Październikowe testowanie!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny potrzebuje Waszej opinii - zbliżają się dni płodne, dzisiaj będziemy już działać. Ostatni seks był daaaawno, jeszcze w tamtym cyklu więc zastanawiam się, czy te stare plemniki nie zaszkodzą? Może lepiej po takiej przerwie ich "nie wpuszczać"? ;)Tylko od razu świeże w środę (bo jutro męża nie ma w domu)? Jak sądzicie?
-
nick nieaktualny
-
Klara Wysocka wrote:Susanna, trudno się wypowiadać, bo nie wiem jaka jest Twoja sytuacja finansowa, ale może po prostu zmień pracę.
Nawet jak będziesz na okresie próbnym i zajdziesz w ciążę, to pracodawca ma obowiązek do dnia porodu przedłużyć Tobie umowę. Później dostaniesz 1 tys. zł od państwa, czyli tyle, ile byś dostała będąc na macierzyńskim pracując na pełnym etacie za najniższą krajową.
Pewnie to marne pocieszenie, ale zawsze jakaś propozycja rozwiązania patowej sytuacji.
Nie do konca tak jest. Umowa na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu - i tylko taka. Trzeba niestety o tym pamietac zeby sie nie przejechac
Zgodnie z orzecznictwem SN miesiac ciazy to 4 tygodnie (tak w ramach kwestii obliczania tych 3 miesiecy)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 10:24
-
Hej dziewczyny! Gratuluję wszystkim które wypatrzyły upragnioną drugą kreseczkę!! U w 9dpo był lekki spadek tempki, a w 10 spory, dziś znowu przyrost, ale z kolei lekkie plamienie... brak drugiej kreski na teście ciążowym też nic dobrego nie wróży, więc chyba ja już czekam na rozkręcenie się @ no nic, niedługo będę pewnie wpisywać się na listopadowe testowanie
-
nick nieaktualnyzFolwarku wrote:Nie do konca tak jest. Umowa na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu - i tylko taka. Trzeba niestety o tym pamietac zeby sie nie przejechac
Zgodnie z orzecznictwem SN miesiac ciazy to 4 tygodnie (tak w ramach kwestii obliczania tych 3 miesiecy) -
nick nieaktualny
-
marta95 wrote:Dam znać jak beta bedzie, chociaż jestem troszke sceptycznie nastawiona, wiadomo jak to z cieniami bywa
marta nawet nie myśl, że coś będzie nie tak. Tym razem Ci się udało. Wierzę w to bardzo i Ty też uwierz. Bardzo się cieszę
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min) -
nick nieaktualny
-
BitterSweetSymphony wrote:marta nawet nie myśl, że coś będzie nie tak. Tym razem Ci się udało. Wierzę w to bardzo i Ty też uwierz. Bardzo się cieszę
Cykl podobno bez owu a tu by była niespodzianka hahahaBitterSweetSymphony lubi tę wiadomość
-
SusannaDean wrote:źle napisałam, kolejny cykl w końcu z clo2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18