Październikowe testowanie!
-
WIADOMOŚĆ
-
najmłodsza, wygląda, jakbyś miała późniejszą owu chyba. Ale ja ekspert żaden w tym temacie, więc niech dziewczyny, które lepiej ogarniają, ci napiszą.
Oktawka, przykro mi. To na kiedy wpisać cię na listę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 18:29
-
zakocona wrote:najmłodsza, wygląda, jakbyś miała późniejszą owu chyba. Ale ja ekspert żaden w tym temacie, więc niech dziewczyny, które lepiej ogarniają, ci napiszą.
Myślisz, że mogę uznać ten test w 18 dc za pozytywny?
Dzisiaj miałam też sporo płodnego śluzu.. no i ten ból lewego jajnika..
Niby płodny śłuz miałam wcześniej - ale pierwszy raz dłużej niż przez jakieś 30 minut..
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
nick nieaktualnyNajmłodsza_staraczka wrote:Czy któraś z was ogarnia możesz chociaż trochę testy owulacyjne ? Robię je robię i mądrzejsza się nie staje.
Robiłam testy 12, 13, 14 dc, 15 dc - pierwsze 4 testy na zdjęciu od dołu.
W 16 dc byłam u gina - stwierdził, że nici z tego cyklu więc odpuściłam.
Ale jajniki mi grały, więc w 18 dc zrobiłam znowu test, potem w 19 dc.
I teraz tak - test w 18 dc jest najciemniejszy, ale jednak nie jest to test pozytywny. W 19 dc nadal ciemny, ale jaśniejszy niż w 18 dc . Dzisiaj test wyszedł już totalnie negatywny - 20dc ( drugie zdjęcie).
I moje pytanie.. o co chodzi ? O.O
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5098ffa53ef8.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c91f492c55a2.jpg -
_Abby_ wrote:A co konkretnie mówił lekarz w 16 dc? Jeśli nie było pecherzyka ok 16 mm nie nie ma szans żeby owu byla po 2 dniach.
Owu występuję 23-36 po pozytywnym teście.. więc pęcherzyk mógł mieć mniej.
Lekarz mówił, że pęcherzyki prawie w ogóle nie urosły ( w 12 dc iały 13 i 11 mm) i endometrium urosło jedynie z 7-7,5 do 8mm.. przepisał mi duphaston ( którego nie wzięłam) i stwierdził, że na 100 % owulacji nie wykluczy, ale według niego nic z tego nie będzie.02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Cykle miałam 30-31 dniowe a teraz 24 więc sama niewiem kochana, zaczne mierzyć codziennie tempke raniutko myślę , że na 25 października tak by wypadało...
dziwne to plamienie moje, duzo,duzo śluzu ( rozciągliwy jak w dni płodne-dosłownie nawet bardziej a w nim krewka )
nie poddaje się , bo to dopiero 1cs
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 18:37
-
nick nieaktualnyzakocona wrote:najmłodsza, wygląda, jakbyś miała późniejszą owu chyba. Ale ja ekspert żaden w tym temacie, więc niech dziewczyny, które lepiej ogarniają, ci napiszą.[\QUOTE]
Myślisz, że mogę uznać ten test w 18 dc za pozytywny?
Dzisiaj miałam też sporo płodnego śluzu.. no i ten ból lewego jajnika..
Niby płodny śłuz miałam wcześniej - ale pierwszy raz dłużej niż przez jakieś 30 minut..
On nie jest pozytywny. Ale jest kilka czynników które na wynik testu wpływają. Mógł to być wyrzut lh ale np za dużo piłas. Mi np najlepiej testy wychodzą o 12 i od 9 nie pije nic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 18:41
-
nick nieaktualnyNajmłodsza_staraczka wrote:Owu występuję 23-36 po pozytywnym teście.. więc pęcherzyk mógł mieć mniej.
Lekarz mówił, że pęcherzyki prawie w ogóle nie urosły ( w 12 dc iały 13 i 11 mm) i endometrium urosło jedynie z 7-7,5 do 8mm.. przepisał mi duphaston ( którego nie wzięłam) i stwierdził, że na 100 % owulacji nie wykluczy, ale według niego nic z tego nie będzie.
Tak czy inaczej bzykaj i trzymam kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 18:45
-
Oktawka wrote:Cykle miałam 30-31 dniowe a teraz 24 więc sama niewiem kochana, zaczne mierzyć codziennie tempke raniutko myślę , że na 25 października tak by wypadało...
dziwne to plamienie moje, duzo,duzo śluzu ( rozciągliwy jak w dni płodne-dosłownie nawet bardziej a w nim krewka )
nie poddaje się , bo to dopiero 1cs
I NA DODATEK 24.10 MOJEGO SYNKA URODZINKI - może jeszcze październik będzie szczęśliwy :*
-
nick nieaktualny
-
Oktawka, ja w ciąży tak właśnie plamiłam ok 10-12 dpo jeszcze przed terminem @ ale byłam pewna że się rozkręci i nic
dopóki krew cię nie zaleje, to może być wszystko
Najmłodsza, ja mam doświadczenia z przeróżnymi testami. od najtańszych z allegro po zecie za sztuke, po clearblue z apteki drogimi że aż łeb boli. i z moich obserwacji wynika, że U MNIE te najtańsze testy własnie nigdy nie wychodzą prawdziwie pozytywne, mimo że owulację mam. czyli np 12 dc biel, 13 dc coś tam zaczyna sie dziać, 14 dc, juz ciemniej, 15 dc ciemna kreska ale o połowę bledsza niż kontrolna, 16 dc słabiej, 17 dc biel. wtedy uznaję test z 15 dnia za pozytyw, choć według instrukcji wszystkie były negatywne.... wybieram ten najciemniejszy. u mnie tak jest co miesiąc, a potwierdzenie owu mam w postaci przeszło 9 kilowej dziewuszki która co dzień się do mnie uśmiecha więc owu miałam, choć test nigdy nie wyszedł tak prawdziwie pozytywne. ten tani, paskowy, bo clearblue wychodziły.... więc ja bym uznała najciemniejszy jaki ujrzałaś za pozytywny.. -
nick nieaktualnyOktawka wrote:WARIUJE! właśnie wróciłam z łazienki - Wkładka czysta - sam śluz........
A ja? Mimo brania duphastonu mam dziś plamienie kropka taka brązowa.... ehhh jak zwiększę dawkę to na drugi miesiąc nie będę miała a lekarz zapyta czemu sama zwiększyłam i będą jaja...... -
nick nieaktualnySusannaDean wrote:Oktawka bo to szybko coś jak na @..... kurde ale stresy..szał
A ja? Mimo brania duphastonu mam dziś plamienie kropka taka brązowa.... ehhh jak zwiększę dawkę to na drugi miesiąc nie będę miała a lekarz zapyta czemu sama zwiększyłam i będą jaja...... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny4 dzień po owu to cóż to może być, jakby było 7-8 dpo....to może.
Zobaczę jutro jak będą plamienia. Kurcze, jajnik pobolewa od 2 dni ale to wiem, że możliwe że przez ciałko żółte które tam było na jajniku i jeszcze ciągle mogę je czuć...ale plamienia? ehhh