Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Październikowe testowanie!
Odpowiedz

Październikowe testowanie!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA_S wrote:
    A byłaś u gina?
    Tak tak, wszystko jest jasne. Czekam na krwawienie i trzeba działać znowu

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika1987 wrote:
    Susana tez mialam poronienie, brak echa zarodka.. Wtedy nawet bety nie robilam.. Zaczelam plamic w dniu gdy pisz am do gina stwierdzic ciaze.. Sama sie oczyscilam i tak jest najlepiej.. Glowka do gory!
    Ja własnie byłam na luteinie i dupku, więc odłożyłam dziś i czekam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka ja też załapałam się na nagrodę w tym roku. Jutro sikną dla sportu ;) a może dostanę znowu prezent :P
    A powiedz ile zł dostajecie takiej nagrody? Ja w tym roku tysiaka brutto dostałam, ale nieźle zasuwałam zeszły rok

• aaandzia Ekspertka

Wysłany: 13 października 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trochę się tu smutno zrobiło....

ja odebrałam wyniki i bhcg 11,8 (wg lab 3 tydzień) progesteron 22,15 (nie za mało?)

AJA_S, Adry, Madziulla, kate88:), Australijka, zakocona, Kasiula09, She86, kaka470, Migracja, sandri_1, emerald_m, Josephine, VillemoVilo lubią tę wiadomość

p19u9jcgn14q5xd7.png

dVYCp1.png
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna przykro mi...
    Ale nie rozumiem dlaczego czytam ciągle że na zajście w ciążę jest acard? Aż mnie to śmieszy. Przecież to lek na serce i nie ma żadnego związku z ciążą. Nawet powiedziała mi to mija gin..

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
    Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
    preg.png[/url]
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaandzia super będzie dobrze :) :*

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:

ja odebrałam wyniki i bhcg 11,8 (wg lab 3 tydzień) progesteron 22,15 (nie za mało?)

bardzo ladny progesteron. bete masz niska bo ciaza mloda wiec ma prawo taka byc. przyrost jest wazny wiec powtórz za 2 dni

jednym slowem oficjalne gratulacje! <3

• Australijka Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:

Super!!! :) ja jeszcze czekam... Pewnie jutro

Australijka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    ciekawe, czy chociaż do pracy pozwolą Ci wrocic...
    Raczej nie będzie szans po takim "pożegnaniu" na razie wspomogę się l4 i pomyślę co dalej...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:

super ;*

• zakocona Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna, strasznie mi przykro :( :( Tulę mocno!

andzia, gratulacje :D!

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2021, 13:48

Olciuska lubi tę wiadomość

• Poli Koleżanka

Wysłany: 13 października 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Czy mozecie mi poradzic odnosnie wyniku beta hcg? 04.10 było 60 a 06.10 juz 413 to samo lab..gin powiedzial ze to bardzo duzo i pytal sie czy na pewno dobrze zapamietalam daty kiedy krew byla pobierana... Czy wg was jest sie czym martwic ( mam na mysli ryzyko chorób dziecka). Mam nadzieję, ze tym wpisem nikogo nie urażę ( mam świadomość ze większość z was dopiero stara sie o dzidzie ale nie mam kogo sie poradzic). z gory dziękuję

Poli
  • Baranek_Aga Koleżanka

Wysłany: 13 października 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna, trzymaj się! I bądź dobrej myśli na kolejne starania.
    Gratuluje wszystkim zaciazonym! ;)

U mnie 3 dni niższej tempki i dzisiaj zauważyłam (10dpo) ciemny "glutek" na papierze, wiec chyba to by było w Antyle w kwestii marzeń w tym miesiącu...

Trzymam kciuki za resztę staraczek!!! :)

Prawie rok...
    0d1ygzu3oe39es4j.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli wrote:
    Hej dziewczyny. Czy mozecie mi poradzic odnosnie wyniku beta hcg? 04.10 było 60 a 06.10 juz 413 to samo lab..gin powiedzial ze to bardzo duzo i pytal sie czy na pewno dobrze zapamietalam daty kiedy krew byla pobierana... Czy wg was jest sie czym martwic ( mam na mysli ryzyko chorób dziecka). Mam nadzieję, ze tym wpisem nikogo nie urażę ( mam świadomość ze większość z was dopiero stara sie o dzidzie ale nie mam kogo sie poradzic). z gory dziękuję
    Nie mam pojecia.. Chyba ze ciaza np blizniacza?

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miśka nie wiem jaka to kwota, kilka lat temu jak dostałam to było około 800 na rękę, a teraz nie wiem, wiele osób też dostało więc dyrekcja musi podzielić pulę :)
    powiem Wam co mnie dziś zdziwiło - od urodzenia syna zawsze pomiędzy okresami plamiłam przez dzień, już nawet endomertiozę sobie diagnozowałam ale gin twierdzi,że badania na to nie wskazują - a w tym cyklu po raz pierwszy żadnego plamienia :)

dobuska dalej nie masz okresu? a kiedy powinnaś dostać?

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna bardzo mi przykro :-(

aaandzia piekna beta :-)

Dziewczyny a ja mam takie pytanie czy cwiczycie podczas staran?Ja ostatnio pofolgowalam ze slodyczami i mi urosl glownie brzuch i tak myse zaczac cwiczyc ale boje sie ze jak uda sie zajsc w ciaze to zebym tylko krzywdy nie zrobila fasolce i nie wiem czy jest sens

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    Susanna przykro mi...
    Ale nie rozumiem dlaczego czytam ciągle że na zajście w ciążę jest acard? Aż mnie to śmieszy. Przecież to lek na serce i nie ma żadnego związku z ciążą. Nawet powiedziała mi to mija gin..
    Zdecydowanie ma. Były robione badania w tym temacie. Zwiększa przepływ krwi. Łatwiej zarodkowi się zagniedzic. Kobiety biorące małe dawki aspiryny częściej zachodziły w ciaze. Częściej też rodziły donoszone dzieci.

emerald_m, ojejku lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli wrote:
    Sprawdź sobie ma belly w kalkulatorze przyrost. Generalnie na początku beta potrafi rosnąć bardzo szybko. Ja 15 dpo miałam betę 431. Oczywiście naczytalam się o zasniadzie ale wszystko było ok.

• zakocona Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    To ja w takim razie czekam do 11 tyg. Ja jutro zaczynam 6 tydz i poza mega sennościa nie mam żadnych objawów i nie wiem cxy to dobrze czy źle.
    Każda inaczej przechodzi ciążę. Ja do 6 czy 7 tyg czułam się ok, a potem jak rąbnęły mnie bełty i mdłości, to masakra. Trzymało do 14tyg. Wzdęcia, bóle brzucha itd. Więc się ciesz :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ