Forum Starając się - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Tincia Przyjaciółka
    Postów: 124 48

    Wysłany: 26 października 2017, 07:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    uuu to jak ja mam dzisiaj 9dpo.. to jeszcze za wcześnie.. jednak lepiej faktycznie poczekam do niedzieli.
    Zrob w sobote lub niedziele :-) 3 mam kciuki

    2 cykl starań
    w57vvfxm8ah8diet.png
    beta 26.10. 128,9
    beta 28.10. 382,33
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 26 października 2017, 08:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina - bobo test niebieski - nawet po pozytywnym żółtym, w dniu spodziewanej @ nie wyszedł ;) A to ten, co ma czułość niby 10 ;)

    Każdy test jest nieco inny, raz załapie, a raz - niestety - nie. Tutaj jestem całym sercem za żółtym bobo testem ;) Jakby nie było - żółty wyszedł intensywny, a na allegrowym (robionym z tego samego moczu) wyszła taka blada druga kreska, że w sumie mam wrażenie, że ją sobie tylko wyobraziłam ;)

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 października 2017, 08:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    PLPaulina - bobo test niebieski - nawet po pozytywnym żółtym, w dniu spodziewanej @ nie wyszedł ;) A to ten, co ma czułość niby 10 ;)

    Każdy test jest nieco inny, raz załapie, a raz - niestety - nie. Tutaj jestem całym sercem za żółtym bobo testem ;) Jakby nie było - żółty wyszedł intensywny, a na allegrowym (robionym z tego samego moczu) wyszła taka blada druga kreska, że w sumie mam wrażenie, że ją sobie tylko wyobraziłam ;)

    Mam oczywiście kupione 'żółte bobo' :D :D te z allegro też mam (paskowe + płytkowe).. spróbuje jutro i w niedziele :D

  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 26 października 2017, 08:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Mam pytanie do zafasolkowanych - czy przed pozytywnym + testem, robiłyście wcześniej takie które wyszły Wam negatywne ??
    Ja robiłam 15dpo wiec wynik w jedna albo druga stronę raczej byłby wiarygodny.Poczekaj jeszcze wiem łatwo powiedzieć, ale ja wytrzymałam ty tez dasz radę wierze w to :)

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 26 października 2017, 08:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tincia wrote:
    Nie przejmuj sie kochana ja tez nie czuje zebym byla w ciazy :-) jutro termin @ robie test jesli beda nadal 2 kreseczki lece na bete i jak zobacze wynik to wtedy uwierze.
    W piątek powtarzam betę musi być ładna nie ma innej opcji Twoja tez tak będzie :))

    Kasiulka90 lubi tę wiadomość

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 października 2017, 08:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Ja robiłam 15dpo wiec wynik w jedna albo druga stronę raczej byłby wiarygodny.Poczekaj jeszcze wiem łatwo powiedzieć, ale ja wytrzymałam ty tez dasz radę wierze w to :)

    W niedziele i tak muszę.. ze względu na luteinę.. i tak się martwie czy 12dpo - to wynik musi być pewny??

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2520 822

    Wysłany: 26 października 2017, 09:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    W niedziele i tak muszę.. ze względu na luteinę.. i tak się martwie czy 12dpo - to wynik musi być pewny??


    Mnie Pani doktor też powiedziała że 12 dpo mam zrobić betę, więc myślę że tak

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • pilik Autorytet
    Postów: 4180 7486

    Wysłany: 26 października 2017, 09:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PlPauliba sikacz 12dpo jeszcze może być za wczesnie, ale beta już pewna. Powodzenia!

    ds022el.png

    u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 października 2017, 09:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    PlPauliba sikacz 12dpo jeszcze może być za wczesnie, ale beta już pewna. Powodzenia!

    no to klops :(

    Hmm. a beta 11dpo będzie ok ??

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 09:48

  • pilik Autorytet
    Postów: 4180 7486

    Wysłany: 26 października 2017, 10:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina raczej tak. a jak masz bawy i chcesz mieć pewność 100% to weź jeden dzień dłużej luteine i test lub betę 13dpo. ale wiesz zatestować sikańcem możesz, może wyjdzie?

    ds022el.png

    u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 października 2017, 10:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Paulina raczej tak. a jak masz bawy i chcesz mieć pewność 100% to weź jeden dzień dłużej luteine i test lub betę 13dpo. ale wiesz zatestować sikańcem możesz, może wyjdzie?

    O widzisz, dzięki wielkie :)

    To już się okaże jak tam u mnie z czasem będzie.
    Bo zawsze by się wybrać do laboratorium to dla mnie wielkie wydarzenie. :D

  • kashanti Autorytet
    Postów: 371 323

    Wysłany: 26 października 2017, 12:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( a mi temperatura dzisiaj rano spadła... :( boje sie, ze jutro bedzie juz po wszystkim :(

    oar8vkcb5jpelhqj.png
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 26 października 2017, 12:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kashanti - ja przestałam mierzyć temperaturę, bo też mi spadła jakoś w okolicach @. I stwierdziłam, że w ogóle nie ma się co stresować, bo ciało w ciąży zachowuje się różnie - i temperatura też spada. Nie ma się co nakręcać, daj sobie czas <3

    MałaMi90, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Tincia Przyjaciółka
    Postów: 124 48

    Wysłany: 26 października 2017, 13:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    W piątek powtarzam betę musi być ładna nie ma innej opcji Twoja tez tak będzie :))

    Jednak dzisiaj byłam na becie i zrobiłam progesteron, wyniki po 20. Pojechałam bo mi się znów plamienie brązowe pojawiło. Zobaczymy

    2 cykl starań
    w57vvfxm8ah8diet.png
    beta 26.10. 128,9
    beta 28.10. 382,33
  • Existenz Autorytet
    Postów: 997 880

    Wysłany: 26 października 2017, 14:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze proga zrobiłaś.

    Mam już dość po kilka razy dziennie wpatrywać się w swój wykres, jakby miało to coś zmienić hi hi. Łatwiej będzie sobie go drukować codziennie...
    Id jutra dosc z wpatrywaniem sie -idę jutro na bete. 9 dpo. Nurtuje mnie śluz identyczny jak w poprzedniej cb mega dużo. I kucia w dole brzucha i senność. I apetyt. :) mój w niedziele wraca na 2 tyg urlopu będzie niespodzianka. A w pon powtórzę przyrost i proga zrobię dla swego spokoju.

    Tincia lubi tę wiadomość

    10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Martusia9 Przyjaciółka
    Postów: 264 25

    Wysłany: 26 października 2017, 15:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam dzis sprawdzenie szyjki i jest miekka i daleko od wyjscia pochwy czyli wysoko tak to rozumiem i czuje dziurke czyli otwarta sory ze tak bezposrednio wiec ni3 wiem jak wam tlumaczyc ale testu nie robilam ale dziwne ze dzien po okresie tskie cos i jakby bylo tam rozpulchnione

    9cs o 1 dzidziusia
    22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
    Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2520 822

    Wysłany: 26 października 2017, 15:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja po wizycie. Sprawa wygląda tak:
    Mam podwyższony wskaźnik insulinoodporny na to mam przepisany inofolic
    Mam dwa pęcherzyki - lewy jajnik 18 mm, prawy 17 mm, jutro mam zapodać zastrzyk. I od jutra intensywnie serduszkować przez 3 dni. powiedziała mi że przy owulacji jest 30% szansy.

    A i mam się zastanowić żeby męża wysłać na badanie nasienia a ja kiedy zrobić drożność jajowodów. Bo na stymulacji można ze 2 czy 3 cykle a później trzeba zrobić.

    patuniek86 lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 26 października 2017, 15:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi powodzenia zatem! :)

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    mhsvcbxmf17updrl.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2520 822

    Wysłany: 26 października 2017, 15:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj trzymajcie kciuki :) no cóż cykl trochę się przyspieszy ale mam nadzieje że ostatni raz takie czekanie.

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 26 października 2017, 15:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi - to Ty zaraz i z bliźniakami skończysz :D

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Badania i rozwój

W OvuFriend mocno wierzymy, że moc danych może zrewolucjonizować kwestie związane z płodnością i wesprzeć wiele kobiet w poznaniu swojej płodności, szybszym zajściu w ciążę lub wykryciu na wczesnym etapie potencjalnych problemów ze zdrowiem hormonalnym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego