plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhej dziewczynki
a ja dzisiaj troszke wieczorowa pora...
pewnie juz zadnej tu nie ma ale co tam:)
nadrobilam was troche i poodpisuje...
Shagga---> co do mojego brzuszka to na razie jest taki jakbym sie bardzo najadla ;P ostatnio mi sasiadka powiedziala co to o ciazy nie wie- cooo? przybralo sie troszeczke...? ale ja jej nie lubie wiec w ogole tego nie skomentowalam. Na wzdze nie przytylam ani troche ale juz po spodniach widze ze rozszerzyly mi sie biodra, piersi urosly ( musialam zmienic staniki na wieksze) i buzia sie zaokraglila... ale to raczej wynik dzialania hormonow niz przybrania na wadze... jak bede miala chwile to moze zrobie zdjecie mojego brzuszka i wam wrzuce na fb lub fotosik- ciezarowki tu na forum to sie nonstop takimi fotkami wymieniaja- bedziecie mogly same ocenic na ile brzusio uroslo...
co do pytania o hormony jakie najlepiej zrobic to chodzi Ci tylko o tarczyce czy ogolnie o hormony pod katem dzidziusia? jesli o tarczyce to najlepiej zrobic TSH, ft3, ft4 i p/ciala zarowno aTPO jak i aTG. co do reszty hormonow: 3-5 d.c. : FSH, LH, prolaktyna (wg niektorych lekarzy jeszcze progesteron i estradiol), pozniej w okresie okoloowulacyjnym ja mialam zlecony jeszcze raz estradiol ( to byl 13 d.c.) a po 7 dniach od owulacji powtornie progesteron i prolaktyne ( u mnie 22 d.c.)Beata lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybo te Twoje objawy, o ktorych pisalas kochana to jak nic na niedoczynnosc tarczycy wskazuja...
a z czystym jodem ostroznie- mi endo zabronila ale podobno w preparatach zlozonych jest go niewiele i mozna brac zgodnie z zasadami dawkowania oczywiscie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo i zostałam porządnie zbadana...
prawy jajnik policystyczny...nie jakoś strasznie...lekko powiększony
...do tego lewy odpoczywa...
...macica piękna, żadnych zmian ( Shagga miałaś rację)...
...cytologia gr 1...
...niestety chociaż się broniłam muszę brać diane 35 żeby pohamować androgeny...to bezlitosne owłosienie...przez 6 miesięcy...
...nie owuluuję wcale...czy będę brać tabsy czy nie, to nie zajdę w ciążę...
...moje miesiączki to nie miesiączki...albo sztucznie wywoływane albo plamienia śródcykliczne...
...M. ma zrobić badanie nasienia...powiedział, że jak już będziemy gotowi i u mnie wszystko się wyreguluje, to zrobi to badanie...hmm to się zdziwiłam...myślałam, że się zaprze...jestem pozytywnie zaskoczona...
Także u mnie 6 miesięcy przerwy...Tialorid na obrzęki i luteina na wywołanie za ok. tydzień, dwa jak nie dostanę @.
Muszę wziąć tabletkę pierwszego dnia po wywołaniu krwawienia...lub po naturalnym krwawieniu...
Łudziłabym się dalej...niestety...nie ma szans na ciążę w najbliższym czasie...tarczycę mam koniecznie zbadać...
Do tego pan doktor powiedział, że nie będzie komentować dawki bromergonu jaką brałam...powiedział, że on mógłby brać taką dawkę i nic by mu nie było...powiedział, że to nie było żadne leczenie dotychczas...
Boję się tej diane, bo po niej to libido już spada do zera...do tego wszyscy narzekają na nią ale dr. Taher powiedział, że mam nie uważać tego za antykoncepcję ale za porządne leczenie...
Wykresy owszem obejrzał ale powiedział, że przy takich długich cyklach nic nam to nie pomoże...rzekł, że chłopa zajadę...he he
Jutro prl mam zrobić...i zero cukru w diecie...także zacznę kurację odwykową...trzeba, to trzeba...gadgeta, Libra, Beata lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMuzarciu chociaż się czegoś dowiedziałaś. To czy Diane 35 będzie na Ciebie źle wpływało, okaże się w trakcie. Niestety tak chyba już jest z tabsami, ze obniżają libido do poziomu -15. Niekoniecznie musisz też na nie nażekać, może dobrze będziesz się czuła. Wyleczysz się, zaczniecie starania na nowo, cykle Ci się uregulują, bo faktycznie twoje "miesiączki" są zbyt długie. Oby mój czwartkowy lekarz okazał się taki rzeczowy!
gadgeta, Beata lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnygadgeta wrote:Rucius- Twoj wykres super:) oby tak dalej
Agusie wszystkie- wszystkiego najlepszego kochane!
Gedgetko jeżeli nawet nic nie wyjdzie z tego mojego cyklu, to i tak już jestem mega szcześliwa, bo udało mi się doprowadzić temperatury do normalnych " rozmiarów ". Nie skaczą mi jak oszalałe, a priorytetem było dla mnie ustabilizowanie ich. Na pewno dzieje się tak dzięki wspomagaczom. Dlatego może teraz szanse na zafasolkowanie wzrosną.gadgeta, Beata lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo będę zaglądać ale powiem Wam, że się boję...liczę na tego lekarza...dość już mam bycia królikiem doświadczalnym...a m...wytrzyma jakoś tę serduchową niechęć...chyba...życzę Ci Rucia takiego solidnego lekarza...póki co nie chcę zapeszać...kurcze a po diane nie wolno od razu zachodzić...ze dwa, trzy miesiące...także same widzicie...nie tak prędko zostaniemy rodzicami...