Październikowe testowanie!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny może mi któraś pomoc? W 27dc miałam wyznaczona owulke testami i śluzem. Niestety nie mierzylam temperatury.. zaczęłam po przepuszczalnej owulce i temperatura utrzymywała się na 36.8C. Dziś jest 35dc i temperatura wzrosła do 37C. OF wyliczył mi na dziś dni płodne ale testy wychodzą negatywne. Sama niee wiem o co kaman..
-
nick nieaktualnyLwicapolska wrote:Dziewczyny może mi któraś pomoc? W 27dc miałam wyznaczona owulke testami i śluzem. Niestety nie mierzylam temperatury.. zaczęłam po przepuszczalnej owulce i temperatura utrzymywała się na 36.8C. Dziś jest 35dc i temperatura wzrosła do 37C. OF wyliczył mi na dziś dni płodne ale testy wychodzą negatywne. Sama niee wiem o co kaman..
Nie sugeruj się wogole temp skoro nie mierzysz jej od początku cyklu. Nie masz żadnego wyznacznika. Wg mnie owu mogłaś mieć tak jak testy i śluz wskazywał. Ale to tak naprawdę może w 100% powiedzieć monitoring -
Mamuśka2017 wrote:Dziewczyny, ja uważam, że zdrowie dziecka jest najważniejsze. Jeśli ktoś ma ciężką fizyczną pracę, pracę stresującą czy ciążę zagrożoną to powinien iść na L4. Nie mniej jednak wiele osób tego zadużywa. Ja wiem, że fajnie jest być w ciąży w domu, ale wiadomo pracodawca patrzy ze swojej perspektywy. Ja np nie mogę iść na L4.Jestem na własnej działalności. Mam stresującą , odpowiedzialną pracę. Nie mam komu przekazać swoich klientów. Mam spotkania, biegam po urzędach, sądach. Przez to, że niektóre kobiety "naciągały", zakładały działalność, gdy wiedziały, że są w ciąży i opłacały najwyższą składkę, zmieniono przepisy i w zasadzie nie będę miała macierzyńskiego. Działalność mam od czerwca, ale w zawodzie pracuję od 4 lat. Po prostu w momencie uzyskania tytułu zawodowego nie mogłam już pracować na etat. I co mam powiedzieć, L4 brak, macierzyńskiego też A przez konizacja nie muszę ale mogę mieć problemy z donoszeniem ciąży.
Pianistka, mocno plamisz ?
Ewa, po cichutku gratuluję
Kochana własna działalność to zupełnie inna sytuacja niż praca w dużej firmie. Niestety jeśli idzie o działalność to zmienili na niekorzyść kobiet
Ps. Witam po fachu
-
nick nieaktualny
-
Dziękuję dziewczyny.
Z córka zaszlam w pierwszym cyklu. Teraz sama sobie powiedziałam, że możemy się dłużej starać bo cykle nieregularne, że bierzemy to na luzie, ale wiecie jak to jest jak cień szansy się pojawi, szlag trafia cały ten luzSusannaDean lubi tę wiadomość
Pola
Hania -
nick nieaktualnyAja, ty zawsze podniesiesz na duchu
Każdy ma inną sytuację, faktycznie pozmieniali bardzo bo kobiety nadużywały zwolnień na "własnej działalności" , której tak naprawdę nie miały. Przykre to, ale polak potrafi
Ewa, prosimy zdj testuAJA_S lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mamuśka2017 wrote:zFolwarku, to jedziemy na jednym wózku Teraz nie pozostaje Ci nic innego jak dołączyć do mnie po fioletowej stronie Trzymam za to mocno kciuki
Dlatego chce teraz zajsc w ciaze z drugim by zdazyc poki mam etat. Bo potem juz nigdy pewnie nie bede miec etatu... a wiadomo, ze swiadczenia dla ciezarnej na etacie inne... Nie dziekuje
-
U mnie temp. powolutku spada.. Czuję się dzisiaj jak na gigantycznym kacu, głowę mi rozsadza.
Chciałabym teleportować się już tydzień w przód..Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 10:54
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
ewa1307 wrote:jeszcze nie teraz za pare dni kochane za pare dni buziole dla was trzymajcie kciuki oby to nie było przez jakiś torbiel ja żyję nadzieją że tak nie jest
Tiaaa 9-mies torbiel juz sie aklimatyzuje w macicyAJA_S lubi tę wiadomość