X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was ponownie.. Dora to faktycznie za bardzo Ci spadlo, na 100% musisz miec mniejszą dawke.. wiesz startowalas z TSH nizszym odemnie o polowe a mialas wiekszą dawke, przyznam sie ze zdziwilo mnie to.
    Mi tez ladnie spadlo TSH. Teraz mam 0,856 i aby nie spadlo juz bardziej zmniejszylam dawke

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka wrote:
    hej dziewczyny, odebrałam dzisiaj wyniki progesteronu (21 dzień cyklu). wynik 19,8 norma 1,2-15,9. ostatnie 4 miesiące byłam na dupku. w obecnym cyklu go nie biorę. mam pytanie czy to mozliwe, ze dupek mi podwyższył progesteron, i jak się go zbija.

ale nie rozumiem. Masz dobry progesteron. Nigdy nie slyszalam by ktos go chcial zmniejszac. Im wyzszy tym lepszy. A moze udalo Ci sie zajsc w ciaze, tak tez moze byc. Sama piszesz ze tyle czasu duphaston bierzesz, nic tylko sie cieszyc ze taki progesteron. Po co go obnizac chcesz?

Libra lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natusiu, mala przykro mi ze @ nadpłynela.. w nastepnym cyklu musi sie udac!

natusia, mala29_ lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • natusia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Natusiu, mala przykro mi ze @ nadpłynela.. w nastepnym cyklu musi sie udac!

Kochana u mnie było do przewidzenia... ale jest nowy cykl i nowe nadzieje :)

plemniczka, Libra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

26adc18ecb3d77912c223fee25f8ec7e.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    witam was ponownie.. Dora to faktycznie za bardzo Ci spadlo, na 100% musisz miec mniejszą dawke.. wiesz startowalas z TSH nizszym odemnie o polowe a mialas wiekszą dawke, przyznam sie ze zdziwilo mnie to.
    Mi tez ladnie spadlo TSH. Teraz mam 0,856 i aby nie spadlo juz bardziej zmniejszylam dawke

Plemniczko, a co myslisz o teorii mojej ginki,ze nie zleci mi badania ft4 bo nie chorowalam na niedoczynnosc tarczycy?!

KIEDY teraz powinnam powtorzyc badanie TSH i czy mam sie klocic z nia o badanie ft4?! slyszalas cos o takiej teorii jaka ona ma. ?!

ona mi zleca badanie co 5 tyg., to chyba za rzadko?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2013, 22:01

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    plemniczka wrote:

Plemniczko, a co myslisz o teorii mojej ginki,ze nie zleci mi badania ft4 bo nie chorowalam na niedoczynnosc tarczycy?!

KIEDY teraz powinnam powtorzyc badanie TSH i czy mam sie klucic z nia o badanie ft4?! slyszalas cos o takiej teorii jaka ona ma. ?!

ona mi zleca badanie co 5 tyg., to chyba za rzadko?!

moja endo podobnie jak twoja wspominala ze w ciazy wystarczy TSH badac. Robilam raz Ft4 i bylo w normie. Jesli chodzisz panstwowo to popros ja o to Ft4 tak dla swojego spokoju. Albo poprostu zrob to prywatnie, zaplacisz te 20 zl ale bedziesz spokojniejsza. Ja pewnie bede tak robila. Raz na jakis czas sprawdze sobie sama FT4.
    Co do badania TSH to podobno w ciazy co 3 tygodnie powinno sie je zbadac.

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemnczko chodze do Medicoveru, ale oni tam chyba bardziej oszczedzaja na badaniach niz w NFZ!

Jutro zarzadam czestszego badania tsh i ft4. Jak mi nie zleci to sama bede robic czesciej te badania. Rozwala mnie ich zlodziejskie podejscie -zwlaszcza do kobiet w ciazy!

Libra lubi tę wiadomość

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam o tych waszych porbleamch z TSH i sie bardzo ciesze ze nie mam z tym na szczescie problemu TSH zawsze było u mnie w normie :) a patrzac jak to ci lekarze czasem sie myla lub lekceważą badani itd to tym bardziej ciesze sie ze noie musze sie z tym chociaz borykac :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora a moze idz do lekarza pierwszego kontaktu on tez moze ci skierowanie na takie badania przepisac.

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Dora a moze idz do lekarza pierwszego kontaktu on tez moze ci skierowanie na takie badania przepisac.

Pozostali lekarze nie chca sie mieszac. Juz raz probowalam zdobyc skierowanie to mnie odeslali do ginekologa. Jak ginka mi nie da to musze zaplacic i sama zrobic, mimo ze mam i nich oplacony pakiet. Zreszta nie chodzi o te 20 zl tylko o to, ze mi wmawiaja ze te badania nie sa mi portrzebne itd.

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami u mnie na fundusz rok sie czeka na wizyte do endokrynologa!
    Dora rozumiem Cie, ja mam karte do LuxMedu i tam nawet na podstawowe badania nie chca mi dac skierowania!! zlodzieje

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety w Polsce jak nie zaplacisz to nie masz, chociaz przeciez skladki sie placi! choreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

natusia, Libra, Blondi22 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobacz Ami co to za leczenie...z 2,5 spadlo mi do 0,2. I sprawdzanie wynikow raz na 5 tyg. Gdyby mi nie wmowili ze sie bada co 5 tyg. to bym sobie zbadala 2,5 tyg temu i by mi nie spadlo ponizej normy jak to jest dzis!

Doswiadczenia sobie robia na zdrowiu dziecka?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2013, 22:18

plemniczka, Libra lubią tę wiadomość

• Dora Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    niestety w Polsce jak nie zaplacisz to nie masz, chociaz przeciez skladki sie placi! choreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Dokladnie, ale to niech mnie nie oklamuja co do powinnosci wykonywania badan. Bo jednak jak sie sugeruje tym co mowia, a potem sie okazuje ze moglam cos zbadac ..a tego nie zrobilam.

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie Dora, dlatego lekarzom nie mozna bezgranicznie ufac! przez jednego endokrynologa juz stracilam ciąże. Teraz po wyjsciu od lekarza jesli mam mozliwosc konsultuje sie jeszcze z innym lub doczytuje

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczka wiem ze do endo sie dlugo czeka ale ja mowilam o lekarzu rodzinnym

to Ty Dorka masz rodzinnego tez w medicoverze? nie należysz do żadnje przychodni na NFZ tam u siebie? bo moze lekarz z zupełeni innego osrodka juz by dal ci skierowanie. W tych zwykluch przychodniach bez porblemu dostaje skierowania na badania a poz atym raz w roku kompleksowe badanie krwi bez powodu nalezy sie kazdemu. moze warto sie tam zorientowac

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami mi rodzinny nie chcial dac skierowania na badania w związku z tarczycą

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez doczytuje i szlag mnie trafia jak slysze zbywajace odzywki lekarzy.
    Dlatego musze sie przygotowac na jutrzejsza wizyte.

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co za lekarze, ja to jednak mam szczescie zawsze mialam wszystko badane lacznie z tarczyca stad teraz nie musialam robic bo wiem ze zawsze jest w porzadku, lekarz rodzinny daje mi zawsze skierowania na wszytsko na co poprosze teraz np dostalam na badanie krwi ogolna morfologie bez tsh bo zapomnialam powiedziec, bo w sumie pwoeidzialam ze chce sprawdzic co i jak bo za czesto choruje to mi tam zaznaczyl i ide pod koniec lutego bo musze odczekac bo badanie krwi mozna robic dopiero 10 dni po odsatwieniu Heviranu

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wime co przezywacie, bo ja z kardiologami sie iżrałam przez 4 lata, każdy mi wmaiwał nerwy stres itd, azw konuc poszlam prywatnie do ekstra specjalisty wzial mnie na oddzial zrobil badania i wyszlo ze te moje stresy to arytmia. i odkad mam dobrane leki wszystko jest ok i nie mam juz takich sesnacji, no moze poza terazniejszymi starankami, a wlasnie musze w koncu pomyslec o wizycie u niego, ale to niestey prywatbnie i kosztuje, ale na NFZ to sie szybko nie doczekam :(

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
‹‹ 1646 1647 1648 1649 1650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ