X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 20 października 2012, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczko nie dołuj się.. mas zładny wykres.. a plamienia są również zapowiedzią ciąży.. czekaj, tylko 2 dni kochana
    sandraa ja jestem co jakiś czas

plemniczka, muzarcia lubią tę wiadomość

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2012, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli chodzi o testowanie to naprawdę czasami testy wychodzą negatywne bardzo długo...w zależności od ilości gonadotropiny kosmówkowej i w ogóle czasem ciąża jest maleńka a później jej wielkość tj. dojrzałość rośnie w galopującym tempie...mi żaden test nie wyszedł w ciąży...najbardziej wiarygodna jest beta hcg. Przypomniało mi się, że jak na teście jest napisane, że wykrywa 6 dniową ciążę to trzeba to odczytać inaczej...zakładając najmniej optymistyczną wersję...stosunek dwie pełne doby przed owulacją...po 24 godzinach plemnik spotyka jajeczko...już trzy dni...później a implantacja zarodka w macicy po ok. 12 dniach od spotkania plemniczka z jajeczkiem...także do 14-15 dni jak nic trzeba poczekać od stosunku w tym przypadku (ale przeważnie robi się test po 13 dniach od pamiętnego stosunku tj. rano w 14 dniu...tak zapamiętałam)...a zakładamy, że po zagnieżdżeniu ilość hormonów wzrasta powoli i mamy teścik negatywny...także testy są czysto poglądowym wyznacznikiem jak dla mnie...beta mówi już bardzo dużo....nawet więcej niż tylko czy jesteśmy czy nie;-)Ale zdarzają się wyjątki od reguły...może, której kobiecie wykrył ciążę po 6 dniach od stosunku, mi w ogóle nie wykryły ciąży...także nadmiar hormonu może zafałszować wynik testu...ja miałam właśnie ten nadmiar chyba;-) he he

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2012, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandruniaa ma pecha normalnie...co wchodzi to prawie cisza;-)

Co do testowania:

Testy ciążowe płytkowe wykonywane w warunkach domowych można kupić w aptece lub też w sklepie kosmetycznym. Taki test powinno się wykonać z samego rana, kiedy w moczu jest największe stężenie gonadotropiny kosmówkowej, jednak w zależności od okresu jaki minął od zapłodnienia, pora dnia nie ma później większego znaczenia.

Kobiety często pytają o to, kiedy zrobić test ciążowy. Odpowiedź nie jest taka prosta. Dlatego, że stężenie gonadotropiny kosmówkowej nie pojawia się od razu po spodziewanym zapłodnieniu. Należy odczekać co najmniej 6 dni od stosunku. To oznacza, że test robimy w 7 dobie rano. Jest to okres minimalny i może, ale nie musi nic wskazać. Domowe testy ciążowe wykonywane z moczu są najbardziej wiarygodne po 12 – 14 dniach od stosunku. Testy mają 99% wiarygodność, jeśli są wykonane w pierwszy dniu planowanej miesiączki, oczywiście u kobiet, które mają regularne cykle.

Źródło: http://www.9-miesiecy.com.pl/ciaza/kiedy-test-ciazowy.html#ixzz29qkt8pyH
    UWAGA: Usunięcie powyższego linka narusza prawa autorskie.

Także dość dobrze zapamiętałam;-)

• she Autorytet

Wysłany: 20 października 2012, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam z roweru - 40 km zaliczone :) piękna pogoda w Trójmieście, zjeździliśmy dobry kawał lasów :) teraz rzucamy się na jedzonko

201306215365.png
  • Sandraa Autorytet

Wysłany: 20 października 2012, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu nikogo nie ma hehe:)

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 20 października 2012, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekam na męża. miał mieć wolne ale zadzwonił szef i dupka blada.. na szczęście wraca po 22..
    a wy pewnie serduszkujecie:) albo oglądacie filmy...

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2012, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki:) jestem jak obiecalam ale chyba tylko na chwilke bo zmeczona jestem bardzo... imprezka u babci sie przeciagnela a jutro o 5 .15 pobudka...:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2012, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tu wszyscy chyba wybyli....:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2012, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze dobrze- im wiecej seksu tym lepiej;P

she, muzarcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2012, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halo halo jest tu kto...?:)

muzarcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2012, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba nie ma... hmmmm szkoda:( ale nic straconego- jutro tez jest dzien:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2012, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kto spi temu kolorowych snow a kto serduszkuje- owocnych staran
    buziaczki dla wszystkich :*

Nina lubi tę wiadomość

• she Autorytet

Wysłany: 21 października 2012, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    temperatura spada, więc @ pewnie blisko... ehhh a dzisiaj wyjeżdżam w delegacje - nie ma to jak złośliwość własnego organizmu :( pewnie w następnym tygodniu zacznę 7 cs

201306215365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2012, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane, ja wlasnie zaczelam nowy cykl. Zapisuje sie wiec na testowanie 18.11. No coz miejmy nadzieje, ze wyjdzie nastepnym razem:-)

Plemniczko, a jak u ciebie?

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 21 października 2012, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wierze Klamko.... wyobraz sobie za ja mam identycznie jak ty... powinnam dostac @ jutro, ale juz wczoraj mialam plamienia i juz nie brązowe, ale czerwone... wiec pewnie dzisiaj juz zacznie sie @ rozkrecac, tak wiec ja tez od dzisiaj nowy cykl...to ciekawe ze tak samo nam sie dzieje, heh. Smutno mi

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2012, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko, zbierajmy dobra energie i ciazowe fluidki na przyszly miesiac. moj cykl trwal 27dni i juz wczoraj wieczorem mialam lekko brudnawy sluz. No i rano chlup.

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 21 października 2012, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moj cykl w tym miesiacu tez sie kurde skrócil w takim razie...

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 21 października 2012, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was dziewczeta i przykro mi ze znow sie pojawila @ :-( ale glowa do gory i dalej do przodu nie ma sie co zalamywac bo to i tak nic nie zmieni i od tego nie zajdziecie w ciaze. wierze ze wam sie w pewnym momecie uda zobaczyc 2 kreseczki na tescie i za to tez trzymam bardzo mocno kciuki :-)

plemniczka, klamka lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 21 października 2012, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała my za Ciebie tez trzymamy bardzo bardzo. Jestem pod ogromnym wrażeniem twojej cierpliwości i optymizmu. Będę sie uczyc od Ciebie tego:)

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • rudzielec Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2012, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczka kurde :(, ja się jeszcze trzymam, zrobiłam test ale znowu ale piersi dają mi już tak popalić- szczególnie sutki, cały czas jest mi niedobrze, mam zawroty głowy, jadę dzisiaj na test z krwi wieczorem pierdziulę. Jak się nie uda Plemniczka to będziesz przede mną tym razem :) Jak nie teraz to następny cylk:) Dziełchy damy radę :)

f2w3yx8d7nu3m0ih.png
‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ