Paździrnikowe Szczęścia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kobiety pomóżcie od wczoraj się głowie jak jest z szyjka bo u mnie na przykład w czasie @ pierwszy raz w tym czasie sprawdzałam gdyż nie chciałam pchać tam palców w @ jest wysoko i w sumie średnio otwarta z tego co zauważyłam jak to jest ?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLista Testówek w październiku
01 - Kaśka, madzianka, rudainka, Werbenka,
02 - Magda_lena88, JusWik, november123
03 - Ania1986, Nieukowa, Morwa, estrella, apaulaa, maaadzik1207
04 - Dżejzi,
05 - marzen2210, kasika8303, zonaboba,
06 - mała.mi, Kitaja
07 - Pysiaaa21
08 - tomania2806, firanki na duszę, basiulkaa_89,
09 - Alorrene13,
10 - renieczka, battinka, Muffinka1019, MagdaH
11 - Drzwiona, agniesja, Daisy, Paulina_2603
12 -
13 - Amerie, pirelka, Aga_502, MagSz, Pati Belgia
14 - Czarnula87
15 - sury_cat, Gosiacu
16 - Natka098, lilirose
17 -
18 - Isia93, mimi86
19 - Toxey
20 - asiorekk, Nona, Marteczka91
21 - magda-ck, mana, Magnosia
22 -
23 - Tolcia25,
24 - Nancy87, motyl1993
25 - Ania 14,
26 - zwei_kresken, Biedroneczka83
27 - monia91, sigma, Storczyk3
28 -
29 - november123
30 -
31 - Anastazjaaa
W tym miesiącu jest już ....Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 08:09
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLista Testówek w październiku
01 - Kaśka, madzianka, rudainka, Werbenka,
02 - Magda_lena88, JusWik, november123
03 - Ania1986, Nieukowa, Morwa, estrella, apaulaa, maaadzik1207
04 - Dżejzi,
05 - marzen2210, kasika8303, zonaboba, la
06 - mała.mi, Kitaja
07 - Pysiaaa21
08 - tomania2806, firanki na duszę, basiulkaa_89,
09 - Alorrene13,
10 - renieczka, battinka, Muffinka1019, MagdaH
11 - Drzwiona, agniesja, Daisy, Paulina_2603
12 -
13 - Amerie, pirelka, Aga_502, MagSz, Pati Belgia
14 - Czarnula87
15 - sury_cat, Gosiacu
16 - Natka098, lilirose
17 -
18 - Isia93, mimi86
19 - Toxey
20 - asiorekk, Nona, Marteczka91
21 - magda-ck, mana, Magnosia
22 -
23 - Tolcia25,
24 - Nancy87, motyl1993
25 - Ania 14,
26 - zwei_kresken, Biedroneczka83
27 - monia91, sigma, Storczyk3
28 -
29 - november123
30 -
31 - Anastazjaaa
W tym miesiącu jest już ....
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBiedroneczka83 wrote:hmm a ja sie zastanbawiam czy by sie nie przesunąc ale chyba zostane na 26 bo niby powinnam dostać 24 a nie 26 ale jak jej nie bedzie to poczekam do 26
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNieukowa wrote:Samira wystarczy odstawic po tescie sikanym przy dupku, te 3-4 dni roznicy nic nid zmieniaja, no chyba ze w wyjatkowych sytuacjach typu jak sie @ spoznia dluzej dni a test -. no i przy ivf. Ale generalnie beta bez wskazan lekarskich to strata kasy...
właśnie chodziło mi o betę ze wskazaniami ,ze sa takie przypadki ze trzeba robić -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyla wrote:Nie mamy dzieci. Mąż ma wyniki na tyle fatalne, że nie zakwalifikujemy się do in vitro rządowego, a na te z naszej kieszeni nas nie stać, więc odkładamy sprawę dziecka na jakiś czas i może kiedyś, jeżeli będzie nas stać i ja nadal będę mogła mieć dziecko ( mam chore nerki, a dokładnie to już ich nie mam i jestem po przeszczepie, jeżeli dojdzie do odrzutu to w trakcie oczekiwania na nowy przeszczep + dwa lata po nim nie mogę zajść w ciążę) to wrócimy do tematu i zrobimy in vitro prywatnie. Teraz ja się skupię na studiach, a mąż dalej będzie robił aplikację+ w tym roku podyplomówkę.
Ale cały czas z wami jestem i wspieram duchowo, bo wiele z was jest mi bliskich. Trzymam kciuki za pierwsze testowania to już jutro!
ja tez mam zamiar w styczniu najpóźniej startować do rządowego in vitro,i tu z kolei boję się nie tyle o wyniki G bo nie są najgorsze ale o moje AMH które jest tam priorytetem
cyt
Wskazaniem do leczenia kobiet w ramach Programu jest:
a) czynnik jajowodowy niepłodności:
trwałe uszkodzenie jajowodów,
brak szansy na powodzenie leczenia operacyjnego niepłodności,
upośledzona funkcja jajowodów przy zachowanej drożności lub po nieskutecznej operacji mikrochirurgicznej,
b) czynnik jajnikowy niepłodności:
brak ciąży po co najmniej sześciu cyklach farmakologicznej indukcji jajeczkowania,
c) endometrioza:
I, II stopień, tak jak w niepłodności idiopatycznej,
III, IV stopień, tak jak w czynniku jajowodowym,
d) niepłodność niewyjaśnionego pochodzenia (idiopatyczna):
u kobiet do ukończenia 35 roku życia, jeżeli trwa dłużej niż 24 miesiące,
u kobiet powyżej 35 roku życia, jeżeli trwa dłużej niż 12 miesięcy,
Wskazaniem do leczenia mężczyzn w ramach Programu jest:
a) stwierdzenie gęstości plemników poniżej 3 mln/ml nasienia, w przypadku niepłodności trwającej dłużej niż 12 miesięcy,
b) stwierdzenie gęstości plemników 3-15 mln/ml nasienia, w przypadku niepłodności trwającej dłużej niż 24 miesiące,
UDZIAŁ UNIEMOŻLIWIA :
Aktualna wiedza medyczna nie daje możliwości pomocy osobom w niektórych stanach zdrowotnych. Sytuacje wykluczające pary ze względów medycznych to:
a) brak możliwości pobrania komórek rozrodczych od jednego z partnerów,
b) potencjalne ryzyko braku prawidłowej odpowiedzi na stymulację jajeczkowania: (hormon folikulotropowy - FSH powyżej 15 mU/mL w 2-3 dniu cyklu lub hormonu antymüllerowski AMH poniżej 0,5 ng/mL – według starej generacji stosowanych odczynników badaniu, czyli poniżej 0,7 ng/mL – według nowej generacji stosowanych odczynników w badaniu),
c) nieprawidłowa odpowiedź na wcześniejsze stymulacje jajeczkowania, czego wyrazem był brak pozyskania komórek jajowych w 2 cyklach stymulacji,
d) nawracające utraty ciąż w tym samym związku,
e) wady macicy bezwzględnie uniemożliwiające kobiecie donoszenie ciąży,
f) brak macicy.
i tu jest moment ze nie wiem co powiedzieć ,mam tylko nadzieje ze nerki jednak będą działały jak należny i w najbliższym czasie nie będzie potrzebny kolejny przeszczep ,powyżej napisałam główne założenia do in vitro rządowego ,może nie jest tak źle ,lekarze potrafią nawet prosto z jądra wyciągnąć plemnik ...
To trzymam kciuki za powodzenie w sprawach nauki
i oczywiście żeby jednak było u was możliwe in vitro rządowe -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny