Październikowe testowanie!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKurcze a może to nie okres? Powiem ci, że ja miesiąc temu dostalam 6 dni wcześniej okres tzn kilka dni plamilam a pozniej dostalam @. Tyle że ja juz kiedyś tak mialam przed zajściem w ciążę ze ciągle przed okresem mialam plamienia. Mowilam o tym lekarzowi ale mowil ze to normalne.Po urodzeniu wszystko się unormowalo. I nie wiem jak teraz będzie i czy to znów nie powrocilo. Trzymam kciuki kochana i pisz na bieżąco co u ciebie
-
Krwawienie implantacyjne
W drugiej połowie cyklu, w którym doszło do zapłodnienia, około 6 – 7 dni po stosunku, następuje zagnieżdżenie się jaja płodowego w błonie śluzowej macicy. Może temu towarzyszyć tzw. plamienie implantacyjne. Zazwyczaj jest ono skąpe (ale bywa też dość obfite) i krótkotrwałe, widoczna jest świeża krew bez skrzepów, nie towarzyszą mu bóle brzucha ani skurcze.
Co robić - Plamienie implantacyjne to objaw fizjologiczny, jednak, szczególnie gdy jest to wyczekiwana ciąża, warto ograniczyć aktywność fizyczną i zachować abstynencję seksualną. Jeśli plamienie się przedłuża lub towarzyszą mu niepokojące objawy, skontaktuj się z lekarzem ginekologiem.
O TAKIE COŚ PRZECZYTAŁAM na stronie ginekologicznej
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Oktawka trzymam kciuki Oby to było plamienie implantacyjne
Dziewczyny, czy brak objawów może być objawem ? 1 cs z clo i pregnylem, z 2-3 dni od podania pregnylu miałam objawy ciążowe. 2 cs bez wspomagania, od owu pełno objawów. W tym cyklu clo i pregnyl. Już 6 dni od podania pregnylu i 4 dpo, objawów kompletnie brak...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 17:46
-
Czy któraś z was ogarnia możesz chociaż trochę testy owulacyjne ? Robię je robię i mądrzejsza się nie staje.
Robiłam testy 12, 13, 14 dc, 15 dc - pierwsze 4 testy na zdjęciu od dołu.
W 16 dc byłam u gina - stwierdził, że nici z tego cyklu więc odpuściłam.
Ale jajniki mi grały, więc w 18 dc zrobiłam znowu test, potem w 19 dc.
I teraz tak - test w 18 dc jest najciemniejszy, ale jednak nie jest to test pozytywny. W 19 dc nadal ciemny, ale jaśniejszy niż w 18 dc . Dzisiaj test wyszedł już totalnie negatywny - 20dc ( drugie zdjęcie).
I moje pytanie.. o co chodzi ? O.O
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5098ffa53ef8.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c91f492c55a2.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 17:55
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.