plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMayuś postaram się, ale dziewczyny od razu mówię, ze poszłam ją zrobić dla świętego spokoju, a nie dla potwierdzenia ciąży, bo w ciąży nie jestem o! Wypijam lekką kawę i spadamy z M. połazić po sklepach
w dordze powrotnej odbiorę wyniki. Buźka. Melduje się po 15!
mauysia, zosia-ktosia, Woseba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rucia wrote:Mayuś postaram się, ale dziewczyny od razu mówię, ze poszłam ją zrobić dla świętego spokoju, a nie dla potwierdzenia ciąży, bo w ciąży nie jestem o! Wypijam lekką kawę i spadamy z M. połazić po sklepach
w dordze powrotnej odbiorę wyniki. Buźka. Melduje się po 15!
jak odbierzesz to napisz smsa to napisze żeby Mauysia zdążyła się dowiedziećmauysia lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyOoo, Rucia trzymam kciuki za tę Twoją betę...
A tak w ogóle to posmutniałam nieco (nie chcę używać stwierdzenia "doła złapałam" bo to byłoby za mocno powiedziane)bo mimo wszystko mam jakiś malutki cień nadziei,że jutro tempka pójdzie jednak w górę (w końcu cały ten cykl taki mam "szlaczkowy")...ale właśnie dotarło mnie,że chyba i Wy czarno już widzicie mój cyklPrawda? Lepiej wrócić do planowania przyszłego cyklu...
-
Shagga_80 wrote:Ooo, Rucia trzymam kciuki za tę Twoją betę...
A tak w ogóle to posmutniałam nieco (nie chcę używać stwierdzenia "doła złapałam" bo to byłoby za mocno powiedziane)bo mimo wszystko mam jakiś malutki cień nadziei,że jutro tempka pójdzie jednak w górę (w końcu cały ten cykl taki mam "szlaczkowy")...ale właśnie dotarło mnie,że chyba i Wy czarno już widzicie mój cyklPrawda? Lepiej wrócić do planowania przyszłego cyklu...
Dlaczego czarno? Przecież wszystko się może zdarzyć do dnia spodziewanej @, a Tobie się przecież temperatura utrzymuje. Cierpliwości -
Dora wrote:Beata a masz niedobory magnezu? pijesz duzo kawy¿
bo mi lekarka kazala osstawic witaminy do 10 tyg. teraz jedynie kwas foliowy biore.
Jak nie masz niedoborow magnezu to nie musisz go brac. Ale to zalezy ile kawy pijesz....
hmm czy mam niedobory to niewiem bo nie badałam, ale od czasu do czasu skakała mi powieka wiec pomyslałam że to brak magnezu...
a kawy piję ok 2 dziennie ale rozpuszczalne, w wekendy wcale, bo tylko w pracy przeważnie robię
w pierwszym mies. łykałam taki neomag dla pijących kawę z cynkiem i czymś tam jeszcze i miałam piekny wykres a własnie czytałam że cynk bardzo pomaga
a teraz mam jakiś inny zwykły magnez z potasem i wykresy zaczeły szaleć tempki skaczą... ale osttanio w sobotę też mi skakała powieka no i teraz nie wiem co to ? moze tym razem przedawkowanie? a moze po prostu ten magnez jest do dupy?
kwas foliowy łykam cały czas od październikaOliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
ann2224 wrote:dziewczyny co myslicie o tym to mój 1 cykl zclo dzisiaj jest 10 dzień byłam na monitoringu i jest jeden pecherzyk dominujący ale ma 13 i endometrium 7 to nie jest zamało?
Ann w październiku jak byłam na usg to miałam podobne wyniki. W 10dc na obu jajnikach pęcherzyki po 11 i 12mm, endometrium 5,9mm ginka powiedziała mi, że endo troche za małe.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
zosia-ktosia wrote:ja to w ogóle gdyby nie ten magnez to bym miała normalne cykle.. a tak to chciałam polepszyć a zepsułam:)
dlatego teraz nic nie biorę. i patrzę co będzie w tym cyklu. wczoraj już robiłam test owulacyjny, wpisałam pozytywny, choć byłam na90% przekonana bo zaciemnił się dopiero ok 5 minut po. ale nie o to chodzi.. wczoraj miałam 13dc a ja zawsze miałam owulke 17dc.. więc czekam
aha no włąśnie zosiu czyli Tobie negatywnie wpłynął?
a jaki brałaś z jakimi dodatkami?
bo to może własnie kwestia tych innych składników które są razem?
mi też teraz strasznie sie pogmatwało...
zawsze miałam, duzo sluzu już od ok 11d.c. pomimo że owulka była 18 ..
a teraz susza a dziś już 17d.c. i nie wiem czy to magnez czy to ten mój kopniety pęcherzyk?Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
dlaczego My czarno widzimy ja tam czarno nie widze tylko kolorowo
szyjke mas ztwardą i zamknietą temp w górze więc jest ok
Shagga po prostu musisz sobie powiedzieć co ma być to będzie jeśli się uda super jeśli nie to następny cykl jest mój
I nie ma co planować jak życie robi i tak co chce tak jak u Muzarci planowała kobieta przerwę w staraniach na 9 miesięcy (bo miała się leczyć) a tu bach życie stwierdziło inaczej że przerwe to ona sobie zrobi w staraniach a jakże na 9 miesięcy ale nie na leczenie ale na ciąże
więc nie ma co planować nawet ja już przestałam i juz się nie upieram na in vitro w kwietniu bo jeśli przyjdzie nam w maju się z tym zmierzyć to ok tak widocznie miało być
a tak w ogóle to w przyszłym tygodniu mój odbiera wyniki ale z tego powodu tez przestałam się stresować bo co ma być to będzie na niektóre sprawy i rzeczy nie mamy w pływu a im bardziej człowiek walczy z przeznaczeniem tym bardziej dostaje po dupiemauysia, Beata, gocha04, Libra lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
gocha04 wrote:Libra wrote:muzarciu, jak ty teraz chuchniesz, dmuchniesz swoimi fluidkami niespodziewajkami to w przyszłym miesiącu nasza tabelka od góry do dołu będzie obsypana fasolinkami:)
to dlatego Mazurciowe szalejące wirusy tak w styczniu dały czadu, że się wielu staraczkom zazieleniło, a ona sama nie była tego śwaidoma hehe
Gratulacje Muzariu, teraz nie ma bata już wszystko musi być dobrze i z ciążą i z tatą!
Idę dalej nadraniać, może do 15:00 zdąrze..heh:) i witam się ze wszystkimi!
u mnie wczoraj na teście owu pojawiła się bladziusieńka druga kreska, czyli zbliżam się do owulacji.
hej Gosiu
masz racje faktycznie Mazurcia tu kilka dni temu żartowała ze wszystkich zaraża.... hheeh nieświadomie poskutkowałogocha04 lubi tę wiadomość
Oliwka 2006
-
Beata wrote:Dora wrote:Beata a masz niedobory magnezu? pijesz duzo kawy¿
bo mi lekarka kazala osstawic witaminy do 10 tyg. teraz jedynie kwas foliowy biore.
Jak nie masz niedoborow magnezu to nie musisz go brac. Ale to zalezy ile kawy pijesz....
hmm czy mam niedobory to niewiem bo nie badałam, ale od czasu do czasu skakała mi powieka wiec pomyslałam że to brak magnezu...
a kawy piję ok 2 dziennie ale rozpuszczalne, w wekendy wcale, bo tylko w pracy przeważnie robię
w pierwszym mies. łykałam taki neomag dla pijących kawę z cynkiem i czymś tam jeszcze i miałam piekny wykres a własnie czytałam że cynk bardzo pomaga
a teraz mam jakiś inny zwykły magnez z potasem i wykresy zaczeły szaleć tempki skaczą... ale osttanio w sobotę też mi skakała powieka no i teraz nie wiem co to ? moze tym razem przedawkowanie? a moze po prostu ten magnez jest do dupy?
kwas foliowy łykam cały czas od października
a ja w tym cylku zaczęłam podjadać orzechy: nerkowaca (pyszne), brazylijskie (okropne) i migdały efekt: płodny sluz zaczał mi się duzo wcześniej a do tego tak go dużo ze az się zdziwiłam a do tego głowa mnie juz tak nie boliBeata lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
AGA 30 wrote:a-koczek wrote:Może to głupuie ale od momentu wystąpienia owulacji ile mam czasu na stosunek żeby coś z tego wykiełkowało?
jajeczko ok 24-36 godz płodne jest plemniki docierają do celu od 6do 10godzin od stosunku więc za wiele nie zostaje tam czasu!!!Ale szansa zawsze jest:-)
bo tak sie zastanawiam ze chyba urwe sie z pracy żeby szanse zwiekszyc bo moj m wraca ale w nocy znowu wyjezdza wiec żeby czasu nie traci to leceBeata, Ola_czeka lubią tę wiadomość
-
Lepiej dziewczyny samodzielnie nie kombinujcie za bardzo z lekami/witaminami... Ja właśnie bałam się że mi się cośtam rozreguluje i brałam tylko wiesiołek.
(no i kwas foliowy, zalecony przez lekarza)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2013, 11:36
zosia-ktosia, Beata lubią tę wiadomość
-
Beata wrote:zosia-ktosia wrote:ja to w ogóle gdyby nie ten magnez to bym miała normalne cykle.. a tak to chciałam polepszyć a zepsułam:)
dlatego teraz nic nie biorę. i patrzę co będzie w tym cyklu. wczoraj już robiłam test owulacyjny, wpisałam pozytywny, choć byłam na90% przekonana bo zaciemnił się dopiero ok 5 minut po. ale nie o to chodzi.. wczoraj miałam 13dc a ja zawsze miałam owulke 17dc.. więc czekam
aha no włąśnie zosiu czyli Tobie negatywnie wpłynął?
a jaki brałaś z jakimi dodatkami?
bo to może własnie kwestia tych innych składników które są razem?
mi też teraz strasznie sie pogmatwało...
zawsze miałam, duzo sluzu już od ok 11d.c. pomimo że owulka była 18 ..
a teraz susza a dziś już 17d.c. i nie wiem czy to magnez czy to ten mój kopniety pęcherzyk?
magnez z wit b6. i przez to miałam mniej śluzu i owulka była później. jedno co dobre że mi wydłużyła się faza lutealna (ale o 1 dzień)