, ale naprawdę niedużo tego naddatku. Co innego jak ktoś ma 170 cm i waży 100 kg. Wtedy ta waga może mieć ogromny wpływ na płodność.
Wybaczcie, że się tak uniosłam, ale doprowadza mnie to do szału prawie tak samo jak "jestem gruba" z ust 50-kilogramowej filigranowej dziewczyny.
Żeby nie było, nie odnoszę się do nikogo z forum, czy tego wątku
Po prostu wpieniła mnie znajoma z rlpolkosia, ilenka lubią tę wiadomość
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Oj ja też znam takie chudzielce co muszą się odchudzać bo są grube (one tak twierdzą) Raz jak jedna chuda szkapa biadoliła jaka to ona gruba i musi się odchudzać to wyjechałam do niej że oczywiście już dawno powinna wziąść sie za siebie i zrzucić to sadło! Popatrzyła sie dziwnie na mnie i skończyła to gadanie. Odniosłam wtedy wrażenie że mówi tak żeby zapewniać ją że jest piękna i szczupła.
Another rozumiem Twoje rozgoryczenie bo sama się wpieniam jak to słyszę.
Ja mam otyłość ale jak zrzucę 6-7 kg to awansuję i przejdę w nadwagę ale czy się uda? czas pokarzepolkosia, ilenka lubią tę wiadomość
-
Iownka wrote:Vanessa, mam 166cm wzrostu.
Jak zaczynałam moją walkę to miałam prawie 85kg przy tym wzroście i jest to według BMI I stopień otyłości.Iownka lubi tę wiadomość
-
To ja jestem wieloryb 162 i 92 kg
BTW, a propo takich chudych lasek, to mam koleżankę, która ma jakieś 170 i waży 45 kg (anoreksja normalnie) i wyjechała do mnie kiedyś z tekstem, że jak ona wygląda i jaka ona gruba, a ja do niej: Spójrz na mnie może najpierw? Na co ona odpowiedziała: "Ale Ty dobrze wyglądasz!" - bez zastanowienia i z pełnym entuzjazmemilenka, vanessa lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualny
-
MonikaDM, myślę, że wizualnie jesteśmy podobne, bo ja więcej ważę, a jestem tylko 7 cm wyższa
A jakie nosicie rozmiary ciuchów? Jakie macie figury? Ja górę 44, a dół 46. Mam wieeelki tyłekKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia wrote:
A jakie nosicie rozmiary ciuchów? Jakie macie figury? Ja górę 44, a dół 46. Mam wieeelki tyłek -
Ja mam też trochę brzucha, bo wiadomo, gdzieś ten tłuszcz jest, ale jednak tyłek to mam mega wielki haha Ale pocieszam się, że przyjemnie się siedzi na takim miękkim
ilenka, vanessa lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia wrote:Ja mam też trochę brzucha, bo wiadomo, gdzieś ten tłuszcz jest, ale jednak tyłek to mam mega wielki haha Ale pocieszam się, że przyjemnie się siedzi na takim miękkim
Haha ja też mam miękko:D
Wracając do witaminy D, myślicie że mogę ją przyjmować nie wiedziąc jaki mam jej poziom w organizmie??
Z moich obserwacji wynika, że mogę mieć niedobory, bo nie przebywam codziennie na słońcu, więcej czasu przybywam w zamkniętych pomieszczeniach, jestem bladziochem, który parzy się na słońcu na czerwono, jestem otyła (a tu podobno witaminę d3 z pokarmów lubi przejmować tłuszcz i w krwiobiegu nic nie zostaje) no i mam PCOS (tu też z najnowszych doniesień wynika, że przy PCOS występują niedobory wit d3, magnezu i innych zapewne też) -
nick nieaktualny
-
Ilenka, myślę, że możesz pobrać witaminę D. Mojemu mężowi też endo kazała brać, a nawet go na oczy nie widziała
MonikaDM, ja też mam duże cycki 80FF, ale nienawidzę bluzek na guziki, dlatego nie mam z tym problemuKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn