Październikowe testowanie!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kobietki ja wiem ze w standardowych przypadkach to za wczesnie na @ ale ja kp, to dopiero 2 owulacja po porodzie a w poprzednim cyklu fl trwala tylko 5 dni i @ tez byl poprzedzony spadkiem. Nawet nie probuje sie oszukiwac ze to zagniezdzenie. Pozzytywna informacja jest to ze fl sie wydluza, jeszcze kilka cykli i wroci do normy
-
nick nieaktualny
-
Susanna, a po co ma odstawiać od piersi? Kp jest czymś wspaniałym dla dziecka (dla matki również; ja na myśl o odstawieniu płaczę i odstawiać nie zamierzam), można kp w ciąży i potem tandemem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 13:33
-
nick nieaktualnyzakocona wrote:Susanna, a po co ma odstawiać od piersi? Kp jest czymś wspaniałym dla dziecka (dla matki również; ja na myśl o odstawieniu płaczę i odstawiać nie zamierzam), można kp w ciąży i potem tandemem.
-
Susanna mozna. Pogląd że kp moze powodować poronienia itp i ze powinno sie dziecko odstawić jeśli jest się w kolejnej ciaży jest mitem sukcesywnie gloszonym przez nasze mamy i babcie gdyz w ich czasach taki pogląd również panował wśrod lekarzy i położnych. Obecnie wszelkie badania mowią ze jeśli ciaża jest zdrowa to można jednocześnie kp wczesniejszego maluszka
-
Susanna, jasne, że tak, o ile ciąża nie jest zagrożona.
Poczytaj tutaj: http://www.hafija.pl/2013/11/karmienie-piersia-w-ciazy.html. Cały jej blog jest extra. Masz w artykule wyszczególnione przeciwwskazania do kp w ciąży
-
sandri_1 wrote:Styczniowa wspaniale ze myslisz pozytywnie!
Czasem mam też gorsze dni ale teraz jak juz wiem ze i tak do pracy musze wrócić a maly idzie do żłobka to wrzucilam na większy luz (wczesniej chcialam z macierzynskiego od razu na zwolnienie przejść ) Wiem też ze krotka fl jest u mnie wynikiem kp i dopiero powracającej płodnosci po porodzie wiec nie ma co sie stresować -
nick nieaktualnyStyczniowaNadzieja wrote:Czasem mam też gorsze dni ale teraz jak juz wiem ze i tak do pracy musze wrócić a maly idzie do żłobka to wrzucilam na większy luz (wczesniej chcialam z macierzynskiego od razu na zwolnienie przejść ) Wiem też ze krotka fl jest u mnie wynikiem kp i dopiero powracającej płodnosci po porodzie wiec nie ma co sie stresować
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyzakocona wrote:Susanna, jasne, że tak, o ile ciąża nie jest zagrożona.
Poczytaj tutaj: http://www.hafija.pl/2013/11/karmienie-piersia-w-ciazy.html. Cały jej blog jest extra. Masz w artykule wyszczególnione przeciwwskazania do kp w ciąży -
nick nieaktualny
-
Susanna, kp to super sprawa. Ja myślałam, że będę kp rok i w ogóle ani dnia dłużej, ale ja sobie nie wyobrażam zakończenia tej mlecznej drogi na razie jakkolwiek. Owszem nocne karmienia chciałabym zredukować (albo w ogóle zakończyć), ale nie wiem jak niestety i też zależy od nocy . Ja usypiam małego piersią i to jest dla mnie jeden z najcudowniejszych momentów w ciągu dnia
Ja chłonęłam jej artykuły jak gąbka, bo były momenty poważnych zwątpień itp, ale minęły, i choć czasem nawracają, to "wszystko mija" -
Dziewczyny, za godzinę mam lekarza. Stresuje się jak cholera. Trzymajcie prosze kciuki02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
nick nieaktualny