X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Październikowe testowanie!
Odpowiedz

Październikowe testowanie!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Jak ja wam zazdroszczę tego monitoringu :/
    A co myślicie? We wtorek popołudniu test owu +. Wczoraj rano tez po czym zaczął blednąć. Wczoraj i dzisiaj szyjka bardzo otwarta, duzo śluzu. Dzisiaj temp w dole wciąż. Kiedy owu?
    No fajnie z tym monitoringiem, ten lekarz mówi też o endometrium, wcześniej babka nie mówiła a ja się nie znałam więc nie pytałam teraz jestem bogatsza w wiedzę to dopytuję :) ha ha

Pianistka ja myślę że teraz jest czas intensywnego <3
    U mnie test owu pokrywał się z monitoringiem i jeszcze 3 dni po nim miałam ciemny ale już blednął.. :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowaNadzieja wrote:
    Ja też będe testowała w tych okolicach co Wy dziewczyny. Mam nadzieje ze poczatek października będzie obfity w pozytywne testy!
    Ano ! Wrzesień słabiutki to październik musi odbić

• karolka22 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 20:34

cl2sjfv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolka22 wrote:
    Musi być dobrze w październiku..
    U mnie 9 dc, jutro pierwszy monitoring co tam się na clo wyhodowalo. Więc weekend będzie u nas przyjemny <3 owu powinnam być w przyszłą środę najpóźniej chyba że przyspieszy po stymulacji.
    Pewnie przyspieszy , po to Clo dają :)

• zakocona Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 36dc.. Ten cykl dorównał mojemu najdłuższemu, jaki miałam kiedykolwiek do tej pory. Ale wczoraj wieczorem śluz kremowy, więc idzie chyba ta wredna @..

Salamanka, ja przy owu przed ciążą codziennie sex miałam.

Pianistka, ja myślę, że u ciebie owu już była i teraz tylko czekać na II pozostaje :P

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona a testowałaś dziś?

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Witam się w 36dc.. Ten cykl dorównał mojemu najdłuższemu, jaki miałam kiedykolwiek do tej pory. Ale wczoraj wieczorem śluz kremowy, więc idzie chyba ta wredna @..

Salamanka, ja przy owu przed ciążą codziennie sex miałam.

Pianistka, ja myślę, że u ciebie owu już była i teraz tylko czekać na II pozostaje :P
    No właśnie różne są opinie na temat <3 codziennego

O kurcze, kiedyś grubo ponad rok temu miałam 34 dniowy cykl i wtedy nie wiem czy siła woli czy babcine sposoby, ale włożyłam nogi do miski z gorącą wodą ha ha , wtedy się jeszcze nie starałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowaNadzieja wrote:
    Zakocona a testowałaś dziś?
    No właśnie, bo długo to :) A kremowy nie świadczy o @

• karolka22 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 20:35

cl2sjfv.png
  • Skrzydlata Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja już też po owu, więc podczytuje Was i czekam z Wami na rozwój wydarzeń ;)

21cs - Kalina 25.09.2018 <3
    10cs - Florian 08.03.2021 <3
    Wreszcie ten świat ma barwy i smak :)

wibs9x0h2j4mp6wk.png
  • Salamanka Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh nie bylo❤️. Zasugerowalam sie tym co mowila do mnie gin, zeby poczekac do jutra a pozniej dopiero w sobote. Mam wrazenie , ze pecherzyk jeszcz nie pekl, wiec chyba nic straconego:)

12 m-cy starań, 3 cs z pomocą kliniki niepłodności
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa, Susanna, nie testowałam, stwierdziłam, że wydałam już 40zł na testy w tym cyklu, więc poczekam jeszcze. Jak nie przyjdzie @, to jutro zatestuję, albo przetrzymam siebie samą do moich urodzin (niedziela) i zrobię sobie extra albo beznadziejny prezent :P

Susanna, on (śluz) taki był kremowy latte.

karolka, to trzymam mocno mocno kciuki, żeby i drugi jajnik u ciebie ruszył :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salamanka, a po czym poznać że pękł? :D
    Mnie dzisiaj w nocy strasznie zabolał jajnik. odkładałam małą po pobudce i jak się nachyliłam to tak mnie zakłuło, że z trudem się opanowałam żeby nie wydać z siebie żadnego dźwięku :) to mógł być objaw owulacji?

Zakocona, ja z tą temp to jestem totalny niedorozwój... 3 lata starań o córę a ja nigdy temp nie badałam :P a to dlatego, że pracowałam w systemie zmianowym, czasem chodziłam do pracy na 6 rano i wstawałam o 4, a czasem pracowałam na nocki i o 6 to ja dopiero wychodziłam z pracy. więc to było średnio miarodajne. dopiero zaczęłam mierzyć temp.
    Mówisz że owu u mnie była, ale to nie jest tak, że po owu temp powinna szybować w górę? zobacz na wykres :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolka22 wrote:
    U mnie długie cykle więc nie powinnam mieć owu przed 14 dc. Jutro będę wiedzieć jak się sprawy mają :D ale czuję że pracują oba jajniki, a to dla mnie szok, bo lewy od jakichś dwóch lat była uśpieniu i tylko prawy produkował jajeczka. Mam nadzieję że tym razem po drugie stronie też coś jest :)
    U mnie na 8 cykli, z tego jeden był chyba bez owu, jakieś 6 z lewego a prawy produkuje jajeczka, bo mam to na monitoringu, przynajmniej teraz (przestały rosnąc miały po 8mm a potem się pokurczyły) ale jakoś lewy wygrywa, nie wiem czym to spowodowane :) We wczesniejszym monitoringu miałam tylko na jednym dwa pęcherzyki a teraz (PO DONG QUAI) było ich co najmniej 5-6 na obu a pękł jeden najsilniejszy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Styczniowa, Susanna, nie testowałam, stwierdziłam, że wydałam już 40zł na testy w tym cyklu, więc poczekam jeszcze. Jak nie przyjdzie @, to jutro zatestuję, albo przetrzymam siebie samą do moich urodzin (niedziela) i zrobię sobie extra albo beznadziejny prezent :P

Susanna, on (śluz) taki był kremowy latte.

karolka, to trzymam mocno mocno kciuki, żeby i drugi jajnik u ciebie ruszył :)
    Hm, o tym śluzie różnie dziewczyny piszą. Ja nie byłam w ciąży więc się nie wypowiem :) Tak czy inaczej @ nie ma wiec może zadziało się u Ciebie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Salamanka, a po czym poznać że pękł? :D
    Mnie dzisiaj w nocy strasznie zabolał jajnik. odkładałam małą po pobudce i jak się nachyliłam to tak mnie zakłuło, że z trudem się opanowałam żeby nie wydać z siebie żadnego dźwięku :) to mógł być objaw owulacji?

Zakocona, ja z tą temp to jestem totalny niedorozwój... 3 lata starań o córę a ja nigdy temp nie badałam :P a to dlatego, że pracowałam w systemie zmianowym, czasem chodziłam do pracy na 6 rano i wstawałam o 4, a czasem pracowałam na nocki i o 6 to ja dopiero wychodziłam z pracy. więc to było średnio miarodajne. dopiero zaczęłam mierzyć temp.
    Mówisz że owu u mnie była, ale to nie jest tak, że po owu temp powinna szybować w górę? zobacz na wykres :/
    Owszem, Pianistka, niektóre kobiety ( w tym ja - mam już potwierdzone niejednym monitoringiem) czuje moment pęknięcia pęcherzyka, skoro on ma 2 cm to idzie to wyczuć, nie każdy ale ok 30 % z tego co czytałam ma taki ból. Czasem jest ból jakby otrzewnowy (płyn wylewa się na jamę brzuszną) czasem takie kłucie prawie w tyłku albo aż w tyłku, a czasem może promieniować do uda :) Wszystkie rodzaje miałam, jak się gwałtownie ruszysz a najlepiej szybko wstaniesz to akurat idzie wyczuć coś na zasadzie odbicia :) Także to mogło być pęknięcie pęcherzolka twojego :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperatura może odbić w górę nawet 3 dni po owu, w cyklu z mierzeniem i monitoringiem miałam 3 dni po owu dopiero :)

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaa, no to dzięki Susanna. Ja myślałam że to na zasadzie wczoraj owu a dzis tempka niemalże jak w gorączce :D widzisz :D dzięki!

a co do pęknięcia to było tak, ze siedziałam z małą w fotelu i jak się podniosłam z nią na rękach i pochyliłam by ją odłożyć do łóżeczka to poczułam takie kłucie w prawym boku, jakby pachwinie aż, jakby ktoś szpilkę wbił. to mogło być to?

SusannaDean lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona, ja w ciąży z Em miałam taki kremowy śluz przed @. momentami był nawet taki jak kawa z mlekiem. i tak co kilka dni w pierwszych tygodniach ciąży :) testuj jutro :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Marmurkowa Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.

Zakocona rób betę sama pisałaś ze wydałaś kasę niepotrzebnie na testy, a może Ty z tych co nie wychodzą, więc beta powinna być pewniakiem :)

‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ