WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2013, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Napiszcie proszę jak Wy czujecie ujście w szyjce...proszę, może troszkę się uspokoję a pójść i tak pójdę....

Muzarciu, ja chyba niczego takiego nie mam, ale sprawdzając wieczorem mogę zwrócić na to szczególną uwagę. Więc odpowiedź ode mnie dopiero jutro rano.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2013, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natusia wrote:
    mauysia wrote:
    Natuś, po prostu praca wre, przynajmniej u mnie :D
    Widzę, że u Ciebie powoli zbliża się godzina "0", tak? Jeszcze 4, 5 dni i wszystko będzie jasne :)

a no tak...dziś z ciekawości zmierzyłam temperaturę,bo cały miesiąc nie mierzyłam,bo sobie odpuściliśmy...dziś 37,20...nie jest zła ale zawsze taką mam potem leci na łeb na szyję ;) taki dziwny ten cykl...jakieś skurcze macicy po owu,zaraz po straszny ból sutków,teraz jakieś zapalenie w jamie ustnej...nie afty tylko takie uczucie jakbym dziąsła poobcierała...buuu

NO KOCHANA WIDZE ŻE SUPER SIE ZAPOWIADA !

ilu masz dniowe cykle?
    mam nadzieje że fasolka już zagnieżdzona :)

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • natusia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarciu chetnie bym pomogła ale ja nie badam szyjki bo zielona w tym temacie jestem i zanim sie nauczę to za duuuużo bym musiała tam grzebać i odpuszczam ;)

26adc18ecb3d77912c223fee25f8ec7e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio zaczynam mieć dziwne myśli...boję się...ale nie pomyślałam, że tu może być problem...to jakiś koszmar...

• Beata Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Dziewczyny mam wielki problem...czy wyczuwacie czasami na szyjce przy samym ujściu takie jakby ziarnko piasku, większe troszkę...ale nie drapiące...nie wiem jak to nazwać...czy otworek jest taki lekko twardawy? dziś mogę troszkę palca położyć na wgłębieniu ale to coś, tak jakby maciupińka grudka wyczuwalna mnie niepokoi...wcześniej nie dosięgałam tak dokładnie otworka a teraz od około trzech tygodni czuję to coś...cytologię miałam robioną w marcu 2012 i wszystko raczej było oki, bo pan dr. nie dzwonił...

j anic takiego nie wykryłam i włąsciwie nie wiem czy ona cały czas otwarta? bo jeśli ją dosiegam to wgłębienie czuję cały czas...
    alebo jest tak wysoko ze nie mogę jej dosięgnac więc nawet nie wiem czy wtedy jest twarda?

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Dziewczyny mam wielki problem...czy wyczuwacie czasami na szyjce przy samym ujściu takie jakby ziarnko piasku, większe troszkę...ale nie drapiące...nie wiem jak to nazwać...czy otworek jest taki lekko twardawy? dziś mogę troszkę palca położyć na wgłębieniu ale to coś, tak jakby maciupińka grudka wyczuwalna mnie niepokoi...wcześniej nie dosięgałam tak dokładnie otworka a teraz od około trzech tygodni czuję to coś...cytologię miałam robioną w marcu 2012 i wszystko raczej było oki, bo pan dr. nie dzwonił...

ja nic takiego u siebie nie wyczuwam... nie wiem, co to może być...

• natusia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    natusia wrote:
    mauysia wrote:
    Widzę, że u Ciebie powoli zbliża się godzina "0", tak? Jeszcze 4, 5 dni i wszystko będzie jasne :)

a no tak...dziś z ciekawości zmierzyłam temperaturę,bo cały miesiąc nie mierzyłam,bo sobie odpuściliśmy...dziś 37,20...nie jest zła ale zawsze taką mam potem leci na łeb na szyję ;) taki dziwny ten cykl...jakieś skurcze macicy po owu,zaraz po straszny ból sutków,teraz jakieś zapalenie w jamie ustnej...nie afty tylko takie uczucie jakbym dziąsła poobcierała...buuu

ilu masz dniowe cykle?

33-34 dniowe cykle...ale myślę,że nic z tego bo bzykanko z wyskokiem,bo zawiesilismy staranka....no chyba,że jakimś cudem przedwczesny wysyp nasionek... sama nie wiem TYLKO CUD :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę się wyryczeć...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajrzę wieczorem jak będzie po badaniu...miłego dnia...jakoś wytrzymam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Napiszcie proszę jak Wy czujecie ujście w szyjce...proszę, może troszkę się uspokoję a pójść i tak pójdę....

ja mam gładkie... w czasie okołoowulacyjnym jak się szyjka otwiera jest takie mięciutkie jakby brzegi troszkę pofalowane...

• Beata Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Beata wrote:
    Dora wrote:
    hej Sandra! ogólnie dobrze sie czuję:)Parę dolegliwości mi dokucza, ale da się żyć:) Mam niestety pecha do lekarzy- albo do ginekologów, bojak byłam ostatnio u okulistki w medicov. to mnie badała 30 minut, miała chyba z 6 maszyn... chciałoby się mieć takiego gina...

Kurcze pół rodziny już wie, chyba muszę babciom też powiedzieć o nowinie... ale jakoś boję się cieszyć...

hmm a nie mają tam gina tak dokładnego ? może popytaj...

no z tym chwaleniem to trudna sprawa... ale skoro i tak wiekszośc wie to daj i babciom powód do radości :) bpo może tez już im się o uszy obiła ta radosna wiadomosć

Pamiętam, że ja z M dzielnie trzymaliśmy język za zębami przez pierwsze dwa miesiące... nawet rodzicom nie powiedzieliśmy, NIKOMU. Bo chcieliśmy trochę nacieszyć się tym sami :)

a my odwrotnie... co prawda ze względu na moje cykle ja test zrobiłam dopiero w listpadzie, a ostatnia mies. była 17 września, więc już troche byłam zanim sie dowiedzieliśmy :)
    ale zaraz za 2-3 jak sie oswoilismy z tą myslą to powiedzieliśmy odrazu rodzicom i rodzeństwu naszemu

ja sie tak cieszyłam że chciałam rozpowiedzieć wszystkim nawet dziadkom własnie ale moja mama mi odradzała,,,?? denerwowało mnie to strasznie!

a teraz stwierdzam że nie powiemy nikormu jak sie uda conajmniej do 10 tygodnia... hehhe ciekawe kiedy ktoś sie pierwdszy zorientuje? :)

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazurcia trzymaj sie kochana *)

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w czasie owulacji wejście do macicy miałam pofalowane, wuczówałam jakby zgrubienia jakies...

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Idę się wyryczeć...

oj, Kochana:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Effcia28 wrote:
    mi tez tak ovu chodzi jakby chciało a nie mogło:)strasznie mnie denerwuje:)

Zawsze możemy przenieść się na fejsa... nioch nioch nioch... :) A propos, niefejsowe laseczki, zachęcam do zakładania tych profilów tylko w celach udziału w naszej grupie :)

muszę się za to wziąć;) i w końcu założyć...

mauysia, Beata, gadgeta lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Zajrzę wieczorem jak będzie po badaniu...miłego dnia...jakoś wytrzymam...

Muzarciu, to leć do tego gina, choć ja jestem pewna, że ta gulka to nic poważnego. :-*

Libra lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczęta:)
    Muzarciu ja tez nic takiego nie wyczuwam na szyjce, póki co jest gładka jak brzoskwinka:)

A co do ciąży to też chciałabym powiedzieć wszystkim jak najpóźniej gdzieś ok 3 miesiąca. Mówię tu o życiu poza forumowym:)

natusia lubi tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • Beata Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natusia wrote:
    Beata wrote:
    natusia wrote:
    mauysia wrote:

ilu masz dniowe cykle?

33-34 dniowe cykle...ale myślę,że nic z tego bo bzykanko z wyskokiem,bo zawiesilismy staranka....no chyba,że jakimś cudem przedwczesny wysyp nasionek... sama nie wiem TYLKO CUD :)

hmmm podobno i takie rzeczy sie zdarzaja, w ejakulacie podobno w iluś tam przypadkach też sa plemniki wiec moz ejakas tam szansa jest..
    ale tak całkiem zawieszone? ani razu nie było w tym czasie?
    no jest jeszczde pare dni wiec moze nie ma co sie nakręcac..

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halo Muzarciu jesteś jeszcze? ja mam to samo co Ty, własnie doczytałam Twojego posta

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • natusia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    natusia wrote:
    Beata wrote:
    natusia wrote:
    mauysia wrote:

ilu masz dniowe cykle?

hmmm podobno i takie rzeczy sie zdarzaja, w ejakulacie podobno w iluś tam przypadkach też sa plemniki wiec moz ejakas tam szansa jest..
    ale tak całkiem zawieszone? ani razu nie było w tym czasie?
    no jest jeszczde pare dni wiec moze nie ma co sie nakręcac..

było już po owulce... a tam. co będzie to bedzie :) Nie nakręcam się,bo wiem,ze nie bardzo są szanse. ale już mogłby być nowy cykl,bo jajniki mnie bolą niesamowicie...poza tym jak mam @ to apetytu nie mam a od kilku dni budzę się rano i muszę szybko robić śniadanie,bo bym padla :/ głupi ten cykl :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2013, 10:39

‹‹ 1152 1153 1154 1155 1156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ