Forum Starając się - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 26 października 2017, 23:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tincia wrote:
    Właśnie też nie wiem :/ może ktoś bardziej zorientowany nam odpisze :)
    Warto zrobić :) Zrobie oba i koniec do wizyty u gin :)

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Tincia Przyjaciółka
    Postów: 124 48

    Wysłany: 26 października 2017, 23:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Warto zrobić :) Zrobie oba i koniec do wizyty u gin :)[/
    masz już umówioną wizytę ?

    2 cykl starań
    w57vvfxm8ah8diet.png
    beta 26.10. 128,9
    beta 28.10. 382,33
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 26 października 2017, 23:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tincia Tak 22.11 a ty?

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Tincia Przyjaciółka
    Postów: 124 48

    Wysłany: 26 października 2017, 23:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie mam. A tak kazal Ci ginekolog przyjsc czy sama sugerowalas termin?

    2 cykl starań
    w57vvfxm8ah8diet.png
    beta 26.10. 128,9
    beta 28.10. 382,33
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1966

    Wysłany: 27 października 2017, 05:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny jak tak dalej pójdzie to jednak jeszcze na koniec października sie skuszę na bete... Znów nie dociągnę do terminu @ i kusi mnie w poniedziałek iść :P

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • karolcia87 Autorytet
    Postów: 826 647

    Wysłany: 27 października 2017, 06:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej zrobić progesteron. Zawsze głowa spokojniejsza jak się wie że jest odpowiedni poziom. Ja też dla spokoju zbadałam.

    Tincia lubi tę wiadomość

    aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • karolcia87 Autorytet
    Postów: 826 647

    Wysłany: 27 października 2017, 06:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka trzymany kciuki. :)

    aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 października 2017, 06:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tincia wrote:
    Mam wyniki beta 128,9 progesteron 21,56

    Sorki, że może nie pamiętam. Ale który to był Twój dpo ? ;)
    Wielkie gratulacje ! <3 październik widzę coraz bardziej się rozkręca..
    Jak się czujesz ?? :D

    Tincia lubi tę wiadomość

  • Tincia Przyjaciółka
    Postów: 124 48

    Wysłany: 27 października 2017, 07:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Sorki, że może nie pamiętam. Ale który to był Twój dpo ? ;)
    Wielkie gratulacje ! <3 październik widzę coraz bardziej się rozkręca..
    Jak się czujesz ?? :D
    11 dpo zrobilam test o czulosci 25 i byl bladzioszek, 12 dpo test o czulosci 10 ciemniejsza kreseczka, 13dpo beta :-) pytaj kochana chetnie pomoge. Czuje sie naprawde dobrze, normalnie. Piersi nie bola jedynie na dole jak zaczne dotykac, a brzuch wczoraj jak zasypialam czulam jak na @. Pojechalam na bete wczoraj bo mialam sluz podbarwiony na brazowo i sie martwilam. Jutro tez jade zobaczyc jaki przyrost :-)

    2 cykl starań
    w57vvfxm8ah8diet.png
    beta 26.10. 128,9
    beta 28.10. 382,33
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 października 2017, 07:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tincia wrote:
    11 dpo zrobilam test o czulosci 25 i byl bladzioszek, 12 dpo test o czulosci 10 ciemniejsza kreseczka, 13dpo beta :-) pytaj kochana chetnie pomoge. Czuje sie naprawde dobrze, normalnie. Piersi nie bola jedynie na dole jak zaczne dotykac, a brzuch wczoraj jak zasypialam czulam jak na @. Pojechalam na bete wczoraj bo mialam sluz podbarwiony na brazowo i sie martwilam. Jutro tez jade zobaczyc jaki przyrost :-)

    Uuu to szybko Ci wyszedł pozytywny test. :D czyli nie są to jakieś specyficzne objawy. :) Zawsze takie plamienia powodują strach..

    A ja nie wiem czy gdzieś nie złapałam grypy żołądkowej... :(

  • Tincia Przyjaciółka
    Postów: 124 48

    Wysłany: 27 października 2017, 07:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, ze nie bede musiala sie meczyc z ciezkimi dolegliwosciami ciazowymi :-)

    Epidemia grypy zaczyna szalec. A moze to jakies pierwsze objawy:-)

    2 cykl starań
    w57vvfxm8ah8diet.png
    beta 26.10. 128,9
    beta 28.10. 382,33
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 października 2017, 08:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tincia wrote:
    Mam nadzieje, ze nie bede musiala sie meczyc z ciezkimi dolegliwosciami ciazowymi :-)

    Epidemia grypy zaczyna szalec. A moze to jakies pierwsze objawy:-)

    No różnie bywa z tymi objawami ciążowymi, niektóre przechodzą cały ten czas idealnie, a niestety niektóre mają każdy objaw jaki tylko możliwy i mega nasilone.
    Moja koleżanka to przez około 4 msc ciągle po kilkanaście razy dziennie wymiotowała.. Bardzo straszne..

    Właśnie nie wiem czy to grypa czy co?:O
    Wczoraj o 18 się zaczęło. Nie mogłam obiadu przygotwać. Musiałam usiąść bo było mi słabo.. I ciągle miałąm takie uczucie "zaraz zwymiotuję, już za chwilkę"...
    I dzisiaj mnie to nasilone od rana... I coś lżejszego od pojedynczej biegunki rano.. hmmm..

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2161 723

    Wysłany: 27 października 2017, 08:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, a może to ciąża ?:)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 27 października 2017, 08:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tincia wrote:
    Jeszcze nie mam. A tak kazal Ci ginekolog przyjsc czy sama sugerowalas termin?
    Sama taki zaproponowałam dziewczyny mi odradziły, ze wcześniej nie ma co a jak do niej pisałam w sprawie leku ma PRL czy odstawić to zapytalam czy termin ok napisała ze ok wiec cxekamy .Jestem po becie i progu idę zaraz jeszcze spać w nocy brzuch mnie trochę bolał jak na i złle spałam może to kwestia zmiany norploracu na bromka a może za dużo o tym myślałam zdania są podzielone na temat tego leku, ale gin wie co robi wiec jej ufam

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 27 października 2017, 08:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    No różnie bywa z tymi objawami ciążowymi, niektóre przechodzą cały ten czas idealnie, a niestety niektóre mają każdy objaw jaki tylko możliwy i mega nasilone.
    Moja koleżanka to przez około 4 msc ciągle po kilkanaście razy dziennie wymiotowała.. Bardzo straszne..

    Właśnie nie wiem czy to grypa czy co?:O
    Wczoraj o 18 się zaczęło. Nie mogłam obiadu przygotwać. Musiałam usiąść bo było mi słabo.. I ciągle miałąm takie uczucie "zaraz zwymiotuję, już za chwilkę"...
    I dzisiaj mnie to nasilone od rana... I coś lżejszego od pojedynczej biegunki rano.. hmmm..
    Znam z innej grupy dziewczyny, które przed pozytywnym testem miały właśnie biegunki wiec trzymam kciuki, żebyś się lepiej poczuła i żeby to było to.Na fioletowej czekamy :)

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • katrina Autorytet
    Postów: 659 350

    Wysłany: 27 października 2017, 08:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Prosimy o "lajki" dla Jakuba :)
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1957842834231812&id=175483942467719

    relgx1hpnsuaq9hd.png
  • anyzratak Autorytet
    Postów: 284 105

    Wysłany: 27 października 2017, 08:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Paulina ja myślę że to jest to i zaraz przejdziesz na fioletową stronę mocy.. kto wie i może i ja do Ciebie dołączę bo @ jeszcze nie ma a wieczorami i rano czuje się tak jakby mi brzuch rozrywało i mocno kuło coś jak uczucie zapalenia pęcherza tylko wyżej w okolicach jajników tak bardziej z boku i cały czas mam wrażenie że to już dzisiaj @ a jej brak.. więc kto wie, może ten test w środę mnie oszukał, oby:)

    oar8s65gcyhe1ac7.png
    Ciąża, jedyny przyrost wagi jaki cieszy kobietę :)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 października 2017, 08:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    Cześć dziewczyny :) Paulina ja myślę że to jest to i zaraz przejdziesz na fioletową stronę mocy.. kto wie i może i ja do Ciebie dołączę bo @ jeszcze nie ma a wieczorami i rano czuje się tak jakby mi brzuch rozrywało i mocno kuło coś jak uczucie zapalenia pęcherza tylko wyżej w okolicach jajników tak bardziej z boku i cały czas mam wrażenie że to już dzisiaj @ a jej brak.. więc kto wie, może ten test w środę mnie oszukał, oby:)

    Z tymi domowymi testami tak właśnie jest.. nie wiadomo kiedy zrobić by był wiarygodny..
    Ale wiecie, że pierwszy raz słyszę żeby objawy grypy mogły być oznaką ciąży.. :O hehe no oby oby :D

  • anyzratak Autorytet
    Postów: 284 105

    Wysłany: 27 października 2017, 08:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz ja w środę po tym teście strasznie się załamałam, pomału wracam do żywych i nie tracę nadziei bo póki nie ma @ jest szansa :) to był jakiś dziwny test pani w aptece polecała niby czułość 10 ale jakiś taki no name, test sie nazywał na zdrowie, hehe :)

    oar8s65gcyhe1ac7.png
    Ciąża, jedyny przyrost wagi jaki cieszy kobietę :)
  • Tincia Przyjaciółka
    Postów: 124 48

    Wysłany: 27 października 2017, 09:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Sama taki zaproponowałam dziewczyny mi odradziły, ze wcześniej nie ma co a jak do niej pisałam w sprawie leku ma PRL czy odstawić to zapytalam czy termin ok napisała ze ok wiec cxekamy .Jestem po becie i progu idę zaraz jeszcze spać w nocy brzuch mnie trochę bolał jak na i złle spałam może to kwestia zmiany norploracu na bromka a może za dużo o tym myślałam zdania są podzielone na temat tego leku, ale gin wie co robi wiec jej ufam
    Ja zadzwonie w poniedzialek i sie umowie. Chce jeszcze jutro zobaczyc jak beta wyjdzie, ale nie wiem kiedy wyniki beda skoro to sobota. Masz jakies objawy czy czujesz sie dobrze? Mnie jak zasypialam wczoraj tez brzuch bolal jak na @ i prawy jajnik klul.

    2 cykl starań
    w57vvfxm8ah8diet.png
    beta 26.10. 128,9
    beta 28.10. 382,33
‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego