Październikowe testowanie!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKicirożek wrote:Nie daje mi spokoju ten moj wysoki progesteron ! Czy 107,6 jak na 7 tydz to nie aby za wysoki ?! Nie chce sobie stawiać diagnoz bo w necie piszą: ciąża mnoga, rak jajnika, torbiele ... martwię sie
Dla uspokojenia dodam ze miałam w początkowych tygodniach aż 158ng/ml, teraz jest okolo 60, wysoki progesteron działa tylko na plus spokojnie
Jesli natomiast w nmol masz podany wynik to ok 34ng/ml co też jest ok
1 ng/ml = 3,18 nmol/l
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 11:54
-
Klameczka wrote:A dużo wtedy spada temperatura? Nigdy nie mierzyłam, teraz dopiero raczkuje w tym temacie bo mi od dwóch dni spada, tak o 0,02, niby nie dużo,wiec pytam jutro powinnam dostać @
spada do poziomu temp sprzed owu- w czasie okresu i po nimKlameczka lubi tę wiadomość
-
Baranek_Aga wrote:Dziewczyny, u mnie cuda na kiju normalnie!!! Wczoraj 11dpo I spadek do temp. Podstawowej a dzisiaj Bach! Duzy skok im@nadal brak....
implantacja jak nic! Bedzie zielono! Juz rob bete! PowodzeniaBaranek_Aga lubi tę wiadomość
-
Kiciorożek czemu zrezygnowalas z kawy? 2 dziennie slabe spokojnie mozesz wypic.ja piłam w poprzedniej ciąży i w trakcie kp iteraz też pije.bez kawy bym nie wstała tym bardziej że moja mala budzi się w nocy po kilka razy
moremi lubi tę wiadomość
-
Nita tej implantacji się nir doszukuj.tylko u małego procenta kobiet jest ona odczuwalna.w zeszlej ciąży ja nir czułam nic.pierwszym objawem były zimne stopy przy 23 st w domu chodziłam w welnianych skarpetach i nadal było mi zimno.w tej ciąży czułam bóle 4, 5 dpo ale implantacja musiała być kilka dni później bo 9dpo biel na teście.także nie ma co wyszukiwać
-
Paula_29 wrote:Kiciorożek czemu zrezygnowalas z kawy? 2 dziennie slabe spokojnie mozesz wypic.ja piłam w poprzedniej ciąży i w trakcie kp iteraz też pije.bez kawy bym nie wstała tym bardziej że moja mala budzi się w nocy po kilka razy
Jako ze w kawie pracuje ładnych pare lat i znam sie trochę na tym temacie nie wyobrażam sobie pic jakieś "lury" kawa musi byc najlepiej z aeropressu i to moja ulubiona Kenia lub Etiopia kawa musi byc mocna i czarna . Jak piekło- wtedy czuć wszystkie walory
Aktualnie szefostwo wróciło z naszej plantacji jaka mamy w Angolii w Afryce i same hity mamy ! Ja kawę rozumiem jako czarna nie rozpuszczalna z mlekiemWartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach ❤️ -
Dzieki ale pierdziele, czekam do pon-wt na wyznaczona @, już tyle razy się rozczarowałam, ze nie ryzykuje a o becie mogę w Uk zapomnieć... 4 cykl z ovu a 5 ogólnie, człowiek aż nie wierzy, ze mogłoby się udać.
Słuchajcie, moja przyjaciółka od 4 lat walczy o bobo i miała 4 in vitro... ciagle miała a to mało jajek, a to słabe, nasienie do dupy, porażka za porażka... i teraz podeszli do zabiegu na zasadzie "dobra, jakoś to będzie a jak nie to trudno". Wyobraźcie sobie, ze wyhodowała i pobrali jej 24 jajeczka z czego aż z 8 wyszło najlepszej jakości blastocysty! Cud nad cudami!!! Tak wiec cycki w górę i na każda przyjdzie czas!
Ja do rozpoczęcia diagnozowania daje sobie czas do lutego. Potem startuje z grubym arsenałemPaula_29 lubi tę wiadomość
Prawie rok...
-
ojejku wrote:Jakie masz jednostki tego progesteronu?
Dla uspokojenia dodam ze miałam w początkowych tygodniach aż 158ng/ml, teraz jest okolo 60, wysoki progesteron działa tylko na plus spokojnie
Jesli natomiast w nmol masz podany wynik to ok 34ng/ml co też jest ok
1 ng/ml = 3,18 nmol/l
Ja mam w tych nmol/lWartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach ❤️ -
Ja czarnej kawy nie piję dla mnie musi być z mlekiem i mieć łagodny smak.myślę że jakbyś jedną małą czarną wypila to też nic by się nie stało.A mnie kawa musi obudzić. Jak ponad 2 lata nie będziesz spała to może się to zmienić
Kicirożek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ojejku wrote:Wiec wyniku naprawde nie masz ogromnego, w 1 trymestrze normy sa do 47 ng/ml a u Ciebie jest 34, idealnie w środku normy. Zatem niczym nie musisz sie przejmować
Dziękuje !!! Bardzo dziękuje !!! Lejesz miód na me serceWartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach ❤️ -
sandri_1 wrote:To współczuję kocirożku. Chyba tez mialabym ciężko pracujac w takim miejscu. Ja zastapilam sobie kawą z rossmana MamaCoffee z prażonego jeczmienia z witaminami i kawa zbożowa. Nie potrzebuje pić normalnej kawy. Nie jest mi potrzebna.
Jako ciekawostka my produkujemy mama Coffee sa 3 różne smakiWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 12:46
Wartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach ❤️ -
cześc kobietki;*
ja dzisiaj byłam na drugiej becie i czekam na wynik, pewnie po południu;)
nie stresuje się co ma być to będzie;d i tak ciężko mi uwierzyć, że się udało serio, chyba jak zobaczę dzidzi na usg to dopiero zacznę wierzyć
na razie nic mnie nie boli i żadnych objawów nie mam, w ogóle nie liczyłam na ten cykl, ale dało mi do myślenia bolesne piersi zaraz po owu przez kilka dni i wtedy sobie pomyślałam, że to może ten cykl;D
na pierwsze usg jestem umówiona na 5.11 także czekam;D -
nick nieaktualnyHej dziewczyny. Przyjmiecie mnie pod swoje skrzydełka?
Owu była 6-7.10 więc niestety czeka mnie jeszcze 6 dłuuuugich dni do testowania a już nie mogę wytrzymać.
Córka udała się za pierwszym razem więc może i tym razem się poszczęści.
A nie powiem, psychika płata mi figle i jak ostatnia wariatka widzę już pierwsze objawy implantacji. Chyba oszaleje.