X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Hej Sandruś i Dodi :)

Sandra, jakie masz długie fazy lutealne? BO może coś się u Ciebie kroi???? :D

też o tym pomyślam;)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    chociaż nie wiem co o tym myślec za dużo czytam.... szukałam teraz informacji o sluzie wodnistym przed @... i okazuje się ze może on swiadczyć o niedomaganiu ciałka żółtego?
    czyli jeśli tak to o ciązy nie mam mowy?

ja mam wodnisty śluz na dzień przed @... może to świadczyć o spadku progesteronu... dzisiaj będę to zapytam gina, czy to może być niedomoga ciałka żółtego i napiszę Ci co mi powiedział

Beata lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    Beata fajnie Plemniczka wczoraj napisała, że jak nie wyjdzie test po 10 dniach to przez 2-3 dni nic zego nie powinno się zdarzyć, a jak @ nie przyjdzie to jeszcze można zatestować.

Ania a ty za każdym razem jak kończyłać brać dupka to testowałaś?

tak czytałam, znacznie mnie pocieszyła..

ale chiałam jeszcze usłyszeć Ani zmagania z testowaniem, w którym dniu testowała...

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :) Właśnie wstaliśmy przed chwilką ;)
    Beatko, fajnie wygląda ten Twój wykres...chociaż jedno mnie zastanowiło, ani razu testy nie wyszły Ci pozytywnie? Miałaś te z allegro? A może też trafiła Ci się felerna seria? Trzymam kciuki i chucham , dmucham...a z moja mega betą mam czym dmuchać, hehehe

Kaja, na Twoim wykresie przesunęła się owulka dziś?

Zreknę chwilę co tam skrobałyście jak ja spałam..ale obstaawiam,że za długo nie będę mogła spokojnie posiedzieć...a poza tym śniadanie jeszcze nie zjedzone :(

Beata, Libra, Blondi22 lubią tę wiadomość

• anna_w Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    anna_w wrote:
    zaszłam w 6 cyklu z duphastonem

kurczę troszke długo ale dobrze ze sie wreszcie udało:) ja biorę dopiero pierwszy no i sie stresuję bo kazała mi testować 28 dnia aprzeciez to jeszcze nic nie wyjdzie prawda?

a jak pójdę na bete w sobotę to i tak wynik dopiero w poniedziałek... a co z duphastonem?

też mi się strasznie dłużył ten czas, myślalam ze z "dupkiem" to będzie szast-prast i fasolka, a tu było dobre pół roku starań (nie licząc wczesniejszych 4 cykli bez dupka). Ja miałam zalecone brać dupka od 17 dc przez 10 dni i pozniej test, w moim przypadku było to wiarygodne ale wiem ze sporo dziewczyn ma własnie wątpliwosci odnosnie tego czy test ewentualnie by juz cos wykazał. Ale wydaje mi się że beta jak najbardziej w takich przypadkach może byc wiarygodna, chociaż rożnie to bywa.
    Beatko wkrótce uda się i Tobie, bardzo Ci tego życzę :)

Beata, Nina82 lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Beata wrote:
    chociaż nie wiem co o tym myślec za dużo czytam.... szukałam teraz informacji o sluzie wodnistym przed @... i okazuje się ze może on swiadczyć o niedomaganiu ciałka żółtego?
    czyli jeśli tak to o ciązy nie mam mowy?

ja mam wodnisty śluz na dzień przed @... może to świadczyć o spadku progesteronu... dzisiaj będę to zapytam gina, czy to może być niedomoga ciałka żółtego i napiszę Ci co mi powiedział

dzięki Libruś będę wdzieczna

ja własnie nigdy tak nie miałam, ale fakt że zawsze progesteron miałam dużo wyższy ostatnio prawie 22 a teraz tylko 11,93

Libra lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Cześć dziewczynki :)

Zmykam zaraz randkować z łopatą, nawaliło śniegu po pachy, myślałam, że zima odeszła na dobre, a tu psikus, witamy z powrotem :(

Shagguś - nie czytaj żadnych głupot w internecie, powinnaś teraz mieć spokój, a niepotrzebnie się nakręcasz.

Gadgetko - daj znać jak winik ekg.

Miłego piąteczku Wam życzę ;)

nie tylko u ciebie tyle sniegu ;/

a.png
    a.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Shaguś, za dmuchanie dzięki chętnie przyjmuję Twoje fluidki :) :*)

tak miałam te z allegro, ale podobno tak jest że jak krótki pik to testy mogą nie wykryć, a ja testowałam zawsze wieczorem nigdy w ciagu dnia, mnie tylko martwi teraz ten śluz :(

Shagga_80 lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • anna_w Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    gocha04 wrote:
    Beata fajnie Plemniczka wczoraj napisała, że jak nie wyjdzie test po 10 dniach to przez 2-3 dni nic zego nie powinno się zdarzyć, a jak @ nie przyjdzie to jeszcze można zatestować.

ale chiałam jeszcze usłyszeć Ani zmagania z testowaniem, w którym dniu testowała...

Tak Beatko, za kazdym razem jak konczyłam brać dupka na następny dzień robilam test(tzn. ten pierwszy dzień w którym juz nie brałam). Czasem, przyznam, cos mnie podkusilo i zdarzyło mi się zatestowac dzien wcześniej.

Beata, gocha04, Nina82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna_w wrote:
    Beata wrote:
    anna_w wrote:

kurczę troszke długo ale dobrze ze sie wreszcie udało:) ja biorę dopiero pierwszy no i sie stresuję bo kazała mi testować 28 dnia aprzeciez to jeszcze nic nie wyjdzie prawda?

a jak pójdę na bete w sobotę to i tak wynik dopiero w poniedziałek... a co z duphastonem?

też mi się strasznie dłużył ten czas, myślalam ze z "dupkiem" to będzie szast-prast i fasolka, a tu było dobre pół roku starań (nie licząc wczesniejszych 4 cykli bez dupka). Ja miałam zalecone brać dupka od 17 dc przez 10 dni i pozniej test, w moim przypadku było to wiarygodne ale wiem ze sporo dziewczyn ma własnie wątpliwosci odnosnie tego czy test ewentualnie by juz cos wykazał. Ale wydaje mi się że beta jak najbardziej w takich przypadkach może byc wiarygodna, chociaż rożnie to bywa.

a dlaczego miałaś zalecone przyjmowanie dupka?

• Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna_w wrote:
    Beata wrote:
    anna_w wrote:

dzięki podmuchaj jeszcze troche i napewno sie uda!

tylko w sobotę to mój dopiero 9 dpo, Ty pewnie miałas wczesniej ovulkę prawda?

anna_w lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna_w wrote:
    Beata wrote:
    gocha04 wrote:

Tak Beatko, za kazdym razem jak konczyłam brać dupka na następny dzień robilam test(tzn. ten pierwszy dzień w którym juz nie brałam). Czasem, przyznam, cos mnie podkusilo i zdarzyło mi się zatestowac dzien wcześniej.

no a w tym ostatnim szczęsliwym cyklu w którym dniu dpo Ci wypadło testowanie? bo rozumiem że odrazu był pozytywny?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • anna_w Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    anna_w wrote:
    Beata wrote:
    anna_w wrote:

a dlaczego miałaś zalecone przyjmowanie dupka?

Dupka brałam ponieważ miałam jedno poronienie za sobą i chyba tak profilaktycznie gin mi go zapisał.

• anna_w Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    anna_w wrote:
    Beata wrote:
    anna_w wrote:

dzięki podmuchaj jeszcze troche i napewno sie uda!

tylko w sobotę to mój dopiero 9 dpo, Ty pewnie miałas wczesniej ovulkę prawda?

ja owulkę miałam w 13dc, a pozytywny test wyszedł mi juz w 26dc. To chyba tez byl ten moment ze niedoczekałam do odstawienia dupka i zatestowałam sobie dzien wczesniej.
    p.s. dopiszę tutaj odpowiedz na kolejne Twoje pytanko żeby nie mnożyć postów - testowałam w 13dpo i byl pozytyw

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2013, 09:32

Beata, Nina82 lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś mam 8dpo a mój detektor mów że za wczesnie na testowanie, a z tego co pamiętam to jakoś tak sie kształtuje że 10 dpo będe miała tylko ok30% szans że wyjdzie pozytywnie... dobrze pamiętam?

dobra przestaje przezywac.... trudno nie zamartwiam sie już! jutro biorę ostatniego i w niedzielę rano testuję zobaczymy czy coś wyjdzie....

anna_w lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wogole witam sie ze wszystkimi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2013, 09:35

Beata, Libra, Dodi lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Aniu

to i tak wytrzymała jesteś!
    moje fl trwają tylko 12dni a ja i tak nie moge wytrzymać :)

anna_w lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2013, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Blondi ! :)

Blondi22 lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2013, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cos z nowu trzeba wykresy aktualizowac na forum
    my wczoraj z P serduszkowalismy ale teraz chyba przerwa na kilka dni bo owulacja sie zbliża a mielismy w tym miesiacu zrobic przerwe

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    witaj Blondi ! :)

hej Beti;)

Beata lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
‹‹ 1459 1460 1461 1462 1463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ