Październikowe testowanie!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykatt23 wrote:pytanie , robiłam z porannego siku dwa testy , jeden bobo test o czułości 10 i wyszedł negatywny w całej białej okazałości , a drugi Novatest 25 czułości i pojawila się druga kreska. O co kaman ? dlaczego czulszy test nie wykazał nic , a mniej czuly już tak ?
Jutro ide na betę , tak czy siak . ale po prostu nie rozumiem .... -
nick nieaktualny
-
zrobiłam test jeszcze teraz z drugiego moczu , jest jasna różowa kreska , widać ją gołym okiem, ale na zdjęciu chyba słabo widoczna.
https://zapodaj.net/1872d8ae1c2c8.jpg.html
https://zapodaj.net/b71f6c49a70ed.jpg.htmlsandri_1, Olciuska, melmarmis, kate88:), justyna14, cookiemonsterka lubią tę wiadomość
dwurożność macicy.
cykle 31 dniowe.
27.10.2016 (+) beta 830,2
-
nick nieaktualnykatt23 wrote:zrobiłam test jeszcze teraz z drugiego moczu , jest jasna różowa kreska , widać ją gołym okiem, ale na zdjęciu chyba słabo widoczna.
https://zapodaj.net/1872d8ae1c2c8.jpg.html
https://zapodaj.net/b71f6c49a70ed.jpg.html -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOlciuska wrote:OJEJ az tak! teraz to na pewno zapamietam! dzieki Annie :*
tak bo powoduje skurcze macicy i moze utrudniac zagniezdzenie
"Olej z wiesiołka a płodność: jak go stosować?
Olej z wiesiołka może wywoływać mikroskurcze macicy, dlatego przyjmuje się, że trzeba go przyjmować etapami. Zaczynamy w pierwszym dniu cyklu (czyli w momencie wystąpienia miesiączki) i zażywamy aż do owulacji. W momencie wkroczenia w drugą fazę cyklu, czyli po owulacji, odstawiamy olej z wiesiołka i zaczynamy go przyjmować ponownie dopiero w czasie wystąpienia miesiączki.
Dlaczego nie wolno przyjmować oleju z wiesiołka przez cały czas? Ponieważ jeśli w czasie owulacji dojdzie do zapłodnienia, olej z wiesiołka może wywołać mikroskurcze macicy, a te z kolei poronienie. Wystarczy więc dokładnie obserwować swój cykl, aby bezpiecznie korzystać z dobroczynnych właściwości olejku z wiesiołka."Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 14:24
-
nick nieaktualnyMadziulla wrote:tak bo powoduje skurcze macicy i moze utrudniac zagniezdzenie
"Olej z wiesiołka a płodność: jak go stosować?
Olej z wiesiołka może wywoływać mikroskurcze macicy, dlatego przyjmuje się, że trzeba go przyjmować etapami. Zaczynamy w pierwszym dniu cyklu (czyli w momencie wystąpienia miesiączki) i zażywamy aż do owulacji. W momencie wkroczenia w drugą fazę cyklu, czyli po owulacji, odstawiamy olej z wiesiołka i zaczynamy go przyjmować ponownie dopiero w czasie wystąpienia miesiączki.
Dlaczego nie wolno przyjmować oleju z wiesiołka przez cały czas? Ponieważ jeśli w czasie owulacji dojdzie do zapłodnienia, olej z wiesiołka może wywołać mikroskurcze macicy, a te z kolei poronienie. Wystarczy więc dokładnie obserwować swój cykl, aby bezpiecznie korzystać z dobroczynnych właściwości olejku z wiesiołka." -
nick nieaktualnyDziewczyny mam bardzo bardzo głupie pytanie ! I co weźcie mnie w łeb palnijcie. Czy test pozytywny może w ogóle wyjść 6 dni po owu? Pytam bo dzisiaj jestem 5 dni po i czekam oczywiście ale głupie myśli mnie nachodzą żeby jutro testować ehh.. ja głupia....
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnystokrotka92 wrote:Dziewczyny mam bardzo bardzo głupie pytanie ! I co weźcie mnie w łeb palnijcie. Czy test pozytywny może w ogóle wyjść 6 dni po owu? Pytam bo dzisiaj jestem 5 dni po i czekam oczywiście ale głupie myśli mnie nachodzą żeby jutro testować ehh.. ja głupia....
blagam nie testuj....test pozytywny nie wyjdzie Ci tak szybko...znam przypadki ze 7-8 dpo wychodzily mega bladziochy ale to sa pojedyncze przypadki...naprawde poczekam jeszcze tydzien -
Stokrotka niby nie powinny w tak wczesnej ciazy zaszkodzic leki, ale moze sprobuj sok z zurawiny. Ja strasznie i często cierpialam na zapalenia pecherza, sikalam krwi i cuda sie ze mna dzialy. Od kiedy pije sok to zapalenia sie nie nawracaja.
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny,
Ujrzalam dzis drugla (ale blada kreske!)
Wczoraj byl moj dzien testowania,ale test byl bielutki.
Dzis zrobilam kolejny i jest blada druga kreska! To nie byl mocz z calej nocy , bo ok. 6 bardzo mi sie chcialo siku i poszlam do toalety. A test zrobilam gdzies kol 8 rano.
Jeszcze nie ide na bete, staram sie byc spokojna do tego i jutro powtorze test.
kaka470, kate88:), santoocha, Asiulka83, cookiemonsterka, sandri_1, Baranek_Aga lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Dziewczyny mam pytanie odnośnie tego oleju z wiesiołka czy jakoś tak , koleżanka dostała zalecenia od lekarza że ma go brać i ja jej powiedziałam że go bierze się do owulacji bo dowiedziałam się go z tego forum , a ona na to że on jej kazał brać cały czas czy to możliwe ona taka jakaś rozkojarzona wydaje mi się że on nie kazał jej brać cały czas , ale ona go po prostu nie suchała ???????
-
nick nieaktualny
-
Stokrotka. Ja tez mam problemy z pecherzem czesto. Dowiadywalam sie, ze furaginy raczej nie bierze sie w ciazy, takze ja bedac w Twojej sytuacji poprosilam lekarza o antybiotyk dla kobiet w ciazy i przeszlo.
Jezeli chodzi o testy to w 5dpo moze nawet nie dojsc do zagnjezdzenia, wiec raczej nie ma sensu testowac.
Ja nie tesuje tak szybko, bo boje sie ciazy biochemicznej. Jakby mi wyszly dwie kreski a potem jedna to bym tego nie zniosla. Wolalabym nie wiedziec.
Kaka470. Mysle, ze Twoja kolezanka zle zrozumiala lekarza, ale ciezko stwierdzic. Wszedzie pisze, ze wiesiolek moze spowodowac poronienie, wiec ciezko mi uwierzyc zeby lekarz o tym nie wiedzial. Chyba, ze ten lekarz w to nie wierzy, ale ja i tak chuchalabym na zimne.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔