WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Beata Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2013, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    To w takim razie Aga trzymam kciuki i musi się udać tym razem. A powiem ci jedno kiedyś lekarz mi powiedział ze niektóre kobiety co nie mają ślubu maja blokadę w głowie i czasem może to byś przyczyną że nic nie wychodzi. Spróbuj wyluzować w tym cyklu a na pewno się uda, wiem ze to trudne. Coś w tym musi być bo dużo kobiet które dały spokój sobie i cieszyły się pełnią życia szybciej zachodziły w ciąże. Ja trzymam kciuki bo musi się udać, żebyś mogła chuchać i dmuchać na mnie fluidkami ciążowymi. :). Ja w pod koniec lutego będę miała robioną drożność jajowodów i tak strasznie się boje że mogą być jakieś powikłania.

powiem Ci Mąła że coś w tym może być przynajmniej ja tak miałam z tym slubem :)

zaszłam w pierwszym cyklu po ślubie, a własciwie nigdy sie nie zabezpieczaliśmy, ale po slubie czułam sie tak mega wyluzowana i szczęśliwa

Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2013, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Dzięki Beatko za wsparcie :)

kochana po to tu jesteśmy, ale pisże szczerze już dziś jestem przerażona jak myslę o tym, a wiesz sama jak bardzo chciałam, jak przez te miesiące wariowałam przed każdą @
    a w tym miesiącu jakoś przerażająco.... :)

ale dobrze będzie musi być, tylko proszę o wsparcie

Chuuuuuucham, dmucham na ten Twój wykres i musi być dobrze:)
    Zarówno teraz (gdy będziesz testowała) jak i za 9 m cy :) (a w zasadzie 8 z kawałkiem :) ).

Beata, Fedra, Amicizia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry moje drogie panie!!!:-)
    Jak dzionek wam leci bo ja niedawno co się obudziłam !!!
    w nocy spać nie mogę a rano obudzić się nie potrafie masakra jakaś !!:-)

Dodi, Amicizia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    ja jeszcze nie nadrobiłam jestem na 1509 stronie
    ale widże ze odpisałyście więc Ruciu u Libro kochane moje powiedzcie mi

jaki skład ma ten castanguś bo jeśli dobrze kojarzę to jest on jakiś ziołowy prawda?
    wczoraj rozmawaiałam z bella i doradziła mi go po dogłębnej analizie mojego cyklu, wiec postanowiłam że napewno go kupuję i biorę od 1 dnia nowego cyklu, tylko że przeczytałam na ulotce duphastonu, że absolutnie nie można go brac z lekami ziołowymi zawierającymi dziurawiec lekarski, korzemn waleriany i miłorząb....

no i teraz pytanie czy ten castangus ich nie zawiera?

on ma wyciąg z niepokalanka mnisiego...

http://www.strefalekow.pl/product/details/nieplodnosc/castagnus.html

Beata lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Hej dziewczynki :)

Co do zaręczyn, to u Nas ta rocznica wypada jutro :) a dokładniej 4 rocznica. Pamiętam, pamiętam ... luty, 13-ego w piątek. malując ściany w naszym domku, mój maż umorusnay farbami, w roboczych ciuchach wyjął pierścioneczek i zapytał czy ładny :P Jak ładny to mogę sobie go wziąć :P

heeh fajnie, gorzej jak by sie nie spodobał :P

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baetka spokojnie możesz zażywać castagnus.

Beata lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2013, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieczyny co do zaręczyn, kurcze wszystkie miałyście takie romantyczne z zaskoczenia..

u mnie tak jak u Małej bardziej formalnie, od paru lat mówiliśmy o ślubie, pierścionek razem wybieraliśmy, a zaręczyny i odrazu umówiny na kolacji z rodzicami oczywiście bo musiał poprosić o moją rękę :P

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja coś się dziwnie dzisiaj czuję... wczoraj podczas i po przytulankach bolała mnie szyjka... a dzisiaj brzuszek pobolewa jakprzed @... a tu jeszcze nawet owulki nie było...

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Rucia wrote:
    Hej dziewczynki :)

Co do zaręczyn, to u Nas ta rocznica wypada jutro :) a dokładniej 4 rocznica. Pamiętam, pamiętam ... luty, 13-ego w piątek. malując ściany w naszym domku, mój maż umorusnay farbami, w roboczych ciuchach wyjął pierścioneczek i zapytał czy ładny :P Jak ładny to mogę sobie go wziąć :P

heeh fajnie, gorzej jak by sie nie spodobał :P

Miał szczeście, bo trafił w mój gust :)

Zaręczyny mieliśmy zaplanowane na walentynki, mieliśmy iść do teatru, później na kolację, ale wyszło fajnie i spontanicznie :)

Libra, Shagga_80, Beata, Fedra, Amicizia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2013, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    dzieczyny co do zaręczyn, kurcze wszystkie miałyście takie romantyczne z zaskoczenia..

u mnie tak jak u Małej bardziej formalnie, od paru lat mówiliśmy o ślubie, pierścionek razem wybieraliśmy, a zaręczyny i odrazu umówiny na kolacji z rodzicami oczywiście bo musiał poprosić o moją rękę :P

No widzisz to jak u mnie :) teraz zrobiłabym to zupełnie inaczej....tzn chciałabym żeby On inaczej zrobił :)

Beata lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2013, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    a ja coś się dziwnie dzisiaj czuję... wczoraj podczas i po przytulankach bolała mnie szyjka... a dzisiaj brzuszek pobolewa jakprzed @... a tu jeszcze nawet owulki nie było...

Właśnie Libra chciałam się zapytać ciebie, czy coś nie tak jest z twoim cyklem, bo chyba owu już powinna być u ciebie kilka dni temu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2013, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam na walentynki szału się nie spodziewam bo mój M ma tyle romantyczności w sobie co ja sympatii do piłki nożnej!!
    Chociaż na samym początku jak się spotykaliśmy a kosił boisko na mecz swojej drużyny to kosiarą serce wyciął na środku boiska he he!!!:-):-)

Effcia28, Libra, Dora, Shagga_80, Beata, anna_w, Rucia, gocha04, Fedra, Dodi, gadgeta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2013, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Libra wrote:

Właśnie Libra chciałam się zapytać ciebie, czy coś nie tak jest z twoim cyklem, bo chyba owu już powinna być u ciebie kilka dni temu.

chyba na razie jest ok, ja owulkę mam między 10-13dc

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2013, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki:) dla tych pracujących i tych nie pracujących i tych chorych i tych w szkole i tych smutnych i tych wesołych DLA WSZYSTKICH MIŁEGO DNIA :)

Libra, Shagga_80, Beata, anna_w, Rucia, gocha04, Fedra, Dodi, mala29_, Amicizia lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2013, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Ja tam na walentynki szału się nie spodziewam bo mój M ma tyle romantyczności w sobie co ja sympatii do piłki nożnej!!
    Chociaż na samym początku jak się spotykaliśmy a kosił boisko na mecz swojej drużyny to kosiarą serce wyciął na środku boiska he he!!!:-):-)

mój też jest mało romantyczny... a kwiaty dostałam od niego trzy razy... raz na dzień kobiet (domeno moje imieniny), drugie dostałam na zmówiny, trzecie na przeprosiny (domeno w moje urodziny)
    ale wiem, że mnie kocha... prezentów i kwiatów mi nie trzeba... wystarczy,że czasem powie, że mnie kocha, przytuli, pocałuje... powygupiamy się, urządzimy wojnę na poduszki czy przepychanki...
    raz tak szaleliśmy, skakaliśmy (jak małe dzieci:) jeszcze u mnie w narzeczeństwie, że moje łóżko pękło... a mój tato skomentował to zacierając ręce "będzie wnuk, będzie wnuk;)"

AGA 30, Shagga_80, anna_w, Beata, kiti, Rucia, Fedra, mala29_, Amicizia, gadgeta lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Beata wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Dzięki Beatko za wsparcie :)

kochana po to tu jesteśmy, ale pisże szczerze już dziś jestem przerażona jak myslę o tym, a wiesz sama jak bardzo chciałam, jak przez te miesiące wariowałam przed każdą @
    a w tym miesiącu jakoś przerażająco.... :)

ale dobrze będzie musi być, tylko proszę o wsparcie

Chuuuuuucham, dmucham na ten Twój wykres i musi być dobrze:)
    Zarówno teraz (gdy będziesz testowała) jak i za 9 m cy :) (a w zasadzie 8 z kawałkiem :) ).

DZIĘKI kochana ja tylko bym chciała żeby juz sie wszystko wyjasniło w k™órąkolwiek stronę :)
    testowac nie mam siły, nie chcę rozczarowań, a tempka chyba troszkę za niska?

czekam jeszcze do jutra jak nie dostanę jutro @ to zatestuje w walentynki :)

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatki też dostalam pare razy od mojego!!!:-)
    Alr romantyczność swoją na piłkę przelał całkiem he he he!!!
    No ale cóż trzeba się z tym pogodzić widziały gały co brały więc nie narzekam za bardzo!!! chociaż czasem wojny o tą piłkę jego są to norma jak się sezon zaczyna!!:-)

Fedra lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Libruś i Ruciu to biorę , tylko kiedy :P

Libra lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2013, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Efcia Tobie tez miłego dnia :)

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2013, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym sercem na boisku to myślałam że walnę ze śmiechu bo jak się chłopaki na meczu spytali po co to serce to nie wiedział co powiedzieć to powiedział im Z SERCEM GRAĆ Z SERCEM HE HE HE:-)

Effcia28, Libra, Shagga_80, Beata, Fedra, she, Dodi, gocha04, mala29_, Amicizia lubią tę wiadomość

‹‹ 1506 1507 1508 1509 1510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ