X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Październikowe testowanie!
Odpowiedz

Październikowe testowanie!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Jak ja wam zazdroszczę tego monitoringu :/
    A co myślicie? We wtorek popołudniu test owu +. Wczoraj rano tez po czym zaczął blednąć. Wczoraj i dzisiaj szyjka bardzo otwarta, duzo śluzu. Dzisiaj temp w dole wciąż. Kiedy owu?
    No fajnie z tym monitoringiem, ten lekarz mówi też o endometrium, wcześniej babka nie mówiła a ja się nie znałam więc nie pytałam teraz jestem bogatsza w wiedzę to dopytuję :) ha ha

Pianistka ja myślę że teraz jest czas intensywnego <3
    U mnie test owu pokrywał się z monitoringiem i jeszcze 3 dni po nim miałam ciemny ale już blednął.. :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowaNadzieja wrote:
    Ja też będe testowała w tych okolicach co Wy dziewczyny. Mam nadzieje ze poczatek października będzie obfity w pozytywne testy!
    Ano ! Wrzesień słabiutki to październik musi odbić

• karolka22 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 20:34

cl2sjfv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolka22 wrote:
    Musi być dobrze w październiku..
    U mnie 9 dc, jutro pierwszy monitoring co tam się na clo wyhodowalo. Więc weekend będzie u nas przyjemny <3 owu powinnam być w przyszłą środę najpóźniej chyba że przyspieszy po stymulacji.
    Pewnie przyspieszy , po to Clo dają :)

• zakocona Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 36dc.. Ten cykl dorównał mojemu najdłuższemu, jaki miałam kiedykolwiek do tej pory. Ale wczoraj wieczorem śluz kremowy, więc idzie chyba ta wredna @..

Salamanka, ja przy owu przed ciążą codziennie sex miałam.

Pianistka, ja myślę, że u ciebie owu już była i teraz tylko czekać na II pozostaje :P

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona a testowałaś dziś?

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Witam się w 36dc.. Ten cykl dorównał mojemu najdłuższemu, jaki miałam kiedykolwiek do tej pory. Ale wczoraj wieczorem śluz kremowy, więc idzie chyba ta wredna @..

Salamanka, ja przy owu przed ciążą codziennie sex miałam.

Pianistka, ja myślę, że u ciebie owu już była i teraz tylko czekać na II pozostaje :P
    No właśnie różne są opinie na temat <3 codziennego

O kurcze, kiedyś grubo ponad rok temu miałam 34 dniowy cykl i wtedy nie wiem czy siła woli czy babcine sposoby, ale włożyłam nogi do miski z gorącą wodą ha ha , wtedy się jeszcze nie starałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowaNadzieja wrote:
    Zakocona a testowałaś dziś?
    No właśnie, bo długo to :) A kremowy nie świadczy o @

• karolka22 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 20:35

cl2sjfv.png
  • Skrzydlata Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja już też po owu, więc podczytuje Was i czekam z Wami na rozwój wydarzeń ;)

21cs - Kalina 25.09.2018 <3
    10cs - Florian 08.03.2021 <3
    Wreszcie ten świat ma barwy i smak :)

wibs9x0h2j4mp6wk.png
  • Salamanka Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh nie bylo❤️. Zasugerowalam sie tym co mowila do mnie gin, zeby poczekac do jutra a pozniej dopiero w sobote. Mam wrazenie , ze pecherzyk jeszcz nie pekl, wiec chyba nic straconego:)

12 m-cy starań, 3 cs z pomocą kliniki niepłodności
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa, Susanna, nie testowałam, stwierdziłam, że wydałam już 40zł na testy w tym cyklu, więc poczekam jeszcze. Jak nie przyjdzie @, to jutro zatestuję, albo przetrzymam siebie samą do moich urodzin (niedziela) i zrobię sobie extra albo beznadziejny prezent :P

Susanna, on (śluz) taki był kremowy latte.

karolka, to trzymam mocno mocno kciuki, żeby i drugi jajnik u ciebie ruszył :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salamanka, a po czym poznać że pękł? :D
    Mnie dzisiaj w nocy strasznie zabolał jajnik. odkładałam małą po pobudce i jak się nachyliłam to tak mnie zakłuło, że z trudem się opanowałam żeby nie wydać z siebie żadnego dźwięku :) to mógł być objaw owulacji?

Zakocona, ja z tą temp to jestem totalny niedorozwój... 3 lata starań o córę a ja nigdy temp nie badałam :P a to dlatego, że pracowałam w systemie zmianowym, czasem chodziłam do pracy na 6 rano i wstawałam o 4, a czasem pracowałam na nocki i o 6 to ja dopiero wychodziłam z pracy. więc to było średnio miarodajne. dopiero zaczęłam mierzyć temp.
    Mówisz że owu u mnie była, ale to nie jest tak, że po owu temp powinna szybować w górę? zobacz na wykres :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolka22 wrote:
    U mnie długie cykle więc nie powinnam mieć owu przed 14 dc. Jutro będę wiedzieć jak się sprawy mają :D ale czuję że pracują oba jajniki, a to dla mnie szok, bo lewy od jakichś dwóch lat była uśpieniu i tylko prawy produkował jajeczka. Mam nadzieję że tym razem po drugie stronie też coś jest :)
    U mnie na 8 cykli, z tego jeden był chyba bez owu, jakieś 6 z lewego a prawy produkuje jajeczka, bo mam to na monitoringu, przynajmniej teraz (przestały rosnąc miały po 8mm a potem się pokurczyły) ale jakoś lewy wygrywa, nie wiem czym to spowodowane :) We wczesniejszym monitoringu miałam tylko na jednym dwa pęcherzyki a teraz (PO DONG QUAI) było ich co najmniej 5-6 na obu a pękł jeden najsilniejszy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Styczniowa, Susanna, nie testowałam, stwierdziłam, że wydałam już 40zł na testy w tym cyklu, więc poczekam jeszcze. Jak nie przyjdzie @, to jutro zatestuję, albo przetrzymam siebie samą do moich urodzin (niedziela) i zrobię sobie extra albo beznadziejny prezent :P

Susanna, on (śluz) taki był kremowy latte.

karolka, to trzymam mocno mocno kciuki, żeby i drugi jajnik u ciebie ruszył :)
    Hm, o tym śluzie różnie dziewczyny piszą. Ja nie byłam w ciąży więc się nie wypowiem :) Tak czy inaczej @ nie ma wiec może zadziało się u Ciebie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Salamanka, a po czym poznać że pękł? :D
    Mnie dzisiaj w nocy strasznie zabolał jajnik. odkładałam małą po pobudce i jak się nachyliłam to tak mnie zakłuło, że z trudem się opanowałam żeby nie wydać z siebie żadnego dźwięku :) to mógł być objaw owulacji?

Zakocona, ja z tą temp to jestem totalny niedorozwój... 3 lata starań o córę a ja nigdy temp nie badałam :P a to dlatego, że pracowałam w systemie zmianowym, czasem chodziłam do pracy na 6 rano i wstawałam o 4, a czasem pracowałam na nocki i o 6 to ja dopiero wychodziłam z pracy. więc to było średnio miarodajne. dopiero zaczęłam mierzyć temp.
    Mówisz że owu u mnie była, ale to nie jest tak, że po owu temp powinna szybować w górę? zobacz na wykres :/
    Owszem, Pianistka, niektóre kobiety ( w tym ja - mam już potwierdzone niejednym monitoringiem) czuje moment pęknięcia pęcherzyka, skoro on ma 2 cm to idzie to wyczuć, nie każdy ale ok 30 % z tego co czytałam ma taki ból. Czasem jest ból jakby otrzewnowy (płyn wylewa się na jamę brzuszną) czasem takie kłucie prawie w tyłku albo aż w tyłku, a czasem może promieniować do uda :) Wszystkie rodzaje miałam, jak się gwałtownie ruszysz a najlepiej szybko wstaniesz to akurat idzie wyczuć coś na zasadzie odbicia :) Także to mogło być pęknięcie pęcherzolka twojego :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperatura może odbić w górę nawet 3 dni po owu, w cyklu z mierzeniem i monitoringiem miałam 3 dni po owu dopiero :)

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaa, no to dzięki Susanna. Ja myślałam że to na zasadzie wczoraj owu a dzis tempka niemalże jak w gorączce :D widzisz :D dzięki!

a co do pęknięcia to było tak, ze siedziałam z małą w fotelu i jak się podniosłam z nią na rękach i pochyliłam by ją odłożyć do łóżeczka to poczułam takie kłucie w prawym boku, jakby pachwinie aż, jakby ktoś szpilkę wbił. to mogło być to?

SusannaDean lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona, ja w ciąży z Em miałam taki kremowy śluz przed @. momentami był nawet taki jak kawa z mlekiem. i tak co kilka dni w pierwszych tygodniach ciąży :) testuj jutro :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Marmurkowa Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.

Zakocona rób betę sama pisałaś ze wydałaś kasę niepotrzebnie na testy, a może Ty z tych co nie wychodzą, więc beta powinna być pewniakiem :)

‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ